|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
5.5.2011 19:27:11   
Agnes27
Ola punce, se nisem oglasla že lep čas. Prejšni teden sem bla na dopustu še prej pa so me toooolk slabosti dajale da sem komaj živela.
Pa zaspana sem non stop--hodim že pred 10 spat in pop. kdaj ne zdržim pokonc. Zelo me daje prebava zato zgleda kokr da mam že trebuhuser posted image , sem pa
v 10. tednu, kmal 11.

Staršem sva že povedala ker je moj ful vztrajal, jst svojim sestram še nisem...kaj pa vem kar ne počutim se še da bi povedala.

Ljilje mislm da sme ti spraševala glede NS - sori za tko pozen odgovor.  Midva bova šla v Domžale k Strahovi, menda jo ful pohvaljo za CD pa ne vem al je treba plačat
dodatno al kako. Bo koker bo. Na prvem pregledu sem bla v 7 -8 tednu ko je vidna samo ena pika in srček tko da komi čakam naslednji pregled ko bo videt kaj več.

Mala bejba močno stiskam pesti, da bo v ponedeljek prijetno presenečenje. Si pa čist predstavljam kako zelo hudo ti je, vendar upanje umre zadnje.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 601
5.5.2011 19:45:18   
*TEJČI*
Hvala punce, za vaše nasvete. Na pregled zaenkrat ne bom šla, ker mi je tudi ginekolog svetoval da naj počakam do pregleda. Razen v primeru da bi se zelo slabo počutila in bi se pojavila sveža krvavitev. Praktično lahko samo čakam in upam da se ne bo tako slabo izteklo user posted image . Vam sporočim kakšno bo stanje, upam da bom lahko ostala "decemberka".
Mala bejba zate pa tudi držim pesti, nikdar se ne ve, kako se stvari obrnejo v parih dneh, je pa res da je mučno čakanje da izveš odgovor.
LP

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 602
5.5.2011 19:47:04   
sover
Pozdravljene, bodoče mamice!

Vas spremljam, ampak se ne javljam dosti, ker ponavadi ni kej več za dodat - ste pridne in vse poveste.

Mi trije smo bili danes na prvem pregledu: user posted image user posted image user posted image user posted image
Smo v 9. tednu, veliki 2 cm, srček pa tako lepo bije ... Bebica nam je pomahala in pokazala, kako se "muva"user posted image . Prav noro!

NS imava čez tri tedne v PO. Rok je 12.12., tako da prosim, če me prestavite na seznamu.

Drugače pa se sedaj počutim odlično - dodatnih kg še ni, imam pa res srečo, da mi ni bilo ful slabo (pred dvema tednoma me je kakih 10 dni mučila slabost, ampak ne do bruhanja) in da mi je ful zadišalo sadje, tako da se bašem s svežimi vitamini kot norec user posted image . Za rekreacijo pa skrbim z redno hojo. Mislim, da ni nič narobe, če se nosečnice ukvarjamo z zmerno vadbo, če se pri tem počutimo dobro. Meni miganje ful paše in se zmeraj bistveno bolje počutim potem. Pa tudi na kakšen daljši pohod grem, če ni prevelikih višinskih razlik. Je treba mal poslušat telo, pa je.

Lepo pričakujte še naprej - vsem tistim, ki vas mučita slabost in drugo slabo počutje, pa želim, da to čimprej mine.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 603
5.5.2011 22:31:51   
Bethany
Še nekaj podatkov za seznamček sem dolžna: starost 32, druga nosečnost, kraj Celje, prvi pregled 31.5., PDP pa dodam, ko ga zdravnica potrdi, sama sem zaenkrat izračunala 29.12.

Nuhalna: ja, prvič sem bila v Velenju, ker mi je bilo najbolj pri roki, pa je bilo ok. Se je zelo potrudila, vse skupaj je trajalo skoraj eno uro. Ok, filmčkov ni bilo, ampak mi itak niso važni, ko imaš enkrat dete pri sebi. user posted image user posted image Tak da se zna zgodit, da bom spet šla tja, ko že imam tudi G. tam. V sosednji ordinaciji.

