|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Želja po otroku, starši, nosečnost
21.3.2011 13:24:11   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem zanosila pri 20ih, ko sva s fantom bila le 6 mesecev skupaj. In nikoli mi ni žal. Anonimna, če čutiš, da je želja res močna, potem kar. Otrok ostane tudi, če gre zveza po gobe tako da nikoli ne ostaneš brez vsega (če se tega bojijo vse ki so komentirale).
Jaz sem vedno imela v mislih to da je bolje imet mlad otroke, kot pa dajat prednost vsem ostalim stvarem. (offtopic) Če samo malo pogledaš po forumu, vidiš, koliko je takšnih, ki se za otoke trudijo pa jih ne morejo naredit po naravni poti ali sploh naredit, sita sem jamranj. Sem mnenja, da jih je treba imet mlad. Šolo lahko delaš tudi z otrokom- preverjeno. Tako, da poslušaj srce in javi kako sta se odločila.
Pa lp

Lahko je bit pameten, če nimaš problemov. Mal res pomisli na vse nas, ki moramo skoz vse mogoče, samo, da bi dobile otročka. Tudi mlade so med nami tako, da mal se umiri. Nas pa ni potrebno brat, če ne preneseš jamranja!!!!
Drugače pa mislim, da se sama odloči kako in kaj. Če sebe gledam, jaz nisem bila pripravljena imeti otroka pri teh letih. Poslušaj sebe in dobro premisli.

< Sporočilo je popravil mala06 -- 21.3.2011 13:28:38 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
21.3.2011 17:53:40   
Anonimen
kristinaj:

Zmeraj sem gledala in zmeraj so mi bili všeč starejši moški, malokdaj sem pogledala tipa ki je imel toliko let kakor js ali pa malo več....in men ise leta nikakor ne zdijo ovira, to mi je še najmanjša skrb. Pa nisem jaz nobena njegova žrtev, sam je rekel na začetku, ko sva se pričela pogovarjati o otroku, da se boji, da si bom s tem uničila prihodnost, ker bom morala prekiniti študij, ipd. Do mene je zelo korekten in iskren in ne vem a je to tak greh če se imava rada in si želiva otroka? Tu gor pa sem pisala zato, ker sem želela videti vaša mnenja in tudi kak nasvet ne pride nikoli odveč! Ne rečem, da si bom zaradi enega posta premislila, vendar bom pa sigurno se zamislila in pretehtala kaj je najbolje.  Sicer, iskreno rečeno, midva že delava na otroku, in ni mi žal, in ko bom enkrat imela v naročju najinega otroka, sem tudi prepričana, da je to tisto kar sem/sva si ves čas želela! Moja mami me je tudi imela mlada,pri 20,21 letih, pa je potem tudi uspešno dokončala študij in sedaj ima dobro službo, in pravi, da ji ni bilo nikoli žal, ker se je tako zgodaj odločila za otroka.

Drugače pa z veseljem preberem vsak vaš post, hvala vam za odg.!:)

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
21.3.2011 18:06:15   
Eva19
s tem se strinjam, vsak posameznik zase dobro ve, kdaj je pripravljen imeti otroka, no vsaj sama sem vedela, sem stara 21 let, pa je tamala že leto in pol stara, partner je ravno tako 10 let starejši in to ne predstavlja nobene ovire. je pa res da sva se poznala veliko dalj časa, tko da...glede na napisano ti samo svetujem da vse še enkrat dobro premisliš, na koncu pa je odločitev itak tvoja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.3.2011 9:28:17   
sakuL
moje mnenje je tako: Mogoče je res bolje, da počakaš malo, narediš fax, dobiš zaposlitev in si najdeta svoje "gnezdo ".
Ko si na "svojem" si sam prislužiš denar in skrbis za položnice in osebno srečo, šele vidiš kje si in koliko je dejansko ljubezni.
glede na to, da si še zelo mlada, si lahko vse to ustvariš že v 2 letih, pa boš še vedno zelo mlada,....

Glede staršev: poznam to zgodbo...podoben primer imamo v družini... pa vendar, z njim boš živela ti in ne tvoji starši...s časaoma se bodo navadili tudi na to, da je on "del družine".

lp

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu pefika90)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.3.2011 11:17:19   
Anonimen
Pozdravljene...

sporočam, da sem včeraj naredila test in sta se pokazali user posted image ...ne vem, če se lahko že veselim, ker user posted image  mi še ne zamuja, ta teden bi jo morala dobiti....mogoče pa je ratalouser posted image

(odgovor članu mala06)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
28.3.2011 9:22:33   
Ronči
Še malo počakaj.  mesecev...ajej kam se vam tako mudi? Potem pa bosta čez par let zafustrirana, ločena najbolj bo pa trpel otrok.
Najbolje da kar ukinemo zmenke, gremo takoj živet skupaj pa bomo vidli al bo šlo al ne, katastrofa.

