|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
2.3.2011 18:05:32   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Biljana, držim pesti da je plodovnica še ok, da nebojo sprožili poroda in boš rodila s svojimi popadki. user posted image

ja na pdp je bila delno mlečna,sicer sem jo danes vprašala če sem zadnjič pri pregledu imela vsaj zmehčan m.vrat..pa je rekla da delnouser posted image ..upam da bodo počakali še z temi umetnimi stvarmi in mi vsaj en porod privoščili bolj naraven.

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 676
2.3.2011 19:22:28   
antoninap
Mamice, ki dodajate AM ...

Katero mleko uporabljate? Mi imamo Novalac, pa jo pri 2. škatli sedaj full nekaj zvija. Ne sicer full, ampak več kot prej. Se tudi dojive, vendar pazim, kaj jem, tako da od moje prehrane, mislim, da ni nič. Dajemo tudi vetrovne kapljice in pa BioGaia kapljice.

Na netu sem brala, da bi morali Novalac v Italiji ali pa Avstriji kupovati, ker je boljši, pa baje še full cenejši. Ta velika škatla je v Avstriji, vsaj na netu, cenejša za 5€. Pa nekateri prahu ne mešajo z navadno prekuhano vodo, ampak z vodo, v katero so malenkostno potopili vrečko s komarčkovim čajem. Paktricirate to. Tudi jaz Brini včasih ponudim čaj, pa ga noče, dela take grimase user posted image , ker smo kupili nesladkanega.

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 677
2.3.2011 19:26:05   
antoninap
Čestitke Diane za Jošta, metulj1 za Brino in mateyci za Maksa! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 678
2.3.2011 20:09:35   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Katero mleko uporabljate? Mi imamo Novalac, pa jo pri 2. škatli sedaj full nekaj zvija. Ne sicer full, ampak več kot prej. Se tudi dojive, vendar pazim, kaj jem, tako da od moje prehrane, mislim, da ni nič. Dajemo tudi vetrovne kapljice in pa BioGaia kapljice.

Na netu sem brala, da bi morali Novalac v Italiji ali pa Avstriji kupovati, ker je boljši, pa baje še full cenejši. Ta velika škatla je v Avstriji, vsaj na netu, cenejša za 5€. Pa nekateri prahu ne mešajo z navadno prekuhano vodo, ampak z vodo, v katero so malenkostno potopili vrečko s komarčkovim čajem. Paktricirate to. Tudi jaz Brini včasih ponudim čaj, pa ga noče, dela take grimase user posted image , ker smo kupili nesladkanega.

Jaz sem naši Luciji na začetku dajala Bebo1 pa jo je po drugi škatli ful zvijalo, in ni mogla kakat, pa smo zamenjali z Aptamilom Confort, ki preprečuje krče in ima probiotike, da pospeši prebavo, sicer po posvetu z Patronažno, in nekaj sem še sama prebrala na netu, dodajam  še Biogaja kapljice, trenutno nas ne zvija.
Je pa res, da vse te zadeve so boljše v tujini, zakaj, ker so originalne, naše večina stvari dobavljajo od distributerjev, tako kot plenice, vložke,...no Aptamil od milupe je originalen v lekarni, tako tudi v BC piše Made in Švicauser posted image user posted image
Mislim, da ni kaj narobe, tudi če ji daš mleko v prekuhan čaj, sam, tale komarčkov čaj je za krče samo blažev žegen!user posted image

Lepo noč in brez krčev in joka!
lahko noč

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 679
2.3.2011 20:40:12   
Urša
Teyla, kako si zadovoljna s slingom? Imaš Minimonkey? Je user posted image  rada notri?

< Sporočilo je popravil Urša -- 2.3.2011 20:44:30 >

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 680
2.3.2011 20:47:28   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz pa pravkar pripravljam tortilije in sem med požiranjem slin ugotovila, da najbrž niso najbolj primerna hrana zameuser posted image

Joj, kaj bi dala za eno tortilijo z zelenjavo, načotom in salso! user posted image user posted image user posted image  Midva z mojim sva šla par dni pred porodom v Mehiško, da sem si dala duška! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 681
2.3.2011 20:51:58   
Urša
Pri nas imamo pa norišnico. Mož je fasal gnojno angino in zdaj skrbim za 4 otroke! user posted image  Upam, da mu AB hitro prime, da ne bom sama za vse. Sem pa čisto neprespana, smo imeli žurko ponoči in namesto, da bi šla hitro spat, ker dete trenutno trdno spi, berem forum.  user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 682
2.3.2011 21:28:24   
tamy82
Tudi mene še ni odpihnilo danes (čeprav bi mogoče me, če bi šla kej ven user posted image ).
Sem bila pa danes zjutraj prav prijetno presenečena, ko mi je poštar prinesel odločbo z občine o enkratni denarni pomoči ... nam bodo dali 400€!!! user posted image Jaz sem pa mislila, da bo tega neki čez 200€ user posted image Tako da vsaj neki pametnega od našega župana user posted image
Pa prejšnji teden sem že dobila odločbi za starševski dodatek in za štipendijo, ker sem ponovno dala vlogo, tako da zdaj čakam samo še na otroški dodatek, da vidimo koliko bo tega user posted image

