bolniška-nosečnost in stečaj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> bolniška-nosečnost in stečaj (11.3.2011 13:00:30)

Torej, najprej se opravičujem, ker ne vem čisto če sem zdaj to na pravi forum napisala.... Zanima me, če se katera spozna na stečaje...

Od danes naprej je baje naše podjetje v stečaju[sm=zmeden.gif], o tem smo včeraj imeli dolg sestanek na podjetju. O tem nas je obvestil poslovodja naše poslovalnice.

Koliko sem razumela, moramo počakati, da nas stečajni upravitelj obvesti o uvedbi stečaja oz. skliče sestanek ali obvesti po pošti.. ??
- Možno je, da nam dajo nove pogodbe, ali odpovedi. Če si najdeš drugo delo, prima. Odpovedi pa ne smeš dat, ker ne dobiš nadomestila na zavodu...?
- Nadomestilo ti pripada, če ti dajo odpoved iz poslovnih razlogov, ali morajo takoj napisat da je stečaj?

Zadeva je pa taka: od decembra lani sem na bolniški, zaradi težav v 3. nosečnosti. Bolniška bo trajala vsaj še nekaj mesecev, predviden PDP je okrog 11.8.2011, torej bi okrog 12.7. šla na porodniški dopust...?? Pogodbo sem imela za nedoločen čas. Zanima me, kaj je možno v moji situaciji...

- Se pravi, ali lahko dobim odpoved tako kot vsi ostali (najbrž da)?
- Na kakšen način se mi bo zdaj obračunavalo bolniško nadomestilo - ga lahko firma zadrži, oz ga lahko prejmem direktno od države oz. od zavoda za zdr. zavarov..? Se da to naredit, da ne bi slučajno stečajni upravitelj zamrznil TRR in bi ostala brez bolniškega nadomestila ali kako to gre..?
- Kakšne pravice imam kot nosečnica?
- Kaj narediti v primeru nove pogodbe (najbrž bolje ne podpisat)?
- Kaj narediti v primeru odpovedi?
- Kaj oz. kakšna nadomestila lahko dobim na zavodu?
itd...

mislim, komplicirana tema, ampak bi rada bila pripravljena za vsak primer.. Že cel dan brskam po internetu ampak konkretno za moj primer nisem našla dosti, oz. skoraj nič....
Bolniško imam žal precej majhno, zdaj se nam pa še obeta, (ena od možnosti), da bomo ostali zaposleni, ampak ne bomo dobivali prihodkov (plač, bolniških itd..).
Baje da so potne stroške in malice že ukinili in jih sodelavci niso dobili nakazanih..

Prosim, prosim, če se katera spozna na to, če mi ne lima samo linke, ampak napiše kaj konkretno zame.... Poskrbeti moram za družino, pa se pripravit na vse to...
TNX




Kerensa* -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 9:04:26)

Na vse ti sicer ne znam odgovoriti (vsaj ne 100%-no), ampak...

- Odpoved lahko dobiš, kakor vsi ostali (če je šla firma v stečaj, jo tudi boš dobila).
- Bolniško nadomestilo izplačuje delodajalec samo prvi mesec, potem pa ga izplačuje ZZZS (če prav vem), tako, da ti že sedaj denar dobivaš od njih, ne od firme.
- Pravice kot nosečnica - v zvezi s čim?
- Glede na to, da nisi nič napisala o razmerah v tem podjetju, nimam niti ideje, ali jaz bi podpisala ali ne (novo pogodbo).
- V primeru odpovedi se prijaviš na Zavod za zaposlovanje (če hočeš vsaj kaj pokasirati).
- Zdaj dobivaš bolniško, potem boš porodniško, nadomestilo pa - saj veš: če izpolnjuješ pogoje o trajanju zaposlitve, potem prve 3 mesece 80%, naprej pa 60% - od povprečja tvojih netto plač v zadnjih ne-vem-koliko mesecih.
- Potne stroške in malico lahko od izplačil ukinejo samo v primeru, da imate to dvoje organizirano s strani delodajalca, kar pomeni organiziran prevoz v službo in domov ter obrok na delovnem mestu. Če tega dvojega ni, je zakonski minimalec za dnevno nadomestilo malice in najmanj 60% zneska javnega prevoza, če pa tega ni, pa ne-vem-koliko centov po kilometru za gorivo in amortizacijo.
- Odpoved lahko daš sama, ampak samo v izrednih primerih. Ne vem čisto točno, kako to poteka, ampak mislim pa, da je nek rok, koliko časa nisi dobila plače, si pa naredila vse za to, da bi jo (pisno opozorilo delodajalcu, prijava na inšpekcijo in podobno). Če z vsem tem ne uspeš, oddaš tožbo in daš odpoved pod zaščito inšpektorata.
- Nadomestilo ti pripada v vsakem primeru, ko izpolnjuješ pogoj trajanja zaposlitve (vseeno, ali ke stečaj, tehnološki višek, iztek določenega časa,...), razen, če daš odpoved sama ali če je sporazumna.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 9:56:05)

