Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 16:50:51
|
|
|
|
Margareta
|
Nimam pojma. A biskvit, da imaš v pečici.:)- Njam njam njam:)-:)-:)-
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 16:52:40
|
|
|
|
Alexandra
|
Jaz pooljim cel pekač, z robovi vred, pomokam pa samo dno pekača, pa je ok. L.P., Sandra
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:02:21
|
|
|
|
vesna fž
|
jaz dan pa ponavad drobtine na dno da se ne prime:ups:
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:04:47
|
|
|
|
Maxica
|
Hm, nasvet od zelo neizkušene pekačice in kuharice:ups:, no, ampak jaz ful uporabljam peki papir, kjer se le da...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:06:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pomokam tut robove .. enkrat sem nekje slišala razlago, da naj bi testo pol "plezal" gor .. :ups: :)- Drgač pa tko kot parvi maxica - peki papir, če se le da :)
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:07:07
|
|
|
|
Špacka
|
kam pade pade, moko mislim:)-:)- požremo itak vse;)
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:08:30
|
|
|
|
dejčka2
|
Jaz namažem samo z margarino, je pa dosti odvisno od materiala iz katerega je pekač narejen.
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:11:03
|
|
|
|
babylove
|
jaz pa peki papir z margarino namažem :ups:, o moki pa nič ne vem...
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:13:23
|
|
|
|
Inki in Igi
|
če si že slišala za peki papir ne vem. jaz uporabljam le-to. ali pa navaden pisarniški papr lepo namažeš z oljem- rabiš kako žlico olja- in je zadeva ista (kadar nimaš papirja za peko). To se dobi v mercatorju-majo celo svojo znamko in kjerkoli drugje. papir gre potem lepo dol (če pečeš recimo torto) če je pa to pecivo, ki ga maš v pekaču pa itaq ni blema. Jaz tako delam že nekaj let, moja mama prav tako in nikoli nimamo zažganega biskvita, s temi tvojimi načini je pa skoz neko sranje, zato sem jih opustila. Če rabiš kaki fajn recept, pa kar piši!:torta:
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:15:43
|
|
|
|
Inki in Igi
|
ja pa še to-tam kjer peki papirja ni (se pravi ob stenah pekača, ker je papir samo na dnu), se lepo namaže z oljem-pomokanje je po moje bolj primerno za pite in kruh (tega je edino bolje pečt brez peki papirja, pekač samo pomokaš al pa še dodatn potreseš z zdrobom).:sloncek:
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:17:37
|
|
|
|
Inki in Igi
|
ribica, testo bolj pleza gor, če je pomokan pekač kvečjemu, kadar je kvašeno ali ima noter sodo bikarbono (jedilno). Drugače je za peciva pecilni edina magija ki jo maš..
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:24:26
|
|
|
|
Jančika_
|
Pri takem globokem pekaču peki papir žal ne pride v poštev (jaaaaa, sem že slišala zanj:)-). Se ob robovih ne da tako naštimat, da ne bi masa stekla mimo. Probala mnogokrat s poraznim rezultatom. Očitno je čisto vseeno, kaj naredim, samo da je dobro, hehe. Bom dala med recepte (čokoladni biskvit s kislo smetano).
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:32:23
|
|
|
|
Inki in Igi
|
moja mama dela neko orehovo rulado s kislo smetano... Jaz sem v bistvu mislila, če ti rabiš kaki fajn recept. jaz mam naprimer za rafaelo kuglce.. sam je pa neki, nisi povedala kako pecivo to maš-kvašeno ali ka drugega. za kvašeno je nedvomno boljša moka ob straneh in maslo na dnu
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:43:12
|
|
|
|
Ajsha
|
Sej je povedala že v naslovu - biskvit peče! Kot je bilo že rečeno - za biskvit ni potrebno pomokati, dovolj je le pomaščen pekač. Upam, da bo dobro uspel :)
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:47:08
|
|
|
|
Jančika_
|
Ne samo v naslovu, še v prvem stavku posta omenjam biskvit;).
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:54:46
|
|
|
|
smrka
|
mi damo pek papir ko pecemo biskvit najprej naoljimo dno potem se pomokamo polj pa gor ta papir.. pa ni straha da bi se prijel.
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:56:21
|
|
|
|
Jančika_
|
Evo, sem ga stresla ven, ratal je super:bravo:, pa tudi brez problemov je šel ven. Drugič bom poskusila samo z maščobo. Tule je pa recept (sem ga poslala med Recepte, samo tam ni takoj viden): BISKVIT S KISLO SMETANO 4 rumenjaki 20 dag sladkorja 1 vanilin sladkor Penasto zmešaj in dodaj: 1 jajce 1 dcl tople vode 1 dcl olja 1 žlico sladkorja 20 dag moke 1 pecilni prašek 3 žlice čokolade v prahu sneg 4 beljakov Peci 60 minut pri 175-180 °C. Nadev: 2 kisli smetani 2 pesti mletih orehov 3 žlice sladkorja Biskvit prereži na pol in namoči z rumom. Namaži ga z marmelado, nadevom, na koncu pa prelij s čokolado (čokolada v prahu in stopljena margarina približno v razmerju 1:1).
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 17:57:37
|
|
|
|
Jančika_
|
O Smrka, ti pa kar s težkim orožjem:)-!
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:06:00
|
|
|
|
kofetek2010
|
fino jančika, se bom mimogrede v CE oglasila :)- :)
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:14:59
|
|
|
|
Jančika_
|
Ti sam z AC dol zavij levo, pa pol desno pri sejmišču, pa si že skor tu:)-.
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:17:02
|
|
|
|
kofetek2010
|
bom sledila vonju po biskvitu, zihr bom našla :)- še mi ne boš že v MB pobegnila :)- :smajlikivoha:
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:20:59
|
|
|
|
Inki in Igi
|
biskvit je lohk tud kvašene sorte zato sem tisto napisala. tak al tak si rekla, da bo bilokaj napišeš fajn al neki tacga..
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:46:24
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, vsak komentar je dobrodošel!:) Če imaš pa kak fajn recept in se ti da, ga napiši tam levo med recepte, to vedno prav pride:bravo:.
|
|
|
|
Skrivnost pekača pri peki biskvita 12.8.2005 18:49:48
|
|
|
|
kofetek2010
|
sicer ne pečem peciv, kr naša babi to obvlada, zato bom enih par njenih receptov za razne biskvitke in slaščice dala med recepte :) in naredila dobro delo za vas, ki rade pečete :)- :zmeden2::zmeden2::zmeden2: torej počekajte, da se prikažejo :)-
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?