|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentsko starševstvo
12.8.2005 15:34:59   
Inki in Igi
imam par vprašanj neizkušene punce. Midva sva oba študenta. Otrok si želiva kmalu, v bistvu bi najraje, ko bom jaz absolventka.. Drugo leto bom 4.letnik, moj fant absolvent. Bivava v študentskem domu. Zaradi tega me zanima, kdaj študentki in študentu pripada študentski dom za družine, že ko je ženska visoko noseča ali šele potem, ko se otrok rodi?
Jaz sem namreč zelo rada v študentu, se pa bojim, da bi zanosila, si vsega skupaj zelo želela, potem pa ne bi imela kam iti.. zaenkrat še nočem biti v zasebnem stanovanju, ker bi bila zelo ločena od številnih kjolegov tukaj in ker bi mi bilo tako tu dosti lažje..
Zanimajo me torej vsi plusi in minusi študentskega starševstva.
Z vsemi stvarmi glede tega oba misliva resno in bova zelo vesela odgovorov..:angel::zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   študentsko starševstvo
12.8.2005 16:21:27   
smrka
s cim pa mislita zivet druzino, in kaj ti bo studentski dom, mislis da bos tam lahko vecno z otrokom? Otrok ni igracka... mogoce je bolje da se zaposlita in potem nacrtujeta otroka, ko mu bosta lahko nudila materialno vse kar rabi. Ne pa zivela od sociale. To je moje mnenje.
smrka

(odgovor članu Inki in Igi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   študentsko starševstvo
12.8.2005 16:27:24   
Anonimen
Mogoče vama bo v pomoč naslednja povezava:

http://www.studentskedruzine.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3
   študentsko starševstvo
12.8.2005 16:40:27   
evci
mal poiščita po forumih , obstaja tud nek telefon za taka študentska vprašana pa ga žal ne vem.
smrka, ni punca spraševala za tvoje mnenje ampak za pomoč. a je treba takoj vsakega v kali zatret?
midva sva tud še tudenta pa imava punčko in ji nič ne manjka. tako da pogumno in veliko sreče.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   študentsko starševstvo
12.8.2005 16:54:33   
Inki in Igi
no, nekaj v informacijo, vem da otroci niso igrače ker sem med drugim delala v vrtcu (jasli) in tudi doma imam bratranca, ki ima sedaj eno leto in sem dosti skrbela zanj. Vem koliko dela je z njimi. Glede materialnega bi mali imel vse, moj fant trenutno dela kot programer in ima tam tudi možnost stalne zaposlitve. Jaz pridno študiram in se tudi primem vsakega dela, mimogrede, večino leta delam prek študenta, dokler imam to ugodnost. In ta sociala sploh ne znaša malo dokler si študent. Povrh vsega, če bi hotela, imam po diplomi že zagotovljeno stanovanje, sicer ni v Ljubljani, ni pa tudi tako grozno daleč. Za avto pa prav tako že šparava. Zadovoljna sedaj?

Neposredna povezava do sporočila: 5
   študentsko starševstvo
12.8.2005 16:54:41   
Seven*
Kar pogumno. Ce sta prepricana, da bo slo, potem bo slo.. Mislim, da je treba za studenstko druzinsko sobo zaprositi dovolj zgodaj.. Je pa marsikaj urejeno za taksne druzine.. Dodatni boni ipd.

Cestitke za pogum!

Neposredna povezava do sporočila: 6
   študentsko starševstvo
12.8.2005 16:56:41   
soja
V dom za študentske družine se bosta lahko preselila preden boš rodila ( v 7, 8 mes.). obrni se na spletno stran študetskih družin.
Tudi jaz sem še študentka in pričakujem otroka.

Smrka, ne sekiraj se za druge.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   študentsko starševstvo
12.8.2005 17:00:52   
Inki in Igi
ej kolega, hvala ti. jaz že od nekdaj ne obsojam mladih staršev.Moja mama in oče sta imela moja leta, ko sem se rodila- pa mi prav nič ni manjkalo, vsepovsod smo šli, res pa je, da nisem bila oblečena v najboljše cunjce, za kar mislim, da to otrok tudi ne rabi. Povrh vsega je moja mami sedaj doma in bi komot skrbela tudi za malega, če jaz kdaj ne bi mogla.. maš prav, jaz mam kolegico, ki je zanosila "po nesreči" pa jima z malim tle v študentu nič ne manjka....Res pa bom vesela še za kak odgovor na moja podrobna vprašanja, ker vsega na teh uradnih straneh tudi ne izveš in je ringaraja eden boljših forumov po moje..:bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   študentsko starševstvo
12.8.2005 17:02:57   
Inki in Igi
kaj s tem misliš, da zaprosiš že tedaj, ko je punca noseča?ker midva drugače imava oba odločbo- in jaz itak to načrtujem za čas moje absolventure..
Še eno vprašanje- kdo je mali korenjak na sliki? ful je kjut9nebesa

Neposredna povezava do sporočila: 9
   študentsko starševstvo
12.8.2005 17:06:07   
Inki in Igi
punca, hvala za natančen odgovor! jaz ti želim, da bi pri tebi potekalo vse v redu:bravo:! hvaležna sva ti za odgovor. mislim tudi, da smrka pretirava- ne rabim čakat do 30ga leta, ker bom šele takrat mela po moje neki 100% garant, da ne more iti nič narobe v mojem lajfu- kar pa se mi zdi za prvo nosečnost že malo pozn
:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 10
   študentsko starševstvo
12.8.2005 17:28:56   
soja
Ja, najboljše, da že zaprosita za dom, ko bo noseča. Da vaju napišejo na seznam - v primeru, če je vrsta.

