|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj samostojno sedenje
12.2.2011 21:09:11   
.tojeto.
Pozdravče.

Naš 7,5 mesečnik ne kaže nobenega znaka, da bi se kaj kmalu usedel.
Lepo se kotali, pa ritko dviguje in se postrani igra. Včasih mu uspe ritemsko premagati kakšne pol metra. Zelo rad se steguje proti višjim policam in zmeče vse na tla. Posedam ga ne, ker vsi pravijo, da to ni dobro. Tako ali tako pa se takoj prevrne, če ga kdaj (zelo redko) posedem.
Do kdaj je normalno, da še ne sedi? Kdaj so pa vaši pričeli samostojno sedeti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj samostojno sedenje
12.2.2011 21:14:29   
amelie
Moj mali je ravno tak čas nekje začel samostojno sedeti. Tudi ga nisem nikoli posedala, vsake toliko sem preverila, če že lahko sedi, to je pa tudi vse. V razvojni niso bili nič zaskrbljeni, ko pri 7. mesecih še ni sedel, tako da mislim, da ne rabiš nič skrbet. user posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj samostojno sedenje
12.2.2011 22:04:57   
Barbara_L
To se pa nič sekirat, naš bo jutri 9m, pa šele sedaj tako na približno sedi. Najprej se je začel kotalit in od strani igrat, nato počasi z eno roko vleči naprej..amapk to nekje v 8 mesecu. Vprašala sem tuid ped., pa je rekel, dani nobene panike glede sedenja. Je pa prav, da je ne posedaš.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 0:29:57   
ribica.
to glede posedanja je tako smešna zadeva. Tudi jaz svojega nisem nič posedala, češ bo že sam, ko bo zmogel. Ko sva bila pri 6-ih mesecih v posvetovalnici, pa me je sestra vprašala, če ga kaj dam sedet?? me je tako debelo pogledala, ko sem ji rekla, da ne, ker so to naj ne bi, dokler tega ne zmore sam. Pa me je še bolj debelo gledala, češ, za katero luno pa si ti, otroku še sedenja ne privoščiš. IN je rekla da ga naj posedem in ga z blazinami založim, da je to tud krepitev mišic - go figure! Sicer tega nikakor nisem storila, otrok mi je sedel samo v naročju, kjer je sam to želel. Sedaj pa že sedi lepo sam, le kadar se preveč stegje za igračami, ga zvrne, tako da mu samo od zadaj dam blazino, da ne tresne z glavo, sedi pa čisto sam.
Drugače pa ni panike, moja prva še pri 8,5 mesecih ni tako lepo sedela, kot sedaj moj 6,5 mesečnik. Se ne mudi.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 9:46:08   
Anonimen
Moj je začel sedeti pri enih 7,5-8ih mesecih - kar pozno glede na njegov ostali razvoj, ki je bil bliskovit, ampak ga tudi jaz nisem hotela podlagat z blazinami, nikoli ga nisem posedala, ker sem želela, da bi se sam. 

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 9:56:55   
Izabelina
mah ne govort sploh... patronažka je rekla naj svojo še ne 5 mesečnico posedem v stolček za hranjenje... pa naj jo mal podložim in fiksiram z blazinami... user posted image P je pa rekla, da naj je ne dajem sedet dokler se ne bo sama posedla... pol pa vedi kaj je prou in kaj ne...

drugače v naročju hoče sama sedet se tut potegne naprej, da ni naslonjena name... ampak v stolček je pa ne bom dala...


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 10:12:17   
archie
od kdaj naprej pa lahko v naročju sedijo? seveda tako, da jih držimo objete okoli pasu (moje roke so kot nekakšen krog okoli nje). 

