|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
2.8.2011 13:19:18   
kristidream
Eh..jst mislim, da tale forum prav gotovo ne bo "izumrl" zarad FB user posted image

Jst pojma nimam kako je moj otrok obrnjen, ampak sumim, da se še obrača, ker me ne zmeraj na enakem mestu buta...pa tudi čutim, da se obrača, ker se mi zdi, da je takrat občutek drugačen kot ko te brcne.

V Ljubljani je TWO way tudi v podhodu v Plavi Laguni...je sicer malo manjši, ampak imajo pa lepo zloženo in se da kaj kupit. Si kdaj kupim kakšno stvar, ampak večinoma kakšno jopco. Majčke so mi pa boljše v HM zato, ker so malo daljše. Se mi zdi!? Jst sm do zdaj kupila samo ene nosečniške hlače in to lanene v HM, pa jih ne nosim ravno veliko, ker so se ful raztegnile in zgledam kot klovn v njih. Do zdej mi šle še skor povsod navadne stvari gor...zadnjič sm si 50% cnej kupla ene hude hlače v S. Oliverju, en par majčk sm si kupla v Tally Weijl štev. M, so imeli akcijo 3 za 2 in mi pridejo lepo čez trebuh, ker so očitno malo daljše. Je pa res da še nism pršla do kavbojk, ker te pa res rabim nosečniške, sam nazadnje so v HM meli sam 34, 36 in potem od 42 naprej...vmes pa ne...Zmanjkal! Sm tut vprašala, če majo še kje kako zalogo, pa niso mel. Sm vidla sicer na netu ene hude kavbojke od La Vie...sam so "TU MAČ" drage... Js rabim malo več cunj, da nisem lih ravno skos isto oblečena v službi...zankrat sm tut kr uspešno "flikala" s kiklcami še od pred nosečnostjo in pajkicami (sm si kr odrezala gumo stran in je zakon user posted image )...za jesen bo pa verjetno treba kaj več... Ampak res ful zasolijo ceno za nosečnice...itak vejo, da pač nosečnica more tut met kaj za oblečt, ponudbe ni ravno pretirano velike in nasolijo cene do konca...razpordaje pa očitno za nosečnice ne veljajo user posted image KEr nobena nosečniška cinja ni bila zdej znižana...al pa jih sam js nism našla!?

Js sm se tut odločala met GT3 Peg Perego in Jane Slalom Pro reverse formula...pol sm ju šla pa probat v Pikapolonico (kjer imajo oba) in sm GT3 takoj odpikala, predvsem zato, ker sta košara in lupinica fuuul težji. Lupinca je tolk težka, da sm jo js prazno komaj nesla...vsaj meni, enako košara...pa tudi voziček sam je malo večji od Janeta! Jane je lažji...res...pa tud nekoliko manjši, lupinica  in košara sta lažji. Lepo se vozi, tudi z eno roko lahko zavijaš, pa ni problema! Pri meni je sicer kasnej zmagal Bugaboo, ampak iz čisto preprostega razloga, ker je še lažji od Janeta in če ga moraš nositi po stopnicah (kot ga bom mogla jaz) se pozna tiste 3 kg, poleg tega se košara čisto zloži (splošči), kar je pač kul za manjši prtljažnik, pa tudi ogrodje se zloži na manjše... v bistvu je blo tko, da Bugabooja dam celga v prtljažnik, Janeta pa (NA ŽALOST) ne. Men je bil Jane ful všeč...tut barv majo malo več in bolj živahne so, pa itak dobiš več za ceno in če bi imela več prostora v stanovanju in v avtu, bi ziher kupla zelenga Janeta. Jst predlagam, da če nameravate naročit voziček na netu, da jih greste prej probat. Nočem bit pametna, ampak men se je zdela kr velka razlika med njimi. Predvsem v teži in velikosti...pa tudi (predvsem pri Janetu) se barve na slikah FUL razlikujejo od dejanske. Men je bil ful všeč rumen na sliki, ko sm ga pa v živo vidla, mi je bil pa katastrofa... je bil frulestenten! Totalna razlika. Zelen je tut na sliki temnejši kot je v resnici. Edino problem je k v trgovinah nimajo vseh barv...jih majo sam po naročilu...no, vsaj v Pikapolonici.

Felix7...tole v zvezi s porodniško pa mene ful zanima, ker se je meni plača z decembrom za precej dvignila, ampak kolkr sm gledala na strani od CSD Šiška bi mi za kar 3 mesce računal staro plačo... in če bi lahko res nardila tako kot ti, bi potem bil en mesec več z višjo plačo in sm izračunala, da bi mela za 50 evrov višjo porodniško...to je pa kr neki denarja...

Včeraj sem se tudi prijavila v Šolo za starše kr v porodnišnici Ljubljana. Začnemo 5.9.2011.