Sicer pri nas kar fajn danes, ponoči smo sicer tudi precej prebedeli, ma zaenkrat se še držimo user posted image Bomo pa zdej prvič provali Tummy tub, tako da vam ju3 poročam kako se bo obnesel user posted image

Lep večer vsem!

biljana ti pa kar pohiti lepo v Rim (očitno si se neki zamerila štorklji ... user posted image ) user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 683
2.3.2011 21:30:06   
tamy82
http://www.masazadojencka.si/masaza.htm

A tole je katera provala? Slučajno katera ve koliko stane ta tečaj masaže? user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 684
2.3.2011 22:19:29   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Teyla, kako si zadovoljna s slingom? Imaš Minimonkey? Je user posted image  rada notri?

Je sicer nisem velikokrat nesla, sva šle pa ravno danes do bližnje pekarne, pa je kar zaspala notri, čeprav je pihalo kot pri norcih. Običajno kar zaspi, tako da mi je super zadeva. Jaz imam hoopediz iz spletnega centra da-da.

tamy82 ne poznam tega tečaja, vem pa da imajo v Lj. P v sprejemni obešen tak ogromen plakat z navodili in slikami za msažo dojenčka. Lahko ga greš tja poslikat, sam ne vem, če te bodo sestre vesele. user posted image user posted image

Men se pa že rahlo trga. danes ponoči je mala zelo slabo spala. Po hranjenju, ko je bilo očitno, da noče več, saj me je gledala z odprtimi očmi, sem jo dala v posteljico in ni minila minutka, ko se je začela jokat in sesati pest, kot da je najbolj lačna na tem svetu. Jo pristavim nazaj in začne sesat kot utrgana. Par minutk nazaj pa ni hotela joške niti povohat. user posted image   A to znajo že pri enem mesecu tako starše zezat al kaj? user posted image Zdajle mi je že smešno, ponoči mi pa ni blo. user posted image
Pa da ne omenjam štale čez dan. Kadarkoli sem jo odložila na njen dnevni prostor, da bi imela malo proste roke in kaj naredila, je bil jok. Spala mi je samo eno uro čez cel dan, tako da je bila budna od 12h do 22h (minus tista urca). A je to normalno? Ker men se bo že rahlo strgalo. Da ne omenjam, da zeha in zapira oči, se prav vidi kako močno je zaspana, ko pa jo odložim v posteljico pa jok in oči kot sovica. Lahko govorim in ji prigovarjam, ampak ne zaleže, razen če jo vzamem ven. Potem je pa umirjena in očke se ji takoj spet zapirajo... Rahlo sumim na zagon rasti, ker prej je v redu spala in ni imela težav da je sama zaspala. če bo šlo tako naprej se mi bo zmešalo. Dobro, da je mami prišla na obisk, da sem imela 1,5h proste roke, da sem pomila posodo in nekaj pojedla.
Največji problem ob vsem tem mi pa predstavlja, da ne vem kdaj joka kar tako ali pa zato ker je lačna. Danes se je tako večkrat hranila na 1 uro in tudi ko uspavanje traja tako dolgo, ne vem, al naj jo podojim ali ne, da ne bo to jemala kot crkljanje in bo potem še večja štala... Al sem čist zmešana. Zdajle spi 15 min, pa se skoz neki oglaša. Po moje je že čisto neprespana.

Pa da ne bo vse slabo. danes se mi je prvič nasmehnila! Definitvno je bil tisti pravi nasmeh, ker je prav drugačen kot tisti nezavedni. Pa kar trajal je in še večkrat ga je ponovila med igranjem. Je blo prav luštno. user posted image

PS: Evo, pa se je spet zbudila. Spala je 20 min. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 2.3.2011 22:20:39 >

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 685
2.3.2011 23:12:15   
meta21
Bine je danes tudi hotel bit nonstop na rokah. Če sem ga odložila, je blo kot da bi ga na žerjavico dala. In tale moj otrok se REEEEES dereuser posted image .

