Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 24.2.2011 16:14:16
|
|
|
|
tesko
|
KlaraMay, moja bejbi se je obrnla na glavo, ne vem sicer a bi se itak, dejstvo pa je, da sem sla zadnje tri dni vsak dan enkrat na komolce in kolena (edino na ta nacin se je tudi umirila, ko je ful brcala) - predvidevam, da ima tako vec prostora. Po kmecki logiki sem ze zdaj to delala (ceprav sem v 33. tednu 'sele'), ker ima vec prostora za gimnastiko kot pozneje. Dons sm imela UZ in nisem mogla verjet!! :) Na bucibuci pa ne morem vec, od zacetka je slo samodejno, zdaj pa neko geslo hoce, ceprav pise, da sem prijavljena..sem ti napisala na fb pred par dnevi. Tocno te vaje sem tud sama nasla ja. Da so te prestrasli, je pa brez veze, probas vaginalno, ce ne gre, pac carski...glede zunanjega obrata imam isto mnenje oz. obcutke, tko da te podpiram. Pa se to: moja soseda je pred 5 mesci rodila po ganz normal poti po tem, ko se ji je fantek sele v 38. tednu(!) obrnil brez vsakih vaj. Pa se ena druga tema: epiduralna.. danes mi je G rekla, da jo podpira. In da so bli lani v slo francoski zdravniki porodnicarji, ki so se zacudili, da vecina zensk pri nas se vedno rojeva v bolecinah..pri njih jih gre 80% na epid. V Ameriki (pa ne da obcudujem ameriko, vse prej..) pa mi je ena ameriska znanka, starejsa gospa, rekla, da pri njih le se verske fanaticarke rojevajo brez protibolecinskih (ona je z epiduralno dvakrat pred cca. 25 leti..).. Vsak teden se tudi opravi 200 operacij po sloveniji prav z epiduralno. Seveda je vsaka odlocitev ok, vsako izbiro zenske se spostuje. Sam ker vem, da se ene punce sprasujejo in ne pocutijo ok glede tega za bz...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 24.2.2011 16:46:58
|
|
|
|
majčica1508
|
teško.....super za obrat in naj tako ostane...glede EA sem pa definitivno ZA....imela prvič in jo bom tudi zdaj uzela....ker,če uzamemo tablete za glavo,zob in nevem še za kaj....ne vidim razloga zakaj si nebi še na tak način lajšala bolečin in zakaj bi trpela,če mi ni treba...... pa tiste,ki se ne odločijo za EA,pa dobijo kaj drugega v žilo za lajšanje bolečin...kar je zame isto s*****
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 24.2.2011 16:47:55
|
|
|
|
majčica1508
|
Tudi jaz spoštujem odločitve vsake posameznice...........
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 24.2.2011 21:44:34
|
|
|
|
iskrca
|
tesko za obrat! Držim pesti da tako ostane do konca
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 24.2.2011 22:06:21
|
|
|
|
fragola
|
tesko čestitke za obrat
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 25.2.2011 8:13:23
|
|
|
|
daja28
|
Epiduralna v LJ je skor nemogoča, ker nimajo dovolj anesteziologov. Mislite it v Postojno? Sodelavka je ta tretjega rodila z epiduralno, pravi, da se ne more primerjat s prvima porodoma. Mislim, da če ti dajo kaj v žilo ni isto. Pri meni smejalni plin sploh ni pomagal, pa dvakrat sem dobila v žilo, in je še vedno bolel ko . Odvisno tudi od praga bolečine in vsakega poroda...
