|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
31.8.2011 22:20:25   
Tigrica86
Js kombiniram Oleovit D3 in AD3 (kadar ne pozabimuser posted image ). Prej neki časa zaradi krčkov nisem dajala nič, zdj k pa že kr pridno papca GH mu pa tud kaplice ne delajo večjih problemov user posted image

Za kaj je ta user posted image pa tule:
http://www.bambino.si/kapljice_ad3_zakaj_kako_in__in_kdakdaj

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
31.8.2011 22:30:56   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Dobro jutro!

Lumpi ima 1.zobek. user posted image Spi še vedno bolj tako tako (sicer je vmes spal odlično), no če spi pri nama potem spimo dobro. Sedi še ne, plazi se recimo da že, ga je prav smešno gledat. GH uvajanje, pridno je, čeprav nikoli ne vem koliko mu naj ponudim, da bo prav. user posted image Čez malo manj kot 2 tedna gremo končno na morje...
user posted image

čestitke za zobek

naša sedi kot profesor, ko pa se zaigra, oa iz igračo vred pade na bok user posted image . na vse štiti se dvignebrez problrma, potem pa se maje in kar ne more pogruntat kako bi se premaknila. no uspe ji jet rikverc, tako da je v trenutku na koncu postelje in enkrat je bila celo že na tleh... pa smo bili vsi zraven... samo nobenn tako hiter da bi jo prijel... še dobro da je prisala na riti in samo debelo gledala, potem pa jo je naša reakcija prestrašila in je reva začela jokat

šebela kako boš čez dva meseca morala iti v služb? a boš prej zaključila porodniško?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
31.8.2011 23:38:39   
Nina33
Čer!
Dons "smo" pa 100g pojedli user posted image , mama vesela user posted image . Mišyka, seveda zmiksam s paličnim, a našga vsak košček večji od kubičnega milimetra zmoti user posted image Dons sem očitno se izognila vsem takim delcem in zadela tut gostoto pa je kar šlo.
Tigrica, jaz ne dajem (še) nobenih piškotov, je pa že cuzljal skorjico kruha (in se poj davil zaradi ene picimici drobtince user posted image ), pri prvem so se mi obnesli riževi "stiroporčki"
Spanje: tut pri nas je nightmare user posted image Pojma nimam, kaj je to, ampak sem pa zihr, de mine user posted image Pri prvem se mi je resno zdelo, de nikoli, ampak nikoli več ne bom par ur v kosu spala. Komaj čakam. De mine.
Diane, a poj ma pa šesto? Bogi. Pri prvem smo jo pomoje dali skoz brez obiska zdravnika, čeprav nisem 100% de je bila res šesta. HB ni "huda" in +/- hitro mine. Je pikec že kaj boljši? user posted image user posted image user posted image
Vipercat, mene ne spravi nihče  z mojo mamo (in atijem) na morje. Bi rabila rehabilitacijo v Begnah/na Polju že po parih dneh user posted image Čeprav me še vedno vabita in me včasih res še ima (ker morje je le morje), ampak... No, mi gremo v petek (brez mojih dveh seveda user posted image ) za en teden, za starejšega sem zih de bo užival (splaval...ne verjamem, se bom pustila presenetit), mlajšega bomo pa tut navdušili upam user posted image
Gtt D3: dam na kak oblačen dan, ko se glih spomnim. Če smo veliko zunaj na "soncu" poj znam tut zanalašč pozabit nanje user posted image A, vidim, de je Tigrica že linkala tole user posted image
Naš je pa pogruntal poskakovanje user posted image Sedi in dviguje ritko, vmes se pa steguje za željeno zadevo (naš ni tolk na daljince ipd. pač pa ljubi delo, ups, Delo user posted image ) Seveda ne pride nikamor, kar ga jezi, a meni je pa smešno user posted image . Pa ko ga hočem obrniti na trebuh (na previjalni npr.) se upre na roke in stopala in se neče dol spustit user posted image Bo še mal rabil, de pogrunta kako in kaj je s tem premikanjem. No, sev v rikverc gre (na njegovo jezo), pa kotaljenje tut obvlada, zdej se mi zdi, de bi on rajš kak bolj direkten način premikanja osvojil user posted image Pa reži se tako dobr user posted image , najraje starejšemu bratu, ki mu je očitno že kar tako "smešen" user posted image Dobro taktiko ima mališ proti ljubosumju starejšega user posted image
Meta, je L še pogumen? Kako je šlo? Midva sva danes imela namen se it igrat v vrtec pa je mama (jaz, no user posted image ) bila nekam popadljive sorte (mogoče ji manjka spanja user posted image user posted image  user posted image ) in sva bila na bojni nogi malo pa nisem hotela tega javno kazat user posted image Bomo že.
Upam, de ste vse in vsi OK.
Lahko noč in lepe sanje!
P.S. Juxy, kako gre? Se velikrat spomnim nate/vaju, kot verjetno še marsikera kle gor user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 31.8.2011 23:40:48 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
1.9.2011 8:10:40   
Mišyka
Jutro! Mi tud pakiramo (no ja, ne še, zdej še perem...) jutr odrinemo na morje, za 10 dni. Brez mame, tašče in podobnih vsiljivcev - čeprov za kšno urco bi pa kr dobr pršlo za mal jih ponucat.

