|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: laži..
25.4.2011 21:48:06   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ogromno pa lažem svojim otrokom: da ne grem čez rdečo luč, da nisem mogla prit prej iz službe, čeprav bi lahko ne šla na wc ali skenslala sodelavko, ki se je hotla še nekaj zmenit, ko sem se ravno odpravljala domov, da je oči poslal sms, kadar ga par dni ni in ga pogrešata, da je narisala krasnega rakca, čeprav ga niti pod razno ne vidim v tisti sliki, kjer sem pred minutami ravno našla ribo, ki naj bi bila narisanauser posted image , da stric nima časa, itd itd...

Ti, ti, ti, ronja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
26.4.2011 11:27:38   
Anonimen

Zakaj bi pa svojemu partnerju lagala?

Lahko zato, da ne uničiš trenutka - včasih je kak fajn trenutek in te partner vpraša, kaj misliš, tebi pa ravno šine skozi glavo kaka totalna bedarija, ki bi uničila razpoloženje (recimo, ali je pralni stroj že zapiskal ali pa kako sta punci naredili itd... skratka kaj neromantčinega;). In takrat se zgodi, da rečem, da ne mislim nič ali pa povem kako misel pred to tatrapasto itd... Vem, da to delava oba in včasih se zgodi, da se obema skozi misli kaka bedarija sprehodi in takrat se super nasmejivauser posted image . Včasih tudi, če se samo enemu, včasih pa se tudi zlaževa.

Največkrat mu lažem o tem, do kdaj sem delala - samo do 2h,3h... samo zdaj me že vedno pogrunta in samo rečem, da ne bom povedalauser posted image .
Pa za vsako presenečenje se je navadno treba kaj zlaga, če hočeš, da uspe. Ker so pač življenja preveč prepletena, da bi lahko vse izpeljal čisto na skrivaj.

Včasih se zlažem, ker se mi ne da kregat in razpredat

Tega sicer ne uporabljam pri njem, je pa včasih uporabno pri babicah in dedkih... to pa sem se naučila od lubijauser posted image . Ker včasih res ni vredno in je res brezveze, ker se pač o čem ne strinjaš in se tudi po 5ih razpredanjih ne boš... Ker pač vidimo ene stvari drugače.

Ogromno pa lažem svojim otrokom: da ne grem čez rdečo luč, da nisem mogla prit prej iz službe, čeprav bi lahko ne šla na wc ali skenslala sodelavko, ki se je hotla še nekaj zmenit, ko sem se ravno odpravljala domov, da je oči poslal sms, kadar ga par dni ni in ga pogrešata, da je narisala krasnega rakca, čeprav ga niti pod razno ne vidim v tisti sliki, kjer sem pred minutami ravno našla ribo, ki naj bi bila narisanauser posted image , da stric nima časa, itd itd...

sfejkaš orgazem in rečeš kak fajn da je blo

No, tega mi pa ni trebauser posted image . Če pa bi morala, pa mogoče bi - ne vem.

jaz pa niti v tvojih primerih ne vidim vzroka za laž.
zakaj se je treba zlagat, do kdaj si delala, npr.?user posted image
a pripravljaš presenečenje in rečeš, da ga ne pripravljaš, pa ga potem presenetiš? meni je potem tako presenečenje resnično brezvezno. sploh nisem vesela, če nekdo nekaj reče, potem pa spremeni besedo. user posted image
če se z nekom ne strinjaš...kaj se potem zlažeš? da se strinjaš?user posted image a ni boljše rečt, ok, ne strinjava se, zaključiva temo?
al pa otrokom lagat. da ne greš skozi rdečo? čez dva dni te pa vidi. in ja, nisem mogla prej pridet, ker sem srečala tegaintega. (se zgodi, a ne? ne bo konec sveta, če bo moral kako minuto počakat) tudi tisti rak je pač hm, zanimivo narisan, ne pa vidim ga (čeprav ga ne). user posted image
pa niti orgazma ne sfejkam. če ga ni, se mora pač drugače potrudit. user posted image

ronja, saj te ne napadam, samo toliko konkretnih primerov si dala, pa mi je bilo zanimivo prebrat, kakšne laži se uporabljajo. zame so pa to tako nepotrebne laži... user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
26.4.2011 11:57:46   
ZARA
Otroku tudi lažem. Prevečkrat. Ampak to se skoraj kvalificira "pod prisilo".

