Kdaj samostojno sedenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


.tojeto. -> Kdaj samostojno sedenje (12.2.2011 21:09:11)

Pozdravče.

Naš 7,5 mesečnik ne kaže nobenega znaka, da bi se kaj kmalu usedel.
Lepo se kotali, pa ritko dviguje in se postrani igra. Včasih mu uspe ritemsko premagati kakšne pol metra. Zelo rad se steguje proti višjim policam in zmeče vse na tla. Posedam ga ne, ker vsi pravijo, da to ni dobro. Tako ali tako pa se takoj prevrne, če ga kdaj (zelo redko) posedem.
Do kdaj je normalno, da še ne sedi? Kdaj so pa vaši pričeli samostojno sedeti?




amelie -> RE: Kdaj samostojno sedenje (12.2.2011 21:14:29)

Moj mali je ravno tak čas nekje začel samostojno sedeti. Tudi ga nisem nikoli posedala, vsake toliko sem preverila, če že lahko sedi, to je pa tudi vse. V razvojni niso bili nič zaskrbljeni, ko pri 7. mesecih še ni sedel, tako da mislim, da ne rabiš nič skrbet. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Barbara_L -> RE: Kdaj samostojno sedenje (12.2.2011 22:04:57)

To se pa nič sekirat, naš bo jutri 9m, pa šele sedaj tako na približno sedi. Najprej se je začel kotalit in od strani igrat, nato počasi z eno roko vleči naprej..amapk to nekje v 8 mesecu. Vprašala sem tuid ped., pa je rekel, dani nobene panike glede sedenja. Je pa prav, da je ne posedaš.




ribica. -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 0:29:57)

to glede posedanja je tako smešna zadeva. Tudi jaz svojega nisem nič posedala, češ bo že sam, ko bo zmogel. Ko sva bila pri 6-ih mesecih v posvetovalnici, pa me je sestra vprašala, če ga kaj dam sedet?? me je tako debelo pogledala, ko sem ji rekla, da ne, ker so to naj ne bi, dokler tega ne zmore sam. Pa me je še bolj debelo gledala, češ, za katero luno pa si ti, otroku še sedenja ne privoščiš. IN je rekla da ga naj posedem in ga z blazinami založim, da je to tud krepitev mišic - go figure! Sicer tega nikakor nisem storila, otrok mi je sedel samo v naročju, kjer je sam to želel. Sedaj pa že sedi lepo sam, le kadar se preveč stegje za igračami, ga zvrne, tako da mu samo od zadaj dam blazino, da ne tresne z glavo, sedi pa čisto sam.
Drugače pa ni panike, moja prva še pri 8,5 mesecih ni tako lepo sedela, kot sedaj moj 6,5 mesečnik. Se ne mudi.




Anonimen -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 9:46:08)

Moj je začel sedeti pri enih 7,5-8ih mesecih - kar pozno glede na njegov ostali razvoj, ki je bil bliskovit, ampak ga tudi jaz nisem hotela podlagat z blazinami, nikoli ga nisem posedala, ker sem želela, da bi se sam. 




Izabelina -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 9:56:55)

mah ne govort sploh... patronažka je rekla naj svojo še ne 5 mesečnico posedem v stolček za hranjenje... pa naj jo mal podložim in fiksiram z blazinami... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] P je pa rekla, da naj je ne dajem sedet dokler se ne bo sama posedla... pol pa vedi kaj je prou in kaj ne...

drugače v naročju hoče sama sedet se tut potegne naprej, da ni naslonjena name... ampak v stolček je pa ne bom dala...




archie -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 10:12:17)

od kdaj naprej pa lahko v naročju sedijo? seveda tako, da jih držimo objete okoli pasu (moje roke so kot nekakšen krog okoli nje). 




marjetica8 -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 13:29:44)

