ronja -> RE: Danes se postim po luni (21.9.2011 20:20:43)
|
koneckoncev imamo ženske M po lunini meni in ne krneki To ni ravno res. Večina žensk nima cikla usklajenega na luno - povprečje je res na 28 dni, ampak ne vpada nujno na mene, poleg tega ima večina žensk cikel na 29,27,30,... dni. povprečje ni isto kot mediana;). Je pa možno, da ima vpliv na zadrževanje vode v telesu in s tem tudi na "hujšanje". Se pa strinjam, da stradanje na splošno ima za posledico nižjo težo- vsaj dokler stradaš. Kako je potem z raznimi hormoni in jojojem, pa je druga zgodba. Kar se tiče vpliva lune je to enkrat ful dobro povedal nek načelnik policije ali nekaj takega - res je, da je takrat več nesreč, vlomov,... ampak za to so še vedno krivi ljudje, ne luna. Nekak tako. Lahko si slabe volje zaradi lune ali pa zaradi nekoga, ki te je izsilil, še vedno ti nadzoruješ svoja dejanja (in tudi kaj boš pojedel;). ima nek , pač kakrsenkoli vpliv tudi na ljudi, ki smo sestavljeni iz 2/3 vode. Nekaj gotovo, ker je takrat dokazano več nesreč, samomorov, nekatere tudi dokazano nosi luna, nekateri njenega vpliva ne čutimo drugače kot da jo občudujemo kako lepa je (meni je bilo vedno všeč, ko je polna luna, ne maram pa mlaja, ko je taka tema). Tudi vzg. v vrtcu ti povejo, da so tamali takrat bolj sitni in tudi pri svojih sem to opazila. Razložit (še;) ne znam, obstaja pa gotovo čisto logična razlaga. trilobiti se parijo ob polni luni Tako se pač najdejo, ker je takrat bolj svetlo, sicer bi se težko našli (so bolj mali). Veliko procesov je vezanih na fototaksijo (potovanje k svetlobi), kar recimo ribiči s pridom izkoriščajo.
|
|
|
|