|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
29.8.2011 10:35:52   
twiggi
mene ravno direkt v medenici ne boli. kot kaže sem dala to skoz že v začetku nosečnosti, ker sem imela takrat res takšne bolečine, da sem mislila da me bo raztrgalo. zgleda se je pri meni že na začetku začelo pripravljat na porod. upam vsaj! je pa res, da zadnje čase opažam, da me ponoči boli v koraku ( dimlje ), sploh če sem dlje časa na en bok obrnjena. kot nekakšen krč je bolečina. to se mi dogaja zdaj mogoče štiri dni. bom počakala do naslednjega pregleda pa da vidimo kako in kaj.

jaz sem še do 6.9. v bolniški, potem pa 7.9. začnem z dopustom. user posted image čeprav nekakšne razlike ravno ne bo, bom pa bolj sproščena glede nakupov, obiskov, sprehodov ( to sem tudi sedaj v bolniški opravljala, čeprav bolj poredko ). in kar je najvažnejše ... komaj čakam da z lubijem tudi mi2 grema na morje. user posted image user posted image user posted image čez dva tedna! upam samo da bo lepo vreme. sicer bi pasalo iti zdaj ko je bilo vreme res nevzdržno, ampak tudi bolj pozno bo ok. samo da bo! še zadnjič ''sama''. user posted image

papirje zna CSD pa grema z mojim urejat 7.9. more moj še priznanje očetovstva opravit. joj bo to še enega letanja okrog.

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
29.8.2011 10:53:50   
Zojatisa
Men je pa seddaj G napisal potrdilo do konca do porodniške za bolniško, tk da nastopim 22.10-porodniško.
Ja našo dete je kr pridno brca čez noč pa tud do pozno zvečir ponoči pa je čisti mir ali pa jz ne čutim oz. vseskup sm čutla enih 3x ponoič da je blo dejavno.
Je pa res da ima vsako jutro med 5:30 in 6h telovadbo na polno takrat se razmiga do konca.
Drugače pa tk gledam da se nam zlo hit prebližuje daan D. Komi čakam da stisnem svoje dete k sebi tako kot ve .
lp

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
29.8.2011 12:03:43   
smrketa24
Evo, jaz sem pa ravno iz BC. Sva se z možem odločila, da tokrat ne bova imela koška za dojenčka, ampak kar posteljo, ker imamo jogi od sina (on bo šel pa sedaj v mladinsko posteljo), da se ne bo prah na njem nabiral. Tako da sem kupila posteljico. Je bila v akciji za 120eur (iz 150). Pa še eno za 100eur sem gledala, pa mi je bila ta malo bolj všeč user posted image Tako da sem prvi nakup za dojenčka opravila user posted image

Pa končno so v BC dobili stenske nalepke Medvedek Pu in sem jih kupila en paket. Bova sedaj barvala sinovo sobo. Ker imava pa tudi zavese in posteljnino s temi motivi, sem hotela pa še nekaj nalepk. Stene bova dala pa v rumeno in zeleno barvo (sedaj je modra).

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
29.8.2011 12:22:43   
Natka23
OJ!!!

jaz sem pa dane sitna trebuih mi mali razteguje v vse smeri, mala mi pa nagaja in jih zdej pošteno slišala, ma kriza sem se kar na svojo nesramno mamo spomnila user posted image user posted image Ma nočem tak tečna bituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3604
29.8.2011 12:32:57   
voxaja
IZVIRNO SPOROČILO: hopsala

Zdravo punce!

No da se še jaz malo oglasim, imamo kar pestro user posted image

No včerajšnji pregled je za mano, vse ok, nasl. pregled 23.9. kjer bo tudi UZuser posted image

Se mi je pa včeraj proti zvečer dogajala prava groza,... vglavnem v službi kjer je že tako malo prostora, jaz pa sem že kar okorna, sem se precej močno z ostrim predmetom udarila v trebuh, toliko da sem imela podpluto... in potem itak malo psihe, malo bolečine, da sem klicala v bolnico kaj naj in je rekla naj se pridem pokazat. po UZ in pregledu je ugotovila da je vse ok vendar sem ostala čez noč na opazovanju. in nisem čist nič spala, očitno spet živci in to...potem še en pregled kjer so ponovno potrdili da je vse ok,...tako da sem si res oddahnila... me pa zanima če se je kateri v prejšnji nosečnosti to naredilo? oz da se je pač kar močno udarila v trebuh? oz če ima katera kakšne izkušnje oz. pozna katero ki jih je imela...
vglavnem upam da je z mojim user posted image vse ok, sicer pa res zgleda da je, ker skos neke akrobacije izvajauser posted image

vidim pa še da je govora o posteljnini,...vem da je v BC po 60€ s prevlekami vred (kovterček,povštrček,obroba,2xrjuha), obstajajo pa tudi tiste prek 140€... user posted image

no lepo bodite pa čuvajte bušije
cau

Tudi jaz sem se ene 2 tedna nazaj s trebuhom zaletela v kljuko od vrat, pa sem tudi imela potem modrico. ampak sem otročka skos normalno čutla, tako da nisem neke panike delala. Itak je otrok v maternici zaščiten pred udarci saj ga obdaja plodovnica, tako da mislim da ni z njim nič narobe. Mislim, da ti ni treba nič skrbet, sploh ker si bila potem še na opazovanju in so rekli da je z user posted image vse ok.

