RE: bolniška-nosečnost in stečaj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (16.4.2011 17:01:58)

hojla punce, poročam o naslednjem zapletu. torej, kot sem že poročala, preklic odpovedi del. razmerja sem dobila 1 dan pred iztekom odpovednega roka. s tem, da mi je stečajni upravitelj zagotovil, da je del. inšpektorja že zaprosil za soglasje in da bom prejela novo odpoved. bolniški list sem poslala na upravo, 1.4., 4.4. so podpisali vročilnico. s tem, da je sodišče stečajnemu dovolilo izplačilo plač za mesec marec, piše v dokumentaciji da bi moralo biti nakazilo 15.4. to pomeni, da bi tudi mojo bolniško nadomestilo moral nakazati na ta dan, kar pa ni naredil. tudi nisem dobila vrnjenega bolniškega lista da bi sama stopila do zzzs in bimi oni nakazali na TRR. namen imam počakat do ponedeljka pol ga pa vprašat, kaj se gre. glede obeh zadev - odpovedi in nakazila.
pojavit se zna še problem, ker je po papirjih, ki jih objavlja ajpes, očitno odpustil večino delavcev, zaradi stečaja zaposlil 4 nove (prezaposlil stare), zaradi celotnega postopka pa ima namen stečaj zaključiti do konca letošnjega leta! to pomeni, da me teoretično lahko ima prijavljeno do konca leta, ter mi ne nakazuje bolniškega nadomestila. še večji problem pa je, ker je bil stečaj uveden 11.3. in zaradi tega, ker ne prejmem veljavne odpovedi, ne bom mogla uveljavljati svojih terjatev v stečajnem postopku (po zakonu moram terjatve prijavit v roku 3 mesecev od začetka stečajnega postopka), niti pri jamstvenem skladu, niti na delaborzi. pomalem gubim živce.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (19.4.2011 13:29:39)

ne vem, če katera še to ebre, ampak s poročanjem o stanju stečaja bom nadaljevala, mogoče bo prišlo komu prav, ki se bo znašel v podobno neumni situaciji. torej: stečajnemu upravitelju in pa del. inšpektorju sem poslala email, od obeh sem prosila obrazložitev, kaj se dogaja. odgovora sicer še nimam, sem pa prejela nakazan del bolniške, čeprav za 100 EUR manj, kot prejšnje mesece. ampak vsaj nekaj sem dosegla. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. za nasvet oz. mnenje sem danes zaprosila še enega odvetnika, ki mi ga je nekdo priporočil, ker se ukvarja z delovnim pravom. sicer sem z mojim laičnim poznavanjem zakonov že kar nekaj naredila, ampak stečaj podjetja še zdaleč ni zaključen in dobro je, da si pripravljen.
sem pa pripravila tudi obvestilo za okrožno sodišče, ker je ena od navedb stečajnega upravitelja neresnična in če je v kratkem ne bo uresničil, bom sodišče o tem obvestila.
kje pa piše, da si navaden folk moramo dati skakati po glavi. sicer je vse skup podobno boju proti mlinom na veter, ampak ker imam prav in dokler moje pravice ne bodo zaščitene tako kot treba, ne mislim odnehat.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (19.4.2011 13:31:48)

anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

upam da ti supe rešit tole zadevo...resnično še kakega pravnika vprašaj za mnenje, ker znajo delodajalci kaj v potopku zafrknit in to je super da izkoristiš..

sem se dobro pripravila, ker poznam zadeve, sem delala par let v kadrovski službi, tako da so mi stavri precej jasne...



sem danes upoštevala tvoj nasvet - če smo že na fronti pa bodimo tudi dobro pripravljeni, a ne? [sm=smiley36.gif]




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (26.4.2011 15:37:30)

hojla punce, torej: odpoved sem dobila novo, tokrat v skladu z zakonom. [sm=bravo.gif] tudi izračun za terjatve sem dobila, oz. je bil stečajni toliko prijazen, da mi je vlogo za sodišče že pripravil, pa tudi potrdilo za jamstveni sklad. ni bilo to prima od njega? [sm=smiley36.gif]

znesek odpravnine je sicer nizek, ampak je žal tako predpisano z zakonom
109. člen ZDR
"2) Delavcu pripada odpravnina v višini:
1/5 osnove iz prejšnjega odstavka za vsako leto dela pri delodajalcu, če je zaposlen pri delodajalcu več kot eno leto do pet let;".

Takoj ko mi poteče odpovedni rok, se moram prijavit na ZZZS, kjer lahko 30 dni uveljavljam še zavarovanje po podlagi 012. To pomeni, da mi tudi bolniška še gre en mesec, delovna doba mi še teče, pa tud prispevki bodo plačani. Po tem roku pa marš na Zavod za zaposlovanje, pa tam urejat. Mesec dni bom prejemala nadomestilo za brezposelnost, pol pa itak že grem v porodniško...

Mejte se fajn!
LP







Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]