Nina super za dosežek v hranjenju! Pol je pa res občutljiv na ne čist u nulo zmiksano... Če pa ve, da ma mamica še sladkega mlekeca pol za povrh user posted image

Tigrica če že daješ piškote sigurno Plazmon namesto tistih s cukrom. Tistih tavelkmu jst še zdej ne dajem. Ne vem kdo si je izmislu na "bebi" piškote cuker gor dat - so verjetn še iz tistih časov ko smo bli mi mali in so nam vse živo cukrali. Mi zaenkrat še nismo pršli do glutena. Že riževi kosmiči so bli problem, očitno niso preveč okusni, pravi naša dama.

DIANE mi smo pri tavelkem meli 6-to. Nč posebnega, kokr se spomim eni redči izpuščajčki po celem telesu. Tud nč ne dobiš pri zdravnici, če se prov spomim. Upam, da čim prej mine in da ni kej druzga!

D vitamin jst ji dajem Oleovit, ampak tud velikokrat pozabim, pa se ne sekiram. Mi je pa zadnjič ena druga pediatrinja (ko je bla naša na dopustu) rekla, da zdej priporočajo, da naj bi to dajali kr do OŠ. Sem vprašala, če pol tavečjemu spet začnem dajat al kaj? user posted image  Se tud ne morjo zment... V glavnem Neža bo še en č
as dobivala, pol pa konc.

Spanje mi pa zadnje dni spimo ponoči ful dobr, no ja, tavelkega je spet neki metal, predvidevam da zato, ker je v vrtcu zamenjal skupino in vzgojitelje. In to ga v podzavesti očitno mal mori. Neža pa ponoči super, podnevi pa user posted image  ampak je velik bolj pridna kot je bil Ian v njenih "letih".

Premikanje naša tud vadi, če vedno se gunca, pa mal jo na eno stran povleče, da se opre na rokico. Pa še vedno ji obrati grejo večinoma čez en bok, tud nazaj skor vedno čez istega, čeprov jo spodbujam, pa ji ne diši ta drugi.
Zdej je pogruntala, da je ful dobr če se mal nakremži ko se posmeje, je očitno reakcija boljša kot če se normalno zasmeji. Tko da je kot en mali pujsek včasih.

Mene še kr ledvice (al kaj?=) dajejo. Sem bla včerej pr dohtarju (z Nežo), pršla domov čist fuč, pa še neki me je želodec bolel, tko da sem bla cel dan čist švoh. Oba sva bla še zarad želodca, sva bla čist boga. Hvala bogu je Iana odpeljala mami, našo punco pa že popedenamo, tud če smo bolni. Dons sem boljš, pol greva še enkrat v ZD zarad izvidov.  Pa pakirat... to bo še dolg dan!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
1.9.2011 9:18:55   
Juxy
Ojla user posted image ,

hvala vipercat in ostalih tudi. Tudi tebi, Nina33, da misliš name... danes sva z Niklasom pospremila ta veliko v novo šolo (lani smo se preselili, pa je do konca junija hodila še v ta staro šolo) in ko sem prišla domov sem bila tipična nosečka (z objemom wc školjke). Kako bom hecna čez nekaj tednov, ko se mi bo trebuh že precej videl, v vozičku bom pa imela malega škrata, ki tudi približno še ne bo hodil user posted image . Sem zjutraj v kleti premetavala ene vreče, ker sem morala nekaj nujno poiskat, pa mi tavelika reče: "mami, saj ti si še vedno noseča, a ne?... ker tole delo pa ni zate". Včasih kar malo pozabim na to, pa me potem telo lepo spomni, da sem res user posted image