Drugače pa sem danes zasledila, da imajo ginekološke preglede tudi v Šentjurju, v Aspari, Celjanke ste verjetno že slišale za ta welness center. No, če kateri pride prav... ne vem pa točno, ali je nuhalna zram, ali ne. Pomoje je, ker piše, da delajo 3D in 4D uz preglede v nosečnosti.

Mene pa slabost nič ne muči, me tudi v prvo ni, edino napihnjena sem pa groooznoo! user posted image Hlače grozno težko zaprem. Tudi prebava se je vidno upočasnila... Donat, probiotike.. še kak predlog za izboljšanje?

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 604
6.5.2011 6:38:44   
nalia
Dobro jutro! U ste se pa razpisaleuser posted image

Bethany glede napihnjenosti,imam sama isti problem,mislim,da bom kmalu morala začet nosit nosečniške hlače,trebuh se mi tolk pozna,kot da bi bila 5 mesecev nosečauser posted image ,mislim sej je fino,mapka tko kmalu??? Kakšna bom šele ko bom res 5 mescev noseča?user posted image

mala bejba,nevem kaj naj ti rečem,kot so ti predhodnice rekle že pred mano,upanje umre zadnje. Zelo mi je žaluser posted image . Drži se,mislim nate.

Drugače pa sem tudi jaz iz okolice Celja,delam v Celjuuser posted image . Sem bla kr malo presenečena,koliko celjank je,oz.iz okoliceuser posted image

sashy za seznam -starost 30 let!

Drugače pa sem imela prvi pregled,srček bije,nuhalno imam v Domžalah 31.5.,veliki smo 2,2cm,PDP pa je 12.12.. Pred nuhalno grem še enkrat na UZ,potem nuhalna,1.6. pa drugi pregled. O slabostih pa rej nebi,mi ni bilo slabo zdaj 5 dni,včeraj pa spet tako,da sem komaj zdržala dan in to cel dan. Mislila sem,da sem že rešena,pa očitno ni tako. Vsak dan preden ostanem,še v postelji pojem kos kruha ali polovico,potem počasi vstanem,pa je bolje potem. Bruhat pa ne morem.

Punce moje,lep dan vam želim se še kaj javim,vas preberem zvečer,vendar sem preveč utrujena,da bi se javila,hodim spat že kmalu po 21.,uri. Me kr dajejo te utrujenosti.

Čuvajte se!

Aja pa zredila sem se že 3 kile!user posted image ojeeeej

< Sporočilo je popravil nalia -- 6.5.2011 6:39:35 >

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 605
6.5.2011 7:46:43   
Mufka
Jaz sem pa danes odkrila, da so krila prav fina zadeva. Lahko ga daš nad trebušček, malo ga tudi skrije, ker lepo pade čez in nič ne tišči v spodnjem delu trebuha (tam kjer je sedaj user posted image ) tako kot hlače. Tako da jaz bom prešaltala zaenkrat na krila. user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 606
6.5.2011 7:49:53   
Mufka
nalia - ne se sekirat, jaz sem se zredila za 6 kg. Se strinjam, da bo treba iti za vidend na malo daljši sprehod, mogoče na kakšen manjši hribček. Včeraj sem prišla iz službe tako zaspana, da sem kar v posteljo skočila. Prebudil me je dragi z večerjo user posted image , nato pa spet pančkat.

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 607
6.5.2011 8:00:06   
sarar
jutro punce!
monstera, ti kar počivaj, ko boš pa imela konec se pa le oglasi še večkrat-ljubljančank nas skoraj ni user posted image . no, pa saj ni važno s kje smo, sam je pa res zanimivo vidt na koncu statistiko
o, tvoja pikica(ali pikec) že velika. no, mi imamo pri 6/7 tednih 9,2mm. ah, saj te bom hmalu dohitela. je rekla moja gin da se včasih v parih dneh pozna že kak centimeter. so pridne te naše male žabice, kako pridno rastejo  user posted image
bethany, jaz sem renutno na egotu in mi nuca, da grem redno na wc, če bo pa tudi to enkrat premalo mi je pa tašča rekla, da se da  žlička lenenega semena v jogurt zvečer in ga zjutraj poješ. sem že preizkusila in je šlo, tako da to je naslednje... donat pa meni ni ne 1. ne 2. pomagal, samo slabil me je...