Naš je približno sam sedel pri 9m, ampak se ni sam posedu - če smo ga posedli, je obsedel. Čisto samostojno pa se je vsedel šele pri 10m. Nam so tudi rekli v RA da naj ga ne posedamo dokler se ne bo sam vsedel. Ma 10mesečnika je že kr malo težko ne - posedat k že sam izkazuje željo da bi sedel...pa sem pol to vprašala in je rekla tko: Otroka naj se ne bi posedalo dokler nima razvitih vseh prehodov do faze sedenja. Ko pa je jasno da ima prehode razvite in se samo še vsest sam ne zna, pa ga lahko in je celo priporočljivo da ga posedaš.




tjasaoasis -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 13:30:31)

Moja je sedaj stara korigirano 4 mesece in se že kakšne tri tedne hoče dvigovat v sedeč položaj (ampak z ramenskimi mišicami, ne še toliko s trebušnimi). Če je v naročju pa je to še toliko bolj intenzivno, tako da je pri njej varianta da ali jo čisto posedem ali pa čim bolj poležem. Pri vseh vmesnih položajih se zakrči in hoče dvignit. Večinoma berem, da zgodnje posedanje ni dobro in jo imam zaenkrat še največ na tleh in hvalabogu se zna za kar nekaj časa zamotit, saj mi sicer tole njeno dvigovanje dela probleme tudi pri nošenju. Verjetno bom počakala še kakšen mesec, da si okrepi še trebušne mišice potem pa jo bom dala za malo dlje v sedeč položaj.




divans1 -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 13:33:07)

Naš je začel sam sedeti pri 7 mesecih.




Anonimen -> RE: Kdaj samostojno sedenje (13.2.2011 16:02:20)

Moja je tam nekje pri 7 mesecih.Tak ,da ne se preveč obremenovat ,kdaj se bo začelo sedenje.Eni prej ,eni poznej.




kristinaj -> RE: Kdaj samostojno sedenje (14.2.2011 8:48:07)

ta velika se je sama vsedla pri 6,5m, mali nekje pri 7, ker vem, da se je znal prej vzdigniti ob kavču in ker ni znal sesti je vedno padel...  :))))




scarlett_ -> RE: Kdaj samostojno sedenje (14.2.2011 21:02:16)

Moja je stara 8, rekli so pa, da bo neki na približno sedela čez 3 mesece. Ima sicer res težave z mišicami, tako da je malo drugače, ampak kar sem želela poudarit je, da na koncu se itak vsi zglihajo in ni več važno kdaj so začeli delat to in uno. Da pa ne bi sedeli, pa itak ni skrbi .. sej odrasli znamo tud vsi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




natasarobi -> RE: Kdaj samostojno sedenje (14.2.2011 21:11:06)

Sin je star 6,5 mesecev in že skoraj mesec sedi brez opore (sam lvi ravnotežje), res pa če ga damo sami v sedeč položaj, sam se še ne usede. Ga damo sedet, vendar mu ne dajemo blazin okoli njega. V vozičku in naročju se sam dviguje s trebušnimi mišicami in včasih se dvigne brez težav. 

P. je rekla, da ga ne smemo posedat preveč, fizioterapevtka pa nam je rekla naj treniramo sedenje. Kaj je prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pojma nimam. Občasno ga damo sedet in ga podpiramo z rokami kljub temu, da sam lovi ravnotežje.




nikita* -> RE: Kdaj samostojno sedenje (14.2.2011 21:47:08)

Nisem komentarjev brala, tako da lahko da je že kakšna napisala, da je to čisto odvisno od otroka, ko je sam dvolj sposoben, močen, bo sedel nič jih ne smemo siliti. Eni prej drugi kasneje.

Z mojo prijateljico sva rodile isti dan isto leto. Pa je naš sam sedel malo prej kot pri 6-ih mesecih, njena pa slab mesec sama sedi,...




.tojeto. -> RE: Kdaj samostojno sedenje (15.2.2011 10:28:10)

Hvala vsem za izkušnje. Veliko bolj koristijo, kot zmedeni odgovori različnih P in sester in patronažnih in knjig...
Posedati ga ne mislim, bom pa vesela, ko bo sedel - samo zato, ker bo potem hranjenje precej lažje kot v gugalničku, kjer ga hranim sedaj.
Lep pozdravček.




Stran: [1]