Drugače smo pa danes zeeeelllloooo slabo spali. Niklasa so prihajajoči zobki zelo boleli, pa še ob enih ponoči sem mu zmerila 38,3°C. Upam, da mu kmalu pokukajo ven, ker sva mu ponoči nosila hladne grizalke in mazala s Calgelom user posted image .

Piškoti in kruh - jaz mu dam v mleko plasma piškot, takole v roko mu ga še ne zaupam, ker bi celega zbasal v usta. Mu pa večkrat odtrgam mehek del sveže žemljice in to prav pridno popapa.

< Sporočilo je popravil Juxy -- 1.9.2011 9:23:01 >

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
1.9.2011 11:26:11   
Teyla
Ojla

Tigrica jaz sem Teji dala ena dva Plasmon piškota, ampak to je bilo bolj za zgostitev kašice. Da bi ji dala samo ta piškot v roko, je občutno presladek, tako da bom verjetno kupila kakšne druge. Tudi skorjico kruha je že dobila in je lepo grizljala, sem ji pa dala domačega, ki ga je user posted image spekel, ker kupljeni ima preveč soli (itak naj kao ne bi dojenčki dobili nič soli). Skutke in mlečne zadeve pa še nisme probala, me je malo strah. Hvalabogu z glutenom ni bilo težav.

A katera ve, če ji recimo lahko dam piškot, ki vsebuje mleko in jajca? Oz če ta prepoved z jajci velja za samostojno jed ali tudi kot sestavino (recimo biskvit...)? Recimo piškoti Plazma so ok (niso isti kot Plasmon)?

vipercat ja to pa je težava, ko si dlje časa s skupaj s starši. Imam iste "probleme" z mojo mami, samo da si midve lahko v lase skočiva že pri kratkem obisku.user posted image

Previjanje je pri nas že cela mora. Če ni ravno od spanca (se pravi vsa mehka), je takoj obračanje na trebuh, če ji ne pustim, je zvijanje nazaj in na bok, ter jok... Kakšno moč ima -to ne morš verjet. Pa igračke pomagajo ampak ne vedno. Ima katera kakšen nasvet al naj se sprijaznimo?

Juxy men je tako fino brat tvoje poste. Se kar nasmehnem, ko vem, da si noseča. Pa upam, da ti cukica in Tigrica kmalu sledijo. Al mora bit prav luštno. Pri nas pa zaenkrat sploh še ni mogoče, da bi zanosila. user posted image namreč še vedno ni (se ne pritožujem user posted image ), le občasno me špikne spodaj, kot za opomin, da ni še nehala delovati. user posted image user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
1.9.2011 12:02:02   
Juxy
Teyla, luštno brat, a ne user posted image ... samo bruhat pa ni tako fino, ampak tudi to mine... upam, da bom imela tako cool živce kot pri zadnjem, čeprav mi ta prva živce že kdaj našpona to platfona (puberteta je na vratih).user posted image

