ronja
|
zakaj se je treba zlagat, do kdaj si delala, npr.? Če delam kaj za njega, seveda nočem, da ve, da delam nekaj zanj. In če bi rekla, da sem delala do ne vem kdaj, bi me vprašal, kaj sem delala. Jaz pa ne bi mela kaj pokazat in potem bi mu bilo sumljivo - in ne bi bilo več presenečenja. Včasih pa zato, ker vem, da noče, da se preteram, jaz pa navadno delam do limita. Ker vem, da me ma rad in da ga skrbi zame, če premali spim. Saj pravim: zdaj navadno samo rečem, da ne bom povedala;). e se z nekom ne strinjaš...kaj se potem zlažeš? da se strinjaš?user posted image a ni boljše rečt, ok, ne strinjava se, zaključiva temo? ne boš verjela: poizkusila to veliiiiikokrat. So pa ljudje, ki se pri določenih temah s tem nikakor ne morejo sprijaznit, ker imajo pač neke svoje ideje, traume, kakorli zadaj. Čisto nobene potrebe ni, da jih praskaš tam, kjer jih boli - ker dokler se sami ne odločijo s tem soočit, se itak ne bojo. da ne greš skozi rdečo? čez dva dni te pa vidi. No, zaenkrat me še nista videli, če sta zraven, sem čisto pridna, pa v avtu tudi vedno. Ko pa šibam v službo ali ponju (s kolesom), pa navadno res vozim zelo divje. Če me vpraša, če gremo čez rdečo, kaj naj rečem: da kdaj pa lahko gremo? Nočem, da onidve gresta! in ja, nisem mogla prej pridet, ker sem srečala tegaintega. (se zgodi, a ne? ne bo konec sveta, če bo moral kako minuto počakat) Če bi ves čas delala po tvojih navodilih, bi ves čas samo nekaj razlagala (pa že tako čisto dovolj govorim;). Nisem mogla je zelo relativno, hočem rečt. Malo stvari res ne moremo, večinoma se sami odločimo, da bomo rajši še to zritali, predno gremo domov. Lahko bi prišla prej domov, vendar delo ne bi bilo končano. In to razlagat 2 letniku... mojidve boljše razumeta, da včasih pač ne morem - čeprav bi rada. tudi tisti rak je pač hm, zanimivo narisan, ne pa vidim ga (čeprav ga ne) Zato, ker se mi zdi škoda tiste srečne živahne učke razočarat, ko me sprašujejo: "mami, a vidiš, a vidiš? A vidiš rakca?" In ne, niso vsi otroci zadovoljni s tem, da ga ne vidiš, Ronja 100% ni. "Kako veš, da je zanimivo narisan, če ga pa ne vidiš?" bi bilo taprvo vprašanje... Navadno je treba še pokazat, kje ima glavo, je precej natančno dete glede teh stvari . mizantrop, po moje je večina laži nepotrebnih. Katera laž je res potrebna? Zelo zelo malo jih je. Vendar to ne pomeni, da ni svet vseeno včasih lepši zaradi malih nepotrebnih laži. Zame je bolj pomemben vzrok - ali nekdo laže zato, da bo njemu lažje, lepše, da bo sam boljše skozi prišel, ali pa laže zato, da bo meni ali otrokom ali komu drugemu lepše - torej iz sočutja, prijaznosti,... Vsak ima svoj sistem, eni lažejo ves čas, zato da ne bi nikogar nikoli prizadeli - meni se zdi, da s tem dostikrat ne damo ljudem priložnosti, ad bi popravili tisto, zaradi česar bi bili prizadeti. Ti ne lažeš nikoli, ker se ti zdi edino resnica prava. Sama sem bila včasih taka, vendar sem potem odrasla in ugotovila, da ni vse tako digitalno in da imata starša (ki sta bila vedno resnicoljubna) prav, da je včasih pač boljše bit diplomat in prijazen kot pa hladno resnicoljuben, da ne narediš z golo resnico vedno dobrega. Včasih ja, včasih pa tudi ne. Sama sem vmes, kot verjetno večina, samo različne primere si izbiramo za izvajanje laži. Verjamem pa, da velikokrat motivi niso žleht, da so večkrat dobri kot slabi.