Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:07:39
|
|
|
|
Minka Pobalinka
|
No pri nas izbiramo ime za fantka, vendar se je situacija malo zapletla. Meni so strašno všeč slovenska imena a'la Žiga, Urban, Nejc, Andraž.. Težava pa je v tem, da sem jaz po materini strani tujka, mati tudi živi v tujini in protestira.. :zmeden: Pravi, da je otroku,treba dati neko internacionalno ime, ki bo lahko izgovorljivo povsod po svetu.. S tem se strinjam, saj je verjetno, da bova z malim veliko časa preživljala tudi v Italiji.. Kaj pravite na to? Ali ima kdo kakšno idejo? Jaz sem malo premišljevala o imenu Mark Lucas, Ian Patric.. a se mi zdi takooo izumetničeno za slovenijo, kjer bo otrok tudi živel in hodil v šolo? Pa še čisto slovenski priimek bo imel.. Kaj naj? :zmeden:
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:12:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Žan Luka..... je tud v ITA čist sprejemljivo pa pr nas niti ne zveni čudno.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:15:18
|
|
|
|
violinski
|
Matija? Tako je zadevo rešila znanka - Matija je ime, ki je lepo čitljivo tudi v drugih jezikih. Morda malo skepse zaradi črke 'j', ampak meni se zdi posrečena rešitev. Seveda, pridejo v poštev tudi Erik, Filip, ... po mojem je res važno, da ne pride do napak pri čitanju (pomisli naprimer na ime Katja, če ga zapišeš v pisani cirilici, je mogoče prebrati Kapija, kar pa v srbščini pomeni vse kaj drugega :) )
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:17:58
|
|
|
|
taška30
|
Kaj pa samo Mark ali samo Patrik?
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:19:38
|
|
|
|
Marogica
|
Lahko izgovorljiva so tudi vsa slovenska imena brez šumnikov. Nekaj si jih že omenila Urban, Nejc. Oprosti, ampak meni se ta zgoraj našteta tuja imena zdijo grozna-seveda pa je to stvar okusa, kajti tudi meni so slovenska imena zelo všeč. Seveda pa se boš morala odločiti sama ali za slovensko ime, ali pa se boš zamerila mami.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:26:00
|
|
|
|
Teya
|
mama je že imela svojo izbiro, ko je izbirala ime zate...zdaj si na vrsti ti in imaš vso pravico poimenovati otročka s takšnim imenom kot si želiš....če se tudi ti strinjaš z maminim predlogom, potem cool, daj internacionalno ime, saj jih je veliko, tudi med tipično slovenskimi, kot npr. že zgoraj omenjen Luka...pa tudi res je, da če otročku daš ime brez šumnikov, šičnikov in mogoče še brez črke "J", skoraj nebi smel imeti problemov v tujini... kaj pa npr. Niko, Marko??? Moti tudi črka "K"???
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 18:59:32
|
|
|
|
kofetek2010
|
naš je Gal, ki bi naj bilo slovensko ime, a izhaja iz Galcev, Galicije, Galusa :) in se čisto lepo izgovori tud v tujih jezikih 8)
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 19:00:09
|
|
|
|
anajmad
|
Vsak izbira po svojem okusu imena.Menim,če so ti všeč takšna imena,jih pa pač izberi.Meni osebno dva imena pri otroku niso všeč.Ponavadi ga pokličeš samo po enem.Pa tudi v praksi,ko bo večji in ga boš klicala po ulici,se ti bo prej sfecljalo,tamali ti bo pa že ušel:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-.Izberi tisto,ki je tebi všeč in zavedaj se,da ga bo otrok nosil vso življenje in da bo ponosem na svoje ime. en lp:morje:D.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 19:50:07
|
|
|
|
jazz
|
Če bom imela še enga fantka bo TIVEN.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:00:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Hm, hci od ocijeve sestricne je dala malemu ime Matija, ker je sprejemljivo v obeh jezikih. Trenutno zivi v Rimu, vednar se redno vraca v Slovenijo in je zelela bolj slovensko ime. lp,:fis: Kaj pa Aleksander?
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:03:38
|
|
|
|
MINEJA
|
Meni so všeč: - TINAJ (ker je to moj sinček) - VID - NAJ - MAJ - LAN - TIAN - VAL - VITO UPAM, DA SEM KAJ POMAGALA! :kuza::kuza::kuza:
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:12:34
|
|
|
|
Jančika_
|
Jaz bi mu vseeno dala slovensko ime. Se bodo drugi pač malo potrudili pri izgovorjavi. Kaj pa tisti ljudje s slovenskimi imeni, ki grejo kasneje živet v tujino? Saj si ne spreminjajo imena.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:20:03
|
|
|
|
mehurčica
|
Filip, Erik, David(moj sinek), Patrik, Luka, Lucas, Peter, Denis, Marko/Mark, Gregor, Tomi/Tomas, Robert,... To se meni zdijo bolj internacionalna imena.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:21:02
|
|
|
|
African queen
|
Jaz bi dala vsekakor eno international ime,da ne bo imel nikjer težav..
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:35:21
|
|
|
|
lex
|
Mi imamo fantka po imenu Aleks in je tako internacionalno. Pa ni za to dobil tako ime:)
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 20:53:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Strinjam se s tvojo mamo, predvsem, če veš, da bo otrok veliko časa preživel v tujini. A veš kako je zoprno vsakič sproti razlagati, kako se tvoje ime prebere oz. napiše, ga črkovati vsakemu, ki ga od tebe pričakuje v uradih, na pošti,... zakaj bi se otrok s tem mučil, če lahko izbereš ime, ki bo uporabno v obeh jezikih. Sploh pa v kombinaciji z italijanščino, kjer je dovolj, da slovensko sprejemljivemu imenu odvzameš j, italijansko sprejemljivemu pa finalni e. Če ime vsebuje črko c/k, svetujem, da obdržiš kar k. Ker k bo večina ljudi prebrala kot k, c pa vsak po svoje. In če želiš otroku prihraniti začudene poglede, potem opusti dve imeni in izberi samo enega. Mark, Patrik, Jan ali Ian, Luka ali Lucas,... Primernih imen je veliko. Pa še nekaj. Sama sem bila v podobni situaciji, tudi moj mož je tujec in najin sin ima ime, sprejemljivo v obeh državah.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 21:23:47
|
|
|
|
tinčica
|
ma meni je bil pa vedno všeč ime DINO, ampak mojmu :love: ne, zato je bil na koncu TIO.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.8.2005 21:33:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 22:02:35
|
|
|
|
Timotej
|
Če bom jst mela kdaj sina, bo Urban.
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 22:18:23
|
|
|
|
frutka_
|
F I L I P P H I L L I P P H I L L I P E F E L I P E Po domače pa je naš Filčipilči!
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 11.8.2005 22:35:11
|
|
|
|
k1
|
žanluka ali mark
|
|
|
|
Ime za fantka - HELP !! 12.8.2005 9:54:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Smo bili na morju in tam se je trlo tujcev. Vsak, ki je vprašal, kako je malemu ime, je FILIP normalno izgovoril. Pa če je bil Hrvat, Italijan, Nemec, Šved, Anglež.... :)-
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......