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 25.2.2011 9:55:19
|
|
|
|
majčica1508
|
daja.....vem da,da ni isto...narobe sem se izrazila .....jaz grem rodit v SG....tam je dovolj anestezistov,pa 24h je na voljo,pa gratis je
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 25.2.2011 14:49:54
|
|
|
|
tesko
|
jaz grem v Postojno, po km mi je blizje Lj, po casu (semaforji in krizarjenje po Lj) pa ne... pa tud ce ne bi blo tko; kar nekaj prijateljic je rodilo v Postojni in so bile ful zadovoljne. Ja, da ne omenjam pomanjkanja anesteziologov v Lj..najbrz je to tud en od razlogov za racionalizacijo oz zapiranje porodnišnic..da jih bojo pol imel in si popravli ugled..sam še mal več prijaznosti in manj tekočega traku, pa bo. hvala za cestitke za obrat;) zdaj tud ful bolje spim in manj me bolijo kolki in hrbet!:)
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 25.2.2011 18:26:58
|
|
|
|
jacki
|
Tesko za obrat...ne poznam nobene, ki bi ji vaje pomagale Res super!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 26.2.2011 9:49:45
|
|
|
|
Lunca31
|
Drage aprilčice Jaz sem v 30 TE, sicer nekoliko več prisotna na temi dvojčki, s PDP v začetku maja, a pravijo, da naju bosta presenetila najbrž v aprilu. Počasi sem se lotila pripravljat oblekice in prosim za vašo pomoč – kaj pripraviti oz kaj ste vi pripravile za vaše novorojenčke? Več plišastega, bombaž, več dolgih bodijev (za začetek sigurno) oz. kako oblačiti naše aprila in maja. Saj vem, da je odvisno od vremena, a vseeno.. Količinsko to pomeni cca. kaj? Moj dragi sicer pravi, da važno, da imamo pripravljeno za par tednov, potem bomo itak sproti dokupovali. Da ne govorim o številkah.... Hvala vam za vse odgovore in želim vam prijeten vikend ter lep preostanek nosečnosti. Gre hitro, a?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 27.2.2011 11:35:26
|
|
|
|
sreckica
|
lunca js mam bodije z dolgimi rokavi, s kratkimi nobenga. pol mam pa neki navadnih bombažnih hlačk in majčk ter neki tistih debelejših, plišastih al kak material je to (mi ne ležijo izrazi najbolj ). kolk številčno, težko rečem, ker do zdej še nism preštela, ampak sam nabirala aja pa kapice sm še pozabla omenit. ne vem pa, kaj nej nrdim s kako jaknco al v kaj nej jo oblačim v aprilu in maju za sprehod
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 27.2.2011 12:03:27
|
|
|
|
Dajica
|
tesko-super za obrat
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 27.2.2011 16:55:37
|
|
|
|
tesko
|
lunca31, ne bom kaj pametnega svetovala, ker sem kupovala precej nesistematicno in mam zdej, ce ne drugega, dovolj ne glede na vreme. oziroma mal prevec, khm moj prvi otroček..... mi je pa prijateljica, ki ima že 3, rekla, da ne glede na letni čas najbolj rabi bodije z dolgimi in žabice... sicer pa lunca, obstaja še en zaprt forum, kjer je večina zgovornih aprilčic, pa magar prosi za geslo. jaz iz nn razloga nimam več dostopa, tko da spremljam malo majčice ali marčevke, ker je tu bolj zatišje...saj vseeno, mesec gor ali dol. vso srečo z dvema , najbrz bos res aprila pestvala:) jacki, dajica, tnx. mogoce mors tud verjet pa vizualizirat;) lahko je blo nakljucje, morda pa ne. eni pravjo, da ni nic na tem, drugi, da je. probat pa ni greh. ja, pa tud z lucko sem ji ene dva dni svetila pot navzdol, ampak mislm, da ni blo to:)) je pa po moje pametn to delat, kadar najbolj skace..najbrz nima smisla, ce spi, ceprav je ena dr. omenjala tud gravitacijo.. lepo nedeljo...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 28.2.2011 12:04:37
|
|
|
|
maja89
|
Lep pozdrav Upam ,da mi bote želele priskočit na pomoč saj imam eno vprašanje in me počasi zelo skrbi!!!! Včeraj zvečer sem imela močne bolečine v trebuhu in je zelo nizko brcala ,ker ponavadi jo čutim na desni strani trebuha in brce v rebra in v treh dneh se je zelo polenla ,danes pa še od 9ure naprej nisem čutla gibov in me skrbi če kaj narobe ???vem da sem zapletla vprašanje upam da me razumete saj sem v skrbeh saj je to prvi otrok in sploh nevem kaj me še čaka in kaj se dogaja!!sem pa v 36tenu!!Hvala vam za pomoč že v naprej!! Lep dan
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 28.2.2011 14:13:21
|
|
|
|
Puplis
|
