dober večer (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

pika74 -> dober večer (13.8.2005 22:47:00)

Je še katera pokonc:zmeden2:?

Al ste vse že v miškovi deželi:muca:?

:)

zmajčica -> dober večer (13.8.2005 22:59:02)

Pozdrav!

Jaz sem še pokonci, ampak ne vem, če sem primerna za klepet, saj sem bolj nova na RR... 8)
Pa ne pišem kaj dosti, le pred tednom sem svojo zgodbo napisala na ss in vas pozdravila tukaj.:bravo:

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:00:42)

Ojla,

Sem že mislila štacuno zapret, ker ni nobene :)-:)-:)-

A ti si pa nova na RR?
A si imela ss? Kdaj pa? A si že kej boljš?

:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> dober večer (13.8.2005 23:02:16)

Čer... pridita na NV... na nočni čvek... tam nas je mal več.:bravo:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.8.2005 23:05:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:06:52)

jst sm tud mal :zaspan: pa še na Nanosu sva bla dons. Ampak spat se mi pa še ne lub 8)

mi manjka mal čvekanja :)-

Maša26 -> dober večer (13.8.2005 23:07:14)

Jes sm tut... če ste še ;)

Maša26 -> dober večer (13.8.2005 23:08:46)

U super na Nanosu. Ko sva bila midva, me je najbol šokiral, koliko časa hodiš do koče, ko si v bistvu že na vrhu.. kar odmika se..:)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.8.2005 23:09:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:09:38)

jst sm kr na obeh - na tazgorni in na taspodni - duplo :)-:)-

Kako kej?
Maša26 kako je že s tabo? Sm že mal pozabla, a ti čakaš na laparo al na klomifen al si že noseča?

8)tok vas je gor, da sm že mal pomešala:ups:

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:10:37)

ja Maša res je. Ko se že antene vidjo, pa pol še kr traja tist - pa vleče se kt jara kača.

Deni a pol greš že pod koutr:zaspan: :)-

zmajčica -> dober večer (13.8.2005 23:10:53)

Abrazijo zaradi odmrtja ploda sem imela 1.8. :(
Če se ti da prebrat, sem bolj podrobno opisala na ss.
Sem pa "O.K."
Miom, ki ga na ss omenjam je velik "le" 7 mm (zvedela par dni nazaj) in ni vplival na odmrtje, saj je prenali in še na zunanji strani maternične stene (ni na notranji strani stene, ki meji na sluznico).
Sem pa zaradi tega "miomčka" na internetu že skoraj diplomirala. :zmeden:
Veliko inf. sem našla na www.poliklinika-harni.hr.

Maša26 -> dober večer (13.8.2005 23:13:04)

Uau Pika74, da bi bila noseča :):):):):), pridem zdele do tebe in ti zapojem uspavanko :)-:)-..

Nisem nisem, za sabo imam tri mesece klomifena, trenutno imam pa še zadnji poskus klomifena, septembra pa HSG pol bomo pa videli. Imam pa PCO. Tako na kratko..

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:13:59)

a tko zmajčica. Boga :( Se mi kr smiliš. Jst tega še nism dožvela. A pol ti bojo mogl ta miom odstranit? Al kako?

zdej, k si diplomirala 8) te lohk še kej vprašam ane ;)

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:15:37)

A tko Maša - zdej pa vem8)

Jst sm pa lan junija tri mesce jedla klomifen (ma čist brez uspeha). Pol pa HSG, histero, laparo, en PAP3 vmes - zdej pa že šesti mesec nč po operaciji.

Mah nč - septembra sm naročena pr G in pol gremo na IVF.

Maša26 -> dober večer (13.8.2005 23:20:14)

Ja Pika ni kej pestro imaš že za sabo :zmeden2: Pa nič konkretnega, zarad česar naj ne bi šlo? Sej sploh ne veš, a je to bolš al slabš :zmeden:

Še dobr da za naprej ne vemo, pol se sprot že nekak prebijamo..

Ni kej, jst pravim 1XBO!!

zmajčica -> dober večer (13.8.2005 23:20:40)

Glede mioma še ne vem nič. Septembra grem na pregled v MB, potem pa bomo videli. V glavnem miomi (pa ni važno kako veliki so) povzročajo slej ali prej probleme.
Če boš kaj vprašala, z veseljem odgovorim, če bom le vedela.

