|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj rtec - 3 ali 4 leta?
31.3.2011 13:22:34   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Naša je šla pri 2 letih, ker sem jaz tako želela. Je izredno močen karakter, velik individualist in sem bila prepričana, da ji bo družba sovrstnikov dobro dela. To se je izkazalo kot pravilno, saj v vrtec izredno rada hodi. Hkrati pa je tudi rada doma z babico in dedkom, ki sta jo sicer čuvala do 2. leta.

Jaz se kar strinjam z izjavo tiste, ki je rekla, da vrtec ne more dati tistega, kar lahko dajo stari starši oz. domače okolje in domače okolje ne more dati tistega, kar lahko ponudi vrtec. Ni absolutne resnice. Odvisno je od otroka, od staršev, od vrtca, od pričakovanj.... od mnogih dejavnikov. In praviloma je najbolje narediti tako, kot čutiš, da je prav.

Pri nas imamo krasno mešanico vsega - doma babico in dedka, ki ta malo obožujeta in krasen vrtec ter vzgojiteljice. Je pa tako, da je naša občasno tudi doma pri babici in dedku - ko začne smrkat, hitro ostane doma (se mnogo hitreje pozdravi oz. se bolezen ne razvije dalje), kak dan ostane doma kar tako brez razloga, da se malo pocrklja, med počitnicami je praviloma doma (sploh poleti  2 meseca). Čeprav to zadnje leto v vrtcu je nekako drugače - želi biti več in dlje časa tam. Pridite pome kasneje, ker se tako super igramo, med počitnicami ne bom doma, ker pogrešam prijateljčke iz vrtca (pa da ne bo pomote, ima cel kup prijateljčkov v soseščini, se dnevno dobivajo na igrišču, ki je tik pred našo hišo)... očitno nekje v podzavesti dojema, da je to zadnje brezskrbno leto.

Glede aktivnosti pa sem tudi jaz mnenja, da naj bo količina prirejena izključno želji otrok in ne staršev. Za moj okus - manj = več. Naša hodi samo 1x tedensko na plavanje, ker sama tako želi. Vse ostale aktivnosti so v sklopu in v času rednega vrtca (telovadba, matematične, kuharske, pevske, plesne urice ter angleščina). Otrok v tem času potrebuje predvsem igro. Ni ga čez skupne sprehode, izlete, letanje po domačem igrišču, skrivalnice, gumitvist, vožnjo s kolesom, skirojem, igre z žogo... vse to dobi v domačem okolju v veliki dnevni dozi. Naj le traja čim dlje!

Se ne bi mogla bolj strinjati!!! Enako je pri nas... S to razliko, da je naša šla v vrtec s 16 meseci. Drugače pa imamo enako: mešanico staršev, babi in dedija, vrtca.... Vsega po malem.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj rtec - 3 ali 4 leta?
31.3.2011 14:28:09   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Saj, samo včasih ta meja ni čisto jasna.....ali ima otrok veselje ali ima starš veselje......

To so pa tiste želje starša......da bo njegovo dete vsaj kot Tina Maze, če že ne bo Da Vinci.....user posted image

Ker delam s konji in jahalnim športom sem pri nekaterih zelo dobro spoznala to nejasno mero. Otrok se še prav ne vsede na konja, pa že hočejo vedet, kdaj bo lahko šla delat izpite. Ali pa še šolskega jahanja ne odbvladajo, pa že mojega sprašujejo kdaj bodo lahko začeli trenirat v tekmovalni skupini.

Jaz malega nikoli ne bom v kaj silila, ravno 2 tedna nazaj sem ga peljala k Baradi (tekvando), če bi ga zanimalo, pa je 2 minuti gledal in rekel, da se gre ven igrat. Pa smo zaključli. Še vseeno pa je odvisno od otroka, če v določenem športu vztraja ali ne. Ni vse samo v tem, da bi jih silili starši.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
31.3.2011 22:28:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?