Jst mam jutr pregled, sam verjetno UZ itak ne bo...dejte povedat punce kolikokrat vam je (bo) delal/a G UZ pregled? A vam na vsakem pregledu dela UZ? Ker meni ne...na začetku mi je vsakič, ker sem mela grozeči splav, zdej mi pa pred morfologijo ni, pa enkrat k sm bla vsmes tut ne...sam srček je poslušu...sej vem, da naj bi bla kao sam dva UZja, ampak ena kolegica k je tut noseča, ima čist vsakih UZ.

Vsem en  lep sončen dan!

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
2.8.2011 13:36:39   
twiggi
meni UZ dela na vsakem pregledu. zanima jo, če je maternični vrat zaprt. zdaj za ostale pa ne vem če jim dela. srčeka pa smo do sedaj poslušali samo 1x.

danes pa začnem s šolo za starše. user posted image

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu kristidream)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
2.8.2011 14:11:20   
tasa.m
Meni je samo na začetku delal UZ (mislim, da prva dva pregleda), potem morfologija in še en v 7. mesecu,  razen če niso kakšne težave.

Bodiji oz. majčke na preklop so za prve mesece zakon, mi smo imeli še to žalost, da je imela Lara pri rojstvu zlomljeno ključnico in je bilo treba še posebej pazit, da nismo desno rokico preveč premikali, tako da sem takrat vse navadne majčke in bodije zamenjala na preklop.

So mi pa cunjce od H&M za dojenčke še najbolj všeč, ker so realne številke in npr. št. 62 smo mi nosili kar nekaj časa, glede na to, da se je naša flenča rodila s 57 cm.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
2.8.2011 14:13:38   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

So mi pa cunjce od H&M za dojenčke še najbolj všeč, ker so realne številke in npr. št. 62 smo mi nosili kar nekaj časa, glede na to, da se je naša flenča rodila s 57 cm.

57cm? Uf, to pa je velikost. Koliko je bila pa težka??

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
2.8.2011 14:27:41   
tasa.m
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

57cm? Uf, to pa je velikost. Koliko je bila pa težka??

Ja ja, so se vsi v porodni čudili, pa na mojih 160 cm, čeprav je bil porod lahek, težka je bila pa 3830 kg.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
2.8.2011 15:26:24   
lollypop
punce, kdaj je treba oddat vse te papirje za porodniško?? neki sem zasledila da najmanj 30 dni pred nastopom porodniške? to pomeni da bo treba že kmalu v akcijo... sploh se ne spomnim od prvič, da je bilo že tako zgodaj user posted image

Carpe diem

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
2.8.2011 15:47:42   
soncnica1985
Ja, tole drži...60 dni pred predvidenim datumom rojstva :) Je kar nekaj dokumentacije za uredit, žal je tukaj krajevna pristojnost, tako da moraš iti na svoj CSD.

Je pa ni za priznanje očetovstva, to lahko urediš kjerkoli. Midva namreč nisva poročena, bova morala še to urediti :)

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
2.8.2011 16:07:21   
tassika
Evo punce, tukaj si lahko izračunate, kdaj nastopite porodniško in do kdaj je potrebno oddati papirje. Jaz nastopim 21.10. in moram papirje oddati najkasneje do 19.9.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
2.8.2011 16:26:44   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Evo punce, tukaj si lahko izračunate, kdaj nastopite porodniško in do kdaj je potrebno oddati papirje. Jaz nastopim 21.10. in moram papirje oddati najkasneje do 19.9.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Jaz pa 14.9, uh kmalu bo, papirje pa dobiš na csd a ne????

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
2.8.2011 16:36:38   
tassika
Ja, v službi ti jih pa izpolnijo, dobiš tudi papirje za očetovski dopust in za izbiro paketa ali denarja. Vloga za otroški dodatek se pa odda, ko se otrok rodi in dobiš mislim da davčno št.

Tiste, ki že imate otroka, a se na vlogo za otroški dodatek vpiše samo novi otrok ali oba?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
2.8.2011 16:44:18   
spominčica
IZVIRNO SPOROČILO: MalinaNina

IZVIRNO SPOROČILO: spominčica

Sicer pa poročilo z današnjega pregleda.
Vse je OK user posted image . Dons je bil moj Matija zlo redkobesedn, zgledal jee precej utrujen ampak itak nisem mela kakšnih vprašanj. mal me je presenetil, ker mi je delal UZ, po moje so ga kile mal zmedle, ker jih je manj kot na prejšnjem pregleduuser posted image . Vaga je bla mal zmešana, hehe.

Lepo bodite, baje da prihajajo lepši dnevi. Izkoristite jih. Jest pa na morjeeeeeeeeeeeeeee.
Juhej.

