|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj rtec - 3 ali 4 leta?
20.3.2011 13:43:40   
suzanica
Oj. Mene zanima kakšne so aše izkušnje - prosim za mnenje tistih, ki ste jih dale  v vrtec pri 3 ali 4 letih. Do takrat ga bo čuvala babi. LP.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj rtec - 3 ali 4 leta?
20.3.2011 14:10:13   
Tejči
Jaz sem imela možnost, da bi jo oma čuvala, a sem jo pri 2 letih dala v vrtec..in mi ni bilo nikdar žal..če bi se še enkrat odločala, bi enako naredila. Z vrtcem smo imeli samo pozitivne izkušnje!user posted image

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2011 15:31:01   
viledka
če imaš dobro varstvo - pri 4.
Moji so v vrtcu od 11 meseca in imam same pozitivne izkušnje z vrtcem. Če bi imela drugo varstvo, bi dala pri 4, ker takrat se mi zdi otrok bolj zrel.  Po mojem mnenju je vrtec ustanova, ki čuva otroke staršev, ki nimajo možnosti drugega varstva - babic itd. Zato mislim, da vam ni potrebno prezgodaj silit otroka v vrtec, če to sam ne želi.  Sama nisem bila nikoli v vrtcu, pa se zaradi tega nisem nikoli počutila asicialne oz manj napredne.....

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2011 16:27:52   
2.2.
moja je bila stara 3.5. ni mi žal da sem jo dala z to starostjo, vseeno otrok dobi vse znanje, vklopila se je hitro. edino - da ni še imela nobene otroške nalezljive bolezni. pa bo i to

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2011 8:33:48   
kristinaj
jaz sem dala taveliko z  2,5 leti malega z 11 m , ker ko sem končala porodniški za oba sta šla tudi onadva v službo.. in ni mi žal, škoda mi je le tega, da nisem že tavelike dala prej v vrtec, preden se je tamali rodil...

sem mnenja, da ti babi servis niti približno ne nudi kar ti nudi vrtec zato otroke čimprej v vrtec...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2011 9:11:37   
ribica.
oba otroka smo dali pri 4. Pred tem sem ju imela doma. V obeh primerih sta se super vklopila, edino pri drugem je bil mali problem, pa ne zaradi novega okolja ali vrtca kot takega, ampak zaradi vzgojiteljice. To sem morala urediti jaz, sedaj pa je super.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2011 15:39:01   
Precious
nekje okrog 3 leta-3,5let je primerno. Super se obnese

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.3.2011 22:41:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Precious)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.3.2011 7:27:53   
sončnica24
Jaz sicer nisem imela možnosti da bi ga babica čuvala in je šel z 11imi meseci v jaslice. Zdaj pametovat nekaj ne morem ker ne vem kako je drugje ampapak poznam fantka iste starosti kot je moj in je doma pri mami, in ta fantek ni navajen na družbo - vedno se stepe, govori še pri svojih dveh in skoraj pol letih nič. In vse kar dela je da gleda risanke, ne je še sam ....

Nočem pametovat niti ne vem kakšno je stanje pri kateri drugi, res je da pravijo da fantki kasneje začnejo govoriti, verjetno tudi mama rabi malo časa za sebe pa ga postavi pred televizijo ...

Ne bom pa nikoli pozabla ene gospe, ki je rekla da otrok sodi v vrtec in ne k babicam, ker tam se naučijo ogromno, navadijo se na en red, začnejo se skupaj igrat, ogromno ustvarjajo, pri dveh letih ve zapet ziher 5 pesmic ...

