bučkabb -> RE: razširjen votli sistem ledvic (10.3.2011 8:08:24)
|
kot ti je že eva povedala, vendar ti bom tudi jaz povedala svojo zgodbo, da se boš pomirila in videla da to ni nič katrastofalnega meni so tudi na morf. ugotovili, da ima mala sicer samo na eni ledvički ta razširjen votli sistem ledvičke, tako da so ji potem po porodu naredili UZ in sum potrdili, nato sma hodile na pogoste preglede in skoz so mi govorili, da za enkrat funkcionira vredo, da se stvar lahko po porodu sama sčasoma uredi, če se ne bo oz. se bo večalo bomo mogle na krajšo nezahtevno oprecijo, potem sma mogle na pregled v LJ, kjer so ugotavljali če gre za izlivanje seča nazaj v ledvičke iz mehurja, kar so takoj odvrgli in tako ni bilo drugače tudi dobenih težav, če bi mi slučajno zbolela in dobila vročino, smo mogle it takoj v laboratorij dat vodo, ker je bila večja nevarnost vnetja sečil, kot pri tistih ki teh težav nimajo..... no pred pol meseca sma bile na zadnjem "upam" pregledu, kjer so ugotovili, da se je stvar dobro uredila sama, sicer je še malo povečano, ampak ker nima nobenih drugih težav, se smatra za normalno in ne bo potreben dobeden poseg. skratka takrat na prvem pregledu v LJ mi je zdravnik rekel, da se z to napako rodi zelo veliko otrok in da se 80% teh potem samo uredi in posegi niso potrebni.
|
|
|
|