|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Praznovanje 6.RD doma
21.2.2011 21:55:13   
Janeja
Naša punca si je zaželela svoj 6. rojstni dan praznovati s prijateljicami iz vrtca kar doma.

Zdaj pa rabim mal idej, kaj naj jim pripravim - glede igranja mislim (torto in prigrizke že imam splanirane user posted image ). Pričakujemo 8 punc. Naša se ne igra s punčkami in jih niti nimamo doma. Zdaj sem pa mal u dilemi, kaj jim dat, da bi bilo malo bolj organizirano? Ven žal ne moemo, ker bo praznovanje pozno popoldne in bo že tema.

Kakšne ustvarjalne igre?
Vsaka ideja dobrodošla. Pa hvala že vnaprej. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Praznovanje 6.RD doma
21.2.2011 23:00:55   
tlb

Naša je doma praznovala svoj peti rojstni dan; povabila je lahko le 5 prijateljic (kolikor je bila pač stara).
Ti napišem naš scenarij :)

Naša je čist v "princeskah" in seveda je bila to zabava za princeske. Že vabilo sem naredila v tem smislu-povabili sva jih na dvor, oblečene naj bodo v svoja najljubša princeskasta oblačila (najprej sem mislila, da bi skupaj doma pri nas izdelovali kronice iz mus-pene ali kartona in pa taka pregrinjala.nabavila sem zelo poceni svetleče vijolično blago in ga že sama pred tem narezala; vstavili bi samo trakec za okrog vratu n priredili dolžino; na koncu pa je imela čito vsaka svojo obleku oz. kostum in krono že ob prihodu in je to ustvarjanje odpadlo....).
doma sva na ograjo, na stole in še kam zavezali vijolične pentlje (vijolična je najljubša barva naše princeske), ati je napihnil ogrooomno balonov, ki so viseli na vrvici izpod stropa in pa seveda kar nekaj jih je prosto poležavalo po tleh.
Dnevna soba je bila plesna dvorana (odmaknili sva tepih).
K mizi naj bi vsako princesko pospremil naš "dvorni sluga" ali pa kar kralj ali kraljevič (to bi bil princeskin ati oz. moj mož :)) in jo lepo posedel-ko bi bila na vrsti torta.
SPrntala sme nekaj princesk-pobarvank in so jih barvale.
Namen smo se imeli igrati igrico Strupeno jabolko-kot v Sneguljčici (vzameš jabolko, otroci so v krogu in si LEPO podajajo jabolko druga drugi, med tem igra glasba. Ko glasba utihne izpade tista, pri kateri je v tistem trenutku to strupeno jabolko-kot Sneguljčica NAVIEZNO (nisem imela namena, da grizjo jabolko) vgrizne v jabolko in "pade kot mrtva po tleh", če citiram našo tamalo Zmaga tista, ki ji jabolko nikoli ne ostane v rokah torej se ne zastrupi. Na srečo ji potem vse poljubi NAVIDEZNI princ in se prebudijo....).

Za "vsak slučaj" sm imela na zalogi kar nekaj DVDjev s princeskasto vsebino (Barbi-hrestač, Sneguljčico, Princesa in žabec al tako nekako).

Torta je bila takšna z Barbiko v sredini, torta pa je bila Barbikina obleka; Barbika-princeska je bila seveda tudi darilo za našo miss. V torti je bila zapičena tudi tista sveča, ki "dela ognjemet".
Punce so bile pri nas tri ure.
-Od hrane so pojedle le smokije in čips, tega sem imela samo po dva škrniclja, pa seveda pripravljene na tone sadja (veeeeelika napaka-otroci bodo jedli sadje, ja pa ja :) smokiji in čips in bobi palčke pa kaka čokolada....to je to! jaz pa nabavla od grozdja BREZ koščic, jabolk, hrušk, lubenice! vsa narezano, olupljeno.... za rezervo sme imela še pripravljene toaste, to ponavadi pali, pa v hladilniku še hrenovke....še zdaj sem si smešna, ker RES ne vem, kaj sem mislila z vsem tistim sadjem.....
-Aja, seveda je naša miss sama izbrala krožničke in kozarčke-papirnate, in servetke, motiv nekaj princeskastega, pa kupila sem take plastične kozarce za šampanjc, pa smo jih skupaj s princeskami "okrasile"-najprej namazale z limoninim sokom po robu in nato potunkaleta rob v sladkor; to jim je bilo zelo všeč. Pile so pa skoraj vse vodo; nisem mogla verjet...sem imela kar nekaj teh gostih sadnih sokov kar na pultu (pa pisane slamice), ma so pile vodo....samo naša si je privoščila gosti jagodni sok :) ga res ne dobi vsak dan.....
-pri vhodu sem imela list z imenom vsake princeske, kamor se je vpisal njihov kralj ali kraljica-tj. eden od staršev; če bi bilo potrebno kaj klicat
evo, tak je bil scenarij....