You can't fix stupid.

(odgovor članu pefika90)
Neposredna povezava do sporočila: 31
28.3.2011 9:24:35   
Ronči

kristinaj:

Zmeraj sem gledala in zmeraj so mi bili všeč starejši moški, malokdaj sem pogledala tipa ki je imel toliko let kakor js ali pa malo več....in men ise leta nikakor ne zdijo ovira, to mi je še najmanjša skrb. Pa nisem jaz nobena njegova žrtev, sam je rekel na začetku, ko sva se pričela pogovarjati o otroku, da se boji, da si bom s tem uničila prihodnost, ker bom morala prekiniti študij, ipd. Do mene je zelo korekten in iskren in ne vem a je to tak greh če se imava rada in si želiva otroka? Tu gor pa sem pisala zato, ker sem želela videti vaša mnenja in tudi kak nasvet ne pride nikoli odveč! Ne rečem, da si bom zaradi enega posta premislila, vendar bom pa sigurno se zamislila in pretehtala kaj je najbolje.  Sicer, iskreno rečeno, midva že delava na otroku, in ni mi žal, in ko bom enkrat imela v naročju najinega otroka, sem tudi prepričana, da je to tisto kar sem/sva si ves čas želela! Moja mami me je tudi imela mlada,pri 20,21 letih, pa je potem tudi uspešno dokončala študij in sedaj ima dobro službo, in pravi, da ji ni bilo nikoli žal, ker se je tako zgodaj odločila za otroka.

Drugače pa z veseljem preberem vsak vaš post, hvala vam za odg.!:)

he, he, ja pa črn je moral bit, z modrimi očmi, 180-185 cm, 80 kil, brez dipotrije, nekadilec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You can't fix stupid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.3.2011 9:35:47   
kejt2
Ne vem, ali je ta post provokacija ali ne.
V tvojo starost se sploh ne bom vmešavala, ker mislim, da vsak sam pri sebi ve (ali misli, da ve), kdaj je pripravljen za otroka.
Če si dovolj odrasla, da zavestno spočneš novo življenje, bi morala biti tudi, da staršem poveš za to. Bojim pa se, da zadev sama pri sebi nimaš razčiščenih in od tod strah pred reakcijo staršev. Običajno gre za projekcijo lastnih strahov.
Vprašala si. Povem.

< Sporočilo je popravil kejt2 -- 28.3.2011 9:36:40 >

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.3.2011 10:19:18   
Barbara_L
Narodnost praviš da zate nima pomena-ima, ker jo poudarjaš.
Leta nimajo pomena-pa imajo, ker o tem govoriš.
Starši, šola, fant...nič od tega nimaš poštimano, kot bi si TI želela, zato iščeš našo potrditev, da je vseeno OK. Pa ni, daleč od tega. In ti to dobro veš. Vedno se gre stopnico po stopnico do želenega cilja, a ti bi rada preskočila cel sklop stopnic. Tako ne gre, tudi tiste ki imajo mlade otroka, naj ti lepo povejo, čez koliko ovir so morale-finančnih, čustvenih, itd., ni jim bilo lahko. Sama si ne predstavljam, da bi tako neodgovorno zajadrala v nosečnost z nekom, ki ga ne poznam dovolj dolgo. Pa saj sploh ne veš v kaj se spuščaš, a vseeno rineš, brez izobrazbe, brez službe, brez denarja, KJE ti je pamet?

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
30.3.2011 10:50:20   
Teni_
Sem razmišljala ali naj sploh kaj napišem  ali ne. Pa bom.

Kje je garancija, da bo nekdo, ki je skupaj 5 let, pa ima potem otroka, skupaj še nadaljnih ne vem koliko let? Kje piše, da tak par leto po rojstvu otroka ne bo šel narazen.
Ja pa ja.

Kako je bilo pri meni.... stara sem bila 19 let, moj 21, jaz izredna študentka, moj sicer zaposlen, ampak za določen čas. Skupaj sva bila eno leto, ko sem načrtovano zanosila. Neummna, za nekatere mogoče, za naju ni bilo neumno. V tistem letu sva se spoznala verjetno bolj kot se kdo v parih letih, ker sva skoraj od prvega dne živela skupaj. In ni nama žal,  da sva se tako odločila. Zdaj sva poročena, s svojim stanovanjem, na poti pa 3. otrok. Pa bom tako rekla, ni naj bilo težko. Nikjer pa spet ni garancije, da bo to za vedno. Nikoli ne veš kako nanese.

Moja2 sta se poročila po 6 mesecih zveze. Neumno - ravno tako mogoče - ampak sta še danes srečno poročena - 29 let.