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 608
6.5.2011 8:01:26   
sarar
mufka, jz bi tud krila nosila pa sem že v hlačah čisto zmrznjena user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 609
6.5.2011 10:48:26   
Bethany
Hojla, nosečke.

Katero folno kislino jemljete? Js sem šele zdaj ornk začela, prej pri načrtovanju sem pa občasno kak tifol pogoltnila, enostavno sem pozabljala na to. Zdaj sem si pa nabavila Femibion, ko sem vzorček dobila. V prvi nosečnosti pa Centrum materna.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 610
6.5.2011 11:01:42   
Medea10
Tifol jemljem.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 611
6.5.2011 11:27:17   
Medea10
Pozdrav punce, kako ste?
Tmala je ravno šla spat in končno lahko malo zadiham.
Folna kislina- kot sem že napisala jem Tifol. Mislim, da se različne tabletke ne razlikujejo kaj preveč med seboj, tako da je na koncu vseeno katere ješ.
Krila- jaz bih zelo rada nosila ampak sem tudi brez njega čist premražena user posted image tak kot sarar.
Včeraj sva z dragim user posted image , mi od začetka sploh ni blo do tega, potem je pa blo kar fajn user posted image
Nič, grem malo pospravljat pa en kup stvari mam za zložit user posted image . Se javim kasneje. user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 612
6.5.2011 11:30:27   
MAMI 4
Pozdravljene! Jaz se pa javljam po veliki akciji-sadila sem rože in urejala okolico, saj 2 meseca nisem zunaj nič naredila. Zdaj se bom pa mogla bremzat, saj znam tudi pretiravat ko se dobro počutim...počutim se pa super. Zdaj pojem, grem po otroke, v službo in zvečer pečem torto, piškote in pecivo...jutri ima moja starejša punči 14 let?!
Morda pa res pretiravam z opravili?

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 613
6.5.2011 14:15:15   
sarar
jaz pa sem šla v lekarno po tifol, pa mi je ponudila njihovo folno kislino, ki jo je dosti za 3 mesece in sem to zela. je rekla da se ne razlikujejo dosti, so zelo podobne
mami4, res ni treba pretiravat... ja, vem lahko je reč pa še ista sem user posted image  lahko si pa vseeno kako pomočnico omisliš

drugače pa veste kaj, sem klicala v dravlje da se naročim na ns. najprej mi je rekla, naj en teden prej pokličem, ko pa sem rekla a ne bo vse zasedeno mi je pa na hitrco zračunala datum, naj pridem sred junija... ko sem šla računat, pa vidim da bom imela takrat že čez 13t user posted image . a čem jo še enkrat poklicat? študiram da bi kar h dr. strahovi se naročila... kaj menite?

< Sporočilo je popravil sarar -- 6.5.2011 14:16:14 >

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 614
6.5.2011 14:28:32   
Medea10
Joj, ne vem kaj jim je.... Včeraj ko sem se jaz naročala, mi je rekla vi imate pa še čas, se lahko kasneje naročite, pa sem rekla, da bi se raje prej (ziher je ziher) pa me je brez komentarja naročila. Ampak sem ji morala sama povedat kdaj bo "tapravi" čas za NS. Kot da si ne more sama zračunat.. user posted image
Se mi zdi da si pozno naročena (če npr PDP ni pravilno izračunan se ne bo videlo ničesar več).
Na tvojem mestu bi se k Strahovi naročila al bi pa še enkrat poklicala, če je možno nekaj dni prej. Držim pesti.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 615
6.5.2011 14:50:16   
Monstera
Ojla. Jaz sem se tudi v Dravljah naročila in to kar preko spleta. En obrazec tam izpolniš in pošlješ. Drug dan sem dobila datum na mail in sem ga mogla potrdit. To je bilo to. Imam v 12. tednu, pa sicer sarar NS lahko do 14ga tedna delaš, čist ok.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 616
6.5.2011 17:50:33   
Sugababy
Ojla drage moje.

