Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (16.4.2011 17:01:58)
|
hojla punce, poročam o naslednjem zapletu. torej, kot sem že poročala, preklic odpovedi del. razmerja sem dobila 1 dan pred iztekom odpovednega roka. s tem, da mi je stečajni upravitelj zagotovil, da je del. inšpektorja že zaprosil za soglasje in da bom prejela novo odpoved. bolniški list sem poslala na upravo, 1.4., 4.4. so podpisali vročilnico. s tem, da je sodišče stečajnemu dovolilo izplačilo plač za mesec marec, piše v dokumentaciji da bi moralo biti nakazilo 15.4. to pomeni, da bi tudi mojo bolniško nadomestilo moral nakazati na ta dan, kar pa ni naredil. tudi nisem dobila vrnjenega bolniškega lista da bi sama stopila do zzzs in bimi oni nakazali na TRR. namen imam počakat do ponedeljka pol ga pa vprašat, kaj se gre. glede obeh zadev - odpovedi in nakazila. pojavit se zna še problem, ker je po papirjih, ki jih objavlja ajpes, očitno odpustil večino delavcev, zaradi stečaja zaposlil 4 nove (prezaposlil stare), zaradi celotnega postopka pa ima namen stečaj zaključiti do konca letošnjega leta! to pomeni, da me teoretično lahko ima prijavljeno do konca leta, ter mi ne nakazuje bolniškega nadomestila. še večji problem pa je, ker je bil stečaj uveden 11.3. in zaradi tega, ker ne prejmem veljavne odpovedi, ne bom mogla uveljavljati svojih terjatev v stečajnem postopku (po zakonu moram terjatve prijavit v roku 3 mesecev od začetka stečajnega postopka), niti pri jamstvenem skladu, niti na delaborzi. pomalem gubim živce.
|
|
|
|