Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 14.2.2011 13:48:05
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Če dodaš kis, perilo 1000 % ne bo smrdelo po kisu (samo dat ga je treba v boben, ne v kak predalček za mehčalec - ker od tam stroj vzame proti koncu pranja), bo pa mehkejše, boljše oprano in bolj dišeče, ker kis zmehča vodo in zato prašek lahko prodre globlje v perilo in je tako učinkovitejši. Preizkušeno - jaz perem tako zdaj kake pol leta. Aja - pa če dodajaš kis, lahko količino praška zmanjšaš. Jaz dajem cca. 50 ml tekočega praška + 1 dl kisa v dozirno posodico, ki jo dam v stroj med perilo. zmajaz.....hvala na informaciji, bom naslednjič poskušala s kisom..... Nisem imela pojma, da se s kisom da prati...... Za to foro sem zvedela od EKOGREEN tu na RR.
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 14.2.2011 14:24:31
|
|
|
|
HuAnita
|
Softlan - iz Muellerja, pri meni ta zmaga
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 15:56:18
|
|
|
|
pizmek
|
Kateri kis pa to uporabljate?
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 16:10:44
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: posh Tudi jaz uporabljam kis namesto mehčalca. Uporabljam pa tekoči frosch-aloe vera. Pisano ne diši, belo na 60 st. tudi ne-bolj vonj po čistem in opranem....brisače pa perem na 95 in sušim v sušilcu in prav lepo dišijo. Isto. Za enkrat še bolj preizkušam, kateri prašek najbolj diši in tale Frosch je kar dober, pa Ariel tudi, naslednji je na vrsti roza Rex. Delam pa kot zmajaz; 50ml praška in deci kisa.
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 17:40:55
|
|
|
|
elevitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pizmek Kateri kis pa to uporabljate? mene tudi to zanima.. alkoholni.. jabolčni ???? (nikoli nisem probala pa nebi rada kaj posračkala) torej kis v boben, pralni prašek v predalček... mehčalec ni potreben ?
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 18:51:55
|
|
|
|
zmajaz
|
Lahko je načeloma katerikoli kis - najboljše pa alkoholni oz. Vegis, kis za vlaganje (tuš znamka) v 3l kanglici je najcenejši in super za pranje in čiščenje.
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 19:22:05
|
|
|
|
Najaa
|
Alkoholni kis. Jaz ne bi jabolčnega dajala. Dam pa v posodico skupaj prašek in kis, pa direkt v boben. Nič ne dajem v predalčke.
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 21:38:16
|
|
|
|
elevitka
|
Aha! Super in hvala obema !
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 15.2.2011 22:33:55
|
|
|
|
ronja
|
Kaj pa tiste ki ne uporabljate mehčalca in perete s kisom? Jaz nikakor ne morem najti praška po katerem bi mi cunje dišale. So kar nekako brez vonja, pa ne vem zakaj ???? Zdaj imam Persil in ga bo zmanjkalo, in res ne vem katerega naj kupim, da bojo vsaj malo dišale Če pereš s pralnimi oreški in daš kis za mehčanje, lahko v predalček za mehčalec dodaš poleg kisa še kako kapljico eteričnega olja (vonj po izbiri). Ali pa daš v sušilec (če pozimi tam sušiš cunje) vrečko, napolnjeno s sivko (iz dovolj močne tkanine in dobro zašito, da se ne strga) ali pa volnene krogle, na katere kapneš kako kapljico eteričnega olja.
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 16.2.2011 10:18:18
|
|
|
|
zvezdica_1
|
ronja jaz kisa ne dajem v predalček za mehčalec, ampak kar v posodico za tekoči prašek ( gel) in direkt v boben... trenutno še imam nekaj ariela, ampak razmišljam o dashu... saj ariel lepo diši, ampak sem se že malo naveličala vonja. mehčalec uporabljam samo za volno in občutljivo perilo, kakih 30 ml dam noter, trenutno je silan almond milk ( diši pa božansko)
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 16.2.2011 22:18:26
|
|
|
|
anckabancka
|
Jaz tudi perem s kisom in z Dashem. Perilo mi lepo diši, porabim veliko manj pralnega praška pa še bolj EKO se obnašam
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 17.2.2011 7:28:43
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Lahko je načeloma katerikoli kis balzamični?
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 17.2.2011 7:49:18
|
|
|
|
Freya88
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Lahko je načeloma katerikoli kis balzamični? are you kidding me?:) alkoholni seveda...
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 17.2.2011 9:17:23
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Lahko je načeloma katerikoli kis balzamični? are you kidding me?:) alkoholni seveda... balzamični s česnom
|
|
|
|
RE: Skrivnosti dišečega perila 17.2.2011 21:39:40
|
|
|
|
Dadi
|
Pri nas peremo načeloma z Dash-em ali s Persilom-tekoči praški. Mehčalce pa mal menjam, dam jih le redko, ker mam sušilca in že sam Dash ima tak lep vonj.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?