ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (3.9.2012 11:47:11)
|
janaž, ja, smo bili na Orinokotih in jima je bilo zelo zanimivo. Je veliko predmetov, niso samo slike, pa tudi slušalke so za poslušat napeve različnih plemen itd... Tako da ne vem - mojima je bilo zanimivo. Res pa je, da jima je bilo še bolj zanimivo zgoraj, na stalni razstavi za otroke (nekaj od a do ž, kako so živeli naši predniki, tukaj), nama so bili seveda Orinokoti precej bolj zanimivi, ampak je zgornji del za otroke res fajn narejen, tak da če greste, pojdite še tja, v 2. nadstropje. jaz sem sla v bistvu samo zaradi priporocila - hvala ronja! - in sem bia presenecena, kako sta uzivala. Ni zakaj:) Sva bila pa tudi midva presenečena... Jim res dogaja to, kar je nam bolj dolgčas;). Kasija, tisto igračko imam tudi jaz v planu naredit, že nekaj časa... pa eno tako z različnimi teksturami, pa eno za zobke, pa,... (nočeš vedet vseh mojih planov - se zezam, da za vnuke mi bo pa že ratalo naredit vse, kar sem hotela naredit taprvi:D) Pa za pozimi dobi eno dekico medveda za na tla, da bo gor raziskoval košarice (ala montesori, čeprav smo mi to meli doma že predno sem slišala za montesori;) Bom naredila kaj in dala na blog, spomni me, da objavim, mam še kup reči za objavit... Saj veš, zdaj mam laminator, hehe:) (to pa vama hvala za priporočilo:) Kasija, "skrivnostne škatle", kot sta jih punci poimenovali, so pri nas velik hit, samo to za malo večje. Za tamale dam pa res navadno par predmetov v košarico. Samo Svit je gavnar in moram mal pazit, kaj mu dam, če hočem it stran od njega, ker hitro s čim poči sebe ali kako sestico po buči[sm=jezicek.gif] kasija, daj link tiste strani, kaj bojo počeli jeseni. Mi smo sicer bolj spontani, težko si jaz nekaj prav definiram, kaj vse bomo nujno naredili, ker tisto ne gre niti približno v 24 ur, kolikor ima en dan... Tako da zdaj smo bolj po vetru - imam beležko idej, da ne pozabim, pa za hude čase;), sicer pa se navadno kar sproti kaj spomnimo, kake stvari so pa že tradicija:) Čežana, uživaj v homeschoolingu:) Kar se šole tiče, kolikor vem, imajo novembrčki in decembrčki možnosti it v šolo leto prej ali kasneje, kakor se starši odločijo... Glede slikic sem ti že na blogu odgovorila, da jih Svit v bistvu ni kaj dosti šmirglal, sta meli pa zato sestrici strašno veselje z njimi, da sta mu jih kazali:D, tako da namen dosežen, samo ciljna publika druga, hehe. kar se našega morja tiče, pride post na blogu v kratkem, tak da se bom rajši tam razpisala, ker je tale post že itak predolg. Izabelina, pa saj maš lahko malo doma, če boš na porodniški. Ali greš zdaj v službo vmes? Saj do zdaj si bila doma, ne? Mislim - če ti ne paše, ti je ni treba dat v vrtec, samo zato, ker ste ga dobili. mana, zrihtala jih boš že - včasih boš malo penila, pa pozimi je mal težje, ampak z dvema kar gre;). Sicer je pa tvoja ista kot mojidve. Nobena ne kaže nobenega veselja, da bi šla v vrtec, tako da mi bomo počasi uvajali, ker se mi itak ne mudi, saj sem še na porodniški. Ne vem, zakaj bi morali pa zdaj obe na vrat na nos takoj v vrtec, če nam je tako ok. Kadar pa otroci vejo, da nimajo izbire, takrat gre to precej hitreje. Takrat jim točno tako poveš: moram v službo, da mamo kaj jest, država ne plača več, ko je otrok star 1 leto in če hočemo met toplo pozimi, vodo za umit se, hrano za jest, moram v službo ni kej. Tako sem jaz naredila.
|
|
|
|