Skrivnost pekača pri peki biskvita (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 16:48:57)

Vsakič, ko pečem biskvit te ali one sorte, se sprašujem, kaj je najbolje narediti s pekačem:

samo namastiti cel pekač:zmeden:
namastiti celega in pomokati samo dno:zmeden:
namastiti in pomokati celega:zmeden:

:zmeden2:

Enkrat sem nekje prebrala, da bi se naj roba ne pomokalo, ker potem testo ne vzhaja tako dobro. Sama vsakič naredim drugače in sproti pozabim, kakšen je bil rezultat:ups:. Trenutno je v pečici biskvit v pekaču, ki je namaščen in pomokan do polovice roba:)-.

Izkušnje, nasveti, razlage in tudi brezvezni komentarji so zelo dobrodošli!




Margareta -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 16:50:51)


Nimam pojma. A biskvit, da imaš v pečici.:)-

Njam njam njam:)-:)-:)-




Alexandra -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 16:52:40)

Jaz pooljim cel pekač, z robovi vred, pomokam pa samo dno pekača, pa je ok.

L.P., Sandra




vesna fž -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:02:21)

jaz dan pa ponavad drobtine na dno da se ne prime:ups:




Maxica -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:04:47)

Hm, nasvet od zelo neizkušene pekačice in kuharice:ups:, no, ampak jaz ful uporabljam peki papir, kjer se le da...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:




Anonimen -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:06:51)

Jaz pomokam tut robove .. enkrat sem nekje slišala razlago, da naj bi testo pol "plezal" gor .. :ups: :)-
Drgač pa tko kot parvi maxica - peki papir, če se le da :)




Špacka -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:07:07)


kam pade pade, moko mislim:)-:)- požremo itak vse;)





dejčka2 -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:08:30)

Jaz namažem samo z margarino, je pa dosti odvisno od materiala iz katerega je pekač narejen.




babylove -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:11:03)

jaz pa peki papir z margarino namažem :ups:, o moki pa nič ne vem...




Inki in Igi -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:13:23)

če si že slišala za peki papir ne vem. jaz uporabljam le-to. ali pa navaden pisarniški papr lepo namažeš z oljem- rabiš kako žlico olja- in je zadeva ista (kadar nimaš papirja za peko). To se dobi v mercatorju-majo celo svojo znamko in kjerkoli drugje. papir gre potem lepo dol (če pečeš recimo torto) če je pa to pecivo, ki ga maš v pekaču pa itaq ni blema. Jaz tako delam že nekaj let, moja mama prav tako in nikoli nimamo zažganega biskvita, s temi tvojimi načini je pa skoz neko sranje, zato sem jih opustila. Če rabiš kaki fajn recept, pa kar piši!:torta:




Inki in Igi -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:15:43)

ja pa še to-tam kjer peki papirja ni (se pravi ob stenah pekača, ker je papir samo na dnu), se lepo namaže z oljem-pomokanje je po moje bolj primerno za pite in kruh (tega je edino bolje pečt brez peki papirja, pekač samo pomokaš al pa še dodatn potreseš z zdrobom).:sloncek:




Inki in Igi -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:17:37)

ribica, testo bolj pleza gor, če je pomokan pekač kvečjemu, kadar je kvašeno ali ima noter sodo bikarbono (jedilno). Drugače je za peciva pecilni edina magija ki jo maš..




Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:24:26)

Pri takem globokem pekaču peki papir žal ne pride v poštev (jaaaaa, sem že slišala zanj:)-). Se ob robovih ne da tako naštimat, da ne bi masa stekla mimo. Probala mnogokrat s poraznim rezultatom.

Očitno je čisto vseeno, kaj naredim, samo da je dobro, hehe.

Bom dala med recepte (čokoladni biskvit s kislo smetano).




Inki in Igi -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:32:23)

moja mama dela neko orehovo rulado s kislo smetano...
Jaz sem v bistvu mislila, če ti rabiš kaki fajn recept. jaz mam naprimer za rafaelo kuglce.. sam je pa neki, nisi povedala kako pecivo to maš-kvašeno ali ka drugega. za kvašeno je nedvomno boljša moka ob straneh in maslo na dnu




Ajsha -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:43:12)

Sej je povedala že v naslovu - biskvit peče!

Kot je bilo že rečeno - za biskvit ni potrebno pomokati, dovolj je le pomaščen pekač.

Upam, da bo dobro uspel :)




Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:47:08)

Ne samo v naslovu, še v prvem stavku posta omenjam biskvit;).




smrka -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:54:46)

mi damo pek papir ko pecemo biskvit najprej naoljimo dno potem se pomokamo polj pa gor ta papir.. pa ni straha da bi se prijel.




Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:56:21)

Evo, sem ga stresla ven, ratal je super:bravo:, pa tudi brez problemov je šel ven. Drugič bom poskusila samo z maščobo.

Tule je pa recept (sem ga poslala med Recepte, samo tam ni takoj viden):

BISKVIT S KISLO SMETANO

4 rumenjaki
20 dag sladkorja
1 vanilin sladkor

Penasto zmešaj in dodaj:
1 jajce
1 dcl tople vode
1 dcl olja
1 žlico sladkorja

20 dag moke
1 pecilni prašek
3 žlice čokolade v prahu
sneg 4 beljakov

Peci 60 minut pri 175-180 °C.

Nadev:
2 kisli smetani
2 pesti mletih orehov
3 žlice sladkorja

Biskvit prereži na pol in namoči z rumom. Namaži ga z marmelado, nadevom, na koncu pa prelij s čokolado (čokolada v prahu in stopljena margarina približno v razmerju 1:1).




Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 17:57:37)

O Smrka, ti pa kar s težkim orožjem:)-!




kofetek2010 -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 18:06:00)



fino jančika, se bom mimogrede v CE oglasila :)-

:)




Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 18:14:59)

Ti sam z AC dol zavij levo, pa pol desno pri sejmišču, pa si že skor tu:)-.




kofetek2010 -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 18:17:02)

bom sledila vonju po biskvitu, zihr bom našla :)-


še mi ne boš že v MB pobegnila :)-


:smajlikivoha:




Inki in Igi -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 18:20:59)

biskvit je lohk tud kvašene sorte zato sem tisto napisala. tak al tak si rekla, da bo bilokaj napišeš fajn al neki tacga..




Jančika_ -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 18:46:24)

Ja, vsak komentar je dobrodošel!:) Če imaš pa kak fajn recept in se ti da, ga napiši tam levo med recepte, to vedno prav pride:bravo:.




kofetek2010 -> Skrivnost pekača pri peki biskvita (12.8.2005 18:49:48)

sicer ne pečem peciv, kr naša babi to obvlada, zato bom enih par njenih receptov za razne biskvitke in slaščice dala med recepte :) in naredila dobro delo za vas, ki rade pečete :)-

:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

torej počekajte, da se prikažejo :)-




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>