Ja dobr ste se razpisale sem si prov vzela čas in vse prebralauser posted image . Moja dva sta odšla čez vikend k tašči v Prekmurje ,jst pa morm bit zaradi zzzsja bolniške) domauser posted image .

Aja sem vidla, da nism dala vseh informacij. Sem iz Ljubljane in bom stara 30 let čez 20 dniuser posted image .

Kar se tiče slabosti je že fuul bolše, slabo mi sicer še je ampak manj edin spala bi še kar. Včeri sem imela ob pol enajstih zvečer tak napad lakote, da sem si naredila špagete bolonezeuser posted image . Zredila sem se do sedaj za 2 kg in če bom tkole nadaljevala z nočnim hranjenjem ne vem kako bo to na koncuuser posted image .

A še lahko spite na trebuhu? Men se že tok vidi da ne upam več.

Ena od vas je govorila o bolniških. V LJubljani niti ne komplicirajo preveč, moram rečt da se zatakne pri osebnih dr. al pa pri ginekologih. Se pa strinjam, da je na bolniških bilo v preteklosti vse preveč tistih, ki tega niso rabile. Za enkrat so mi podaljšali do 26.5. je pa fuuuuuuul bedno, ker ne smem niti v klet kaj šele iz stanovanja. Bom že edino ob takem lepem vremenu je mal težko. Za pikico vseuser posted image .

Moji okrog mene že vsi vedo, ker se mi vidi iz helikopterja. Je pa hec kako nekateri odreagirajo. Eni so direkt vprašali drugi pa so neki mencali pa gledali. Sem se prov zabavala.

A je še katera na bolniški tu? Sem bila v prviuser posted image tudi doma edino dva tedna v četrtem mesecu sem delala potem pa spet doma, sem imela gibljivo bolniško z dovoljenimi izhodi. Mislim zapret nosečnico za devet mesecev, potem grem lahko samo še v Poljeuser posted image

A ima katera iz ljubljane ginekologa Jeričevića?

Aja noseča sem 11 tednov, drug teden imam nuhalno, komaj čakamuser posted image .

Uglavnem super vas je bilo brat in se že veselim novih blogov.

Pozdravček in užvajte v sončku še namesto meneuser posted image .

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 617
6.5.2011 19:51:16   
Béatrice
Folna kislina - opozorila bi vas rada samo na to, da če ima katera probleme s ščitnico (hipo) naj jemlje samo ELEVIT, ki so brez joda. Mene noben posebej ni opozoril in sem do tega tedna jemala od CentraMed Mami, nakar mi je tirologinja rekla, da ne smem dodatno vnašati joda, razen s soljo, ki je del prehrane. Uglavnem, bodite pozone na to, saj sem Mami jemala skoraj tri leta, odkar sem prenehala  z Logestom.

No, danes sem zadnjič obleka ene kavbojke, ki so mi bile čist prav, zdaj pa grem na elastične potem pa pomoje kar kmalu na nosečniške. Trebuh se mi že zjutraj pozna...

(odgovor članu Sugababy)
Neposredna povezava do sporočila: 618
6.5.2011 20:06:52   
Agnes27
Živjo,

sem mal uspela za nazaj prebrat o čem ste kaj govorile pa naj še jst napišem par stvari.

Lelo, ne se preveč zarad izcedka sekirat, ker to se velik ženskam zgodi pa je pol na konc vse uredu. Tut men se je zgodilo.
Sem imela rjavkast rdečkast zcedek v 7 in 8 tednu poleg tega so bile prisotne tudi bolećine, pa je blo pol vse uredu na pregledu. Tudi takrat ko sem klicala
G glede tega, mi je rekla naj samo čimveč počivam. Seveda če bi ble pa to grozne bolečine da tut spat neb mogla pol pa ne bi blo tko uredu.