(odgovor članu hopsala)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
29.8.2011 14:29:20   
tassika
če katera še rabi voziček, cene sicer še ne vem, prodaja pa moja sodelavka. Voziček je letnik 2010 in notri se je vozila samo ena punčkauser posted image

user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu voxaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
29.8.2011 15:03:22   
lollypop
pozdravljene nosečke user posted image  

da se malo pofočkam po dolgem času... smo bili še na morju in je prav pasalo, sploh ker je bila tukaj taka vročina.. na morju pa se je dalo zdržat, itak greš v vodo in se lepo ohladiš, pa še v kampu smo bili, dosti senčke, voda super tako da je tudi tamala uživala na polno...

sem malo prebrala, kaj se vam je kaj dogajalo, bom kasneje mal pokomentirala..

sva pa bila z mojim še v Ikei, smo kupili novo posteljico za tavečjo, tako da je sedaj vsa vesela in ponosna in bo svojo dosedanjo posteljico seveda z veseljem odstopila za sestrico user posted image  ma so posrečeni teli škrati.. no pa s podstehe sem prinesla oblekce, da sploh vidim kaj imam in kaj bo še za dokupit..
kombenzionček bomo imeli št. 62 in upam da bo zdržal čez zimo, novega ne bom kupovala razen če ne bo nujno potrebno.. ta prva je sicer rojena decembra, pa nismo imeli problemov z velikostjo..

CSD papirje imam že vse urejeno, sva bila v petek in sva oddala vse pole, tudi očetovstvo sva že lahko uredila, moj mora samo javiti tičen datum, kdaj bo nastopil očetovski dopust in to je to..

grem še malo brat za nazaj user posted image

Carpe diem

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
29.8.2011 17:32:22   
Maja_V.
Pozdravček vsem user posted image ...

Danes prihajamo iz UZ, sem v 29. tednu (3.dan) in čebelček je velik kot mora biti, tehta pa 1300 gramov... jupiiii... user posted image user posted image user posted image glede na sladkorno, so mere zaenkrat  idealne!user posted image user posted image user posted image
Leži pa že z glavico navzdol! Kontrolni uz čez 4 - 5 tednov, sicer pa kontrola pri ginekologinji 9.9.2011.

Drugače pa, prejšnji teden sem spet začela s službo, par dni še vztrajam, potem pa dopust in nato rečem "pa pa" za eno leto! Kako hitro mineva čas, saj ne morem verjeti! Večino stvari imava že nabavljenih, nekaj jih še morava... glede kraja poroda se bom pa verjetno odločila za MB porodnišnico.

Skratka, po današnjem uz se trenutno počutim kot v sedmih nebesih!

user posted image user posted image user posted image

"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!"
*13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
29.8.2011 19:37:01   
MalinaNina
Evo... se še tuki pofočkam...
Danes zjutraj sem imela pregled, pa sem omenila, da me malo boli spodaj, da mi malce pritiska navzdol. In me G pogleda... Najprej samo pregled, nato še ob UZ. Rezultat: odprta 2cm user posted image Takoj naredil paniko, da ne ve kam me naj pošlje, kar v Lj, če slučajno rodim. Sem pa v 31. tednu. No, pristala sem v Kranju, kjer mam strogo ležanje, lahko grem le na wc. Redno mi delajo ctg... če bi imela popadke, pa je zaenkrat hb vse ok. Dobila sem tudi injekcijo za razvoj pljuč... zdaj pa čakamo in upamo na najboljše. Rekli so, da upajo, da zdržim še vsaj 4 tedne... jaz pa tudi. Evo, tok da se javim... bom spoti poročala, če bo kaj novega, upam pa, da ne bo. Lep začetek tedna vsem, pa se tipkamo!!!