Teyla, na youtubu je en posnetek iz Oprah, kjer je ena strokovnjakinja govorila o vrstah joka. Če se prav spomnim je jok Neeeee Neeeee za lakoto in Aaaaaaa Aaaaaa, kadar so zaspani ampak nisem ziher. Kadar se meni Bine po tako kratkem času zbudi običajno zaleže, če ga dam na ramo, da še kakšen zapozneli kupček podre. Očitno ga tišči in se zbudi. Ampak 100 otrok, 100 načinovuser posted image

Urša, jaz naredim tortilije bolj po svoje. Notri je pa zmeraj kaj drugega. Danes je bila omaka iz čebule, rdeče in zelene sveže paprike, domače paradižnikove mezge, piščanca, rdečega fižola, koruze, korenja in graha. Pa preden sem jih zapekla v pečici sem jim dodala še naribano gaudo.

Tamy, user posted image  za občinsko pomoč

antonina, nam je patronažna predlagala Aptamil Comfort oz. Comformil (odvisno kje kupiš) proti krčem. Ampak mi smo spet na navadnem aptamilu, ker ni blo razlike. Imajo pa ta mleka na vsakega otroka drugačen vpliv. Pri čaju se ti pa verjetno kremži tudi zato, ker je ista duda pa pričakuje mleko in jo preseneti. Daj ji po žlički.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 686
2.3.2011 23:18:10   
Teyla
meta21 naša se res dere ueeeee ueeee ko je lačna, za drugega sem pa zdajle pozabila zvok. Me bo kmalu spomnila, po moje še nocoj. user posted image   Bom videla kaj bo. Šibam spat, dokler še lahko.
Aja, tortilje delaš pa isto kot jaz, take ima moj najraje-zapečene v pečici in posute s sirom. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 687
3.3.2011 6:08:13   
trsica
Eno noč mi je čukal David. Naslednjo noč mi je čukala Nadja. Tretjo (to) noč sta čukala oba. Od polnoči do treh. In evo. Spet smo pokonci. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (tako pa jaz jokam, ko se mi trga) user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 688
3.3.2011 7:33:22   
Urša
Naše dete je tudi veliko po rokah, ko ga odložim v ležalnik, je jok, na sedežni je jok, v posteljici tudi, na rokah pa mir. user posted image user posted image user posted image  No, ni smešno!
Jaz sem pa tako nesprespana...

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 689
3.3.2011 7:34:48   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Men se pa že rahlo trga. danes ponoči je mala zelo slabo spala. Po hranjenju, ko je bilo očitno, da noče več, saj me je gledala z odprtimi očmi, sem jo dala v posteljico in ni minila minutka, ko se je začela jokat in sesati pest, kot da je najbolj lačna na tem svetu. Jo pristavim nazaj in začne sesat kot utrgana. Par minutk nazaj pa ni hotela joške niti povohat. user posted image   A to znajo že pri enem mesecu tako starše zezat al kaj? user posted image Zdajle mi je že smešno, ponoči mi pa ni blo. user posted image
Pa da ne omenjam štale čez dan. Kadarkoli sem jo odložila na njen dnevni prostor, da bi imela malo proste roke in kaj naredila, je bil jok. Spala mi je samo eno uro čez cel dan, tako da je bila budna od 12h do 22h (minus tista urca). A je to normalno? Ker men se bo že rahlo strgalo. Da ne omenjam, da zeha in zapira oči, se prav vidi kako močno je zaspana, ko pa jo odložim v posteljico pa jok in oči kot sovica. Lahko govorim in ji prigovarjam, ampak ne zaleže, razen če jo vzamem ven. Potem je pa umirjena in očke se ji takoj spet zapirajo... Rahlo sumim na zagon rasti, ker prej je v redu spala in ni imela težav da je sama zaspala. če bo šlo tako naprej se mi bo zmešalo. Dobro, da je mami prišla na obisk, da sem imela 1,5h proste roke, da sem pomila posodo in nekaj pojedla.
Največji problem ob vsem tem mi pa predstavlja, da ne vem kdaj joka kar tako ali pa zato ker je lačna. Danes se je tako večkrat hranila na 1 uro in tudi ko uspavanje traja tako dolgo, ne vem, al naj jo podojim ali ne, da ne bo to jemala kot crkljanje in bo potem še večja štala... Al sem čist zmešana. Zdajle spi 15 min, pa se skoz neki oglaša. Po moje je že čisto neprespana.

Teyla, tole mi je pa tako poznano! user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 690
3.3.2011 8:04:00   
Tisia
jutro mamice...no jaz odhajam v P, bomo videli če me bodo pustili kaj domov vsaj do jutri,
če ne se slišimo,ko pridem domov zuser posted image user posted image user posted image ...
vam pa želim čim več mirnih in prespanih nočiuser posted image user posted image  pozdravček

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 691
3.3.2011 8:27:50   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

jutro mamice...no jaz odhajam v P, bomo videli če me bodo pustili kaj domov vsaj do jutri,
če ne se slišimo,ko pridem domov zuser posted image user posted image user posted image ...
vam pa želim čim več mirnih in prespanih nočiuser posted image user posted image  pozdravček

Biljana, želim ti da dobiš svoje popadke, pa srečno!!!!

