Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 10:22:49
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Oj! Jaz sem mojadva danes vseeno peljala k P, ker sta začela še neki čudno kašljat, z učki pa ni nič bolš bilo. Nande ima "samo" vnete učke in nos, smo dobili gtt., Šimen ima pa še ušesa mal boga in začetel bronhoilitisa . Mamo arcnij kot v bolnici. Plus de starejšega spet kuha Prav slabe volje sem Lepe sanje! Pikepoke, da se čim prej pozdravita. Mimogrede, kaj je to arcnij? Mišyka, mi smo ravno kupili nov sedež, samo še ne gre iz lupinice. Bo pa kmalu treba, ker bo itak kmalu hladno, pa bo bolj oblečena in jo bo težko zapet. Glava je ene 3cm pod robom, pasovi pa so lih nekako v liniji s ključnico. Noge pa ven gledajo. Čim dlje so notri, bolje je. Mislim pa, da ima trsica svoje megadvojčke že v sedežu.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 10:47:12
|
|
|
|
trsica
|
arcnije so zdravilna zelišča ja, naša dva sta že kar nekaj časa v sedežkih. in še to imata že na drugi (od treh) višini nastavljena pasova.
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 10:48:16
|
|
|
|
Juxy
|
Nina33, en big in tri male , da bo tvojima škratoma čim prej bolje. Moja tavelika je tudi imela skoz neke bolezni, ko je bila mala, pa tudi bronhiolitis in podobne, zdaj pa je zdrava kot dren. Teyla, arcnije so zdravila (iz starega izrazoslovja)
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 13:49:23
|
|
|
|
valek
|
naš mali pa ima drisko že drugi dan-sploh nevem od česa....je take stvari na katere ni še imel nobenih znakov občutljivosti...vse drugo ok...tako da nevem-a bi bilo možno to tudi zarad izraščanja zobkov...' ?ima katera podobne izkušnje
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 21:05:32
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy Teyla, arcnije so zdravila (iz starega izrazoslovja) Zdaj se pa tolk mlado počutim, ker tega izraza ne poznam. trsica kakšne pa maš ti te normative za višanje pasov? Oz kakšni sploh so? Vem, da pasovi ne smejo biti za rameni, ampak pri maxi cosiju je vse tako čudno, da jih po strogem gledanju "pasovi nad rameni", dojenček v bistvu preraste v štirih mesecih. Ne vem zakaj delajo potem tako čudne lupinice, ker je nad višjim delom tolk placa, da jo zasede lahko glava triletnega otroka, spodaj pa komaj kaj prostora. Pol naj pa naredijo še trejo luknjo, pa bo otrok mogoče dejansko v lupinici do 10 mesecev, čeprav je skupina 0+. valek žal ne vem, če je možna driska zarad zobkov. Bodo ostale babnice, ki vedo, kaj so arcnije, znale bolj povedat.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 23:29:41
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Oj! Jaz sem mojadva danes vseeno peljala k P, ker sta začela še neki čudno kašljat, z učki pa ni nič bolš bilo. Nande ima "samo" vnete učke in nos, smo dobili gtt., Šimen ima pa še ušesa mal boga in začetel bronhoilitisa . Mamo arcnij kot v bolnici. Plus de starejšega spet kuha Prav slabe volje sem Lepe sanje! Naj čimprej mine! Mi mamo tudi dva bolnika ampak v veliko blažji obliki. Oba sta 1x bruhala, Lovro je 2x redko kakal in oba pokašljujeta, Lovro ima pa skoz med 37 in 38 vročine. Pri Lovru v vrtcu vsi bruhajo in driskajo tak, da jo je on še dobro odnesel. Upam, da Žvečko kaj pomaga. Skratka, vse skup nič, še bruhanje starejšega pripisujem nočnemu kašljanju, tamlajšega pa prevelikemu nestlačenemu koščku banane, ampak oba hočeta bit nonstop pri meni v naročju. HB zaenkrat vsaj spimo le s kakšno zgubljeno dudo, lulanjem in pitjem ponoči.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 23:29:51
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka A ma kera tamalga že v avtostolčku, al mate še vse lupince? Pr nas je tečka od tečke v lupinci, isti je bil tavelik in ko smo menjali za avtosedež pri enih 8-ih mesecih, je blo ko dan pa noč. Nič več joka oz. dretja med vožnjo. Komej čakam. Ja, Bine je lupinico krepko prerasel (76, 10200 pri 7 mes) in smo mogli ta starejšega premaknit v naslednji sedež, da je mlajšemu odstopil svojega tobija. To sicer ni bil problem, ker je čez poletje zrasel skoraj 10 cm in pri 3 letih meri 108cm v višino. Jaz upam, da bosta ta dva moja velikana kaml nehala rast, ker prvič ne folgam cot kupovat, drugič bosta pa kmal čez strop pogledala