Kar se pa previjanja tiče, je tudi Niklas prava frtavka... edino paket robčkov ga ustavi...ga tako zanima (pa robovi so fajn za grizt), da ga toliko zaposlim, da mu na hitro rito previjem user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
1.9.2011 19:37:45   
Nina33
Oj!
Jaz tut pakiram, kao. Sej bi, pa mi vsaj en par rok manjka user posted image Bom zdejle dokončala (upam), samo de otroka zaspita,
Mišyka, upam, de niso ledvice user posted image No, vsaj jaz bi rajš kakšen kao išias al kej podobnega kot probleme z ledvicami user posted image . Čimprej naj se ti stanje popravi user posted image user posted image user posted image
Juxy, čimmanj bližnjih srečanj s školjko. Pa hčerko ubogaj in ne pretiravaj user posted image
Previjanje: nimam idej, probaj vse kar ti na pamet pade. Našmu so bile prstne litje zelo kul, N pa ga (zaenkrat) še ne svira tako (je pa res, de ga komi vidim med vsemi igračami na previjalni user posted image )
Še ena fletna od mojga starejšga: ga dedi vpraša, kje je padu, de ima krasto na kolenu.
"Na asfaltu."
"O, a si jokal?"
"Nee, teku pa padu!"user posted image
Lepe sanje!

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
1.9.2011 20:37:05   
Tigrica86
user posted image juxy, čim majn takih težav...  user posted image

js sm pa danes sitna k ne vem kaj že od jutra, no prej sem tud ugotovila zakaj... je (po besedah user posted image )dvomesečni PMS dosegel vrhunec in se je user posted image le prikazal... no ja, vsaj user posted image je blo (kao) varno user posted image user posted image user posted image

Zobki - ah ja, če ne pridejo kmal vn, jim bo trda pela user posted image js sm ko zombi, ker se je mali zbuju vsako uro, valda vedno dobil (.) in me grizu user posted image

Jutri mamo posvetovalnico, tak da bom sporočila sveže informacije o merah (in vsem ostalem) našga manekena user posted image

Tiste ki odhajate na morje - uživajte še zame!
Vsem ki imate šolarje - mirne živce in srečno!
Vsem ostalim - lepe sanje!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
1.9.2011 20:58:32   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

hej hoj!

najprej da ne pozabim... sem že enkrat spraševala, pa ste me čist ignorirale user posted image Katere piškote dajete (v kašice): Plasma al navadne baby s cukrom? A jim jih date tud za grizljat (ob nadzoru)?

Kdaj pa kruh? pa skutice? joj, k vse pozabim... kam lahk pogledam za tako, ma katera kak link?

Sem hotla odgovorit že prvič, ko si spraševala pa, saj veš, Teyla user posted image . Jaz dajem Binetu v sadje kar leibniz piškote in tud kruh mu po drobtinah doziram. Se požvižgam na vsa pravila odkar sem prvega že itak zafuralauser posted image . Razlaga za tiste, ki ste me prvih 3x zgrešileuser posted image : Pri prvem sem po mnenju strokovnjakov mogla dajat mlečene izdelke od 7. meseca naprej, zdaj jih pa po mnenju istih strokovnjakov ne smem dat pred 10. mesecem. Mah, ZKL pa bo vse OK!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3660
1.9.2011 21:01:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

a vse sajete d3 kaplice? jaz jih že kar nekaj časa ne dajem ppa sem to na pregledu tudi povedala in mi je zdravnica dala nove in rekla naj ponovno začnem. kaj pa vem za kaj je sploh ta hudič?

Mi mamo AD3 pa je rekla, da lahko čez poletje malo manj, ker dobi vitamin D s soncem, drugače pa naša vztraja do zaprtja mečav na glavi. Ta hudič je za rast in trdnost kosti.user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
1.9.2011 21:08:23   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Še ena fletna od mojga starejšga: ga dedi vpraša, kje je padu, de ima krasto na kolenu.
"Na asfaltu."
"O, a si jokal?"
"Nee, teku pa padu!"user posted image
Lepe sanje!

user posted image user posted image

Ja, naš pogum pri uvajanju v vrtec še traja ... trkam ... Včeraj sva bila spet na igrišču in ker sva se prej vse lepo pomenila, je celo tekel vzgojiteljici v objem, da je bila še ona malo šokirana. Danes zjutraj sem ga peljala v vrtec in se je čisto zlil s skupino (umivanje rok, zajtrk, igranje ...) in ker me je 15 min ignoriraluser posted image , sem se poslovila, češ da pridem po kosilu. Čeprav je rekel, da bo spal tam, tako kot drugi otroci, nisem upala tvegat pa mi je zdaj skoraj žal, ker sva prišla ponj, ko je že sedel na ležalniku in je bil namenjen k počitku. Potem se je vseeno odločil, da gre domov. Jutri vsekakor ostane do pop. malice, ker mi je že danes zabičal, da bo jutri DOLGO SAM V VRTCU!!!user posted image NO, upam, da ne bo čez 1 teden doživel kakšnih popadkovuser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
1.9.2011 22:18:50   
Teyla
meta držim pesti, da bo steklo uvajanje. Saj, kot kaže vam gre prav lepo. user posted image Samo upam lahko, da bo bila Teja tako pridna. Samo njej na žalost ne vem če bom lahko pojasnila zadeve. user posted image