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
29.8.2011 20:25:37   
Zojatisa
Malinanina tudi zate držim pesti da še počaka tvoje dete nekaj tednov naj se mu nikakor ne mudi.
Sm pa opazla da je kar nekaj punc ki so okol 30t. pristale v porodnišnici zaradi odprtosi (2cm).
Držim za vse pesttke da še počakate in bo vse ok
lp

(odgovor članu MalinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
30.8.2011 8:22:39   
tasa.m
Malinanina, držim pesti, da se bo vse dobro izteklo user posted image user posted image

Jaz imam tudi enega razgrenjača v trebuhu, me na momente prav zaboli. Pa prav že odštevam do porodniške, čeprav je do takrat še dobra dva meseca user posted image ,

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
30.8.2011 10:28:20   
Zojatisa
Bo pa hit minalo

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
30.8.2011 12:01:47   
Anonimen
Da se malo pofočkam po dolgem času...
Zadnič sem imela preglad pa G naš user posted image dela same probleme.Tako da iz 3 tedenskih kontrol imam zdaj na 2 tedna preglede in vsak pregled uz.Morfologijo so mi ponavlali 4x ,v čet. bom stopila v 31 teden,potem 12.9.imam pa ponovno merjenje in pregled user posted image .Še vedno pa niso 100% če bo user posted image .
Dobila sem napotnico za rešilca,novo porcijo tablet za železo,prijavo za šolo za starše tudi,papirje zna CSD greva z mojim urejat 7.9. ,12.9. se še zmenim za v porodnišnico da se tam zmenimo kaj pa kako...
A je katera že razmišljala o porodu kaj pa kako???  Jaz razmišljam o porodu na pručki,tale se mi najbolj dopade.
30.7. sem zaključila z bolniško,zdaj pa pridno prijavljena na zavodu do porod.
Me pa zadnje 2 tedna na vseke toliko kašen dan več kašen manj boli in zvija spodaj,kot da bo vsak čas kaj ven pogledalo pa edino kar je rekla da vzamem lekadol,da bo minilo,ampak je vedno slabši.že 3 dni imam drisko bolečine pa isto kot prej.
Dobro da imamo za našga sončka vse kupljeno,ker nism sposobna it niti v trgovino več.Samo še voziček naročiva drug teden iz poljske in sva končala do nov.user posted image

(odgovor članu Zojatisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3613
30.8.2011 13:25:17   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
A je katera že razmišljala o porodu kaj pa kako???  Jaz razmišljam o porodu na pručki,tale se mi najbolj dopade.

Jst upam, da bom lahko čim dlje ostala na nogah, ker se tko najlažje kontroliram. Samo baje tega preveč ne marajo, ko ti enkrat dajo na trebuh tiste CTG naprave in so sami kabli okrog tebe. Drugač je porod sede vsekakor drugo najboljše. Kar pa je, si ne predstavljam, kako te potem babica kontrolira... Ker meni je ful lepo vodila porod, pazila na presredek - ker je lepo vidla, ker sem ležala.

Kdo pa je ta anonimna? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
30.8.2011 17:05:02   
smrketa24
Ljubljančanke, v petek ob 17h v lokalčku pri Supernovi. Se vidimo, kajne??

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
30.8.2011 21:48:23   
felix7
dober večer user posted image no, za mano je današnji pregled, ki je pokazal, da nam bo tale naš škorček še dal vetra user posted image je hotela poslušat srček, pa je user posted image vztrajno brcal v napravico in je G komaj ujela utrip. Živ je kot poper. No, potem sem pa malo pojamrala, da na prejšnjem UZju, torej na morfologiji, ki jo je zaradi odsotnosti moje G opravila neka druga G, nismo dobili nobene slikice, niti 3D UZja ni nič priklopila in me je moja zlata G še enkrat dala na UZ, mi pokazala obrazek našega malega bitjeca in mi sprintala nekaj slikic user posted image sej mi ni treba pravit, da sem bila v devetih nebesih user posted image je pa ta otročiček precej majhen za razliko od svojega starejšega bratca, ki je bil vedno bolj na zgornjih mejah, ima namreč šele 900 g in je na spodnji meji. Je rekla G, da bo ta otroček pa kar ven padel user posted image ni problema, sam da ne bom rodila v avtu user posted image

naslednji pregled imam čez 4T, 28.9., ko me baje spet čaka UZ, da preverimo, kako kaj raste tale škratek user posted image

aja, v petek grem pa na obremenilni test za cukr, sem bila zihr, da me ne bo dala, pa se je vseeno odločila, da me bo. Predvsem zato, ker imamo sladkorno v družini, ampak ima jo moj stari ata, pa še to je starostna sladkorna user posted image ma dobro, si bom pač v petek vzela frej user posted image

je bila pa za mano na vrsti ena mamica v 37. tednu in sva se pri sestri še malo pogovarjali, potem je pa kar naenkrat ratala čist fertik in je prosila sestro, če ji zmeri pritisk. Reva ga je imela 120/170, tko da so kar rešilca klicali, pol jo je še panika zgrabila in je začela jokat. Je bila kar norišnica in je še mene kar iz tira vrglo user posted image so jo priklopili na CTG in se je srček lepo slišal, tako da mislim, da je bilo na koncu vse ok.

