|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
13.9.2011 18:33:06   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: Norica

Pozdravljene punce!

Eno vprašanje imam za tiste, ki ste imele/imate več kot 30 dni bolniškega staleža: v času, ko ste čakale na odločbo komisije ste hodile v službo? A se zgodi, da komisija zavrne bolniški stalež? Zdravnica mi je rekla, da se en teden čaka na odločbo, jaz pa že začnem z bolniško...zdaj se bojim, kaj če bi mi komisija zavrne, jaz pa že en teden doma?! Mi ni glih jasno kako poteka...

Lp

Jaz sem čakala na odločbo skoraj 3 tedne. Pač, vmes sem klicala v službo, da še nisem dobila odločbe in sem bila doma. Če mi pa slučajno ne bi podaljšali, bi pa tiste dni dopust koristila.

(odgovor članu Norica)
Neposredna povezava do sporočila: 3801
13.9.2011 19:20:35   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

IZVIRNO SPOROČILO: Norica

Pozdravljene punce!

Eno vprašanje imam za tiste, ki ste imele/imate več kot 30 dni bolniškega staleža: v času, ko ste čakale na odločbo komisije ste hodile v službo? A se zgodi, da komisija zavrne bolniški stalež? Zdravnica mi je rekla, da se en teden čaka na odločbo, jaz pa že začnem z bolniško...zdaj se bojim, kaj če bi mi komisija zavrne, jaz pa že en teden doma?! Mi ni glih jasno kako poteka...

Lp

Jaz sem čakala na odločbo skoraj 3 tedne. Pač, vmes sem klicala v službo, da še nisem dobila odločbe in sem bila doma. Če mi pa slučajno ne bi podaljšali, bi pa tiste dni dopust koristila.

Ne pa tudi klicala nisem, pač ko je prišla so tak vedli, da se naprej v bolniškiuser posted image

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
13.9.2011 21:13:39   
_betty_
Norica; meni komisija ni podaljšala bolniške. Odločbo sem dobila za en dan naprej. Sploh ne vem kako naj povem bolj razumljivo user posted image . Če sem dobila pismo z odločbo v ponedeljek, so mi odobrili bilniško do torka.

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
13.9.2011 21:16:27   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: amarnat

aja še to:
koliko boste nabavile vložkov? jaz imam zaenkrat en paket vir in tri pakete navadnih, iz dm, ker sem alergična na razne plastične prevleke...

kje pa boste dobile te mrežaste hlačke? v sanolaborju ali lekarni?

nabavila pa sem že tudi napihljiv obroč - prvič se dva meseca nisem mogla normalno vsest in tokrat bom pripravljena user posted image

Jst imam en paket in pol vložkov pa bom najbrž šla še po enega. Če upoštevam, da jih menjaš kar pogosto...
Mrežastih hlačk ne bom kupovala, jih imajo v P.

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 3804
13.9.2011 21:17:01   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: amarnat
vsaj kar se tega tiče si želim svojo postavo nazaj, ali pa manjši trebuh user posted image

Jst tudi, komaj čakam. Pa še 6 tednov po porodu. user posted image

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
14.9.2011 4:17:39   
Norica

IZVIRNO SPOROČILO: _betty_

Norica; meni komisija ni podaljšala bolniške. Odločbo sem dobila za en dan naprej. Sploh ne vem kako naj povem bolj razumljivo user posted image . Če sem dobila pismo z odločbo v ponedeljek, so mi odobrili bilniško do torka.

Betty, a si se pritožila ali si šla nazaj delat?

Otroci niso naša last...
So majhna bitja, ki se prikradejo
v naša življenja in nam prinašajo veselje in odgovornost - vendar niso naša last.
Samo pomagamo jim, da postanejo to, kar so.
- Ruth Nuneviller Steinman

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
14.9.2011 7:03:16   
Jana73
Tudi, če se pritožiš, "pritožba ne zadrži izvršbe...."   Tako, da.... delat po moje...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Norica)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
14.9.2011 7:40:55   
tasa.m
Tassika, a pol v Domžalah lahko že prej urejaš papirje, no mogoče bom pa še danes šla.

Vložke si bom jaz kar nekaj zaloge nabavila, ene bom vzela še v P, ker 3 leta nazaj v LJ si dobil samo en paket, pol si moral pa imeti svoje. Bom šla pa nabavit kar v Tosamino trgovino. Pa teh vložkov kar nekaj rabiš.

