|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: laži..
26.4.2011 20:20:15   
Anonimen
ja saj to je vse lepo in prav na papirju...v teoriji ali pa pri enih otrocih...Pri mojem malem škratu to ni potegnilo.Tudi mi smo doma delali po tem "tvojem " sistemu, pa se je v praksi večkrat pokazalo, da ne gre vedno tako...Ko smo ravno pri debelosti...: S našim štiriletnim mulčkom sva enkrat stala na blagajni za enim stricem z res veeelikim trebuhom. Pa moj mali lepo stoji za njim in v rokah drži ta veliko vrečko čipsa in potrpežljivo čaka. Kar naenkrat ga nekaj piči in se obrne k meni in s tankim prodornim glasom reče: "Maaami, pogleeej, tale stric je pa takoooo debel..."Čeprav sem si močno želela se zemlja ni odprla in me pogoltnila, se je pa obrnil " debeli" stric in čisto skulirano rekel moji mali sramotilni gnidici :"Ja veš, če boš ti tudi samo tole jedel( in je pokazal na čips), boš kmalu tak kot jaz..."

No toliko o otroški diplomaciji, retoriki in še o čem

a ni zanimivo, da otroku to njegovo odkritost in "kruto" resnico odpustimo, odraslim pa ne? odrasli se morajo pa posluževat malih laži. user posted image

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
27.4.2011 0:58:29   
mateyka
hej, debeli stric je bil retoričen in ni se zlagal - 1:0 za debelega strica user posted image  mali se naj po njemu zgleduje user posted image bolj tole kot surla, samo ko se vse mame že vnaprej bojijo surle debele tete, to je to.. meni se zdi to koristna zgoda - saj veste, vzrok in posledica. naj mali vidi kaj dobi za svoje komentarje nazaj in če mu paše, so be it user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
27.4.2011 9:18:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Točno to sem hotela povedat. Ker dejansko to je laž. Tudi ko otroku razlagaš, da ni prav, da reče na ves glas: "tista gospa je pa tako debela", čeprav je to prekleto res, lahko je debela ko slon, pa vseeno mu rečeš, da se tega ne reče tako. In ne, sploh ni nujno, da je ta gospa močna, lahko je švoh, tudi ni nujno, da ma močne kosti, lahko ima čisto drobne, preverjeno na vajah, ti dve zadevi nimata dosti skupnega (sestav kosti in % maščevja). Prava resnica je samo to, da je debela. In vsa diplomacija je laž - ker resnica je samo in edino to - na tabeli masnega indeksa ti piše: prekomerno hranjen, predebel.

jaz ji ne bi razlagala, da to ni prav. jaz bi ji rekla, da je gospe lahko nerodno, če ji tako rečeš naglas, da vsi slišijo. in da je lepše to povedat privat (kasneje), če že moraš to komu razlagat. but that is just me user posted image

Obratno - če bi bila lepa, bi bilo pristojno, da se to pove naglas?
Bi se zlagali, da ipak ni tako lepa kot zgleda na prvi pogled? Bi ogršali resnico na enak način kot jo olepšate?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
27.4.2011 9:53:20   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Bi se zlagali, da ipak ni tako lepa kot zgleda na prvi pogled? Bi ogršali resnico na enak način kot jo olepšate?

zakaj bi bilo to potrebno?

(mislim, da ti je moje stališče jasno. sem že prej pisala o taktu in retoriki - da ne bom ponavljala)

< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.4.2011 9:55:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
29.4.2011 9:52:21   
kristinaj
predvsem pri čevljih, da so vsi stari in noben par nov :))))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu shushu)
Neposredna povezava do sporočila: 55
29.4.2011 19:02:18   
Poka
Moj se mi je nekajkrat zlagal, ker se zgleda ni hotel prepirat. Kar za mene sploh ni niti slučajno v redu in je zame znak šibke osebnosti. To so sicer še napake, ki se oprostijo. Ne bom trdila, da se jaz kdaj nisem - ampak mislim, da nazadnje v puberteti, ko se je bilo lažje zlagat kot poslušat mamo, ki ni imela primernega odnosa.

Ni mi pač OK, da se nekdo laže, niti malenkosti. Jaz to mojega opomnim od  ustreznih priložnostih, ko vem, da me bo poslušal in ko so določeni trenutki, ko je manjša možnost, da se bi sprla. Danes pa se mi je zdel višek to, da sva šl z mojim k njegovemu očetu in mačehi, ki nama je dala solato in moj je rekel, naj se zlažem tašči, da mi jo je dala kolegica. user posted image  Haloooo?? Sem mu rekla, da tega ne bom naredila in da zaradi mene naj reče kar hoče. Poleg tega, se mi zdi tako prikrivanje hinavsko - na vsezadnje je odrasla oseba in ima pravico obiskat kogar hoče in zagovarjat svojo odločitev - da pa moram zaradi tega iz vljudnosti jest dvoje kosil, to pa niti slučajno... Mislim, sploh ne vem, kaj je z enimi ljudmi... Vsaj upam, da se ne bo kdaj zgodilo, da bi si začeli prekrivat še kake bolj pomembne stvari.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
1.5.2011 17:50:58   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Včasih se zlažem, ker se mi ne da kregat in razpredat. BUUUUUUU, ja, vem.

Jz pa zatlačim tisto novo majico zadaj v omaro, čez dva meseca mu pa rečem "Ne, ni nova! Uf, veš kolk časa se mi že valja po omari!?"

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 57
1.5.2011 18:20:54   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Sem se že kdaj zlagala, ja, ampak partnerju pa ne lažem nikoli, res ne.

se podpišem pod tole

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 58
1.5.2011 21:02:39   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Točno to sem hotela povedat. Ker dejansko to je laž. Tudi ko otroku razlagaš, da ni prav, da reče na ves glas: "tista gospa je pa tako debela", čeprav je to prekleto res, lahko je debela ko slon, pa vseeno mu rečeš, da se tega ne reče tako. In ne, sploh ni nujno, da je ta gospa močna, lahko je švoh, tudi ni nujno, da ma močne kosti, lahko ima čisto drobne, preverjeno na vajah, ti dve zadevi nimata dosti skupnega (sestav kosti in % maščevja). Prava resnica je samo to, da je debela. In vsa diplomacija je laž - ker resnica je samo in edino to - na tabeli masnega indeksa ti piše: prekomerno hranjen, predebel.

jaz ji ne bi razlagala, da to ni prav. jaz bi ji rekla, da je gospe lahko nerodno, če ji tako rečeš naglas, da vsi slišijo. in da je lepše to povedat privat (kasneje), če že moraš to komu razlagat. but that is just me user posted image

Se strinjam. Sem tako tudi otroku razložila, ko je kot majhen "tulil", kako debela, da je tista gospa user posted image . Meni pa nerodno do amena, ampak sem samo zinla pred njo: "Ja, sine, ne kaži s prstom na ljudi, prosim." Potem pa sem mu razložila, kako glasno in kdaj se takšne opazke povedo.

Drugače pa, če kaj ne maram, je to laž. Imam prav alergijo na laži. Sama se kar trudim ne lagati. Čeprav je laž zame že, če nekaj zamolčiš. Kdaj sem že lagala v partnerskih odnosih (no, sedaj ne počnem niti tega več), ampak bolj nepomembne zadeve (npr. shopping, ali  brzinska kavica, ki je povzročila mojo zamudo, ali nasploh kot izgovor za zamujanje...user posted image ). Je pa en bivši govoril zame, da bi bilo bolje, če bi bila kdaj diplomatsko tiho, da bi mi bilo lepše v lifu user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 1.5.2011 21:10:26 >

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?