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.4.2011 12:13:20   
ronja
zakaj se je treba zlagat, do kdaj si delala, npr.?

Če delam kaj za njega, seveda nočem, da ve, da delam nekaj zanj. In če bi rekla, da sem delala do ne vem kdaj, bi me vprašal, kaj sem delala. Jaz pa ne bi mela kaj pokazat in potem bi mu bilo sumljivo - in ne bi bilo več presenečenja.
Včasih pa zato, ker vem, da noče, da se preteram, jaz pa navadno delam do limita. Ker vem, da me ma rad in da ga skrbi zame, če premali spim. Saj pravim: zdaj navadno samo rečem, da ne bom povedala;).

e se z nekom ne strinjaš...kaj se potem zlažeš? da se strinjaš?user posted image a ni boljše rečt, ok, ne strinjava se, zaključiva temo?

ne boš verjela: poizkusila to veliiiiikokrat. So pa ljudje, ki se pri določenih temah s tem nikakor ne morejo sprijaznit, ker imajo pač neke svoje ideje, traume, kakorli zadaj. Čisto nobene potrebe ni, da jih praskaš tam, kjer jih boli - ker dokler se sami ne odločijo s tem soočit, se itak ne bojo.

da ne greš skozi rdečo? čez dva dni te pa vidi.

No, zaenkrat me še nista videli, če sta zraven, sem čisto pridna, pa v avtu tudi vedno. Ko pa šibam v službo ali ponju (s kolesom), pa navadno res vozim zelo divje. Če me vpraša, če gremo čez rdečo, kaj naj rečem: da kdaj pa lahko gremo? Nočem, da onidve gresta!

in ja, nisem mogla prej pridet, ker sem srečala tegaintega. (se zgodi, a ne? ne bo konec sveta, če bo moral kako minuto počakat)

Če bi ves čas delala po tvojih navodilih, bi ves čas samo nekaj razlagala (pa že tako čisto dovolj govorim;). Nisem mogla je zelo relativno, hočem rečt. Malo stvari res ne moremo, večinoma se sami odločimo, da bomo rajši še to zritali, predno gremo domov. Lahko bi prišla prej domov, vendar delo ne bi bilo končano. In to razlagat 2 letniku... mojidve boljše razumeta, da včasih pač ne morem - čeprav bi rada.

tudi tisti rak je pač hm, zanimivo narisan, ne pa vidim ga (čeprav ga ne)

Zato, ker se mi zdi škoda tiste srečne živahne učke razočarat, ko me sprašujejo: "mami, a vidiš, a vidiš? A vidiš rakca?" In ne, niso vsi otroci zadovoljni s tem, da ga ne vidiš, Ronja 100% ni. "Kako veš, da je zanimivo narisan, če ga pa ne vidiš?" bi bilo taprvo vprašanje... Navadno je treba še pokazat, kje ima glavo, je precej natančno dete glede teh stvariuser posted image .

mizantrop, po moje je večina laži nepotrebnih. Katera laž je res potrebna? Zelo zelo malo jih je. Vendar to ne pomeni, da ni svet vseeno včasih lepši zaradi malih nepotrebnih laži. Zame je bolj pomemben vzrok - ali nekdo laže zato, da bo njemu lažje, lepše, da bo sam boljše skozi prišel, ali pa laže zato, da bo meni ali otrokom ali komu drugemu lepše - torej iz sočutja, prijaznosti,...
Vsak ima svoj sistem, eni lažejo ves čas, zato da ne bi nikogar nikoli prizadeli - meni se zdi, da s tem dostikrat ne damo ljudem priložnosti, ad bi popravili tisto, zaradi česar bi bili prizadeti. Ti ne lažeš nikoli, ker se ti zdi edino resnica prava. Sama sem bila včasih taka, vendar sem potem odrasla in ugotovila, da ni vse tako digitalno in da imata starša (ki sta bila vedno resnicoljubna) prav, da je včasih pač boljše bit diplomat in prijazen kot pa hladno resnicoljuben, da ne narediš z golo resnico vedno dobrega. Včasih ja, včasih pa tudi ne. Sama sem vmes, kot verjetno večina, samo različne primere si izbiramo za izvajanje laži. Verjamem pa, da velikokrat motivi niso žleht, da so večkrat dobri kot slabi.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.4.2011 12:34:38   
Splišni
Jaz imam napako,d  ane znam lagat. Ne morem. Tudi ko bi bilo dobro.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
26.4.2011 12:36:07   
ronja
Jaz imam napako,d ane znam lagat. Ne morem. Tudi ko bi bilo dobro.