Mi je pa danes Lara zbolela, tako da bove verjetno do konca tedna doma, mi je že včeraj v vrtcu v garderobi bruhala (od kašljanja), pa sem po tem rekla, da bolje da greve kar domov in ona da ne gre in je le lepo šla v igralnicouser posted image . Tako da se že prav veseli tega dojenčka, da bo imela malo družbe doma. Pa skoz sprašuje, kdaj greve v pikopoko po dudico, mami pa kar odlašauser posted image . Je res, da pri prvi user posted image  že od 3. meseca že vse preštimuješ, zdaj pa kar ni časa in čisto drugače vse jemlješ. V ponedeljek sem bila na pregledu, pa mi je poslušal samo srček, uz bova pa delala 3. oktobra.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
14.9.2011 10:10:10   
mishel
Jaz pa se že počasi pripravljam na dan D. Se mi zdi, da samo še odštevam tedne.
Nujno moram zdržati še dva tedna, da bo polnih 34 tednov. Pregled imam 28.9.
Na prejšnjem pregledu je bilo potrjeno, da bo punčka in to konkretna, saj je imela
v 31. tednuj že 1800 g. Upam, da je še vse vredu in se mi MV ni skrajšal.

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
14.9.2011 10:13:23   
lananai
Jst sem s pregleda. Vse OK, mali na srečo še vedno z glavico dol (juhu) in velikost ustreza tednom nosečnosti. Rekla je, da kaže, da bo okrog 3kg, če bo na rok. Isto kot prva frajla. Sem vesela, da nimamo kakega velikana. user posted image Naslednji pregled šele čez dobre 4 tedne, 13.10., upam, da ga dočakam. user posted image  

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 3810
14.9.2011 10:35:31   
_betty_
Norica; imam srečo da imam poleg razumevajočih zdravnikov tudi razumevajoče podjetje. Vzela sem štiri dni dopusta (do konca tedna) in šla z novim tednom ponovno na bolniško. Bom ravno en mesec (za kar ne potrebujem komisije), pol grem pa že itak na porodniško. Meni osebno ni nihče kompliciral. Je pa rekel osebni zdravnik, da se je škoda pritoževat, ker podpisan zdravnik (komisija) itak vsem zavrne, da po njegovem mnenju sploh ne bere vlog in pravtako ne pritožb. Ti svetujem, da se posvetuješ z osebnim zdravnikom.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
14.9.2011 10:59:23   
Norica
_betty_: hvala, da si mi razvetlila zadeve user posted image Torej, če vmes prekinim za par dni bolniško, me osebna zdravnica lahko ponovno da na bolniško brez komisije, a je tako?

Otroci niso naša last...
v naša življenja in nam prinašajo veselje in odgovornost - vendar niso naša last.

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
14.9.2011 11:15:17   
pedikerka
za vse nosečke, ki niste na facebooku.. MalinaNina je danes ob 4.30 rodila sina Jana :)) več info še sledi, zaenkrat vemo samo to :) se je že začelo.. božajte svoje bušije in uživajte v sončku  :))

(odgovor članu Norica)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
14.9.2011 11:16:43   
Oblačka
Heyla punce pa da se še tle mal razpišem, na fb-ju mi gre vse mal hitrej:). Pri nas vse po starem, komaj čakam drugo sredo ko imam pregled, da vidm kako smo obrnjeni, kok smo veliki-težki. Ne vem, če se mi je kdaj čas od enga do druzga pregleda tko vleku kot se mi zdej. Na momente me kar ena panika grabi, da bi blo kj narobe sploh ko preberem da ste ene kar v bolnici že druge mate skrajšan MV no jest upam na najboljš, če pa kj nau šlo se bomo pa pol sekiral. Sj drugač bom lih zdj polnih 34 tednov tko, da če bi blo kj narobe bom pa že zdržala tri tedne kjerkol bo treba. Sva pa midva z pikicem zmenjena, da počaka tok časa da ati konča gnezdece sam čas tok beži jst upam, da se bo izšlo če ne bomo pa kšn tedn spodaj pri tašči kar men ravn ne diši pa bo že.
Jutri če bo vse po sreči grem končno gledat vozičke in po vsej verjetnosti kar naročit. Aja še mal morm pojamrat, da splo ne morem več spat ponoč pol noči le gledam u luft in nikakor ne najdem tapravga položja pol od enih 7-9 mi pa le rata mal pospat. Da ne govorim da sm čez dan kot kaka cujna. Hvala bogu, da sm lahko doma jst prou občudujem punce k še v službo hodte jst sm toook utrujena al kj delam al pa nč.