Lih gledam kje bom kupila nove cotike za Tejo, ker bo že rahlo hladno, pa nima še nič konkretnega razen dveh parov kavbojk. Se mi zdi da ima čisto premalo oblačil . kolk imate kej kosov (hlač/majic) za male?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
1.9.2011 22:26:25   
MoSoNi
Čer!

Spanje
... vedno hujše. Včeraj ponoči se je Nac zbudil okrog 3, zahteval (.), takoj kao zaspal nazaj, po minuti pa jok, jok, jok... sem ga nosla okrog kako uro, pol je po dveh urah zraven mene v postelji končno zaspal nazaj. Ne vem kaj je to... vsako noč mal slabš. Si ne upam poštudirat kaj bo dans ponoči... user posted image ah ja, naši veleumi doma seveda krivijo zobke - ampak ti so krivi za vsak jok in vsako tečkanje že cca 3 mesce user posted image

Piškoti... js mu dam v sadno kašico zaenkrat še kak piškot Plasmon, čeprav mi je dans to patronažna odsvetovala (sej nisem dober zastopla - nekak bi naj škrob ostajal v telesu, če se piškoti mešajo s sadjem... bla bla user posted image ). Sem mu pa probala dat piškot v roko pa je bla kriza ker se mu je odlomu en kr velik delček in sem misla da bom mogla že uporabit Heimlicha... al kaj je že tist stric s svojim prijemom user posted image Tk da do nadaljnjega piškota v roko ne prakticiram.

Premikanje... smo bolj pri tapočasnih in se še niti na vse 4 ne dvignemo, tud po vojaško ne gre. Že neki časa se dviguje visoko na rokice, pol pa obvezno protestira, ker se mu ne uspe premaknit naprej... ponoči ga je pa v posteljici čudežno povsod polno user posted image

Ledvice... ja, bolečine že kr neki časa. Ampak sem bla zadnjič SLUČAJNO pri zdravnici (hudo vnetje ušesa), pa sem omenla še te bolečine... očitno mam js napačno predstavo kje se nahajajo ledvice, ker me baje boli nižje od njih (menda mam ledvice mal pod lopaticami user posted image ). V glavnem, za kako slikanje ni šans (ker še dojim), tk da bo pač bolelo še naprej... user posted image Sej sem se že navadla.

Ja no, dans sem mela "razsvetljenje", imenovano patronažna sestra pri sebi doma user posted image Sej človk ne bi verjel, če ne bi slišal... seveda so se spet pojavle neke nove smernice. Npr. mlečni izdelki (jogurti, skutice) se zdej NIKAKOR ne dajejo pred enim letom, kruha za glodat tud sploh ne, ker ne-vem-zakaj-že ni v redu (ampak pšenica je pa super!), kar se zelenjave in sadja tiče, lahk pa dajem že zdej VSE prosto po Prešernu, SAMO jagod naj se izogibam. V glavnem... še zdej se smejim user posted image Resnično je sam ZKP tista ta prava.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
1.9.2011 22:56:46   
Nina33
Čer še enkrat, meni je tole pakiranje tako user posted image , de bom mal kasnej dokončala user posted image
Meta, super user posted image user posted image user posted image Upam, de bo naš tut taka faca. pa de Vajinga ne prime kaj čez teden, dva.

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
kolk imate kej kosov (hlač/majic) za male?

