|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razširjen votli sistem ledvic
9.3.2011 19:35:48   
naty09
Živjo. sem se odločila, da še tukaj napišem oz. se pozanimam če ima katera kaj več znanja kot jaz. danes sem imela morfologijo sem v 26 tednu in so mi odkrili,da ima moj otroček na obeh ledvicah razširjen votli sistem ledvic. Mi lahko katera kaj več napiše o tem? Ginekologinja mi je s svojimi "zdravniškimi" besedami nekaj razlagala, vendar v tistem šoku sem jaz samo razmišljala... ojej, nekaj ni vredu...
dala mi je napotnico za slikanje za porodnišnico v ljubljano vendar bi se rada že prej malo pozanimala kaj točno to pomeni.

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razširjen votli sistem ledvic
9.3.2011 19:57:34   
eva1
Ja mislim da nas je kar nekaj mamic ali nosečnic ki so jim to ugotovili! Odvisno je od razširitvi votlega sistema! Koliko pa meri pielon oz ta razširitev?

(odgovor članu naty09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2011 19:59:36   
naty09
Eva ne vem. Pregled imam 21. marca. šele takrat bom izvedela kaj več, do takrat pa upam le najboljše. kakšni so ponavadi ukrepi? Vem, da gre za urkrep glede na velikost okvare... vendar sem do sedaj po forumih razbrala, da imajo vsi samo eno ledvičko, medtem ko moj otroček pa ima kar obe... :( Ne vem, kje se me glava drži...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2011 20:08:08   
eva1
Razširjen votli sistem na obeh ledvicah pri fantkih najpogosteje pomeni  napako na izhodu sečnice iz mehurja,ki se ponavadi operira takoj po porodu(op. ni zahtevna, in zadeva ni kritična)! Lahko pa je še marsikaj drugega! Itak lahko domnevajo za kaj gre, ampak v večini se šele potem po porodu po preiskavah ve kaj več! Lahko da gre za zaporo na sečevodih, na sečnici...koliko pa je plodovnice?

(odgovor članu naty09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2011 22:34:20   
naty09
eva pozdravljena. hvala najprej za vse odgovore. Vidim, da si s tem kar seznanjena, si tudi sama dala to čez ali kako drugače veš toliko o tem? Tudi tega podatka koliko je plodovnice ne vem.... vse bom izvedela na pregledu v ljubljanski porodnišnici kamor so me poslali. ta in naslednji teden bo psihično tako težak, saj imam pregled šele 21 marca, vendar upam, da bo z mojim otročkom vse v najlepšem redu... hvala ti za vse odgovore tudi, ti pa vsekakor javim kaj mi bodo rekli na pregledu... pa mi morda kaj več poveš. od kje pa tebi toliko informacij kaj točno to pomeni?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2011 22:44:50   
eva1
user posted image Ja pri mojem fantku so ugotovili močno razširjen votli sistem leve ledvice v 29 tednu in potem sem prebrala vrsto literatire, veliko spraševala na pregledih, največ sem potem zvedela pri nefrologih, urologih, nekaj pa tudi zato vem ker delam v zdravstvu...
Jaz ti želim vso srečo na pregledu, vprašaj zdravnika na kaj sumi, kakšna je razširitev, ali ledvičke delajo(prisotnost plodovnice)...vprašaj vse kar te zanima! Vrjetno boš tako hodila do poroda v LJ na preglede(vsaj mene so tam skoz vodili)..držim pesti zate in za tvojega user posted image ! Pa poročaj po pregledu..če te še kaj zanima pa seveda vprašaj..lahko tudi na ZS, da ne bom spregledala teme user posted image

(odgovor članu naty09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2011 8:08:24   
bučkabb
kot ti je že eva povedala, vendar ti bom tudi jaz povedala svojo zgodbo, da se boš pomirila in videla da to ni nič katrastofalnega

meni so tudi na morf. ugotovili, da ima mala sicer samo na eni ledvički ta razširjen votli sistem ledvičke, tako da so ji potem po porodu naredili UZ in sum potrdili, nato sma hodile na pogoste preglede in skoz so mi govorili, da za enkrat funkcionira vredo, da se stvar lahko po porodu sama sčasoma uredi, če se ne bo oz. se bo večalo bomo mogle na krajšo nezahtevno oprecijo, potem sma mogle na pregled v LJ, kjer so ugotavljali če gre za izlivanje seča nazaj v ledvičke iz mehurja, kar so takoj odvrgli in tako ni bilo drugače tudi dobenih težav, če bi mi slučajno zbolela in dobila vročino, smo mogle it takoj v laboratorij dat vodo, ker je bila večja nevarnost vnetja sečil, kot pri tistih ki teh težav nimajo.....

no pred pol meseca sma bile na zadnjem "upam" pregledu, kjer so ugotovili, da se je stvar dobro uredila sama, sicer je še malo povečano, ampak ker nima nobenih drugih težav, se smatra za normalno in ne bo potreben dobeden poseg.

skratka takrat na prvem pregledu v LJ mi je zdravnik rekel, da se z to napako rodi zelo veliko otrok in da se 80% teh potem samo uredi in posegi niso potrebni.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2011 8:32:48   
eva1
bučkabb-se strinjam! V veliki večini se razširjen pielon že do rojstva popravi, ali do 1 leta..je pa vse odvisno od razširitve sistema! Če gre za blago ali zmerno razširitev je vse ok se ponavadi samo popravi, če gre za močno, pa ponavadi potrebujejo Op!
Srečno!!!
bučkabb-h kateremu nefrologu ste hodili na preglede?

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2011 9:42:55   
m_o_i
nam so to ugotovili po porodu in smo se 6 mesecev zdravili oz. preprecevali moznost uroinfekta z antibiotiki. naredili smo mikcijski cistogram(se prej pa kr nekaj UZjev ledvick),  kjer so ugotovili, da se je popravilo samo od sebeuser posted image
malo je zoprno, ni pa nic katastrofalnegauser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2011 17:59:08   
naty09
Res ste mi polepšali dan ko berem, da to ni tako grozno. Hvala vsem.
Pač upam, da razumete, da človeka skrbi ...
Vsekakor se oglasim 21 marca, ko imam pregled v ljubljanski porodnišnici ...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?