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 1.10.2011 23:35:16
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla IZVIRNO SPOROČILO: Juxy Teyla, arcnije so zdravila (iz starega izrazoslovja) Zdaj se pa tolk mlado počutim, ker tega izraza ne poznam. trsica kakšne pa maš ti te normative za višanje pasov? Oz kakšni sploh so? Vem, da pasovi ne smejo biti za rameni, ampak pri maxi cosiju je vse tako čudno, da jih po strogem gledanju "pasovi nad rameni", dojenček v bistvu preraste v štirih mesecih. Ne vem zakaj delajo potem tako čudne lupinice, ker je nad višjim delom tolk placa, da jo zasede lahko glava triletnega otroka, spodaj pa komaj kaj prostora. Pol naj pa naredijo še trejo luknjo, pa bo otrok mogoče dejansko v lupinici do 10 mesecev, čeprav je skupina 0+. valek žal ne vem, če je možna driska zarad zobkov. Bodo ostale babnice, ki vedo, kaj so arcnije, znale bolj povedat. (že zarad tega smejkota je rr boljša kot fb) Sem šla prav pogledat kolk si stara ... pa si res mlada. Hm, tolk k moj mož . Drugač pa kakšnega Kekca pogledat, Pehta ziher govori o arcnijah
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 2.10.2011 19:18:29
|
|
|
|
Nina33
|
Hoj! Pri nas so arcnije ( sem stara al kul ) prijele . Hvala vsem za lepe želje in . Jutri starejšega za RD peljem na kontrolo . Sem res vesela. Upam, de ne prehitro. Meta, driske in bruhanje . Men se zdi, de je s temu vrtcem sam deu cel cajt. Btw - gume ni nikjer? Menjava zicev - mi smo Gorenjci, a sem dost povedala Juxy - spanju se pa res ne boš glih posvetit mogla še kaki dve leti, a Upam, de si/sta drugače super. Moj starejši mišek bo pa ponoči dopolnil tri leta . Je že ncoj svečke pihal (to mu gre ko šus, Ventolin dihat je pa druga štorja ) pa še jutri jih bo. Bom itak morala še eno torto spečt, s te je skor vse višnje že pojedel. Pa prešlatal (in prekihal verjetno) tudi Je tok dobra, de če imet celo zase . Eko, mališ spi (ga je zmanjkalo med mojih tipkanjem, mi je s tem želel kaj povedati? ), starejši me tudi že čaka, de še mal podihava arcnij pa de mu gtt nakapam v učke in de se pomojava in de gre spat (do 23ih, ko ga budim zaradi Ab . En vesel pozdrav vsem! Aja, pa lepe sanje!
|
|
RE: februarske mamice 2011 3.10.2011 8:56:40
|
|
|
|
Juxy
|
Nina33, naša tavelika je celo noč spala od 6. meseca naprej (brez prekinjanja kasneje) in še danes spi celo noč ... al so to spet desci, ki tudi ponoči rabijo pozornost?
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 3.10.2011 19:32:05
|
|
|
|
Nina33
|
Oj! Juxy, pri nas je pa od 6.mesca dalje slabše s spanjem. Je pa danes P na kontroli opazila otekle dlesni - mogoče po poč leta slinjenja kak zob dobimo Aja, pa naslednja je punca, zihr, očitno se "desci" že od malega na ( . )( . ) palijo Drgač pa - kaj je zdej to, vsem je RR kao boljši, čveka se pa na FBju Mi smo praznovali Šimnov RD s pihanjem svečk... ene miljontavžentkrat Aja - Šebela: VSE NAJBOLJŠE še tuki!!! Letim! Lepe sanje vsem!
|
|
RE: februarske mamice 2011 3.10.2011 22:23:41
|
|
|
|
Nina33
|
Al ste dolgocajtne Saj priznam, tuki sem samo zato, ker ene slikce ne znam na FB prilepit, hočem jo pa "delit" Tako
|
|
[Brisano sporočilo] 4.10.2011 9:15:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 4.10.2011 9:19:29
|
|
|
|
Juxy
|
Nina33, midva sva pa v petek imela prvi pregled pri zobozdravnici in je pogledala zgornjo dlesen ter rekla, da zgornjih še nekaj časa ne bo (spodnja dva en teden nazaj dobili). Včeraj mi je ful malo jedel, ponoči pa spet ob treh začel... pit, pa guncat... do pol šestih, potem pa previt, jest, pa je ful izbruhal (kar naenkrat), pa spet vse preoblečt, potem pa je bil siten še kako uro pa pol... gruntam kaj bi to bilo, pa zaenkrat mi še ni jasno...