Še od starejšega čist preveč user posted image Mogoče mal prevelike še (je prvi le oktobrček) al se ne sekiram user posted image .
MoSoNi user posted image za (ne)spanje, mi smo tut tam nekje user posted image Spi sicer od cca. pol osmih ke do ene enih (takrat "mal" prigrizne, visi na meni pol ure user posted image ), ampak poj je pa na uro in pol žurka. Bi kao jedel, samo... Nema futra do jutra user posted image . Kao. Glede hrane pa - ja, ZKP rules user posted image
Sej še ne grem spat al vseeno lahko noč in lepe sanje!
Pridno pišite, de bom imela čez dober teden kaj za prebrat user posted image , jaz grem na morje med zvezde in ribe user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 1.9.2011 22:58:32 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3665
2.9.2011 8:17:01   
Juxy
MoSoNi, si glede ledvic že probala pit brusnični čaj iz lekarne (ne tega iz vrečke, ki ga dobiš v trgovini)? Meni ga je zdravnica priporočala, ker "očisti" ledvice. Ko sem imela probleme, sem poleg Ursi čaja pila še brusničnega in je bilo potem kmalu spet vse dobro.

Našega malega pa resno nekaj vrti... že drugo noč se je zbujal, jokal, tečnaril... nikakor ga ne moreš umirit in sredi noči je seveda še toliko bolj glasen user posted image  

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
2.9.2011 8:33:38   
MoSoNi
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy
MoSoNi, si glede ledvic že probala pit brusnični čaj iz lekarne (ne tega iz vrečke, ki ga dobiš v trgovini)? Meni ga je zdravnica priporočala, ker "očisti" ledvice. Ko sem imela probleme, sem poleg Ursi čaja pila še brusničnega in je bilo potem kmalu spet vse dobro.

Našega malega pa resno nekaj vrti... že drugo noč se je zbujal, jokal, tečnaril... nikakor ga ne moreš umirit in sredi noči je seveda še toliko bolj glasen user posted image  

Hvala za idejo - bomo probali...

Kar se spanja tiče - dans neverjeten preobrat user posted image Včeri zvečer sem mu prvič dala mlečno kašico, ki že vsebuje mleko (prej sem skoz dajala z mojim mlekom). Zmešala sem kr fajn gosto in mu dala po žlici (prej jo je dobival po flaški) - pred spanjem pa je dobil še (.) - zaspal je ob 8 in spal do 6 zjutri - torej 10 ur v kosu!!! user posted image Ne da se hvalim (ker se pol vse sfiži), ampak res happy, happy... mogoč pa res ni dobil dost hrane in se je zato začel ponoči zbujat in jokat (kak zagon rasti?)... kaj pa vem. V glavnem, upam da traja user posted image

Glede tele mlečne kašice, ki že vsebuje mleko... a majo vse tok enih zadev noter - tud sladkor (oz. fruktozo)? Men se zdi fejst sladka, itak bolj kot žitna kašica z mojim mlekom. Nac jo sicer zmaže v šusu, sam do zdej sem prav pazla, da ni dobival ekstra sladkorja. A obstaja kaka manj sladka? Zaenkrat mamo Milupino, riž in koruza.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
2.9.2011 10:26:10   
DIANE
MoSoNi o superca lepo je slišat, da je tamal toliko spal-sm ti kr mal favš. Naš joj že 3 mesece ga sračka. On zaspi tm ob 8 in potem se kr zbuja na uro potem mogoče 2 ure spi in potem spet kr neki jamra pa joka. Nimam več pojma. Mu dam kašico pa tut ni učinka tk da nimam pojma. Jst mu nardim kr fajn gosto pa un cucelj z več luknjcami da lepo spije sam včeraj frajer ni hotel tk da je visel ponoč na joški. Dabi tok dolg matral ga zobje??user posted image
No sm ta teden razumem je mel 4 dni vročino in sedaj ima izpuščaje po obrazu kao 6. bolezen.
Jutri gremo pa na poroko ma nimam pojma kak nej nardim enčas bo vrjeten zraven naju potem ga bo pa tašča mal čuvala sm morem reč da sm kr mal nervozna če nimam mališa zraven pač midva sva skos skp babice so predaleč da bi ga merkale in jst nism navajena da sva narazen pa še bolan je bil in me kr skrbi. Vem bote rekle eh ta je tut sm kej nej ne morem iz kože še prehitr bo minil čas ko bo moral v varstvo.
Hm dejte svetovat kaj nej nardim hehehe. Sej fajn se da bom mal sprostila na poroki sm me bo kr skrbelo user posted image
Jst mam tut milupine kašice so mu kr všeč ne vem katere so manj sladke ja ta je kr konkretno sladka.
MoSoNi kok si mu pa dala po žlički? Bom jaz tut dones mu raje kr prej ga nafotrala z žličko in ko bo zaspan še mal joške pa ajčitutajči.
Kok pa kej vaši otročki spijo čez dan?

