Annny -> študentsko starševstvo (12.8.2005 21:04:43)
|
Ojla, tudi jaz sem mamica študentka, partner je zaposlen, živimo na svojem, nič nam ne manjka. Verjetno bi bilo drugače, če bi bila oba študenta- mislim, kar se dohodkov tiče. Meni gre na faxu fajn (pa študiram enega težjih faxov), res pa je, da mi kar se varstva tiče zelo veliko pomagata tašča in moja mama, pa seveda vedno tudi partner. Če ti po pravici povem, si ne predstavljam, da bi bila z otrokom v študentu, zlasti ne z majhnim dojenčkom..otroček in mamica rabita mir, zasebnost, tišino itd.. Če se boš odločila za starševstvo, boš temu morala dati prednost pred kolegi, vsaj tako mislim. Jaz se zdaj že eno leto s kolegi iz LJ slišim bolj po telefonu ali pa pridejo na obisk..pa na pijačko gremo, kadar se mudim na faksu. Kaj naj rečem..počasi bo šlo, saj mora:):):) Jaz sem zanosila pravzaprav po naključju in če ne bi, nosečnosti ne bi načrtovala kot študentka, saj sem po naravi taka, da se mi je to vedno zdelo mnogo prezgodaj. Ampak zdaj sem se kot mamica zelo spremenila in mi je moja Naja seveda vedno na prvem mestu..večina študentov tega ne razume. Če bi se za otroka odločala s 'trezno' glavo, bi si ga omislila med absolventom- to je po moje idealen čas. Pa mladi smo in polni energije.. Svetujem vama, da si do takrat omislita kak dodaten dohodek, da nekaj privarčujeta, da si mogoče že najdeta bodočo zaposlitev..ni ga čez to, da se počutiš 'ziher'!! LP:rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|