Hvala za tvoj odgovor, večino stvari sem že domnevala, zato sem pa postavljala taka vprašanja. Vseeno bi se pa rada 100% prepričala, kaj se lahko zdaj zgodi.. Nisem prvič v tej situaciji in vsakokrat je malo drugače, odvisno od delodajalca in trajanja zaposlitve + zakoni, ki se spreminjajo... Zato sem včeraj cel dan porabila za pridobivanje informacij (ne samo zase, pač pa tudi za sodelavce).

-Bolniško sem do zdaj dobila vedno nakazano s strani firme na TRR, ne pa od zavoda. Pojma nimam, kje so to da uredit. :S Poskusila bom kontaktirat zavod in jim sporočit, kaj se dogaja.
-Potne stroške in malico so sodelavcem ukinili, se pravi da jih niso dobili izplačanih, samo neto plače, brez vseh dodatkov, potnih in malice. Nič od tega ni bilo organizirano s strani službe, ampak smo dobivali nakazano na TRR, istočasno s plačo, vendar prikazano ločeno.
-Kot nosečnica sem pa zaščitena, mi ne smejo dati odpovedi, tudi v primeru stečaja, razen če se s tem strinja delovni inšpektor. Toliko sem včeraj uspela ugotovit.

(115. člen
(starši)
(1) Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter ves čas, ko doji otroka, in staršem, v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela.
(2) Delavcem v času iz prejšnjega odstavka ne more prenehati delovno razmerje zaradi odpovedi delodajalca. Če delodajalec ob izreku odpovedi ne ve za nosečnost delavke, velja posebno pravno varstvo pred odpovedjo, če delavka takoj oziroma v primeru ovir, ki niso nastale po njeni krivdi, takoj po prenehanju le-teh obvesti delodajalca o svoji nosečnosti, kar dokazuje s predložitvijo zdravniškega potrdila.
(3) Ne glede na določbe prvega in drugega odstavka tega člena delodajalec lahko odpove pogodbo o zaposlitvi in delavcu lahko preneha delovno razmerje, po predhodnem soglasju inšpektorja za delo, če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi uvedbe postopka za prenehanje delodajalca.)

- Potemtakem mi pripada v primeru odpovedi del. razmerja (če se del. inšpektor strinja), tudi odpravnina in sorazmerni delež regresa. Vse neizplačane terjatve bomo pa delavci morali prijavit v stečajno maso. O tem se moram še pozanimat podrobneje. Po včerajšnjem sestanku predvidevam, da bomo to naredili skupaj vsi zaposleni iz našega kolektiva, ker imamo več možnosti da se naše terjatve tudi poplačajo.

(Terjatev mora upnik prijaviti stečajnemu senatu v roku treh mesecev od objave oklica o začetku stečajnega postopka na spletnih straneh AJPES. Prijava terjatve je za upnika nujna, saj v nasprotnem primeru upnik, ki svoje terjatve v stečajni postopek ni prijavil, ne pride niti do sorazmernega poplačila iz stečajne mase (njegova terjatev do dolžnika ugasne, kar pomeni, da sploh ne pride do poplačila). V kolikor mi ne bodo nič dolžni, nimam kaj prijavljat..