Tudi meni ni žal niti za en dan kaj je bil v vrtcu imam pa res srečo da je full malo bolan, kar pa je drugje spet problem. V glavnem če bom imela še enega otroka bo ziher šel v vrtec-v upanju da bo tako super kot je pri zdajšnjem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.3.2011 8:20:14   
Precious
sončnica to da tale fantek marsikaj ne zna ni krivo to,da je doma,ampak da se mama ne ukvarja z njim. Moj je šel v vrtec in je znal in je skoraj edini ki zna šteti do 15,je znal zagotovo več kot 10 pesmic,ve že nekaj besed v angleščini itd.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.3.2011 9:21:25   
barni
Jaz sem imela možnost babi in dedi servisa (bila sta oba) in sem ga tudi morala uporabiti za pol leta, ko nismo dobili prostora v vrtcu. Potem pa sem komaj čakala, da gre otrok lahko v vrtec. Stara je bila malce manj kot 2 leti, ko je šla in res je bil takoj opazen resnično velik napredek.

Saj sta se doma ukvarjala z njo in je bilo krasno, samo je bila pač ves čas z njima, dvema odraslima, če so kam šli je bilo to navadno k njunim prijateljem, ki niso imeli otrok. Šli so tudi na igrišče, samo tam dopoldan običajno ni bilo otrok. Res sta lepo skrbela zanjo in se veliko ukvarjala z njo, hodili so okoli, na sprehode, v gozd, na različne kraje, risali, peli, se igrali. Samo vseeno je bil zelo opazen preskok predvsem pri samostojnosti, ko je šla v vrtec. In predvsem se je poznalo, da je kar naenkrat bilo okoli veliko otrok, ki so imeli podobne potrebe kot ona in da je potrebno včasih malo počakat, da prideš na vrsto. Jaz sem bila iz dneva v dan bolj presenečena, kaj vse zmore otrok, ki malo nazaj praktično nič ni mogle sam (seveda, če smo pa vse drugi naredili namesto njega). Samo ko je otrok sam v varstvu se pač lahko ukvarjaš samo z njim in babi in dediji jih še bolj razvajajo kot starši.

Skratka, nikoli je ne bi imela še eno leto pri babi in dediju, čeprav sta se res izkazala. Pa tudi onadva si zaslužita počitek, saj toliko star otrok zahteva res veliko pozornosti in samo nekaj za zraven.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.3.2011 9:27:31   
liliana
Doma, v babičinem varstvu je bila do 3,5 leta.......in super se je obneslo......

Sama sem pristaš tega, da če so babice v penziji in pripravljene paziti na otroka, da otrok ostane vsaj do tretjega leta v domačem varstvu......ker se mi pač zdi, da bolj kot igrala, didaktične igrice in tuje osebe rabi mali otrok v tem času okoli sebe ljubeče starše in stare starše.......

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.3.2011 12:52:55   
Jada82
Ja, jaz sem sedaj 1 mesec v službi in našo user posted image  čuva babi ali pa ati (kadar ima službo popoldne ali je frej). Zaenkrat je super, nismo imeli nobenih problemov. Nekaj časa bo še sigurno tako, tudi babi (moja tašča) jo čuva pri nas doma, kjer je dovolj igrač, ima svojo posteljico itd. Ni mi jo treba nikamor vozit, ne joka, srečna je ... tudi tašča je prej delala v vrtcu, tako da super zna z otroki. Ko bo topleje, bosta tudi hodili na igrišče. Zaenkrat mislim, da če imam možnost varstva doma, bom to izkoristila, saj se mi zdi, da je zaenkrat še premajhna za vrtec (ok, če ne bi bilo druge možnosti). Tud družbe drugih otrok še ne rabi toliko, saj ima sosede (od 2-3 leta stare), pa kdaj kakšni obiski, samo to še ni to. Namen jo mam pa tud dati v vrtec tam nekje pri 3-4 letih al pa npr. septembra, ko bo stara 3,5 leta. Do takrat bo pa kar tako, kot je - zaenkrat nam odgovarja.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.3.2011 17:31:08   
aprilčica07
Naš je šel v vrtec pri  treh in pol, prej je bil eno leto pri nonah, drugo sem bla pa jst na porodniškem. Fantina nima prav nobenih problemov in mu je vrtec po treh tednih postal nekaj najboljšegauser posted image