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3668
2.9.2011 10:43:18   
Teyla
Nina33 fajn se imejte na morju user posted image

MoSoNi ful super, da ste tako lepo spali.user posted image   Pri nas je pa po uvedbi večerne kašice ravno obratno. Nikoli se ne naje do konca, ker se itak začne vmes kregat in je potem ne silim več. Tako da poje cca 130g, potem je pa lačna, ko jo dam spat. in jo po pol ure matranja v posteljici (ko jamra, jokca, ampak noče jest), lahko končno normalno podojim, ampak se spet ne naje do konca. Zdej se je začela še prej zbujat kot včasih. Pred kašico je spala običajno 9h v kosu, zdaj jih prespi 6 ali 5, včasih se zbudi tudi po dveh urah. Danes pa je bila budna od 3:30 do 5:00. Pa niso zobki.
Pa ni problem v kašici, ker je isto ne glede na to, ali ji dam moje mleko, umetno, narejeno z vodo, riževe kosmiče, ali proseno kašico... Ne štekam tega, res ne. user posted image Tako da se priporočam za nasvet od izkušenih mamic. Aja, sem jo probala tudi samo podojiti, pa tudi ni trajalo preveč dolgo, mislim, da je spala 5h skupaj.

Glede kašice z mlekom, sem včeraj komajda našla eno, ki ima dodano AM, do sedaj so bile čistov se brez mleka (tudi Milupine), ali so pa samo trgovine slabo založene. Pa je tudi mene na rit vrglo kolk sladkorja vsebuje, gor je pisalo 30g na 100g. Matr, to je tretjina. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3669
2.9.2011 10:52:01   
Teyla
DIANE vidim, da imaš ti iste probleme s hrano in spanjem. Čeprav mi čez dan spi kar ok, ziher kakšne 3h vse skupaj.
Ja, kolk časa pa boste na poroki oz kje ga bo tašča čuvala? Če ji ne zaupaš, ga ne dat v varstvo. Če pa zaupaš, da te bo poklicala, če bo jokal, potem pa le. Sicer pa, kolikor razumem, bo tašča na poroki, torej bosta vseeno skupaj?

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3670
2.9.2011 13:14:53   
DIANE
Teyla ne sej ji zaupam sam men je teško k je bošček bil buban. Pa tko je ne naše babice so kr od daleč ena iz koroške druge na štajerskem mi pa v lj tok da ga nisva še kje pustila to je to in nama sploh men že gre zej na jok. Če bi pa katera bla v Lj bi pomoje blo drgč ker bi ga vrjetno na začetku ji ga že kej puščala. Poroka je pa na unem koncu ja pomoje bomo kr enčas bo zraven naju po cerkveni poroki ga pa bova peljala k njej. Sej vem ona ga bo tk dolg nosila da bo zaspal se 100% mu bo posvetila.  Če ne bova pa šla dam pa je al pa bova šla po njega.
Ja spanje je pa kr pr nas pestro ampak bo že dones bom kupla kr kašico za 6 mesecev vrjetn bolj nasitit kot pa ta za 4 mesece.
Teyla so so od milupe z dodatkom mleka tut ker to jst uporabljam ja sm sladke so pa res fuuuuuullllllll

katero kašico imaš?