Lahko noč vsem skupaj. :muca:
:rozica:
Lp, zmajčica

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:23:30)

Ja, jajcevodi so fentani. Baje je blo enkrat neko vnetje in zarad tega se pol nardi npr. vrečkast jajcevod, k je na en stran zavezan, pa not kokr ena vrečka, na drug stran pa spet zavezan. In skoz zlo težko pridejo semenčice. Tko da tud laparo ni nevemkako kej pomagal.

Mah sej se ne sekiram preveč. Sej mi nč ne manjka. A veš, vse ob svojem času. Ko bom pa noseča, bom pa noseča. Do takrat bom pa uživala 300 na uro.

:)

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:24:55)

ja Maša a veš kaj me zanima. A mogoče veš, kako velik mora bit miom, da je problematičen in da ti predlagajo odstranitev.

Pa še nekaj - ali miomi rastejo?

Lp
:metulj:

Maša26 -> dober večer (13.8.2005 23:33:15)

Aja Pika tko je to pri tebi. Pol si pa ˝idealna kandidatka˝, da IVF uspe, če se kej razumem..

Ja sej jst tut na splošno pravim, uživat in vse ob svojem času in bom ko bom, ampak priznam, da je to čist odvisno od trenutnega razpoloženja. Dva dni nazaj sem se pa :(( kot dež, ker mi je kar vse skupaj naenkrat v glavo udarilo.. Mah bo že. Moramo cenit tisto, kar imamo. Pa čeprav npr. izobrazbo, ki se nam zdi samoumevna..

Glede miomov pa verjetno sprašuješ zmajčico - jaz nimam pojma 8)

zmajčica -> dober večer (13.8.2005 23:35:20)

Pika74, če dovoliš, ti bom karb jaz odgovorila na zadnje vprašanje:
miomi so hormonsko odvisni - estrogensko pogojeni torej poroizvajajo estrogen - več, kot ga je potrebno - in motijo progesteron. Nahaja/-jo se lahko v maternični steni, na notranji strani (mejijo na sluznico = najslabša varianta) ali pa na zunanji strani (segajo v trebušno votlino).
Lahko povzročajo izvenmenstruacijske krvavitve (večji miomi), probleme pri zanositvi, ss, prezgodnji porod (okrog 24t), lahko otežijo porod in/ali odluščenje posteljice.
Ker so estrogensko pogojeni (kot sem že zgoraj napisala), med nosečnostjo rastejo. Nosečnost se ponavadi smatra za rizično.
Njihova rast se lahko "nadzira" z načinom prehranjevanja in z redno zmerno telesno vadbo.

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:35:41)

ja zmajčico ja - joj mal sm pobrklala :ups:

Jest ponavad padem po tleh takrat, ko spet dobim M:hudicek:. Pol se pa čez kšn dan poberem pa spet veselo naprej :)-

Mormo se kr mal spodbujat, da bomo bolj pozitivne pa nam bo lažji.

pika74 -> dober večer (13.8.2005 23:37:24)

Uau zmajčica. Ej, kakšna hrana pa zavira rast miomov?

Ker so pri meni tud odkril ene par miomov. Sam se mi zdi, da so bli tam nek 2-3mm veliki.

zmajčica -> dober večer (13.8.2005 23:40:05)

Jaz pa bom tokrat prvič vesela, da jo dobim:hudicek:
Bo prva po ss in po 1. še 2. počakamo, potem pa bom videla, kaj bodo dohtarji rekli (nazaj na Klomifen) ali pa na laparo. zaradi "miomčka" :zmeden:

Maša26 -> dober večer (13.8.2005 23:40:08)

Evo zmajčica obvlada :bravo::bravo:..

Ja :hudicek: itak zadane, ampak kadar nisem na tabletah pa sama od sebe pride tam do 35 dni, sem je še clo mal vesela, ker jo lahko čakam tud še pa še časa pa je ni pa še na novo ne moreš začet..

Jst se včasih, ko sem deep down, poskušam sebe zamislit od zunaj in pol pomislim, jah, kaj mi je pa hudga 8)

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>