Tako da, ni vse v mladosti, v trajanju zveze in podobno. Nekdo je lahko za družino zrel pri 18, nekdo pa pri 38 še vedno ne.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 30.3.2011 10:51:53 >

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 35
30.3.2011 11:25:14   
Anonimen
Bom pa še jaz anonimna, če se vam zdi to smoterno.

Punca, če si sama vase 100% prepričana, da delaš prav, da je to to, da boš lahko prenesla tudi najbolj črn scenarij, potem ne vidim dileme, da ne bom naredila točno tako kot si se odločila in to na lastno pest brez žegna staršev ali kogarkoli.

Mal razmišljam kako bi reagirala, če bi bila jaz starš. Punca se šola, odvisna od mojih dohodkov, od mojih žuljev, nekaj si je vbila v glavo in zdaj hoče a vsak način to doseči. In kaj, če njena trma čez nekaj časa spet pride na plan in si vbije v glavo, da jo partner pa ne nosi tako po rokah kot bi si ona želela, bomo pa dvoja lačna usta domov dobili. Ona mora šolo dokončat, otrok pa tudi svoje zahteva.

veliko je takih, ki se pri 16, 17, 20 postavijo na svoje noge, reskirajo svojo mladost zato da si ustvarijo družino. Ampak so pripravljeni grist in grist in grist, da preživijo sebe in družino.
Na žalost pa v moji okolici opažam tridesetletne gospodične, ki živijo doma pri starših s svojim otrokom, ki so ga na vsako silo mogle imet in seveda nikako ne najdejo službe, če bi se jim pa ta že ponudla pa ne morejo sprejet ker nimajo varstva za otroka. A seveda pa še vedno študirajo in vsem razlagajo, da ko bo pa diploma, bodo pa delodajalci kar na vratih zvodil. Ne govorim samo o enem takem perimeru. Jih je kar nekaj. In verjamem, da je marsikaterega starša strah, da bo moral po lastnih otrocih še za to skrbet, da vnuki ne bodo lačni.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
31.3.2011 11:24:36   
Taddy78
Upam samo, da bo vajino skupno življenje, ko bo enkrat otrok, ostalo isto kot je sedaj, sama bi največ bila v dvomih zaradi tega, ker človeka v 8.mesecih ne moreš dobro spoznati, sploh pa ne  tistih nekaj dni na teden. Pa nima nobene veze ne s tvojo starostjo, ne z njegovo. Še drug drugega ne poznata vredu, pa sta se odločila za najbolj zahteven korak v življenju...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
1.4.2011 0:17:00   
cina
Pokaži staršem film Kajmak in marmelada, pa bodo videli, kako lepo lahko rata veza in družina z Bosancem.;)

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 38
1.4.2011 20:26:47   
Barbara_L
Da, draga, ni tako preprosto met južnjaka, mam par kolegi....Al boš j..., al pa tepena. Good luck.

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.4.2011 12:05:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Da, draga, ni tako preprosto met južnjaka, mam par kolegi....Al boš j..., al pa tepena. Good luck.

user posted image user posted image user posted image
Kakor hitro ti bo predlagal, da greta živet v njegovo domovino, samo pot pod noge, pa čimdlje od njega.

Neposredna povezava do sporočila: 40
2.4.2011 12:45:26   
*miska.mcc*

ok, tuki pa resno zavijam....user posted image .... brez zaj.ebancije.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 41
2.4.2011 12:53:34   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

ok, tuki pa resno zavijam....user posted image .... brez zaj.ebancije.

Aha, Tudi jaz. Eh, naši pa ne pretepajo svojih žensk. Niti slučajno, samo južnjaki. Kakšno posploševanje.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.4.2011 12:54:37   
madona77
IZVIRNO SPOROČILO: cina

Pokaži staršem film Kajmak in marmelada, pa bodo videli, kako lepo lahko rata veza in družina z Bosancem.;)
Ja, vsi Bosanci so istiuser posted image Slovenci pa najboljši, a ne?
Niso vsi ljudje dobri, pa tudi ne vsi slabi, ne glede na nacionalnost. Ne vse metat v isti koš.

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.4.2011 21:43:47   
benika

A tebe ni nič sram tak post napisatuser posted image user posted image user posted image
Marsikateri južnjak bolje ravna s svojo žensko kot pa Slovenec! In ne, moj mož ni južnjak.