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
2.9.2011 13:58:56   
Teyla
No, upam da bo šlo tole s poroko. user posted image

Jaz imam proseno kašo, riževe kosmiče, pirino kašico in zdrobovo žitno kašico. vse so brez mleka, tako da ji dam adaptirano ali pa mojega, če mi uspe načrpat. Pa kakšen košček banane ali drugega sadja.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
2.9.2011 18:23:10   
DIANE
jst sm pa dones tole kupila upam da bo lepo popapcal in vsej 5 ur skp spal. Upam, da me tm gor kej usliši user posted image
http://www.milupa.si/mzk_sadje.html

Sm pa prej mela tole:
http://www.milupa.si/mzk_riz.html

Naš bošček ma pa po obrazu zej polno rdečih flekov čist bogi izgleda, ampak sej še 2 dni pa pravjo da izpuščaji izginejo in to je to.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
2.9.2011 22:09:01   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

meta držim pesti, da bo steklo uvajanje. Saj, kot kaže vam gre prav lepo. user posted image Samo upam lahko, da bo bila Teja tako pridna. Samo njej na žalost ne vem če bom lahko pojasnila zadeve. user posted image

Lih gledam kje bom kupila nove cotike za Tejo, ker bo že rahlo hladno, pa nima še nič konkretnega razen dveh parov kavbojk. Se mi zdi da ima čisto premalo oblačil . kolk imate kej kosov (hlač/majic) za male?

Ja, sigurno je velika razlika uvajat 3-letnika al pa še ne 1-letnika.

Glede oblačil, po mojem rabiš par bodijev z dolgimi rokavi, spodnje dele trenirk, kasneje žabice, par tankih in kakšen debelejši puloverček, jaknico ... Čist odvisno kolkrat na dan jo preoblačiš (mene npr. ne moti, če je umazan, če smo doma in ima cel dan isto oblečeno) in kolkrat na teden pereš.

Zobki in spanje-jaz delam nekako takole. Zobje so krivi takrat, ko vidiš, da mu očitno paše, če mu podrgneš po dlesni. Če ponoči večkrat vstanem in nič ne pomaga, dam žličko calpola. Do zdaj smo potem še vedno spali. Jaz tudi vzamem lekadol, če me kaj hudo boliuser posted image .

Joj, nina, zmerej ko berem o tvojih oz. Nandetovih prigrizkih, me mal joški zabolijouser posted image user posted image user posted image . Težko zvizualiziram (in to počnem pri vsaki stvari) prigrizek na (.)user posted image user posted image user posted image . Drgač pa uživajte!user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
2.9.2011 22:10:46   
Tigrica86
Čer!

Mi smo meli dans posvetovalnico in pri 6,5 meseca merimo 72 cm in 7490 g user posted image Ja, smo malo bolj manekenskih linij user posted image (očitno vsaj pri tem ni po meni user posted image )

Drugače pa smo dobili tretjo pikico (mali jokali, ker smo bili zelooo zaspani), dali urin in kri (pritekla ena solzica, povsem brez glasu). Drugače vse opravili kot je treba, edino mehki smo k nevem kaj. Rozinico je pa pobral in skoraj pojedel... user posted image user posted image ja kaj naj, je bil pač lačen, k je mogu tak dolgo čakat... Skor so mi že penzijo vmes nakazali user posted image

Kašice: Katere so brez mleka (proizvajalec)? Teyla, kje ti to vse najdeš? Js mam trenutno vse sorte od Milupe, ki jih ma mali zelooo rad, je pa res da so sladke, a nism nikol brala kolk je cukra not (nimam te navade, pogledam sam za gluten)user posted image

GH: Skute še ne al ka? Js sm pa ravno hotla začet, ker mi je pred enmu mescu patronažna rekla, da nj pri 7 mesecih že dam malo?! Mosoni, pa midve sma celo iz istih koncev, a ne? Mislim, če se v enmu ZD ne morjo zment med sabo, kk se bo vsa Slovenija?!?!

Spanje: je pri nas še vedno za en user posted image . Pa tak smo že lepo spali celo noč, zdaj mi pa vrača na vsako uro do uro in pol user posted image Morm it si puder nabavit, da bom prikrila podočnjake user posted image

user posted image - kdo je reku, da so M po porodu manj boleče in blažje?! Lagal je na celi črti! Js sm tk boga, da vse zvezde vidim že dva dni, pa še proti bolečini ne upam nč vzet, ker še dojim user posted image

No, grem pod tuš, pol mam še ne sušilc plenic za zložit, pol pa spat. Nočko!

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?