Čestitke vsem za uspešne pregledeuser posted image user posted image user posted image .
Hlačke pa vložke bom pa jst tud kar nabavla nam je tko priporočila v materinski šoli v primeru gužve pridejo prav.
Na CSD morm pa jst še it kar odlašam in odlašam se bo treba vzet roke in šibnt sj papirje mam že vse napisane sam do tja ne pridem skoz k sm jst tam nimajo uradnih ur pa k to ni spotoma morm na bus mi pa mal odveč hodi sploh v tej vročini zadnjič ni meu klime sm mislna da se bom stopila goruser posted image .

No evo to bo to zaenkrat, lepo bodte čaw čaw

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3814
14.9.2011 11:45:13   
_betty_
Norica; ja, res je. Lahko vzames sam en dan dopusta pol pa spet na bolniško. To sicer ni pošteno do podjetja ampak... user posted image  V primeru, da si nabolniški več kot en mesec, si en mesec strošek podjetja, vse ostalo pa strošek države. Če bolniško prekineš, greš na dopust in spet bolniško, si pa ponovno strošek podjetja. Zato to ne počnejo radi.

MalinaNina; pa se je res začelo. Čestitke!!!! Držim pesti, da je z njo in bebico vse o.k. Javite tiste, ki ste na fb!

(odgovor članu Oblačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3815
14.9.2011 12:04:20   
lollypop
MalinaNina: čestitke še tukaj user posted image  user posted image  user posted image

pa se je res začelo... ooo ne morem verjet.. sicer naj naši škratki še malo počakajo, upam da se ne bo vsem tako mudilo na svet...

Carpe diem

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
14.9.2011 12:08:03   
Norica

IZVIRNO SPOROČILO: _betty_

Norica; ja, res je. Lahko vzames sam en dan dopusta pol pa spet na bolniško. To sicer ni pošteno do podjetja ampak... user posted image  V primeru, da si nabolniški več kot en mesec, si en mesec strošek podjetja, vse ostalo pa strošek države. Če bolniško prekineš, greš na dopust in spet bolniško, si pa ponovno strošek podjetja. Zato to ne počnejo radi.

MalinaNina; pa se je res začelo. Čestitke!!!! Držim pesti, da je z njo in bebico vse o.k. Javite tiste, ki ste na fb!

Jaz sem pa en mesec delala po 6 h (skrajsani delovnik) in zdaj ko sem hotla za 3 tedne 8 urno bolniško pred dopustom sem mogla preko komisije ...tako je ko ne obvladam...

MalinaNina: čestitke še tukajuser posted image user posted image kurjo polt sem dobila, ko sem prebrala...ne morem verjeti, da se je začelo user posted image

Otroci niso naša last...

(odgovor članu _betty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
14.9.2011 12:08:24   
lollypop
vložke bom jaz tudi kar nabavila zalogo, sicer prvič v P na Jesenicah so imeli vsega dovolj, je bil voziček zunaj na hodniku in si vzel cel paket ko ti jih je zmanjkalo... če bo letos drugače mi bo že dragi prinesel naknadno ampak itak vse rabiš tudi doma.. so mi pa prav prišle te hlačke, ker sem jih raje večkrat zamenjala, teh pa ni bilo kar na razpolago..

a so v Tosamini trgovini dosti cenejši kot pa v Šparu recimo?? a je katera kaj preverjala?

Carpe diem

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
14.9.2011 12:47:24   
amarnat
MalinaNina čestitke, odprla si sezono novemberk! upam, da ne bomo vse tako hitele! vse dobro!!! user posted image

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
14.9.2011 13:04:11   
natka28
MalinaNina user posted image user posted image user posted image user posted image , sem bila kar presenečena, ko sem prebrala novico:) Upam, da sta oba ok.

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 3820
14.9.2011 13:12:41   
muca*maca
MalinaNina - čestitke!

Samo je pa res pohitela!!!
Kje je še november...

No, pa smo začele!

Ljubljančanke, bi se dobile kje na sladoledu te dni?