Neposredna povezava do sporočila: 44
4.4.2011 10:06:06   
Barbara_L
u,sem parim na žulj stopila. sem lepo napisala, da ne posplošujem, ampak da imam par kolegic s to izkušnjo. Kar korajžno, kar korajžno, po rokah te bo nosil, če bo pravi zate.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
4.4.2011 10:51:43   
Anonimen
kure butaste, zdej pa ži pretiravate s tem tle. svoje mnenje ste povedale, nevem, kaj morate še kar naprej neki vrtat v že tisočkrat prežvečeno stvar?? punca se bo tak sama mogla odločit, ve pa se rajš čemu bolj pametnemu posvetite :P

Neposredna povezava do sporočila: 46
4.4.2011 10:53:08   
Anonimen
veliko pametnih odgovorov si že dobila. zato ne bom razpravljala, ali imej otroka ali ne. ti pa povem naslednje.

otrok je velika odgovornost. vse kar opisuješ sem doživljala tudi sama na začetku veze. pa sem mojmu rekla, dajva imet otročka (takrat sva bila oba še v šoli, srednja šola, faks), ker to je pa tko lepo, pa romantično, pa .... no hvala bogu, je moj realist in ne živi v oblakih :), kot to počnem včasih jaz. torej otroka nisva imela. sva najprej doštudirala, se poročila (no to bi seveda lahko spustila, ni najbolj nujna stvar na tem svetu :) ), zaživela skupaj, počakala, da sva oba dobila službi in potem sva se odločila za otročka. imela sva kar srečo, da sva ga hitro spočela in kmalu bova dobila drugega. časovno gledano sva skupaj že 13 let, brez kakršnih koli razhajanj, vendar ni vsak dan pravljica. predvsem ne, odkar živiva skupaj in kasneje, ko se je rodil najin otroček.

ja, otrok je velika odgovornost. ni posebne romantike pri tej stvari, pač pa real life. otrok ponoči zajoka in ga je treba nahranit, torej vstat iz tople postelje, pa zboli tud ravno takrat, ko si ti tud že čist na konc z zdravjem al pa že na kakih antibiotikih in bi ti zelo prav prišel dan ali dva počitka. ampak ne, ob otroku si ti na zadnjem mestu. ne govorim, da tvojega življenja ni več, ampak potrebno je najti kompromise, ki vama jih sedaj še ni treba. zato dobro premislita, preden medse sprejmeta živo bitje. ker ni bolj groznega, kot starši, ki jih otrok začne obremenjevati, ker so se zanj odločili, ne da bi prej vse dobro premislili in se sami sebe postavili pred dejstvo, da sedaj bodo na drugem mestu. takim staršem so ponavadi otroci odveč, polno je prepirov, solz, morda tudi nasilja. in verjemi, to lahko pride v vsaki, še tako idealni vezi, polni ljubezni.

to sem ti napisala zato, da bosta dobro razmislila o vsem skupaj. otrok je živo bitje, ki bo odraslo. in vsi starši si želimo, da bi otrok odrasel v odgovorno osebo, ki bo sposobna deliti svojo toplino in ljubezen drugim ljudem, mar ne? in otrok, ki je deležen neprestanih prepirov in nasilja v otroštvu ali pa otrok, katerega so starši napačno vzgajali in so mu pustili vse, le da so imeli malce miru, zagotovo težje odraste v zrelo in odgovorno osebo.

vse lepo vama želim.

p.s.: glede narodnosti pa... pr nas v družini smo zelo verni in zavedni Slovenci. in kaj se je zgodilo. eden si je izbral južnjaka, drugi pa komunista :) pa se dans vsi odlično razumemo. zato kar pogumno staršem povej, da je on pravi (seveda, če je res).

Neposredna povezava do sporočila: 47
4.4.2011 12:25:41   
Anonimen

Pozdravljene...

sporočam, da sem včeraj naredila test in sta se pokazali user posted image ...ne vem, če se lahko že veselim, ker user posted image  mi še ne zamuja, ta teden bi jo morala dobiti....mogoče pa je ratalouser posted image

Punce, če je to prava anonimna, je itak malo pozno za nasvete user posted image .
Če je to to, čestitam ob user posted image , upam, da se vam vse uredi tako, da vam bo vsem lepo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
4.4.2011 14:12:57   
Barbara_L
ou, pa res...spregledala..srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
21.4.2011 17:14:16   
lyl_ny
 hej,

mam tudi jaz eno vprašanje. jemljem tablete angeliq za spodbujanje menstruacije. prej sem jemala neke druge (climex). menstruacije nimam če ne jemljem tablet. 16. ta mesec se mi je začela M, traja pa mi 6.dan. M sem dobla po 2 tednih jemanja teh tablet. zdaj pa me zanima če kdo ve, zdaj bom verjetno imela M vsake 2 tedna, torej če sem plodna po M? ali da kar probam vsak dan, pač da ne upoštevam teh plodnih dni? ima mogoče katera izkušnje s temi tabletami al kakršnimi koli hormonskimi za spodbujanje M?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?