|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 16:48:57   
Jančika_
Vsakič, ko pečem biskvit te ali one sorte, se sprašujem, kaj je najbolje narediti s pekačem:

samo namastiti cel pekač:zmeden:
namastiti celega in pomokati samo dno:zmeden:
namastiti in pomokati celega:zmeden:

:zmeden2:

Enkrat sem nekje prebrala, da bi se naj roba ne pomokalo, ker potem testo ne vzhaja tako dobro. Sama vsakič naredim drugače in sproti pozabim, kakšen je bil rezultat:ups:. Trenutno je v pečici biskvit v pekaču, ki je namaščen in pomokan do polovice roba:)-.

Izkušnje, nasveti, razlage in tudi brezvezni komentarji so zelo dobrodošli!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 16:50:51   
Margareta

Nimam pojma. A biskvit, da imaš v pečici.:)-

Njam njam njam:)-:)-:)-

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 16:52:40   
Alexandra
Jaz pooljim cel pekač, z robovi vred, pomokam pa samo dno pekača, pa je ok.

L.P., Sandra

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:02:21   
vesna fž
jaz dan pa ponavad drobtine na dno da se ne prime:ups:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:04:47   
Maxica
Hm, nasvet od zelo neizkušene pekačice in kuharice:ups:, no, ampak jaz ful uporabljam peki papir, kjer se le da...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:06:51   
Anonimen
Jaz pomokam tut robove .. enkrat sem nekje slišala razlago, da naj bi testo pol "plezal" gor .. :ups: :)-
Drgač pa tko kot parvi maxica - peki papir, če se le da :)

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:07:07   
Špacka

kam pade pade, moko mislim:)-:)- požremo itak vse;)


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:08:30   
dejčka2
Jaz namažem samo z margarino, je pa dosti odvisno od materiala iz katerega je pekač narejen.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:11:03   
babylove
jaz pa peki papir z margarino namažem :ups:, o moki pa nič ne vem...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:13:23   
Inki in Igi
če si že slišala za peki papir ne vem. jaz uporabljam le-to. ali pa navaden pisarniški papr lepo namažeš z oljem- rabiš kako žlico olja- in je zadeva ista (kadar nimaš papirja za peko). To se dobi v mercatorju-majo celo svojo znamko in kjerkoli drugje. papir gre potem lepo dol (če pečeš recimo torto) če je pa to pecivo, ki ga maš v pekaču pa itaq ni blema. Jaz tako delam že nekaj let, moja mama prav tako in nikoli nimamo zažganega biskvita, s temi tvojimi načini je pa skoz neko sranje, zato sem jih opustila. Če rabiš kaki fajn recept, pa kar piši!:torta:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:15:43   
Inki in Igi
ja pa še to-tam kjer peki papirja ni (se pravi ob stenah pekača, ker je papir samo na dnu), se lepo namaže z oljem-pomokanje je po moje bolj primerno za pite in kruh (tega je edino bolje pečt brez peki papirja, pekač samo pomokaš al pa še dodatn potreseš z zdrobom).:sloncek:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:17:37   
Inki in Igi
ribica, testo bolj pleza gor, če je pomokan pekač kvečjemu, kadar je kvašeno ali ima noter sodo bikarbono (jedilno). Drugače je za peciva pecilni edina magija ki jo maš..

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:24:26   
Jančika_
Pri takem globokem pekaču peki papir žal ne pride v poštev (jaaaaa, sem že slišala zanj:)-). Se ob robovih ne da tako naštimat, da ne bi masa stekla mimo. Probala mnogokrat s poraznim rezultatom.

Očitno je čisto vseeno, kaj naredim, samo da je dobro, hehe.

Bom dala med recepte (čokoladni biskvit s kislo smetano).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:32:23   
Inki in Igi
moja mama dela neko orehovo rulado s kislo smetano...
Jaz sem v bistvu mislila, če ti rabiš kaki fajn recept. jaz mam naprimer za rafaelo kuglce.. sam je pa neki, nisi povedala kako pecivo to maš-kvašeno ali ka drugega. za kvašeno je nedvomno boljša moka ob straneh in maslo na dnu

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:43:12   
Ajsha
Sej je povedala že v naslovu - biskvit peče!

Kot je bilo že rečeno - za biskvit ni potrebno pomokati, dovolj je le pomaščen pekač.

Upam, da bo dobro uspel :)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:47:08   
Jančika_
Ne samo v naslovu, še v prvem stavku posta omenjam biskvit;).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:54:46   
smrka
mi damo pek papir ko pecemo biskvit najprej naoljimo dno potem se pomokamo polj pa gor ta papir.. pa ni straha da bi se prijel.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:56:21   
Jančika_
Evo, sem ga stresla ven, ratal je super:bravo:, pa tudi brez problemov je šel ven. Drugič bom poskusila samo z maščobo.

Tule je pa recept (sem ga poslala med Recepte, samo tam ni takoj viden):

BISKVIT S KISLO SMETANO

4 rumenjaki
20 dag sladkorja
1 vanilin sladkor

Penasto zmešaj in dodaj:
1 jajce
1 dcl tople vode
1 dcl olja
1 žlico sladkorja

20 dag moke
1 pecilni prašek
3 žlice čokolade v prahu
sneg 4 beljakov

Peci 60 minut pri 175-180 °C.

Nadev:
2 kisli smetani
2 pesti mletih orehov
3 žlice sladkorja

Biskvit prereži na pol in namoči z rumom. Namaži ga z marmelado, nadevom, na koncu pa prelij s čokolado (čokolada v prahu in stopljena margarina približno v razmerju 1:1).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 17:57:37   
Jančika_
O Smrka, ti pa kar s težkim orožjem:)-!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 18:06:00   
kofetek2010


fino jančika, se bom mimogrede v CE oglasila :)-

:)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 18:14:59   
Jančika_
Ti sam z AC dol zavij levo, pa pol desno pri sejmišču, pa si že skor tu:)-.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 18:17:02   
kofetek2010
bom sledila vonju po biskvitu, zihr bom našla :)-


še mi ne boš že v MB pobegnila :)-


:smajlikivoha:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 18:20:59   
Inki in Igi
biskvit je lohk tud kvašene sorte zato sem tisto napisala. tak al tak si rekla, da bo bilokaj napišeš fajn al neki tacga..

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 18:46:24   
Jančika_
Ja, vsak komentar je dobrodošel!:) Če imaš pa kak fajn recept in se ti da, ga napiši tam levo med recepte, to vedno prav pride:bravo:.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Skrivnost pekača pri peki biskvita
12.8.2005 18:49:48   
kofetek2010
sicer ne pečem peciv, kr naša babi to obvlada, zato bom enih par njenih receptov za razne biskvitke in slaščice dala med recepte :) in naredila dobro delo za vas, ki rade pečete :)-

:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

torej počekajte, da se prikažejo :)-

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?