Taka sem bila jaz včasih - nisem se mogla zlagat niti najmanjše bedarije, tudi, kadar sem vedela, da bi bilo tako dobro in prav. No, potem sem sem pa odvadila tega. Je bil pa to en tak klik v glavi.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.4.2011 14:04:40   
mateyka
jaz se res trudim držat Ghandijevega načela:
Always aim at complete harmony of thought and word and deed. Always aim at purifying your thoughts and everything will be well.

tako da, ronja - lahko mi napišeš roman o lepih lažeh, samo vse se da narest brez tega. in po moje ni dobro da voziš tako divje v službo. na knocu koncev te lahko zarad tega zbije avto in bosta tvoji dve punci postali siroti četudi ne bosta nikoli šli čez rdečo luč semaforja, ampak boš šla ti. hočem rečt - tudi zase si odgovorna, da tvoji punci mata mamo še dolgo časa. ne pozabit tega in - čuvaj se rdečih semaforjev (sploh če imaš razlog da se ga onidve) user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
26.4.2011 14:09:34   
mateyka
Ti ne lažeš nikoli, ker se ti zdi edino resnica prava. Sama sem bila včasih taka, vendar sem potem odrasla in ugotovila, da ni vse tako digitalno in da imata starša (ki sta bila vedno resnicoljubna) prav, da je včasih pač boljše bit diplomat in prijazen kot pa hladno resnicoljuben, da ne narediš z golo resnico vedno dobrega.

ne vem zakaj mora bit resnica vedno hladna. lahko je tudi topla, samo prijazen in potrpežljiv moraš bit user posted image  

in tudi diplomatski način ne pomeni difolt laganje - ali zdaj, v naših časih, pač že? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
26.4.2011 14:20:10   
ronja
Always aim at complete harmony of thought and word and deed. Always aim at purifying your thoughts and everything will be well.

no, ja, pa saj to tu ni neusklajeno...

Naredit se da vse - je pa odvisno, KAKO želiš nekaj naredit. Ne rečem, da je to pravilo, vendar iz svojih izkušenj in tudi nekaterih tujih, vidim, da lahko z golo resnico dostikrat čisto po nepotrebnem prizadaneš ljudi.
Včasih je to potrebno, da se zvlečejo, kakor je včasih potrebno iz rane izdret zarjavel žebelj, sicer bo še večja štala. Včasih pa je čisto nepotrebno, ker rabi človek samo čas in takrat bi bilo bezanje brezveze - kakor rabi včasih rana samo čas, da se zaceli, nič ne pomaga, če žokaš vanjo, kvečjemu obratno - čeprav je vsakič res, da rana boli.
Včasih pa nočeš komu vzet veselja. Kar se mene tiče, je vsa fora v namenu: če je dober, razumem, ni nujno, da se strinjam, vendar pa razumem.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
26.4.2011 14:21:44   
ronja
ne vem zakaj mora bit resnica vedno hladna. lahko je tudi topla, samo prijazen in potrpežljiv moraš bit

Ni vedno hladna, kadar pa je sama sebi namen, pa pogosto je.

Glede diplomacije: vse zgoraj navedeno, kot tudi vse od pelin, bi verjetno lahko zbasal v diplomacijo (če bi pač mal porinil). Ampak strogo gledano je pa to laž. Ampak po moje ne slaba.

PS: saj zdaj sem fuuuuuuuul bolj previdna kot sem včasih bila (bi me morala videt, bi se ti zdaj zdela čisto gandijevska, hehe) - ampak čisto nekdo drug pa tudi ne morem čez noč postat...