Matija... Urh? Ker jaz sem bila tudi včeraj pri njemu, pa tud ni bil najbolj zgovoren user posted image

Ja Matija Urh....je reku da je že mal zmatran, pa tud nahodn se mi je zdel, tko da....

(odgovor članu MalinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
2.8.2011 17:40:26   
punsha
Jaz sem bila tudi danes v Two Way, ko sem šla ravno v zdr.dom. No in sem dobila 3 majčke in 1 hlače, vse skupaj za 13 eur. Prav hecna cenauser posted image . Prej nisem nikoli kupovala v tej trgovini, sedajle pa 2x, pa mi je ravno všeč, ker so daljše majice- ravno je ena pisala, da so krajše. Ne vem no, meni lepo pridejo čez trebuh in še malo naprej. Res mi je fino, da je vse pokrito in njihove so mi kul.
Mi imamo voziček Peg perego GT3 in ga ne menjam za noben denar. Lupinice itak nisem nosila okoli, pa da bi jo dajala na voziček, ker je to sedež za v avto in niti ni dobro zaotroka, da je predolgo v njej. Sem jo pa uporabila za na voz za trgovino, to pa tudi ni ravno problem jo prestaviti iz avta. Košare pa nismo imeli in je tudi sedaj ne bomo. Pa sem prvič rodila decembra, tak da je bila isto zima. Itak se da sedež čisto v ležeč položaj, z zimsko vrečo se lepo zadrgne, pa nikjer ne piha... Takrat sem rekla, da bom kupila, če bo potreba, ampak je res nisem rabila. Se je pa mali ogromno prevozil v vozičku, še sedaj se no. Super mi je velika košara spodaj, pa velika kolesa, za makedam, streha je fina, ker je velika in se jo premika čisto naprej in nazaj, tak da ne rabiš nikoli nobene posebne marele...Jaz sem res zadovoljna no. Pomanjkljivost je edino, da se športnega dela ne da obrniti v obe strani, ampak mene to ni nič motilo.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
2.8.2011 20:32:12   
lollypop
uh.. hitro bo treba tele papirje uredit.. do 01.09. moram že oddat neke vloge, pa vmes grmo še na dopust, tako da se moram kar podvizat kaj vse rabim nesti na CSD.. saj obrazce pa lahko sprintaš iz neta a kako že? Se mi zdi da sem jih prvič kar sprintane prinesla, pa ni bilo problema... 

Carpe diem

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
2.8.2011 20:33:01   
lollypop
super za tole stran od CSD Šiška user posted image imajo res lepo razloženo kaj potrbuješ in kdaj.. moram malo prebrat 

Carpe diem

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
2.8.2011 21:02:51   
disko
Kristidream, kateri termin materinske pa si izbrala? Jaz sem se danes SPET pozabila prijavit, tko da upam, da mi jutri uspe. Bi bilo pa fino, če bi bili "sošolki". user posted image

Shoot for the moon. Even if you miss you will land among the stars.

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
2.8.2011 22:29:21   
Zojatisa
A gre kira v materinsko v Žalec?

(odgovor članu disko)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
3.8.2011 9:17:37   
dini
teodora75 beri ZS.:)

NIKOLI NE REČI NIKOLI!!!!

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
3.8.2011 9:46:39   
kristidream
Ma ne, sej Peg perego je drugač kul...js sm sam povedala pač kakšna se je meni zdela razlika med tema dvema, ko sem jih šla probat...itak je najboljše, da gre vsak sam probat...ker itak vsak sam najboljše ve kakšne prednosti bi rad na vozičku...js pač rabim košaro, ker hodimo vsaj na 14 dni k meni domov k staršem  prespat (130 km v eno smer) in bo otroček vsaj na začetku spal tisto eno noč v košari, ko bo pa večji bomo pa kupili prenosno posteljico...sicer ne vem za lupinico, ampak js sm si predstavljala, da jo bom prav gotovo kdaj dala na voziček (ker moja sestrična zdej tamalega (star 3 mesece) skos vozi v lupinici, ker se tamav v košari "noče" vozit)...pa stopnice, pa prostor, pa...človek pač pretehta kaj najbolj rabi in kakšne so prednosti in slabosti...itak, da je potem tisti voziček, ki ga kupiš najboljši...če ne ga najbrž ne bi....

Disko...js sm klicala, me je vprašala kdaj mam rok in mi kr sama dala datum...ker je itak vsak mesec samo enkrat začetek :) samo ure so potem različne, odvisno kdaj imaš čas...js imam datum 5.9. ob 18ih :) če boš tam se že veselim :)

Evo...zdele kmalu šibam na pregled, upam da bo vse uredu....danes imam nadomestno G in sm kr malo na trnih user posted image

No, včeraj sm bila pri prijateljici sm dobila še čist za novorojenčaka cunjice...user posted image pa še...posodila mi je nosečniške jeans hlače in 2 oblekci user posted image Mi ni panike za njo nosit k se itak poznava že 100 let, pa...ne vem zakaj ne bi, sej jih je tut ona nosila le nekaj mesecev...