------------------------------
res si zamisli scenarij v glavi, kaj bi počeli; vprašaj svojo tamalo, če ima kakšno idejo, kaj bi ona rada počela, saj je njen rojstni dan.
s hrano ne pretiravaj.....sploh pa ne s sadjem :)))))
pa če bo kaj "uhajalo" izven kontrole-če bodo kaj preveč norele-nastopi kar takoj strogo, povej, česa ne smejo (jaz sem bila na začetku preveč diplomatska; nekak se ne znam prav kregat na tuje otroke; pa sta si dve punčki bili kar nekajkrat v laseh-dpbesedno, pa noret sta začeli-tu je potem na srečo mož malce povzdignil glas, pa za risat smo jim dali-to je čudežno delovalo na punce-so barvale princeske)

skratka-vaša tamala bo itak uživala, ker bo imela gostje pri sebi doma; ti pa boš pač skakala sem in tja tistih par uric :) pa nekdo naj ti bo v pomoč-mož, mogoče kaka prijateljica, sestra, mama......

Skratka-uživajte :)
-------------------

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Praznovanje 6.RD doma
22.2.2011 0:04:30   
LEJLA
Lahko pripraviš slano testo in imaš shranjenega v hladilniku.
Je pa fino, da imš mogoče temo kaj bi izdelovale....sicer pa se otroci tudi sami kaj hitro spomnijo
Pa jaz ga ne bi nič obarvala....manj packarije.

lp

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Praznovanje 6.RD doma
22.2.2011 7:13:42   
mišk
Tlb: Full dobr!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Praznovanje 6.RD doma
22.2.2011 10:10:23   
Janeja
Tlb, hvala za izčrpno poročilo user posted image

Samo pri nas ta scenarij odpade, ker princeske, punčke in podobne zadeve niso aktualne. Je bolj športni tip - žoga, pa avti,... Čist po starejšem bratcu user posted image . Za zdaj je ideja o pevskem in plesnem nastopu. To je tudi Leina priljubljena zabava. Upam samo, da bo ostalim puncam všeč.
Pobarvanke - super za umirjanje, maš prav. Bo mož zadolžen za printanje motivov po željah.

Za jest bom jaz pripravila tople sendviče ali pa hrenovke in pomfrit (bom vprašala punce, kaj bodo raje) pa mini pizze bodo in seveda torta. Čips in smoki... OK, tudi to bo user posted image


Lejla, tud dobra ideja - sam bom kar plastelin pripravila, ga imam dovolj doma.


Še kaj za rezervo?


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Praznovanje 6.RD doma
22.2.2011 11:48:45   
tlb
ja, petje in ples je zakon za pupe :)
mogoče jih še malo "našemi"-kako verižico,zapestnico, pa mogoče lasuljo, saj je pust v "zraku"M mi imamo doma tisti mikrofon Hello Kitty-ga je dobila za RD, je bil kar popularen :) če ne, pa naj imajo pač nek nadomestek-naša je dokler ni dobila mikrofon, vedno pela v ročno svetilko včasih si jo je še prižgala za posebne efekte....
naj se grejo pokaži kaj znaš in ko ena nastopa, naj druge ploskajo v ritmu, samo, da so zaposlene....

hm; mogoče se lako igrate, da si ti pač neka vila in imaš čarobno palčko (to vzemi karkoli; kuhalnico, kuli al pač kaj podobnega; lahko tudi tako "pravo" paličko) in jih začaraj v kužke, muce, žabe, .....in potem predaš palčko pač eni od punc in ona nekaj začara, pa naslednja in tako dokler ni vseh 8 na vrsti. ali pa jih čaraš v kipe (kipi so tiho user posted image ), če bo preveč direndaja. na koncu pa jih začaraš spet ti v pevke ali plesalke in naj res nastopajo. Pri nas je bilo pomembno, da je bila slavljenka PRVA na vrsti za VSE :)))

Sedežni red pa naj kar tvoja tamala določi (pri nas sta se dve pošteno skregali za ISTI sedež....), mogoče napiše vsako ime pa kaj nariše

Pri nas je bil kar problem, ker sta se dve 2princeski" res nonstop kregali in TEPLi! pa stikali sta nam po predalih user posted image pa zelo sta bili neubogljivi in težko ukrotljivi (risanje ju je končno umirilio) in na trenutke je bilo treba kar povzdignit glas, da sta sploh kaj slišali.

aja, meni zaradi direndaja sploh ni uspelo toliko fotkat, kot sem seveda nameravala-to naj dela mož ali pač nekdo drug, ti boš polno zaposlena :) pa na GASILSKO fotko ne pozabi (ja, jaz sem.....), potem lahko daš vsaki udeleženki eno za spomin.

če ma vaša rada žoge-lahko se žogajo z balonom ali pa dvema, ki ne smeta ppasti na tla. Ampk pri 8 bo to kar gneča, če bodo vse naenkrt hotele odbit balon v zrak :)

slano testo pa je itak zakon!