< Sporočilo je popravil ronja -- 26.4.2011 14:23:18 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
26.4.2011 15:14:13   
mateyka
Naredit se da vse - je pa odvisno, KAKO želiš nekaj naredit. Ne rečem, da je to pravilo, vendar iz svojih izkušenj in tudi nekaterih tujih, vidim, da lahko z golo resnico dostikrat čisto po nepotrebnem prizadaneš ljudi.
Včasih je to potrebno, da se zvlečejo, kakor je včasih potrebno iz rane izdret zarjavel žebelj, sicer bo še večja štala. Včasih pa je čisto nepotrebno, ker rabi človek samo čas in takrat bi bilo bezanje brezveze - kakor rabi včasih rana samo čas, da se zaceli, nič ne pomaga, če žokaš vanjo, kvečjemu obratno - čeprav je vsakič res, da rana boli.

sploh ne razumem zakaj enačiš resnico z žokanjem. saj ne zagovarjam da enemu tupiš nekaj, tudi če noče slišat. ga pač pustiš. pravim samo, da ni nujno ali potrebno, da mu govoriš neresnice (ker kao manj bolijo). jaz npr. potem že raje poskušam zamenjat na prijetnejšo temo kot lagat o nečem za kar vem da ni resnica. npr..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.4.2011 15:15:07 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
26.4.2011 15:16:35   
*miska.mcc*
EJ, mateyka..... a nisi še nikol rekla: "ah, nč nč!"

ko si se kaj zamislila in te je lubi vprasal kaj razmisljas? user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
26.4.2011 15:16:59   
mateyka

ne vem zakaj mora bit resnica vedno hladna. lahko je tudi topla, samo prijazen in potrpežljiv moraš bit

Ni vedno hladna, kadar pa je sama sebi namen, pa pogosto je.

jah, samo to pa ni od resnice odvisno, ampak od človeka. človek je potem hladen, ne resnica. imho anyway.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
26.4.2011 15:19:35   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

EJ, mateyka..... a nisi še nikol rekla: "ah, nč nč!"

ko si se kaj zamislila in te je lubi vprasal kaj razmisljas? user posted image

ne, rekla sem "brezvezne stvari" ali "bedarije" - kar je res. user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
26.4.2011 15:23:25   
mateyka
Glede diplomacije: vse zgoraj navedeno, kot tudi vse od pelin, bi verjetno lahko zbasal v diplomacijo (če bi pač mal porinil). Ampak strogo gledano je pa to laž. Ampak po moje ne slaba.

diplomacija je tudi takt (ne nujno laž) - npr. da kurbi rečeš prijateljica noči, prostitutka, prodajalka ljubezni - kar je res, imajo tudi take nazive. hočem rečt, da se resnico povedat tudi tako da s taktom pristopiš k stvari. ni nujno da lažeš. temu se pa reče retorika in se mi zdi, da v tej dobi ljudem to manjka..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.4.2011 16:11:53   
Anonimen
podpišem vse mateykine poste user posted image da se najti način, da se ne zlažeš in vseeno ne prizadeneš človeka. user posted image

dajmo še malo o tistem raku user posted image jaz pa vprašam, kar ne vidim. a veš koliko več veselja je, če ti on/a razlaga (jaz temu pravim kvalitetno ukvarjanje z otrokom). user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
26.4.2011 16:33:44   
pelin
Meni se pa ravno obratno zdi....v zdajšnjih časih je ogromno diplomacije in retorično zavitih odgovorov in če lepo po domače po kmečki logiki in pameti potegneš črto, je to še vedno laž. Meni osebno gre takšno mencanje prav na živce...vse to kao diplomatsko nakladanje in retorika gor ali do, se mi zdi le potuha ljudem brez hrbtenice.  Prijateljica noči bo kakor koli jo obrneš še vedno ****. laž je laž,pa čeprav lepo zapakirana, ozaljšana z lepimi zavitimi in sladkimi  besedami...pa vendar laž. To srečuješ na vsakem koraku in povsod....nekateri pač to znajo oz. se potrudijo to na tak način povedati, drugi so direktni, nediplomatski ...iskreni. Taki so predvsem otroci in kot je že Ronja omenila jih figo briga za retoriko in olepševanje resnice. Pri njih rula resnica in ti znajo čist lepo povedat da imaš pač grdo majico ali pa da je pri babiki bolj dobra špinača kot doma....V bistvu te znajo fino pritisniti ob zid, s kakšnim vprašanjem  in se odrasli velikokrat hočemo bolj diplomatsko  izmazat , da ne bi svojih sončkov prizadeli... Pa vedno ne gre tako...takrat pridejo na vrsto drobne neškodljive laži, ki so bolj izhod v sili, da trenutek ostane lep, da so otrokove očke še vedno navdušene...Pa dam roko v ogenj, da moji otroci zaradi tega ne bodo imeli psihičnih motenj, ....ne morem pa trditi, da jih ne bo zvijalo v trebuhu od vseh retorično in diplomatsko zavitih laži , ki jih bodo deležni od svojih delodajalcev, politikov in drugih retorično podmazanih ljudi...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.4.2011 16:58:55   
Anonimen
pa saj **** v resnici prodaja ljubezen. za eno uro in 100€ te ljubi kakor ti hočeš. še srajco ti zlika. user posted image