Nekako tako bomo naredili tudi pri ta drugi. Prva ideja, je bila, da bi jo v jeseni letos dali v vrtec, ampak glede na to, da je precej bolna, bo skoraj zagotovo še eno leto doma.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.3.2011 14:16:57   
viledka
Mal ko berem tele strani vidim, da se babi varstvo razlikuje.
Pri nas so mami in tasca svoje vnuke res super cuvale: otrici so se vsak dan kako pesmico navcili - vsak dan so kak izdelek naredili in risbice - bili na igralih z drugimi otrici, šli na ure pravljic z drugimi otroci, na delavnice.... tako da pri takem varstvu res ne pogresas vrtca in ni potrebe da ga dajes v vrtec. Pri meni je skoda samo to, ker živim proc od starsev, pa sem svoje otroke že pri 11 mesecih dala v vrtec -drugace ne bi razmisljala in bi isto naredila kot moje sestre, ki do šole niso imele v vrtcu - pa ni bilo nobenega problema potem.
Ce pa imas varstvo tako da se držijo bolj doma in grejo en krog okrog hiše in nic v stiku z otroci in vidis, da so mogoče bolj v breme - potem seveda daj v vrtec

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.3.2011 9:25:56   
Taddy78
Naš je šel v vrtec pri 2.letih, pa se je res poznalo, da je bil doma samo z odraslimi, saj je potreboval pol leta, da se je vklopil med svoje vrstnike.
Mamice pač različno gledamo na vrtec in nekatere mislijo, da bodo zatajile, če jih bodo dale v vrtec in da je boljše, če so doma pri starih starših.
Bi se kar strinjala s postom hruške debeluške, to kar delajo v vrcu ne more nuditi nobena babica in dedek, pa ne mislim samo na izdelovanje, igranje, ampak predvsem na druženje s sebi enakim.
Glede na to, kaj vse se je naš naučil v vrtcu upam trdit, da tega pri babici in dedku ne bi nikoli osvojil.

Precios ne mi zamerit,toda zna otrok štet in zapet pesmice pa res nič ne pove. Sin je pri 1.letu govoril več kot večina dvoletnikov, pa takrat ni bil v vrtcu, se pa ni znal igrat z drugimi otroci, sploh ni vedel kaj naj si začne z njimi.

Barni saj to je ravno to...dokler imaš otroka doma, sploh ne veš kaj je v resnici zamujal.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.3.2011 9:32:26   
uškinamama
Naš je šel pri skoraj petih. Če bi imela še enega bi ravno tako šel leto pred šolo.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.3.2011 9:49:11   
Precious
taddy ne zamerit sem odg. drugi uporabnici ,ker je napisala češ da je mali bil doma z mamo in ni nič znal. Sem poudarila da se otrok doma lahko marsikaj nauči in ne samo v vrtcu. če se tvoj ni znal vključiti to ne pomeni da se vsi otroci ne vključijo. Vsak otrok je osebnost zase  .Mi z vključitvijo nismo imeli težav,ravno nasprotno.V vrtcu je zelo napreden od vseh, zelo rad sodeluje z otroci in še posebej z vzgojiteljicama. Še popoldan jima nosi cvetjeuser posted image  v vrtec. Ah dej no,kaj bi otrok zamujal. Kaj zamuja 11 mesečnik v vrtcu user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.3.2011 9:53:28   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Naš je šel v vrtec pri 2.letih, pa se je res poznalo, da je bil doma samo z odraslimi, saj je potreboval pol leta, da se je vklopil med svoje vrstnike.
Mamice pač različno gledamo na vrtec in nekatere mislijo, da bodo zatajile, če jih bodo dale v vrtec in da je boljše, če so doma pri starih starših.
Bi se kar strinjala s postom hruške debeluške, to kar delajo v vrcu ne more nuditi nobena babica in dedek, pa ne mislim samo na izdelovanje, igranje, ampak predvsem na druženje s sebi enakim.
Glede na to, kaj vse se je naš naučil v vrtcu upam trdit, da tega pri babici in dedku ne bi nikoli osvojil.