Glede mat. knjižice tudi jaz mislim da je to "prekršek", če te pošljejo, da si jo sam kupiš. Mislm da sem nekje prebrala da ti obvezno pripada. Jst sm jo dobila na prvem pregledu, eni G
jo dajo pa tut na drugem pregledu.

Kar se user posted image tiče tut jaz spadam med tiste k na to niti ne pomislijo. Mojga ni vidt, da ga to kej dost moti, itak je čist blažen da bova mela user posted image  in gleda me
skoz čist zaljubljeno in se smeje ker je tko zadovoljen.

Kar se dodatkov tiče, jst jemljem tifol - sm mela srečo, lih 10 dni pred narjenim testom sm ga začela jemat. Pijem pa še kalcijeve in magnezijeve šumeče tablete.
Prjatlca mi je svetvala - magnezij je proti krčem, kalcij pa rabimo nosečnice povečano količino zato ker otročku rastejo kosti. Če kalcija nimamo dovolj bo otroček
črpal iz naših kosti, na starost pa je to problem.

(odgovor članu Béatrice)
Neposredna povezava do sporočila: 619
6.5.2011 20:14:35   
dspela
pamzika, ja. Jaz sem drugače iz Koroške- Mežica, če poznaš. Zdaj pa sem že skoraj 3 leta na štajerskem.

bethany, hvala da si me spomnila. Ja sem šlišala, imajo ginekološke preglede in v nosečnosti tudi. Za NS pa tudi jaz ne vem,če je zraven. Sem čisto pozabila. To mi je najbližje. Samo ne vem, če bi šla tja, me ne vleče. Nisem navdušena, da je tako blizu. Mogoče ker so šele začeli to izvajat,je pa mislim da od 1.5.

Če katero zanima, lahko grem vprašat.

Glede napihnjenosti,sem jaz tudi zelo napihnjena. Včeraj zvečer sem možu pokazala "trbušček", pa je rekel...uuuu kakega imaš, ziher sta dva.
Pa še prebava me matra.

mala bejba user posted image

A vozičke že imate izbrane oz nagledane? Midva sva navdušena na Mutsy Urban Rider. Ga ima katera?

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 620
6.5.2011 21:18:48   
morje2011
Dober večer
Da vas na hitro pozdravim.Sem bila kar dolgo v bolnišnici zaradi krvavitev zato se nič nisem javila.Slabost še ni minila.Je pa nas kar nekaj celjanark.
Nočko

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 621
7.5.2011 7:47:51   
sarar
dobro jutro punce! na hitro vas pozdravim, potem grem pa v šolo, ima moj starejši delavno in moramo biti zraven starši user posted image
morje2011, a si zdaj v redu? no, upam da ti bo šlo zdaj vse ok še ostali 7 mesecev.
lepo bodite vse skupaj user posted image

(odgovor članu morje2011)
Neposredna povezava do sporočila: 622
7.5.2011 9:36:20   
Kasija
Pozdravljene!

Bi se tudi pridružila user posted image . Za seznam: sodeč po prvem pregledu je pdp 25. 12.. to je moja tretja nosečnost in tudi tretji otrok. sem iz okolice ljubljane. a me lahko katera doda na seznam prosim? kaj več pa, ko vas malo preberem.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 623
7.5.2011 10:09:29   
korinca
kasija pozdravljena. 3user posted image , pridni ste?
sta prva dva še majhna , ali boš imela že kakšno pomoč :)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 624
7.5.2011 10:12:46   
korinca
Po dolgem času en sončen dan, pa ravno danes, ko ga ne rabim. Grem fotkat eno ohcet, pa bom mogla zarad močnega sonca 3x več laufat pa plezat...

Lepo preživite tole sončno soboto...

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?