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
26.4.2011 17:22:54   
ronja
v zdajšnjih časih je ogromno diplomacije in retorično zavitih odgovorov in če lepo po domače po kmečki logiki in pameti potegneš črto, je to še vedno laž

Točno to sem hotela povedat. Ker dejansko to je laž. Tudi ko otroku razlagaš, da ni prav, da reče na ves glas: "tista gospa je pa tako debela", čeprav je to prekleto res, lahko je debela ko slon, pa vseeno mu rečeš, da se tega ne reče tako. In ne, sploh ni nujno, da je ta gospa močna, lahko je švoh, tudi ni nujno, da ma močne kosti, lahko ima čisto drobne, preverjeno na vajah, ti dve zadevi nimata dosti skupnega (sestav kosti in % maščevja). Prava resnica je samo to, da je debela. In vsa diplomacija je laž - ker resnica je samo in edino to - na tabeli masnega indeksa ti piše: prekomerno hranjen, predebel.

In če midva rečeva, da misliva na bedarije, bo drugi sigurno hotel vedet kaj - in potem je trenutek definitivno drugačen. Kar oba veva. Kar se teh laži tiče, nimam nobene slabe vesti.

dajmo še malo o tistem raku user posted image jaz pa vprašam, kar ne vidim. a veš koliko več veselja je, če ti on/a razlaga (jaz temu pravim kvalitetno ukvarjanje z otrokom)

Nismo vse mame tako popolne s tako neomejeno veliko energije, da bi za vsako slikico bile sposobne nekaj ur debatirat - ker dejansko se stvari na sliki spreminjajo, kar ti pove vsak otroški psiholog/vzgojitelj... - otroci nekaj narišejo in čez 5 min. bodo v tem videli nekaj drugega, itd... Kar je normalna faza razvoja. Eni se ne ukvarjamo 24/7 kvalitetno z otrokom, ampak pač vmes recimo kuhamo, pospravljamo, smrkamo, lulamo, itd... in ne gledamo non stop slikic in se ne poglabljamo v vsako črto vsakič, ko otrok nekaj nariše. Svaka čast vsem, ki se jim uspe non stop ukvarjat z otrokom, samo vsi tega ne znamo/ne zmoremo/nočemo. Nekateri živimo v enem zanimivem realnem življenju, ki ima bore malo skupnega z idilično sliko vedno nasmejanih staršev, ki se vsak trenutek posvečajo otrokom, ki se nikoli ne zlažejo in ki grejo vedno samo pri zeleni čez cesto. In meni je ta realnost kar všečuser posted image .
Verjamem pa, da obstajajo veliko bolj disciplinirani starši - kako jim uspe vse zrihtat in predvsem: kdaj, mi sicer ni jasno, razen če jim kdo drug fura gospodinjstvo ali če doma ne kuhajo, ne pustijo delat otrokom svinjarije (ker nekdo jo mora spucat in ne, 3. letnik tega še ni sposoben - puca že, spuca pa še ne;) in seveda tisti čas se starša težko poglabljata v "v tej svinjariji ustvarjenega rakca", ker sanirata stranske učinke, itd... Samo za tako živeljnje pa - ne hvala, imam rajši drobne lažiuser posted image .

Pelin, pri nas tudi v vrtcu vzg. lažejo otrokom, da je na hodniku kamera, ki jih snema, če tečejo po klančini dol. In meni se to ne zdi nič narobe in podpiram to laž - tudi sama pravim, da je tam kamera, odkar vem, da naj bi bilauser posted image . Ker je ta laž z dobrim namenom, da otroci ne bi tekli in se spotaknili in padli. Pa to ni edini primer in se mi zdijo vzg. prav fajn, da se spomnijo svakojake fore - ki so vse tehnično gledano - laž. Ampak prav nič slaba.

mizantrop, če rečem, da nisem mogla prit, ker sem srečala tega in tega - to ni res: ker bi vseeno lahko prišla - bi pač rekla sodelavki, da se bova to zmenili jutri, pa je. Ampak

