tlb -> RE: Praznovanje 6.RD doma (21.2.2011 23:00:55)
|
Naša je doma praznovala svoj peti rojstni dan; povabila je lahko le 5 prijateljic (kolikor je bila pač stara). Ti napišem naš scenarij :) Naša je čist v "princeskah" in seveda je bila to zabava za princeske. Že vabilo sem naredila v tem smislu-povabili sva jih na dvor, oblečene naj bodo v svoja najljubša princeskasta oblačila (najprej sem mislila, da bi skupaj doma pri nas izdelovali kronice iz mus-pene ali kartona in pa taka pregrinjala.nabavila sem zelo poceni svetleče vijolično blago in ga že sama pred tem narezala; vstavili bi samo trakec za okrog vratu n priredili dolžino; na koncu pa je imela čito vsaka svojo obleku oz. kostum in krono že ob prihodu in je to ustvarjanje odpadlo....). doma sva na ograjo, na stole in še kam zavezali vijolične pentlje (vijolična je najljubša barva naše princeske), ati je napihnil ogrooomno balonov, ki so viseli na vrvici izpod stropa in pa seveda kar nekaj jih je prosto poležavalo po tleh. Dnevna soba je bila plesna dvorana (odmaknili sva tepih). K mizi naj bi vsako princesko pospremil naš "dvorni sluga" ali pa kar kralj ali kraljevič (to bi bil princeskin ati oz. moj mož :)) in jo lepo posedel-ko bi bila na vrsti torta. SPrntala sme nekaj princesk-pobarvank in so jih barvale. Namen smo se imeli igrati igrico Strupeno jabolko-kot v Sneguljčici (vzameš jabolko, otroci so v krogu in si LEPO podajajo jabolko druga drugi, med tem igra glasba. Ko glasba utihne izpade tista, pri kateri je v tistem trenutku to strupeno jabolko-kot Sneguljčica NAVIEZNO (nisem imela namena, da grizjo jabolko) vgrizne v jabolko in "pade kot mrtva po tleh", če citiram našo tamalo Zmaga tista, ki ji jabolko nikoli ne ostane v rokah torej se ne zastrupi. Na srečo ji potem vse poljubi NAVIDEZNI princ in se prebudijo....). Za "vsak slučaj" sm imela na zalogi kar nekaj DVDjev s princeskasto vsebino (Barbi-hrestač, Sneguljčico, Princesa in žabec al tako nekako). Torta je bila takšna z Barbiko v sredini, torta pa je bila Barbikina obleka; Barbika-princeska je bila seveda tudi darilo za našo miss. V torti je bila zapičena tudi tista sveča, ki "dela ognjemet". Punce so bile pri nas tri ure. -Od hrane so pojedle le smokije in čips, tega sem imela samo po dva škrniclja, pa seveda pripravljene na tone sadja (veeeeelika napaka-otroci bodo jedli sadje, ja pa ja :) smokiji in čips in bobi palčke pa kaka čokolada....to je to! jaz pa nabavla od grozdja BREZ koščic, jabolk, hrušk, lubenice! vsa narezano, olupljeno.... za rezervo sme imela še pripravljene toaste, to ponavadi pali, pa v hladilniku še hrenovke....še zdaj sem si smešna, ker RES ne vem, kaj sem mislila z vsem tistim sadjem..... -Aja, seveda je naša miss sama izbrala krožničke in kozarčke-papirnate, in servetke, motiv nekaj princeskastega, pa kupila sem take plastične kozarce za šampanjc, pa smo jih skupaj s princeskami "okrasile"-najprej namazale z limoninim sokom po robu in nato potunkaleta rob v sladkor; to jim je bilo zelo všeč. Pile so pa skoraj vse vodo; nisem mogla verjet...sem imela kar nekaj teh gostih sadnih sokov kar na pultu (pa pisane slamice), ma so pile vodo....samo naša si je privoščila gosti jagodni sok :) ga res ne dobi vsak dan..... -pri vhodu sem imela list z imenom vsake princeske, kamor se je vpisal njihov kralj ali kraljica-tj. eden od staršev; če bi bilo potrebno kaj klicat evo, tak je bil scenarij.... ------------------------------ res si zamisli scenarij v glavi, kaj bi počeli; vprašaj svojo tamalo, če ima kakšno idejo, kaj bi ona rada počela, saj je njen rojstni dan. s hrano ne pretiravaj.....sploh pa ne s sadjem :))))) pa če bo kaj "uhajalo" izven kontrole-če bodo kaj preveč norele-nastopi kar takoj strogo, povej, česa ne smejo (jaz sem bila na začetku preveč diplomatska; nekak se ne znam prav kregat na tuje otroke; pa sta si dve punčki bili kar nekajkrat v laseh-dpbesedno, pa noret sta začeli-tu je potem na srečo mož malce povzdignil glas, pa za risat smo jim dali-to je čudežno delovalo na punce-so barvale princeske) skratka-vaša tamala bo itak uživala, ker bo imela gostje pri sebi doma; ti pa boš pač skakala sem in tja tistih par uric :) pa nekdo naj ti bo v pomoč-mož, mogoče kaka prijateljica, sestra, mama...... Skratka-uživajte :) -------------------
|
|
|
|