maja89 lahko da se je obrnila in jo zato čutiš drugje, verjetno je pd 9 ne čutiš zato ker spi - dan je še dolg brez panike, sej vem da je ful bedno k ne veš kaj se dogaja, mene dostkrat boli trebuh pa mali tud ni vsak dan enako "divji" pa je z njim vse ok. Če te bo pa tok matralo pa pokliči zdravnico.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 28.2.2011 14:26:08
|
|
|
|
maja89
|
hvala za odgovor sam obrjene je že en lep čas na glavo skor že od začetka !!to ko se umirijo prav ubija ko neveš kaj se dogaja polek pa še bolečine pa neveš ki si no sedaj mam 4gibe našteta bom vidla kak bo do večera drugač bom pa šla v porodnišnico se pokazat saj moja ginek.ne dela vač pa bomo vidli kaj bo!!!hvala
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 28.2.2011 16:17:02
|
|
|
|
majčica1508
|
Maja............plodek se še vedno lahko obrne okol....men se je 3krat v enem tednu.... drugače pa lahko mal trebušček porukaš in počakaš,da se mal premakne,da boš malo bolj pomirjena..... Kako pa šteješ gibe......Drugače,da boš pa res pomirjena in,če so bolečine prisotne pa le pojdi do P... pa poročaj nam..... Lp
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 1.3.2011 7:11:40
|
|
|
|
fragola
|
gibov pa moraš 10 naštet, vsaj tako mi je rekel moj ginekolog
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 1.3.2011 9:05:00
|
|
|
|
maja89
|
vam javim grem danes ob 17 uri na pregled!!!ja gibe štejem vsak sklop posebej in med sklopi mekaj minut razmaha včasih tudi uro če ni nič tak mi je rekla sestra!!!ja 10 jih morem naštet vsaki dan bol dolgo štejem:
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 1.3.2011 9:56:54
|
|
|
|
jacki
|
Maja, ti se kar pejt pokazat, tud če zastonj, boš vsaj pomirjena! Nikol se ne ve...mogoče je bolj zaspano dete, al nima nobenga prostora, al se je mal zasukala, al je pa (na žalost) res neki narobe...uglavnem, držim pesti da je vse OK!!!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 1.3.2011 13:39:27
|
|
|
|
soncek_25
|
Pozdravljene! Najprej se opravičujem, ker takole vdiram v temo Tudi jaz sem bila lani na tem forumu v pričakovanju, danes pa sem mamica 5 mesece staremu fantku Pišem vam, ker prodajam voziček Jane Slalom Pro. Voziček je sivo zelene barve, star 5 mesecev. Rabljena je bila samo globoka košara, športni del je čisto nov, nikoli rabljen. Zraven dam še čisto novo prevleko za noge (Jane), torbo in prevleko za dež (Jane). Za informacije pokličite na: 040 438 736 Lastnosti vozička: - snemljiva kolesa, kar lahko zelo olajša transport. - stranski odsevniki poskrbijo za večjo varnost na prometnih poteh - hrbtni del ima nastavljiv do skoraj ležečega položaja - nastavljiva opora za noge. - pet točkovni sistem zapenjanja - zračno tlačilko - teža vozička samo 8 kg Uživajte v nosečnosti!!!!
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 1.3.2011 18:07:47
|
|
|
|
Peli
|
maja89 - v takem primeru, bi jest trebuh mal prerukala, majo pa obdobja ko so budni in obdobja ko spijo. Če ti kaj pomaga za tolažbo - jest včasih sploh ne čutim ne vem kakšnih gibov, le sm in tja sploh ko se vležem na bok, čutim da se "nagužva" na eno stran. Je pa moj obrnjen na ritko in če brca, se na trebuhu sploh tolk ne opazi, čutim pa včasih kr neprijetno bolečino, tam spodaj, včasih maš občutek da že kar v nožnici . Od oblačil pa jest mislm da bomo kar rabil še nekaj pliša ion kakšno toplejšo jopico, sploh v aprilu.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 2.3.2011 10:13:23
|
|
|
|
fragola
|
jaz sem že tri taka slaba upam, da bom kaj boljše, da bom vsaj cunjice oprala! soncek zakaj prodajaš voziček, jaz sama ga mam in sem bila z njim zelo zadovoljna!
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 2.3.2011 10:23:11
|
|
|
|
jacki
|
Maja89...KEJ NOVGA??? Kako je blo na pregledu. Upam, da je vse ok z bebico
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2011 II.del 2.3.2011 10:24:07
|
|
|
|
jacki
|
IZVIRNO SPOROČILO: fragola jaz sem že tri taka slaba upam, da bom kaj boljše, da bom vsaj cunjice oprala! soncek zakaj prodajaš voziček, jaz sama ga mam in sem bila z njim zelo zadovoljna! FRAGOLA....POČIVEJ!!!!!!!! Cunce boš že še zrihtala, al ti jih bo pa mož/mama/tašča...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?