_____________________________

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 13:29:44   
marjetica8
Naš je približno sam sedel pri 9m, ampak se ni sam posedu - če smo ga posedli, je obsedel. Čisto samostojno pa se je vsedel šele pri 10m. Nam so tudi rekli v RA da naj ga ne posedamo dokler se ne bo sam vsedel. Ma 10mesečnika je že kr malo težko ne - posedat k že sam izkazuje željo da bi sedel...pa sem pol to vprašala in je rekla tko: Otroka naj se ne bi posedalo dokler nima razvitih vseh prehodov do faze sedenja. Ko pa je jasno da ima prehode razvite in se samo še vsest sam ne zna, pa ga lahko in je celo priporočljivo da ga posedaš.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 13:30:31   
tjasaoasis
Moja je sedaj stara korigirano 4 mesece in se že kakšne tri tedne hoče dvigovat v sedeč položaj (ampak z ramenskimi mišicami, ne še toliko s trebušnimi). Če je v naročju pa je to še toliko bolj intenzivno, tako da je pri njej varianta da ali jo čisto posedem ali pa čim bolj poležem. Pri vseh vmesnih položajih se zakrči in hoče dvignit. Večinoma berem, da zgodnje posedanje ni dobro in jo imam zaenkrat še največ na tleh in hvalabogu se zna za kar nekaj časa zamotit, saj mi sicer tole njeno dvigovanje dela probleme tudi pri nošenju. Verjetno bom počakala še kakšen mesec, da si okrepi še trebušne mišice potem pa jo bom dala za malo dlje v sedeč položaj.

< Sporočilo je popravil tjasaoasis -- 13.2.2011 13:31:11 >

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 13:33:07   
divans1
Naš je začel sam sedeti pri 7 mesecih.

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj samostojno sedenje
13.2.2011 16:02:20   
Anonimen
Moja je tam nekje pri 7 mesecih.Tak ,da ne se preveč obremenovat ,kdaj se bo začelo sedenje.Eni prej ,eni poznej.

(odgovor članu .tojeto.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj samostojno sedenje
14.2.2011 8:48:07   
kristinaj
ta velika se je sama vsedla pri 6,5m, mali nekje pri 7, ker vem, da se je znal prej vzdigniti ob kavču in ker ni znal sesti je vedno padel...  :))))

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj samostojno sedenje
14.2.2011 21:02:16   
scarlett_
Moja je stara 8, rekli so pa, da bo neki na približno sedela čez 3 mesece. Ima sicer res težave z mišicami, tako da je malo drugače, ampak kar sem želela poudarit je, da na koncu se itak vsi zglihajo in ni več važno kdaj so začeli delat to in uno. Da pa ne bi sedeli, pa itak ni skrbi .. sej odrasli znamo tud vsi user posted image user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj samostojno sedenje
14.2.2011 21:11:06   
natasarobi
Sin je star 6,5 mesecev in že skoraj mesec sedi brez opore (sam lvi ravnotežje), res pa če ga damo sami v sedeč položaj, sam se še ne usede. Ga damo sedet, vendar mu ne dajemo blazin okoli njega. V vozičku in naročju se sam dviguje s trebušnimi mišicami in včasih se dvigne brez težav. 

P. je rekla, da ga ne smemo posedat preveč, fizioterapevtka pa nam je rekla naj treniramo sedenje. Kaj je prav user posted image  Pojma nimam. Občasno ga damo sedet in ga podpiramo z rokami kljub temu, da sam lovi ravnotežje.

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj samostojno sedenje
14.2.2011 21:47:08   
nikita*
Nisem komentarjev brala, tako da lahko da je že kakšna napisala, da je to čisto odvisno od otroka, ko je sam dvolj sposoben, močen, bo sedel nič jih ne smemo siliti. Eni prej drugi kasneje.

Z mojo prijateljico sva rodile isti dan isto leto. Pa je naš sam sedel malo prej kot pri 6-ih mesecih, njena pa slab mesec sama sedi,...


_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.


(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj samostojno sedenje
15.2.2011 10:28:10   
.tojeto.
Hvala vsem za izkušnje. Veliko bolj koristijo, kot zmedeni odgovori različnih P in sester in patronažnih in knjig...
Posedati ga ne mislim, bom pa vesela, ko bo sedel - samo zato, ker bo potem hranjenje precej lažje kot v gugalničku, kjer ga hranim sedaj.
Lep pozdravček.

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?