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.4.2011 19:22:50   
mateyka
potem se pač ne strinjamo kaj je laž. zame prodajalka ljubezni, prostitutka ali kaj podobnega ni laž. vsi vemo kaj je. mogoče je terminologija druga, ampak zame to laž ne more bit, saj se nič ne skriva ali zavaja (kar laž počne btw). saj s tem ne rečem, da je krepostna ženska ali kaj? user posted image

jaz pa mislim ravno obratno - da enačimo resnico in neko netaktno direktnost (ki mogoče tebe ne prizadane, druge pa), ki je pa za moje pojme hladna (kakor je za reonjo resnica?). in da so prej, v starih časih bili mojstri v tem, da so znali na nivoju povedat da je kdo "over the line".* ne vem zakaj bi moral ti bit na istem nivoju kot tisti čez katerega se pritožuješ. lep primer, ki mi je zelo všeč je npr. William Tradewell - kako fantastično je on označil generala Leigha za kekca je težko najt boljšega user posted image  in to občudujem (in pogrešam dandanes pravzaprav) - čeprav moram rečt, da se najini pogledi razlikujejo, mi je faca, da ima nivo user posted image  
evo primera tega slavnega "a coward and a scoundrel":
http://redpennypapers.com/2010/06/27/a-coward-and-a-scoundrel/

aja, še ribice user posted image
ej, naša ko kaj nariše in falim kaj je narisala (kar je redko, ker riše kot 6-7 letnik), in reče "neee, to je ins_ert thingie", rečem "aja, meni je pa zgledal "wahtever že" in povem zakaj. in potem debatirava o delih risbe in kaj je kaj, da mi pokaže vse dele zakaj je to rak ali "ins_ert thingie". meni se zdi pač pomembno, da če neki nariše, da zna to tud razložit in na nek način zagovarjat - kako si je ona to zamislila, da je skonstruriano. samo jaz sem oblikovalka in tamala in jaz mava potem strokovne debate okoli tega user posted image
hočem samo povedat, jaz povem da sem clueless in potem ona men razlaga česa ne "vidiim" - meni je to bolje kot da se delam da vidim neki česar ne..

*p.s. pa da smo na jasnem - ne govorim o zlorabi retorike, ki se fura danes v politiki in je enaka nakladanju prazne slame imo.. govorim o klasični grški retoriki - ki pomaga javnemu govorniku, da ga ljudje lažje in bolje razumejo.

pišuka, sem pisala tako strnjeno - upam, da nisem preveč kaotična. to bi bilo šele slabo, ko ravno hvalim - retoriko user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.4.2011 19:36:29 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.4.2011 19:32:15   
mateyka
hej ronja, jaz pa ne učim tamale, da nikoli ne sme čez cesto, ko je rdeča. jaz jo učim, da ne sme nikoli čez cesto sama. ji pa razlagam, da ko prečkamo pri semaforju, in to naredimo vedno, ko je v bližini, da počakamo na zeleno in šele nato gremo lahko čez. nikoli ji pa ne zatrjujem, da jaz to počnem vedno tako, ko nje ni zraven (ko hodim sama okoli). moram rečt, da me to niti ni nikoli vprašala - kako hodim sama čez semafor. a tebe je? se mi zdi malo prekompleksno za 3-4 letnike..

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
26.4.2011 19:38:46   
Anonimen
Nismo vse mame tako popolne s tako neomejeno veliko energije, da bi za vsako slikico bile sposobne nekaj ur debatirat - ker dejansko se stvari na sliki spreminjajo, kar ti pove vsak otroški psiholog/vzgojitelj... - otroci nekaj narišejo in čez 5 min. bodo v tem videli nekaj drugega, itd... Kar je normalna faza razvoja. Eni se ne ukvarjamo 24/7 kvalitetno z otrokom, ampak pač vmes recimo kuhamo, pospravljamo, smrkamo, lulamo, itd... in ne gledamo non stop slikic in se ne poglabljamo v vsako črto vsakič, ko otrok nekaj nariše. Svaka čast vsem, ki se jim uspe non stop ukvarjat z otrokom, samo vsi tega ne znamo/ne zmoremo/nočemo. Nekateri živimo v enem zanimivem realnem življenju, ki ima bore malo skupnega z idilično sliko vedno nasmejanih staršev, ki se vsak trenutek posvečajo otrokom, ki se nikoli ne zlažejo in ki grejo vedno samo pri zeleni čez cesto. In meni je ta realnost kar všečuser posted image .
Verjamem pa, da obstajajo veliko bolj disciplinirani starši - kako jim uspe vse zrihtat in predvsem: kdaj, mi sicer ni jasno, razen če jim kdo drug fura gospodinjstvo ali če doma ne kuhajo, ne pustijo delat otrokom svinjarije (ker nekdo jo mora spucat in ne, 3. letnik tega še ni sposoben - puca že, spuca pa še ne;) in seveda tisti čas se starša težko poglabljata v "v tej svinjariji ustvarjenega rakca", ker sanirata stranske učinke, itd... Samo za tako živeljnje pa - ne hvala, imam rajši drobne lažiuser posted image