če se še kaj spomnim, bom napisala :)
pa skombiniraj-eno "divjo" igro in takoj nato nekaj za "umirjanje" :) pri nas je bilo med plesanjem kar "divje".

pa lep torek :)

T
------

< Sporočilo je popravil tlb -- 22.2.2011 11:50:55 >

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Praznovanje 6.RD doma
22.2.2011 12:07:43   
viv_
Pri nas je tudi 6. rojstni dan praznovala še doma, pri 7. pa to ni šlo več user posted image

Jaz sem jim v kuhinji na mizi pripravila prigrizke, vsaka je dobila en tetrapak sokec, pa gor smo narisali čigav je kateri... jasno, smo jih imeli na zalogi več... pa bile sta še 2 skledi, ena s čipsom, druga z mandarinami (bolj za okras)...

Punce so se potem same igrale, letale okrog... se imele luštno, glede na to, da nobena ni hotela domov...

Torto sem kupila tamalo v mercatorju, ravno tolk, da smo zapeli, se poslikali... ker itak to zrofkajo in je to to...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Praznovanje 6.RD doma
22.2.2011 12:34:15   
ksenjak
Tudi pri nas se je ponavadi izkazalo, da otrok starševske animacije ne zanimajo in so se najraje zaigrali sami, kakor je komur pasalo.

lp

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 18:53:19   
HuAnita
- Perlice? Pri nas vžge tudi to...
- pa pust bo kmalu - izdelovanje mask, potem pa naj pripravijo predstavo za vašo družino...
- disko za otroke - (če rada pleše oz. športa), vsaka kaže koreografijo na eno pesem...
- skrivalnice

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 19:02:06   
marta82
Kaj pa Moj prvi activity ali kaj podobnega?

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.


(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 19:03:39   
blaža
Meni tudi ni jasno zakaj rabijo tolko animacije. Jaz jim dam kocke, na mizo dam za risat in karte enka. Na koncu so nam priredili predstavo, se razdelili na deklice in dečke in nardili cel šov.user posted image user posted image



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 19:04:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

Kakšne ustvarjalne igre?
Vsaka ideja dobrodošla. Pa hvala že vnaprej. user posted image



Njo vprašaj, kaj si ona želi za svoj rojstni dan.

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 19:05:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Meni tudi ni jasno zakaj rabijo tolko animacije.


Tudi meni ne user posted image .

Saj če so punčke prijateljice, se znajo same zaigrat.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 19:06:58   
blaža
ja samo na žalost so se časi res spremenili in se otroci niti igrat ne znajo več sami, niti če majo družbo+. In skozi slišiš, meni je dolgčas,..

Jih bo treba nazaj spravit.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 19:08:36   
blaža
Pri nas bo v soboto žurka. sin praznuje 8 let. Imeli bomo disko kroglo, ki mu jo je kupu dedi in to bo mega žurka, muzika do daske.user posted image

edino ne vem, če naj se izselim z možem na podstrešje za par ur, user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 21:01:15   
Janeja
No takole - poročilo z zabave je sledeče:

na začetku je bilo nujno organizirati animacijo, ker se kar niso znašle - za pol urce, potem pa naju niso več rable. user posted image
Imeli smo plesno pevske nastope, igre s tunelom, igre z baloni, sestavljanje puzzlov, pa naš ati jim je printal pobarvanke po želji,... Na koncu so vsaka eno pobarvale, ostale pa so nesle domov, ni bilo časa za vse.
Aja, pa starejši sin (9 let) je bil glavni animator, punce so se kar leple na njega user posted image .

Topli sendviči in mini pizze so bile tud super, na koncu seveda torta. Vmes pa čips in sokci.


Res je, da se otroci sami zaigrajo, samo neke smernice je pa fajn, da jim damo, ker drugače bi bili vsak v svojem kotu s svojimi igračami. Dve punčki sta na koncu jokali, ker še nista hoteli domov, ker se baje "še nikoli nismo tako super igrali". user posted image


Hvala še enkrat vsem za nasvete.  Super ste, super je bilo...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Praznovanje 6.RD doma
23.2.2011 21:37:39   
tlb
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Meni tudi ni jasno zakaj rabijo tolko animacije.


Tudi meni ne user posted image .

Saj če so punčke prijateljice, se znajo same zaigrat.


mi smo imeli to smolo, da sta se dve konstantno prav tepli in nagajali druga drugi, sem ju nonstop morala mirit. In seveda sta nagajali tudi ostalim in se sploh ni "razvila" nobena igra.....
pa povabljene so bile samo punce iz vrtca (pač sem omejila število na ševilo slavljenkinih let; ker njen seznam bi bil pa zeeeelo dolg) in očitno le niso tako zelo povezane :)
saj jih nisem ves čas animirala, samo smernice so dobile :)
je pa res, da smo nonstop mirili "taglavni dve" :)))))
hja, otroci, naše največje bogastvo :))))
----------------------------------------------

< Sporočilo je popravil tlb -- 23.2.2011 21:38:38 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




kolikokrat greste brez partnerja ven
Spark



1x na teden (11%)

1 x na mesec (10%)

2x na mesec (4%)

redko (54%)

nikoli (21%)


Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!