Ljubljančanke, v petek se vam ne morem pridružiti, ker ima moj dragi rojstni dan in se moram na ta dan posvetiti njemu user posted image morda pa mi uspe naslednjič.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

Neposredna povezava do sporočila: 3616
31.8.2011 8:16:16   
MalinaNina
Da se še tuki pofočkam. Obdelam FB in RR user posted image
Nič novega, na ctg-ju vse mirno in naj tako tudi ostane. Levi bok mam že čisto zaležan :) Je pa kar kriza takole ležat po cele dneve, glede na to, da sem še prejšnji teden hodila vsak dan 5km, plavala, kuhala, pospravljala... Zdaj se pa matram z nič :) Skušamo pridobiti dneve, tedne... skrbi jih, da bi mi voda odtekla, ker se mi vidi plodni mehur... ampak jaz sam se s svojim čričkom pogovorila in sva se odločila, da še 1 mesec počaka (najmanj!!!).
Evo, to je to, kratek povzetek, se še kaj slišimo. Pazite nase!!!

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
31.8.2011 9:17:58   
tassika
Saj me je sram, da delam v računovodstvu, pa tega ne vem točno, ampak vsega pa tudi ne morem vedetiuser posted image  Gre pa za akontacijo dohodnine. V službi sem podpisala izjavo, da se mi pri izračunu akontacije dohodnine upošteva splošna olajšava, ker mi je boljše, da med letom dobim malo manj, pa mi ni treba konec leta plačati dohodnine. Leta 2009 ko sem bila na porodniški, mi je CSD tudi akontacijo obračunaval po splošni olajšavi, zdaj ko pa izračunam pa mi pobere srednjo. Ali je potrebno tudi na CSD predložiti izjavo, da obračunavajo splošno ali se to ne da? Upam, da katera ve, če pa ne bom pa poklical apa se pozanimala.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu MalinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
31.8.2011 10:46:44   
moni23
Za seznam: naslednji pregled 28.9 :)

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
31.8.2011 12:16:08   
Zojatisa
Helow
Neki me zanima ali se je kateri to zgodil, jz sem včerraj proti večiru imela tak občutek koda sm ful napihnjena in bol na levi strani me je bolel.
Danes pa nič več-moram potrkat.
lp

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
31.8.2011 12:55:28   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa

Helow
Neki me zanima ali se je kateri to zgodil, jz sem včerraj proti večiru imela tak občutek koda sm ful napihnjena in bol na levi strani me je bolel.
Danes pa nič več-moram potrkat.
lp

ja jaz ga ima zadnje dneve skoz, in sem ravno zdej študirala da sploh mi ne paše jest več.Imam občutek kot da mi se hrana že gravža od te napijhjenostiuser posted image user posted image

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
31.8.2011 12:56:42   
cassy
dečve, dajte mi mal svetovat....namreč iščem posteljnino za kinderpet 140/70 z obrobami...  bi šla v avstrijo, pa imajo baje drugačne mere kot pri nas.....
kje pri nas se zna dobit res lepo postelnino, kvalitetno in ne tako fejst drago?

kupujem tudi že kozmetiko za detece.....kaj bote nabavle? že imam olivno olje in trdo milo iz lekarne....kaj še? jih boste kaj mazale s kakimi kremami ali kaj podobnega? baje ni pametno.....

lp

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
31.8.2011 13:00:43   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: cassy

dečve, dajte mi mal svetovat....namreč iščem posteljnino za kinderpet 140/70 z obrobami...  bi šla v avstrijo, pa imajo baje drugačne mere kot pri nas.....
kje pri nas se zna dobit res lepo postelnino, kvalitetno in ne tako fejst drago?

kupujem tudi že kozmetiko za detece.....kaj bote nabavle? že imam olivno olje in trdo milo iz lekarne....kaj še? jih boste kaj mazale s kakimi kremami ali kaj podobnega? baje ni pametno.....

lp

Jaz sem jo kupila v nkd-ju. Glede kozmetike bom kupila mandeljnovo olje in trdo olivno milo in trenutno nič drugega, aja pa sudocrem in hladilno mazilo za ritko.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu cassy)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
31.8.2011 13:01:16   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: cassy

lp

jaz še nisem nič kupla, bom kupla pa v lekarni hladilno mazilo, pa olivno olje alkohol oz tiste alkoholne robčke, trdo milo bom kar v mullerju, ribje mazilo, sem pa študirala ker bo zima, da se moram pozanimat kako kremo kupit za lička in za Tjašo in za malega, ker pri Tjaši je bila reakcija na bubchen in niveouser posted image user posted image

(odgovor članu cassy)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
31.8.2011 13:02:37   
tassika
Za obraz bepanten mazilo, pri drugih je tudi naša imela reakcije.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?