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 4.10.2011 15:47:25
|
|
|
|
šebela
|
Dan!!! Meni je tudi Fb tako nepregleden, da komaj folgam, pa tak al tak se mi nekaj ne da pisat.... Nina hvala za vse čestitke! Pa tvojemu malemu princu tudi vse najboljše, upam da so ga torte in svečke pozdravile. Mi smo pa najbolje spali, ko je bila stara 2-4 mesece, potem pa kr nekaj, no zdaj se zbuja 1-3x na noč in je kao lačna. Dobili smo tudi prvi zobek, spodnjo levo enkico, en da in noč je bilo malo bolj naporen, ampak ni bilo neke hude sile. Imam pa na sumu da bo desna soseda vsak čas štartala proti svetlobi Je nekam sumljivo napeta dlesen. Punce pridne bit!!!
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 4.10.2011 21:10:45
|
|
|
|
Tigrica86
|
ja ja, RR je res bolj pregleden, al FB je hitrejši, pol se mi pa ne da še enkrat ut pisat evo, Teyla sindrom se me še vedno drži kot klop in sm pozabla ka sm sploh hotla napisat...
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 4.10.2011 22:43:49
|
|
|
|
Teyla
|
Da ne bo RR čist zamrl, sem rekla, da moram tud tule kaj napisat: In vas morm prašat (ja, sam zato sm prišla ); na eni majčki od benettona se mi je iztaknu tist gumbek zadaj na majci (za povečanje odprtine za glavo). Kar odlepil se je in je zdaj majica praktično neuporabna, ker ji ne morem zapet, vrat ima pa gol. A to lahk nazaj nesem in dobim novo, denar nazaj...? Je bila pa majčka dvakrat nošena, 2x oprana. Evo, pa sem prispevala svoje. :)
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.10.2011 8:59:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 6.10.2011 12:03:51
|
|
|
|
meta21
|
Hej! Nina, z mal zamude čestitke ob 3 obletnici materinstva, Šimnu pa 4 lupčke (1 za zamudne obresti )
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 7.10.2011 11:38:41
|
|
|
|
meta21
|
Ja, ja! Ve kar čvekajte na FB. Samo še slab mesec pol ga bojo pa hekerji zradiral ... in RR bo spet oživela
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 7.10.2011 13:58:58
|
|
|
|
Tigrica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Ja, ja! Ve kar čvekajte na FB. Samo še slab mesec pol ga bojo pa hekerji zradiral ... in RR bo spet oživela še sreča, k mi čist preveč cajta vzame FB
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 7.10.2011 14:29:40
|
|
|
|
Juxy
|
Punce, kje na FB pa klepetate?
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 7.10.2011 19:24:31
|
|
|
|
Nina33
|
Oj! Najprej hvala za čestitke ! So pa tile "prvi" RDji res še skor bol za mamice kt za otroke No, letos je blo že v Šimnovo "korist" Juxy, pošlji Teyli ZS, da se najdeta na FBju in da te poj doda v skupino (jaz te ne morem, smo tko skrite ). A si/sta s že čez prvo tretjino? Slabosti ni (več)? Upam . Ste na NS bili že? Sta/bosta vprašala za spol? Se mi neki zdi, de si na to že odgovorila, ampak....sej veš, un sindrom, kuko se mu že reče Drgač se mormo pa považit: spodnja leva enka se čuti v ustih našega malega. Videt mi je še ni uspelo . Se nas je pa vseh štirih spet nekaj začelo prijemat, otroka sta vsa rdeča pod nosom zaradi smrklja (in brisanja sevede), sem že prav sita teh jajc, no Upam, de ste ostale/i vsi zdravi. Snega pr nas (še) ni bilo, al je hecno vreme - s poletja direkt v zimo. Pa pravijo, de se bomo morali kar navadit tacga Ej, a ni fajn, kt s smajliji na razpolago Pa še ena resnica za konec : Koja je razlika izmedju guma GoodYear i 365 iskoristenih prezervativa? Pa... 365 iskoristenih prezervativa je VERY GoodYear !!! Lahko noč in lepe sanje!
|
|
RE: februarske mamice 2011 7.10.2011 19:42:44
|
|
|
|
Nina33
|
Ah, ja!!! Teyla - VSE NAJBOLJŠE!!!
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.10.2011 19:51:52
|
|
|
|
Juxy
|
Nina33, za FB je z moje strani urejeno. Kar se moje nove tiče, pa jutri dopolnim 11 tednov in žal ne, slabosti in še niso čisto mimo, pa vsaj vsak dan niso več ... počasi bo po mojem tudi to mimo. NS imamo 17.10., tako da bomo 12/1 tednov mladi Seveda bova vprašala za spol (ker hočeva vedeti, če sva prav predvidevala), samo povedala ne bova nikomur . Ja bravo za levo enko... mi imamo pa zdaj obe spodnji enki in sta pravi žagici, mali pa ima veliko veselja grickat, sploh pa moje prste
< Sporočilo je popravil Juxy -- 8.10.2011 19:52:15 >
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?