- Za izredno odpoved sem se tudi pozanimala, lahko jo podaš, če več kot 2 meseca ne dobiš plače, kljub opozorilom itd... ne bom zdaj šla v detajle, ker je to manj verjetno. Pravzaprav predvidevam, da želijo zaenkrat poslovati naprej, čeprav so uvedli stečajni postopek (kar ne pomeni, da firma preneha eksistrirat takoj - ti postopki se vlečejo), ker bi radi iztržili kolikor se še da.


Če ima katera še kaj za dodat, tudi svoje izkušnje - take, ki ste kaj podobnega že prestale.. bom vesela. :D
LP




Kerensa* -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 9:58:27)

IZVIRNO SPOROČILO: KIRA1
Kot nosečnica sem pa zaščitena, mi ne smejo dati odpovedi, tudi v primeru stečaja, razen če se s tem strinja delovni inšpektor.

Malce bolj po domače povedano... Če gre firma v stečaj, to pomeni, da preneha obstajati oz. poslovati. In v tem primeru ni v firmi nikogar več, ki bi bil tam zaposlen. Tudi nosečnice ne.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 10:10:49)

Pa Kerensa, ti postopki se vlečejo, to ti želim povedat. Z danes na jutri ne bojo vse dol zaprli, ker smo trgovina in preostalo blago treba prodat za poplačilo dolgov.
Uh.... Je pa vprašanje kako hitro/počasi bo to šlo in kako to mislijo izvest.




Kerensa* -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 10:11:26)

O, da pa to traja, mi je pa kristalno jasno, ja.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 10:17:50)

Joj, saj ne mislim tak.... da bi se vleklo še dve leti.... ampak najprej nas mora stečajni upravitelj obvestit, kaj se dogaja oz. vročit odpovedi/pogodbe, oz. karkoli pač.... :S

Sicer je pa z 11.3. na straneh AJPES uradno bil uveden stečajni postopek. Sem sodelavce že obvestila, ker oni z uprave se itak nič niso dali pogledat skozi prste. Je blo pa za pričakovat. Pri njihovem vodenju... :S




Kerensa* -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 10:20:18)

Saj ko dobite vročeno odpoved, se lahko prijavite na Zavod in dobite nadomestilo. Ni veliko, ampak nekaj pa vseeno je.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 10:24:34)

Mi je jasno, ja. ;D
Sam do sedaj sploh še nobenega papirja ni blo. Pojma nimam, kaj čakajo... :S Rabim črno na belem. Sicer sem pa (predvidam da po zaslugi nosečniških hormonov), kar dobre volje.
Čudno ne? Grem zdaj kontaktirat ZZZS. Da vidim, če bojo kaj odgovorili... LP
TNX




Kerensa* -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 10:26:49)

Ne vem, kako je oz. kako bo pri vas, ampak moj g. ast, ki je bil v SCT-ju, je ostal doma že decembra 2010, odpoved pa so jim uradno vročili šele 9.2.2011. Posledično je ostal brez decembrske in januarske plače (bo moral izterjati iz stečajne mase - kdor čaka, ne dočaka, ampak se načaka), pa tudi za februar bo šele zdaj enkrat v marcu dobil prvo nadomestilo in še to samo polovično, saj velja datum prijave na Zavod in ne datum, od kdaj si dejansko doma. Torej 3 mesece brez dohodka. 




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 11:05:24)

Ja, tega se naši tudi vsi bojijo, da bi morali delati zastonj, se pravi pozabiti na plačo... Sicer ni izbruhnila panika, ampak strah jih je pa vse, ker je to očitno v SLO že stalna praksa...
:S




zvezdica_1 -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 11:59:24)

IZVIRNO SPOROČILO: KIRA1

Torej, najprej se opravičujem, ker ne vem čisto če sem zdaj to na pravi forum napisala.... Zanima me, če se katera spozna na stečaje...