Precios ne mi zamerit,toda zna otrok štet in zapet pesmice pa res nič ne pove. Sin je pri 1.letu govoril več kot večina dvoletnikov, pa takrat ni bil v vrtcu, se pa ni znal igrat z drugimi otroci, sploh ni vedel kaj naj si začne z njimi.

Barni saj to je ravno to...dokler imaš otroka doma, sploh ne veš kaj je v resnici zamujal.

A tisti otroci, ki so pa pri enem letu oz. pri letu in pol v vrtcu pa se že znajo igrati z drugimi otroci.....?

Res je, to kar nudijo v vrtcu ne more nuditi nobena babica in dedek......in to, kar nudita babica in dedek pa ne more nuditi noben vrtec....

in zadnje čase vrtec gledamo samo skozi to, da se bo otrok čimprej nekaj naučil, osvoji, se pri enem letu začel igrati z vrstniki.....

to institucionalno varstvo oz. učenje je danes v vseh obdobjih življenja postalo tako moderno, tako nobel.....pri enem letu v vrtec, pri treh in štirih letih pa se začnejo že poleg vrtca vse dodatne aktivnosti, da je otrok cele popoldneve zaposlen......ker strokovne institucije otroku nudijo ogromno.......in bomo nekaj zamudili, če ne bomo otroka pri 1 letu dali v vrtec in če ga ne bomo  pri 4 letih vpisali k baletu ali gimnastiki in k tujemu jeziku.......

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.3.2011 9:58:13   
ZARA
Jst sem jo dala pri 3 in pol v vrtec. Sem bila do takrat doma in je zaradi tega nisem dala, če imaš pa varstvo babice do 3 leta je to super. Zelo fajn, nikdar bolna, na prste lahko preštejem, res. Mogoče bi jo lahko dala kako leto prej, ampak, OK, je kot je. Tako da je hodila 3 leta. Vrtec je ZAKON. Moja je blazno rada hodila, še zdaj jih greva pogledat včasih.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.3.2011 10:03:37   
uškinamama
Res je, to kar nudijo v vrtcu ne more nuditi nobena babica in dedek......in to, kar nudita babica in dedek pa ne more nuditi noben vrtec....

in zadnje čase vrtec gledamo samo skozi to, da se bo otrok čimprej nekaj naučil, osvoji, se pri enem letu začel igrati z vrstniki.....

to institucionalno varstvo oz. učenje je danes v vseh obdobjih življenja postalo tako moderno, tako nobel.....pri enem letu v vrtec, pri treh in štirih letih pa se začnejo že poleg vrtca vse dodatne aktivnosti, da je otrok cele popoldneve zaposlen......ker strokovne institucije otroku nudijo ogromno.......in bomo nekaj zamudili, če ne bomo otroka pri 1 letu dali v vrtec in če ga ne bomo pri 4 letih vpisali k baletu ali gimnastiki in k tujemu jeziku.......

Tako.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2011 11:15:10   
Taddy78
Saj ne enačim svojega sina s komerkoli drugim, če bi bilo po njegovo, bi tak al tak raje bil doma. Zjutraj težko vstaja in malokdaj gre v vrtec pred 8.uro.
Liliana starši dajo otroka v vrtec predvsem zato, ker hodijo v službo in ne zato, ker bi bilo nobel. Vsi nimajo dedkov in babic v penziji, tako da ne moremo vseh metati v en koš.
Vpisovanja v razne dejavnosti...stvar otroka. Če bi bilo pomoje, bi ga še kam vpisala (sploh v zimskem času, poleti si ima veni kaj za počet), pa enostavno noče. 1x na teden ima 1 uro gimnastike, in 2x na teden po eno uro angleščine in to v vrtcu, s svojo skupino. Enim otrokom pa je 5x na teden hodit na šport premalo.
Če ima otrok veselje in mu je starš to zmožen finančno omogočit, zakaj pa ne?
Sicer pa je večina uspešnih športnikov začela ravno v tem obdobju, ali ne?

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.3.2011 11:39:34   
liliana
Liliana starši dajo otroka v vrtec predvsem zato, ker hodijo v službo in ne zato, ker bi bilo nobel. Vsi nimajo dedkov in babic v penziji, tako da ne moremo vseh metati v en koš.

