ursh_
|
no pa še nekaj o melemu. Mi smo poklicali v Beograd in smo se malo pozanimali kako pa kaj. Asistent tega gospoda je zelo prijazen in je rekel da ni potrebno da samo zaradi kremce hodimo v Beograd, nam je pa dal nekaj napotkov za k zdravljenu. Melem sem nato pred nekja dnevi dobila preko prijateljev, ki redno potujejo v Beograd. Dobila sem kremce in navodila za mazanje, prehrano,... Dvakrat se namažeš in že vidiš bistvene rezultate, lepo in čisto kožo. Tukaj pa hodiš okoli dermatologov ko nevem kaj in noben neve kaj bi ti rekel. Tako da priporočam vsem, tako odraslim in otrokom. Uglavnem. Pred mazanjem kožo umiješ z nežnim otroškim milom in nato se posušiš na zraku, nič brisanja z brisačo,... Mažeš se 2x dnevno v tanken sloju in nežno vtreš kremo. Pa še nekj omejitev oz. priporočil prehrane v času terapije: NE KONZUMIRATI V ČASU TERAPIJE: salame z začimbami (lahko dijetične), ne kaditi, izogibati se vsem vrstam alkohola, izogibati se vsem vrstam kislin: kis, sadni ali vinski, limona, pomaranča, grejpfrut, sveža kisla jabolka, izogibati se: kavi, kakavu, čokoladi, konzervam in konzerviranemu mesu. Kuhinjsko sol zamenjati z morsko, maslo z margarino. Izogibati se: slanini, svinskemu mesu, dimljenemu mesu, ocvirkom, klobasam, pikantnim in mastnim omakam, hrani pečeni na masti in zelenjavi ki napenja (fižol, grah, zelje). UPORABLJATI: Mleko in mlečne proizvode (sir, jogurt, kislo mleko), krompir (kuhan, pečen, pire), špinačo, boza (kot napitek), med, džem, kašaste sadne sokove, suho grozdje (rozine), juneče meso, teletino, jagnjetino, piščančje in puranje meso, zajčje meso, meso od srne, jetra, ledvičke, riba (nekonzervirana), jajca kuhana ali na oko, zdrob, testenine, špageti, riž, kompot iz jabolk, zavitek (štrudl) iz bučk. Olje in mast uporabljati minimalno. SESTAV kreme: hrastovo lubje, rman - Achillea millefolium, jetičnik - Veronica officinalis , ognjič - Calendula officinalis, kopriva, vrbovo lubje, krvavi mlečnik - Chelidonium majus in kanatarin za katerega pa ne najdem slovenskega niti latinskega imena
|