Od danes naprej je baje naše podjetje v stečaju[sm=zmeden.gif] , o tem smo včeraj imeli dolg sestanek na podjetju. O tem nas je obvestil poslovodja naše poslovalnice.

Koliko sem razumela, moramo počakati, da nas stečajni upravitelj obvesti o uvedbi stečaja oz. skliče sestanek ali obvesti po pošti.. ??
- Možno je, da nam dajo nove pogodbe, ali odpovedi. Če si najdeš drugo delo, prima. Odpovedi pa ne smeš dat, ker ne dobiš nadomestila na zavodu...?
- Nadomestilo ti pripada, če ti dajo odpoved iz poslovnih razlogov, ali morajo takoj napisat da je stečaj?

Zadeva je pa taka: od decembra lani sem na bolniški, zaradi težav v 3. nosečnosti. Bolniška bo trajala vsaj še nekaj mesecev, predviden PDP je okrog 11.8.2011, torej bi okrog 12.7. šla na porodniški dopust...?? Pogodbo sem imela za nedoločen čas. Zanima me, kaj je možno v moji situaciji...

- Se pravi, ali lahko dobim odpoved tako kot vsi ostali (najbrž da)? odpoved dobiš enako kot ostali
- Na kakšen način se mi bo zdaj obračunavalo bolniško nadomestilo - ga lahko firma zadrži, oz ga lahko prejmem direktno od države oz. od zavoda za zdr. zavarov..? Se da to naredit, da ne bi slučajno stečajni upravitelj zamrznil TRR in bi ostala brez bolniškega nadomestila ali kako to gre..? nadomestilo država nakaže podjetju, oni pa tebi-ampak če se ne motim, gre za nadomestilo, ki ga stečajni upravitelj ne more zamrzniti
- Kakšne pravice imam kot nosečnica? enako kot brezposelna oseba, čeprav kolikor se spominjam, ker si v bolniškem staležuz ob nastopu stečaja, država do konca bolniškega staleža plačuje enako nadomestilo kot sedaj, četudi boš že brezposlena-na temelju socialne politike
- Kaj narediti v primeru nove pogodbe (najbrž bolje ne podpisat)? glede an to, da si v bolniški dvomim, da jo boš dobila-odklonit pa je ne smeš
- Kaj narediti v primeru odpovedi? prijaviš se na zavod za zaposlovanje v roku 1 meseca
- Kaj oz. kakšna nadomestila lahko dobim na zavodu? na zavodu ti bo tekla delona doba, dokler boš prejemala nadomestilo, dobivala boš porodniško in ne starševskega dodatka...
itd...

mislim, komplicirana tema, ampak bi rada bila pripravljena za vsak primer.. Že cel dan brskam po internetu ampak konkretno za moj primer nisem našla dosti, oz. skoraj nič....
Bolniško imam žal precej majhno, zdaj se nam pa še obeta, (ena od možnosti), da bomo ostali zaposleni, ampak ne bomo dobivali prihodkov (plač, bolniških itd..).
Baje da so potne stroške in malice že ukinili in jih sodelavci niso dobili nakazanih..

Prosim, prosim, če se katera spozna na to, če mi ne lima samo linke, ampak napiše kaj konkretno zame.... Poskrbeti moram za družino, pa se pripravit na vse to...
TNX




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (12.3.2011 13:27:29)

tnx [sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 11:34:39)

hej punce... no, kot sem predvidevala, sem dobila odpoved pogodbe o zaposlitvi, z rokom 15 dni. trenutno sem na vezi z našim vodstvom (kadrovsko), ter delovno inšpekcijo. bom poročala, če bom kaj uspela naredit..barabe očitno niso pridobili soglasja, to sem uspela izvlečt iz kadrovske, ker so mnenja da v stečaju to ni potrebno, to je eno, drugo je pa da so najprej odpustili naju z šefom, ker sva oba na bolniški (eden zaradi nosečnosti, drugi pa zaradi operacije na srcu), pol pa še nekaj drugih.. točno še nič ne vem... se pa trenutno izvaja inventura oz popis zalog. :S




anci banci -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 11:57:50)

da odgovorim, na nekaj vprašanj..kot nosečnica nimaš nobenih pravic če gre podjetje v stečaj ali likvidacijo, vendar mora odpovedni rok biti 30 dnevni in ne 15...
če si v breme z bolniško že na ZZZS ti je delodajlec izplačeval bolniško , ki jo je nato terjal od ZZZS