Veliko sreče!

Neposredna povezava do sporočila: 11
   študentsko starševstvo
12.8.2005 17:53:15   
smrka
ja inki pinki tinki smrka pretirava :pujs:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   študentsko starševstvo
12.8.2005 18:13:42   
Inki in Igi
joj, smrka, jaz opažam, da nti mojih odgovorov ne znaš brati! nisem neka lenoba ki misli samo od sociale živeti.. če si pa eden tistih ljudi, ki majo na splošn slabo mnenje o študentih, pa raje tko povej..

Neposredna povezava do sporočila: 13
   študentsko starševstvo
12.8.2005 20:06:09   
vidja
Ejte, okusi so različni! Ni se treba sekirat zardi tujih zadev. No, jaz bi rekla, da so moje izkušnje predvsem dobre, pa sem prvič rodila v 2. letniku faksa, drugič pa v 4.Zdaj mi manjka še 5 izpitov, imam 4 in 1 leto stara sončka in krasnega moža. Itak ni nikoli idealno, res pa je da različnim ljudem ugajajo različni načini. Jaz bi še enkrat naredila isto.

Neposredna povezava do sporočila: 14
   študentsko starševstvo
12.8.2005 20:30:52   
Dadi
Inki tudi jaz sem študentka...absolventa vlečem drugo leto ker sem rodila...trenutno pričakujemo drugo detece(v začetku septembra) in se bo absolvent podaljšal še eno leto. Mož je sicer zaposlen tako da ima vsaj on redne prihodke. Ti pa moram povedat da sem ob otročku naredila vseh 8 izpitov( s pomočjo babic) ki so mi manjkali...trenutno me čaka še diploma kar pa tudi bo....po rojstvu drugega malčka. Tako da, kar korajžno če sta se tako oba odločila vama bo šlo...ostalo pa preveri na zgoraj dani internetni strani o študentskih družinah.

Neposredna povezava do sporočila: 15
   študentsko starševstvo
12.8.2005 21:04:43   
Annny
Ojla,
tudi jaz sem mamica študentka, partner je zaposlen, živimo na svojem, nič nam ne manjka. Verjetno bi bilo drugače, če bi bila oba študenta- mislim, kar se dohodkov tiče. Meni gre na faxu fajn (pa študiram enega težjih faxov), res pa je, da mi kar se varstva tiče zelo veliko pomagata tašča in moja mama, pa seveda vedno tudi partner. Če ti po pravici povem, si ne predstavljam, da bi bila z otrokom v študentu, zlasti ne z majhnim dojenčkom..otroček in mamica rabita mir, zasebnost, tišino itd.. Če se boš odločila za starševstvo, boš temu morala dati prednost pred kolegi, vsaj tako mislim. Jaz se zdaj že eno leto s kolegi iz LJ slišim bolj po telefonu ali pa pridejo na obisk..pa na pijačko gremo, kadar se mudim na faksu.
Kaj naj rečem..počasi bo šlo, saj mora:):):) Jaz sem zanosila pravzaprav po naključju in če ne bi, nosečnosti ne bi načrtovala kot študentka, saj sem po naravi taka, da se mi je to vedno zdelo mnogo prezgodaj. Ampak zdaj sem se kot mamica zelo spremenila in mi je moja Naja seveda vedno na prvem mestu..večina študentov tega ne razume. Če bi se za otroka odločala s 'trezno' glavo, bi si ga omislila med absolventom- to je po moje idealen čas. Pa mladi smo in polni energije.. Svetujem vama, da si do takrat omislita kak dodaten dohodek, da nekaj privarčujeta, da si mogoče že najdeta bodočo zaposlitev..ni ga čez to, da se počutiš 'ziher'!!
LP:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 16
   študentsko starševstvo
15.8.2005 20:54:48   
Inki in Igi
v bistvu moj fant že sedaj dela nekje, kjer imajo tudi stalno zaposlene, in če bo šlo tako naprej, kot mu je dosedaj, bo to mogoče stalna zaposlitev.Jaz problemov s tem, da ne bi imela časa, nimam, ker že sedaj kar dobro shajam, pa živiva skupaj.Ene se še na to, da je živeti z moškim drugače, težko privadijo. S tem nimam problemov, tako ali pa tako pa kuham vse sama.. In mislim da bo šlo..
hvala za odgovore!:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?