omg, zdaj pa čist pretiravaš (evo ti krute resnice. al je to laž?) user posted image
ti ne bom dokazovala, da je možno kvalitetno debatirat o packi na papirju, pa zraven kuhat brez gospodinjske pomočnice, ker ni namen te teme.
dejstvo je, da so tebi drobne laži sprejemljive, meni pa ne. evo in lahko zaključiva debato. se strinjaš? al se boš zlagala? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
26.4.2011 19:45:50   
mateyka

Točno to sem hotela povedat. Ker dejansko to je laž. Tudi ko otroku razlagaš, da ni prav, da reče na ves glas: "tista gospa je pa tako debela", čeprav je to prekleto res, lahko je debela ko slon, pa vseeno mu rečeš, da se tega ne reče tako. In ne, sploh ni nujno, da je ta gospa močna, lahko je švoh, tudi ni nujno, da ma močne kosti, lahko ima čisto drobne, preverjeno na vajah, ti dve zadevi nimata dosti skupnega (sestav kosti in % maščevja). Prava resnica je samo to, da je debela. In vsa diplomacija je laž - ker resnica je samo in edino to - na tabeli masnega indeksa ti piše: prekomerno hranjen, predebel.

jaz ji ne bi razlagala, da to ni prav. jaz bi ji rekla, da je gospe lahko nerodno, če ji tako rečeš naglas, da vsi slišijo. in da je lepše to povedat privat (kasneje), če že moraš to komu razlagat. but that is just me user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
26.4.2011 19:47:33   
Volga
vam dam eno tako uporabno laž za otroke....moja stara mama je vedno rekla, da če bomo pridni, da se nam bo svetniški sij naredil nad glavo, kot angelčkom. in smo bili pridni, dve uri nismo muksnili, sija pa od nikoder. Ženska pa je le imela mir.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
26.4.2011 20:04:06   
pelin
jaz ji ne bi razlagala, da to ni prav. jaz bi ji rekla, da je gospe lahko nerodno, če ji tako rečeš naglas, da vsi slišijo. in da je lepše to povedat privat (kasneje), če že moraš to komu razlagat. but that is just me user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

jaz ji ne bi razlagala, da to ni prav. jaz bi ji rekla, da je gospe lahko nerodno, če ji tako rečeš naglas, da vsi slišijo. in da je lepše to povedat privat (kasneje), če že moraš to komu razlagat. but that is just me user posted image

user posted image user posted image ja saj to je vse lepo in prav na papirju...v teoriji ali pa pri enih otrocih...Pri mojem malem škratu to ni potegnilo.Tudi mi smo doma delali po tem "tvojem " sistemu, pa se je v praksi večkrat pokazalo, da ne gre vedno tako...Ko smo ravno pri debelosti...: S našim štiriletnim mulčkom sva enkrat stala na blagajni za enim stricem z res veeelikim trebuhom. Pa moj mali lepo stoji za njim in v rokah drži ta veliko vrečko čipsa in potrpežljivo čaka. Kar naenkrat ga nekaj piči in se obrne k meni in s tankim prodornim glasom reče: "Maaami, pogleeej, tale stric je pa takoooo debel..."Čeprav sem si močno želela se zemlja ni odprla in me pogoltnila, se je pa obrnil " debeli" stric in čisto skulirano rekel moji mali sramotilni gnidici :"Ja veš, če boš ti tudi samo tole jedel( in je pokazal na čips), boš kmalu tak kot jaz..."

No toliko o otroški diplomaciji, retoriki in še o čemuser posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?