če si na bolniški te ne smejo zarad tega odpustit

jaz sem tudi na bolniški in je šlo podjetje v likvidacijo, sedaj sem dobila odpoved, vendar tudi prezposlitev na drugo podjetje z istimi pravicami kot sem jih imela do sedaj, drugače niso smeli tega narediti, saj so sve druge prezaposlili in če bi samo meni odovedali pogodbo bi to bila diskriminacija....

pozanimaj se še pri kakem odvetniku za delovna razmerja in seveda vpršaj še na inšpektoratu za delo




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 12:39:57)

anci banci, da te popravim: ravnokar sem končala telefonski razgovor z delovno inšpektorico, ki je moje ugotovitve potrdila! kot nosečnica IMAM pravice po 115. členu ZDR. sicer je ta malo čudno napisan, vendar si podjetje mora pridobit soglasje delovnega inšpektorja preden mi dajo odpoved. jaz jih razumem, da bi se me radi rešili, ker sem v staležu, ampak če se jaz moram držat pravil, se jih naj tudi oni. torej: glede tega sem ji tudi poslala ustrezno papirancijo na email in bo ukrepala. tudi glede obljubjenega dviga plač, ki bi ga morali imeti letos januarja (ko še ni bilo govora o stečaju) sem ji pisala, ker se je podjetje izognilo tudi temu, čeprav jih k temu zavezuje zakon o minimalni plači.

drugače se ti pa zahvaljujem za odgovor, vsaka izkušnja je dobrodošla v poplavi stečajev dandanes. [sm=smiley36.gif]




anci banci -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 13:23:39)

poznam to sem se nerodno izrazila, oziroma premalo napisala, če gre podjetje v stečaj ali likvidacijo te lahko odpustijo (kakor vse ostale), amapk morajo vmes še par korakov narediti...tko bi morala napisat...

tud mene so se hotel rešit, saj ko sem povedala, da sem noseča, se je začel mobing in so me želel prestavt na drugo delovno mesto in grozit z odpovedjo, potem sem na bolniški dobila pisno opozorilo pred odpovedjo zarad kršitve, pa skoz so kontroliral če sem doma..ni da ni...

dobro opravi tole zadevo




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 14:34:30)

ja, nekateri delodajalci so res od vraga, potegnejo vse registre.... kako si pa zadevo rešila (no oprosti, ampak zanima me - si mirno prenašala ta mobing ali si se kaj zoperstavila?)




anci banci -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 14:53:41)

odklonila sem premestitev, pisala sem si dnevnik mobiinga, seznanila nadrejene da ne delajo prav, šla k psihiatru in še danes hodim, ker sem doživela stres zarad mobbinga, in obvestila splošnega zdravnika zakaj sem na bolniški, obiskala odvetnika..če bi me odpustili pa bi jih prijavila na inšpektorat za delo in tožila, saj imam vse paprije....
odpsutili me niso, verjetno se zavedajo posledic ...ampak bomoo videli kaj bo ko se bom vrnila na delo, če se bo to nadaljevalo bom ukrepala




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 18:18:47)

si se pa res dobro pripravila. [sm=smiley36.gif]upam, da bo bolje ko boš začela spet delat..