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 692
3.3.2011 8:35:16   
hel32

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Teyla, tole mi je pa tako poznano! user posted image

Teyla, taki mali dojenčki sicer še ne znajo "zezat", iščejo bljižino in materino toploto, zato se radi cartlajo, jaz našo miš kr fajn zavijem v odejo, da je okrog in okrog zavita, kao, občutek varnosti, in morem potrkat že 2 dni lepo spi ponoči samo za hranjenje se zbudi, če pa se tako sunkovito zajoče z Ueeeeee in ful nagrmansi čelo, je znak, da jo tišči kupček, in jo dvignem pokonci pa ga takoj podre- včasih pač nikakor ne podre še po pol urah ne, potem zaspi nazaj, če je lačna pa cvoli kot muca Eeeeeeh, meeeee, kr pošteno glasnouser posted image , pa naša se dere ko jesihar, ko je posrana, Takoj jo moram prevituser posted image

Samo mirne živčke, saj se bo unesla, ima pač kak tak dan da je bolj slabe volje, ali pa se hoče bolj cartat, veš kako se imamo mi, ko moram cartat 2 malčka na enkrat!!! Lepo bodite

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 693
3.3.2011 9:12:53   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Mi imamo Novalac posebej za krčke in ful pomaga (pri nas oznaka AC, v Avstriji BK). Vendar dam v vsako flaško tudi eno šprico Antiflat kapljic. Krčkov (trkam) nimamo več user posted image .

Drži, v Avstriji in Italiji je PRECEJ ceneje. Midva sva bila v soboto v Avstriji. Škatla Novalac BK 400 g (ta varianta za krčke je samo v manjši embalaži) stane v Avstriji 7 eur, pri nas 11 eur!!!! Je pa dobro prej poklicat v lekarno in se pozanimat, če imajo dovolj na zalogi. Midva sva poklicala, ker sva kupla 8 škatel, in so nama rezervirali.

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 694
3.3.2011 9:14:28   
maurica

Jaz imam ta sling in sem zelo zadovoljna, naš se ful rad nosi noter. Se čisto zabubi, da moram skozi preverjat, če še diha user posted image . Trenutno je znižan v Pikapolonici

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 695
3.3.2011 9:16:07   
maurica

Vso srečo, bomo mislile nate user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 696
3.3.2011 9:21:53   
DIANE
Evo pa sem ga dočakala: 27.2.2011 ob 7:15 se je rodil JOŠT velik 54 cm in težak 3.860 kg. Včeraj smo prišli domov noč smo lepo preživeli.
Tak lep štrudelček je, da se kr ne morem ga nagledat.
Ko pridem malo k sebi bom pa še več kaj napisala.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 697
3.3.2011 9:26:53   
maurica
jaz sem bila včeraj na pregledu pri G in je vse ok. tako da smo začeli user posted image , jupiiiii! user posted image

naš Anže zaenkrat ni zelo veliko po rokah, je zadovoljen s tem, če je v najini bližini (v ležalniku, na kavču, v posteljici), ne mara bit pa sam (recimo zvečer v spalnici, dokler tudi midva ne greva spat). razen če ga kaj teži, pol pa samo cartanje pomaga (in mu z veseljem ustrežem user posted image )

pošiljam en velik user posted image tistim, ki ponoči slabo spite!

katero vrsto kontracepcije boste uporabljale po porodu? meni je okulist odsvetoval tabletke, tiste zadeve, ki se vstavljajo noter mi ne potegnejo, kondomi so kot da bi lizal sladoled čez šipo, tako da ... user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 698
3.3.2011 9:33:21   
trsica

Naše dete je tudi veliko po rokah, ko ga odložim v ležalnik, je jok, na sedežni je jok, v posteljici tudi, na rokah pa mir. user posted image user posted image user posted image  No, ni smešno!
Jaz sem pa tako nesprespana...

Jaz imam enega v rokah in čez čas rečem, da ga/jo ne morem več nosit in ga/jo odložim. Čez dve minuti se znajdem v naročju z drugim. user posted image Hehe user posted image user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 699
3.3.2011 9:34:23   
trsica

srečno user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

ginekologija
optimistk

ali ste za, da se grobe in žaljive ginekologe odstrani iz porodnišnic?

da (94%)

ne (1%)

me ne moti če opravljajo svoje delo (5%)

Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!