Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: ronja Točno to sem hotela povedat. Ker dejansko to je laž. Tudi ko otroku razlagaš, da ni prav, da reče na ves glas: "tista gospa je pa tako debela", čeprav je to prekleto res, lahko je debela ko slon, pa vseeno mu rečeš, da se tega ne reče tako. In ne, sploh ni nujno, da je ta gospa močna, lahko je švoh, tudi ni nujno, da ma močne kosti, lahko ima čisto drobne, preverjeno na vajah, ti dve zadevi nimata dosti skupnega (sestav kosti in % maščevja). Prava resnica je samo to, da je debela. In vsa diplomacija je laž - ker resnica je samo in edino to - na tabeli masnega indeksa ti piše: prekomerno hranjen, predebel. jaz ji ne bi razlagala, da to ni prav. jaz bi ji rekla, da je gospe lahko nerodno, če ji tako rečeš naglas, da vsi slišijo. in da je lepše to povedat privat (kasneje), če že moraš to komu razlagat. but that is just me Obratno - če bi bila lepa, bi bilo pristojno, da se to pove naglas? Bi se zlagali, da ipak ni tako lepa kot zgleda na prvi pogled? Bi ogršali resnico na enak način kot jo olepšate? Se strinjam. Sem tako tudi otroku razložila, ko je kot majhen "tulil", kako debela, da je tista gospa . Meni pa nerodno do amena, ampak sem samo zinla pred njo: "Ja, sine, ne kaži s prstom na ljudi, prosim." Potem pa sem mu razložila, kako glasno in kdaj se takšne opazke povedo. Drugače pa, če kaj ne maram, je to laž. Imam prav alergijo na laži. Sama se kar trudim ne lagati. Čeprav je laž zame že, če nekaj zamolčiš. Kdaj sem že lagala v partnerskih odnosih (no, sedaj ne počnem niti tega več), ampak bolj nepomembne zadeve (npr. shopping, ali brzinska kavica, ki je povzročila mojo zamudo, ali nasploh kot izgovor za zamujanje... ). Je pa en bivši govoril zame, da bi bilo bolje, če bi bila kdaj diplomatsko tiho, da bi mi bilo lepše v lifu .
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 1.5.2011 21:10:26 >