Lep se imejte!!! Danes bo zgleda lep dan

< Sporočilo je popravil kristidream -- 3.8.2011 9:47:56 >

(odgovor članu dini)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
3.8.2011 10:15:26   
mishel
OJLA!

Vidim, da pišete o vozičkih. Jaz sem obdržala voziček od prvega otroka - Peg perego in sem bila z njim zelo zadovoljna.
Super je možnost, da lahko nanj namestiš samo jajčko ali pa košaro. Sploh za na pot ali v trgovino, ker imaš jajčko tako za sedež, ogrodje pa se zloži kot marela in zasede minimalno prostora. Za suhice je to sploh praktično user posted image  . Je pa živo zelene in sive barve, tako da je bil super tako za sina, kot bo zdaj za punčko (če ji slučajno kaj ne zraste med nogami user posted image  ).

ME KLIČE DAVID, CIAO

Neposredna povezava do sporočila: 3169
3.8.2011 11:47:34   
felix7
živjo,

končno malo bolj poletno vreme, ampak samo do jutri...
Ravno malo na bolhi pregledujem otroško opremo, pa sem zasledila en oglas za Dianatal gel, če katero zanima:
http://www.bolha.com/otroska-oprema-ostalo/dianatal-gel-porod-oglas1275731066

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
3.8.2011 12:29:22   
smrketa24
Hej hej!

Končno spet malo bolj toplo user posted image user posted image čeprav mene še vedno zebe user posted image

Meni je pa doma takoooo dolgčas. Sploh ne vem kaj naj počnem. Pospravljeno imam vse, za kosilo sem tudi že pripravila.

Ena je enkrat spraševala glede profesionalnega slikanja trebuščka - no, jaz ga bom šla slikat, samo bomo šli cela družina, da bomo imeli kakšno lepo družinsko fotko, ki jo bom dala lahko na steno. Pa še kakšno sliko našega sina ter seveda trebuščka bomo naredili. Imam pa srečo, ker je naš kolega fotograf (je slikal tudi na najini poroki) in sem kar njemu rekla. Tako da bo slikanje praktično zastonj user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
3.8.2011 12:36:08   
disko

IZVIRNO SPOROČILO: kristidream

Včeraj sem se tudi prijavila v Šolo za starše kr v porodnišnici Ljubljana. Začnemo 5.9.2011.

Jst mam jutr pregled, sam verjetno UZ itak ne bo...dejte povedat punce kolikokrat vam je (bo) delal/a G UZ pregled? A vam na vsakem pregledu dela UZ? Ker meni ne...na začetku mi je vsakič, ker sem mela grozeči splav, zdej mi pa pred morfologijo ni, pa enkrat k sm bla vsmes tut ne...sam srček je poslušu...sej vem, da naj bi bla kao sam dva UZja, ampak ena kolegica k je tut noseča, ima čist vsakih UZ.

Jao, pa sej te mine, že ko želiš samo v šolo za starše prijavit user posted image Upam, da je imela samo slab dan... Začnem 5.9., ampak sem se prijavila na termin za ob 9h, ker bom takrat, upam, da lahko že malce izpregla v službi (sicer bo otrok že v trebuhu postal nevrotičen, ker mi tako pijejo živce, da je joj in se obnašajo kot da bi bila v vrhunski formi, ne pa dejansko noseča), pa še takrat je baje manjša gužva. Možek bo šel pa samo na šolo za bodoče očete.

Tko da Kristi, glede na najine stične točke (prvi otroček, Ljubljana ;), upam, da te srečam ob kakšni drugi priložnosti. user posted image (če se ne motim, imava skupnega "prijatelja" user posted image )

Aja, UZ je pa meni delala samo na začetku, ko je preverila, kam se je bitjece zasidralo in še enkrat zaradi krvavitve, potem je bilo pa vse "pogovorno" (razen nuhalne in morfologije, ki sem jo delala drugje). Hodiš v Leonišče?

Shoot for the moon. Even if you miss you will land among the stars.

Neposredna povezava do sporočila: 3172
3.8.2011 12:49:16   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: dini

teodora75 beri ZS.:)

berem, pa ni nič v kaselcu :)

poskusi še enkrat!

T.

(odgovor članu dini)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
3.8.2011 12:53:29   
dini
teodora75 poglej email:)

NIKOLI NE REČI NIKOLI!!!!

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
3.8.2011 12:54:54   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: dini

teodora75 poglej email:)

prazen

(odgovor članu dini)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?