To, da dajo starši otroka v vrtec zato, ker hodijo v službo in ga nima nihče čuvati je popolnoma razumljivo.....

Govora je bilo o tem, kaj otrok z vrtcem pridobi, kaj mu vrtec da.....stari starši mu pa ne morejo......

Vpisovanja v razne dejavnosti...stvar otroka. Če bi bilo pomoje, bi ga še kam vpisala (sploh v zimskem času, poleti si ima veni kaj za počet), pa enostavno noče. 1x na teden ima 1 uro gimnastike, in 2x na teden po eno uro angleščine in to v vrtcu, s svojo skupino. Enim otrokom pa je 5x na teden hodit na šport premalo.
Če ima otrok veselje in mu je starš to zmožen finančno omogočit, zakaj pa ne?

Saj, samo včasih ta meja ni čisto jasna.....ali ima otrok veselje ali ima starš veselje......

Sicer pa je večina uspešnih športnikov začela ravno v tem obdobju, ali ne?

To so pa tiste želje starša......da bo njegovo dete vsaj kot Tina Maze, če že ne bo Da Vinci.....user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 31.3.2011 11:42:44 >

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.3.2011 12:29:11   
Katy78
Jaz ga bom dala s 3 leti (upam, da dobimo vrtec). Zadnje čase opažam, da zelo išče družbo otrok tako da mislim, da bo ravno pravi čas.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.3.2011 13:01:57   
Nika v službi
Naša je šla pri 2 letih, ker sem jaz tako želela. Je izredno močen karakter, velik individualist in sem bila prepričana, da ji bo družba sovrstnikov dobro dela. To se je izkazalo kot pravilno, saj v vrtec izredno rada hodi. Hkrati pa je tudi rada doma z babico in dedkom, ki sta jo sicer čuvala do 2. leta.

Jaz se kar strinjam z izjavo tiste, ki je rekla, da vrtec ne more dati tistega, kar lahko dajo stari starši oz. domače okolje in domače okolje ne more dati tistega, kar lahko ponudi vrtec. Ni absolutne resnice. Odvisno je od otroka, od staršev, od vrtca, od pričakovanj.... od mnogih dejavnikov. In praviloma je najbolje narediti tako, kot čutiš, da je prav.

Pri nas imamo krasno mešanico vsega - doma babico in dedka, ki ta malo obožujeta in krasen vrtec ter vzgojiteljice. Je pa tako, da je naša občasno tudi doma pri babici in dedku - ko začne smrkat, hitro ostane doma (se mnogo hitreje pozdravi oz. se bolezen ne razvije dalje), kak dan ostane doma kar tako brez razloga, da se malo pocrklja, med počitnicami je praviloma doma (sploh poleti  2 meseca). Čeprav to zadnje leto v vrtcu je nekako drugače - želi biti več in dlje časa tam. Pridite pome kasneje, ker se tako super igramo, med počitnicami ne bom doma, ker pogrešam prijateljčke iz vrtca (pa da ne bo pomote, ima cel kup prijateljčkov v soseščini, se dnevno dobivajo na igrišču, ki je tik pred našo hišo)... očitno nekje v podzavesti dojema, da je to zadnje brezskrbno leto.

Glede aktivnosti pa sem tudi jaz mnenja, da naj bo količina prirejena izključno želji otrok in ne staršev. Za moj okus - manj = več. Naša hodi samo 1x tedensko na plavanje, ker sama tako želi. Vse ostale aktivnosti so v sklopu in v času rednega vrtca (telovadba, matematične, kuharske, pevske, plesne urice ter angleščina). Otrok v tem času potrebuje predvsem igro. Ni ga čez skupne sprehode, izlete, letanje po domačem igrišču, skrivalnice, gumitvist, vožnjo s kolesom, skirojem, igre z žogo... vse to dobi v domačem okolju v veliki dnevni dozi. Naj le traja čim dlje!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?