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (17.3.2011 18:41:35)

No, ravno sem zvedla, da so poleg mene in šefa (jaz na bolniški zaradi nosečniških težav, on pa zaradi operacije na srcu) odpustili še 2 sodelavca. Fant je ledig pa fraj, to razumem, da so njega odpustili. Mlad je še, pa si bo kaj našel. Pol pa še eno mamico 2 otrok, ki mora skrbet za družino. [sm=smiley19.gif]
Je pa na firmi še deset_ine takih, ki so samski in nimajo obveznosti. Ti pa še niso dobili odpovedi. [sm=zmeden.gif]





anci banci -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (18.3.2011 8:10:50)

upam da ti supe rešit tole zadevo...resnično še kakega pravnika vprašaj za mnenje, ker znajo delodajalci kaj v potopku zafrknit in to je super da izkoristiš..

sem se dobro pripravila, ker poznam zadeve, sem delala par let v kadrovski službi, tako da so mi stavri precej jasne...




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (24.3.2011 9:32:36)

Uh, mam že prek glave vseh teh inštitucij... Torej po tistem, ko sem se obrnila na vse konce in kraje po nasvet/pomoč, mi je delovni inšpektor napisal takole:

"Določba 115. člena ZDR velja tudi za vas, zato vam delodajalec ne more odpovedati pogodbe o zaposlitvi, dokler ne pridobi predhodnega soglasja od inšpektorata za delo. To pomeni, da vas delodajalec ne more odjaviti iz zavarovanja. Če pa se to že zgodilo, morate zoper tako prenehanje delovnega razmerja vložiti tožbo v roku 30 dni od prenehanja. Če tega ne boste storili, boste izgubili vse pravice na zavodu za zaposlovanje. "

Posledično sem ga prosila naj posreduje v tej zadevi in ker smo v vmesnem času dobili drugega stečajnega upravitelja, sem se obrnila tudi na njega, mu razložila zadevo, zdaj pa čakam na odgovor. Če se ne bo zgodilo nič, bom pa podala prijavo zaradi kršitve 115. člena ZDR, ter bom nastopala kot priča in tožeča stranka. Upam pa, da bodo nepravilnosti v zvezi z odpovedjo odpravili, da si bom lahko uredila statuse na državnih zavodih/inštitucijah.

Za vse, ki to morda še spremljajo: izvedela sem, da lahko koristim bolniški stalež še 1 mesec PO odpovedi del. razmerja, zavod mi plačuje prispevke in del. doba mi teče, PO zaključeni bolniški pa se moram prijaviti na Zavod za zaposlov. V stečajno maso moram prijaviti terjatve, pol pa lahko dam vlogo tudi na jamstveni sklad RS. Včsaih se mi zdi, da imam zdaj več dela s temi papirji, kot sem ga pa imela v službi.... [sm=smiley36.gif]

Moram pa rečt, da je moj pritisk čisto ponorel, gin. pravi da je možno da zaradi živcev. Enkrat imam povišanega 150/95, drugič mi pade na 96/75, da se mi vrti itn... Trenutno probam držati raven stresa na minimumu, čeprav me vse skup precej obremenjuje. V najslabšem primeru bom vzela persen, zdravnik pravi da nič ne škodi. [sm=zmeden.gif]

Evo, pa to vse zaradi ene usrane službe, kjer ti delodajalec niti minimalca ne privošči, čeprav vestno izpolnjuješ svoje obveznosti in še več.




Anonimen -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (31.3.2011 15:04:18)

Punce, sporočam vam, da mi je stečajni upravitelj PREKLICAL odpoved pogode o zaposlitvi!!!!!!!!!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] To še ne pomeni, da so zdaj vsi problemi rešeni, le preden bom dobila novo odpoved, si bo priskrbel soglasje del. inšpektorja, v bistvu je že zaprosil zanj. Stečajnega upravitelja sem kontaktirala sama, mu poskušala obrazložit zadevo, dosti je pa pomagalo, da je del. inšpektor podal svoje mnenje k tej zadevi. Vsaj mislim.
Torej prijavo na zavod še malo prelagam čeprav se postopek stečaja nadeljuje...





anci banci -> RE: bolniška-nosečnost in stečaj (4.4.2011 10:08:23)

no vsaj nekaj si rešila...super...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>