(odgovor članu natka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
14.9.2011 13:40:30   
twiggi
pa sem tudi jaz nazaj z pregleda. moja G je bolj skopa z informacijami, kar se tiče kg in dolžine, tako da nimam pojma koliko je težek in dolg. :( je pa rekla da se normalno razvija. me pa veseli da se je otroček obrnil in je lepo z glavico naprej. :D vsaj ena skrb manj. jo malo skrbi posteljica, ker je spredaj ležeča. sicer se je malo dvignila samo se mora vseeno še pred porodom preverit če bo mali uspel iti mimo nje ali ne. za 1x pravi da naj ne bi bilo problemov. bomo videli na naslednjem pregledu. preglede imam po novem na 3 tedne. tako da je naslednji 4.10.2011. sem pa danes dala še zadnjič kri za tokso in hepatitis. tudi voda je bila bp. naslednjič pa dobim vse potrebne dokumente. tak na hitro z moje strani. aja, mali si je spet zakrival obrazek, tak kot vedno, tako da mi je uspela narediti samo slikico rokice, katero drži v pesti tik pred njim. :D

MalinaNina tudi tukaj še 1x iskrene čestitke :D

Jaz sem nabavila 1 paket Vir vložkov in 1 paket mrežastih hlačk. Če bo potrebno bom po več poslala fanta.

Drugače imam papirje že vse urejene. Sem dobila domov že odločbo za prodniški dopust ( 105 dni ), drugo dobim po novem letu. Dobila sem tudi za paket ( vzela sva denar ). Opravila sva priznanje očetovstva. Zdaj pa še samo čakam odgovor iz službe, ali mi pripada solidarnostna pomoč ali ne. Sem vprašala če dobim domov odgovor pa je rekla da bo nakazano na TRR. S tem da mi je pravnica pred tem povedala da nosečnicam naj ne bi pripadala. Bom videla, če bo kaj nakazano ali ne.

Za user posted image imam praktično že vse pripravljeno. Naslednji teden začnem s pranjem cotik. Pri mojem doma je posteljica že sestavljena in opremljena, čakava samo še previjalno ( bo na posojo ), pri meni doma pa se mora dokončat previjalna ( bo iz moje stare pisalne mize ) in sestavit posteljica. Flaške in dudice nisem kupovala ker sem oboje dobila ( flaško je moj dobil za RD, dudico pa sem zadela v eni nagradni igri ). Kupila sem 1 paket plenic NewBorn iz Müllerja. Od št 2 dalje pa bom kupovala Moltexove ( Müller ).

< Sporočilo je popravil twiggi -- 14.9.2011 13:48:32 >

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 3822
14.9.2011 13:41:25   
Natka23
Oj!Evo poročilo z pregleda:Mali je težek 1913g,po razvoju malega bi morala rodit 6.11 in ne 11.11,ampak dvomim.Obrjen je z glavo navzdol!Naslednji pregled komaj čez 5t.Sva pa posnele cd,mali pridno zeha in cuza roke,tak da gre duda z mano v P!Komaj čakam, da se zvečer zberemo mi 3je no 4je in pogledamo cd, da vidim, če bo Tjaši kaj jasnouser posted image user posted image

naslednji pregled
12.10

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 3823
14.9.2011 13:44:43   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Jst sem s pregleda. Vse OK, mali na srečo še vedno z glavico dol (juhu) in velikost ustreza tednom nosečnosti. Rekla je, da kaže, da bo okrog 3kg, če bo na rok. Isto kot prva frajla. Sem vesela, da nimamo kakega velikana. user posted image Naslednji pregled šele čez dobre 4 tedne, 13.10., upam, da ga dočakam. user posted image  

Moj pa 3,5kguser posted image user posted image A je fantek ali niuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3824
14.9.2011 14:39:30   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: pedikerka

za vse nosečke, ki niste na facebooku.. MalinaNina je danes ob 4.30 rodila sina Jana :)) več info še sledi, zaenkrat vemo samo to :) se je že začelo.. božajte svoje bušije in uživajte v sončku  :))

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
joooooooooooooooj, čestitke MalinaNina, pa imamo prvega novembrčka user posted image kar nisem dojela, ko sem videla na mejlu sporočilo s FBja, kjer je pisalo 14.9. - "MalinaNina", fantek Jan user posted image res sem mogla 2x prebrat. No, upam, da je z obema vse ok, da se dobro počutita in da že uživajo v skupnih trenutkih.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu pedikerka)
Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.