|
RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost? 15.4.2011 12:53:56
|
|
|
|
ronja
|
3x sem že napisala, ampak bom še enkrat, ker očitno 3x ni dovolj;) NE pravim, da naj otroci ne jemljejo zdravil, če jim ta pomagajo! Niti pod razno! pravim samo, da je vsake toliko (ko je vse ok) dobro naredit pavzo (pod zdravniškim nadzorstvom), da vidijo, če so zdravila še vedno potrebna. če se stanje takrat poslabša, otrok jemlje dalje, če je stanje bolj ali manj enako kot z zdravili, se jih do nadaljnega ukine. Večinoma ti namreč predpišejo protivnetna, ne glede na to, koliko napadov imaš in kot sem že napisala: hočejo, da nimaš nobenega - vendar se meni zdi boljši kak napad kot pa stalno jemanje. Ne pa napadi ves čas - to je sigurno slabše in to lahko res poškoduje pljuča. In pa mislim, da je pametno bit pozoren na str. učinke, ker ko bo otrok tako velik, da bo sam jemal zdravila, jih bo na lastno pest nehal, če bojo str. učinki zasenčili pozitivne. ne samo iz lastnih, ampak tudi iz tujih izkušenj. Nalin, opisala si moje otroštvo, hehe. Kot vidiš, nimam od tega nobenih traum, to se bolj mame oz. starši zasekirajo, otroci so flegma, vejo, da bojo preživeli in se ne ustrašijo tako kot starši.
|