deveta
|
srečnica: moja tašča se je pred leti začela zaklepat, pred svojo taščo. Ko moža ni doma, se zaklene. Njena tašča (torej babica od mojega moža) je podobne sorte. Pred leti so živeli , sicer v ločenem gospodinjstvu, ampak v hiši s skupnim vhodom. Pred leti je moja tašča, vzela kredit in svoji tašči naredila prizidek k hiši (ful lepo stanovanje v pritličju "ker je stara, ne more hodit po stopnicah...........), zgornje stanovanje sva dobila midva, s tem da smo uredili zunanji vhod. Je rekla tašča: tako se bomo imeli raje. Torej s svojo taščo HB ni nekih težav. So kaka nasprotovanja samo to je normalno. Tašča od tašče pa je . Z mano sicer nima problemov, ker sem bila obveščena kakšna je in sem hitro pokazala kakšna sem. Tako da sva "najboljše prijateljice". Pravi, da kako je vesela da ima njen unuk tako dobro ženo in kakšno slabo ženo ima njen mož. samo se ne vpraša zakaj je žena od njenega sina (moja tašča) že večkrat skoraj živčnega fasala (ampak pravega ne kar tako). Sicer vsak ki jo spozna pravi da je zlata ženska. Vendar do trenutka ko ne živiš več kot par dni z njo. Zdaj bi lahko do onemoglosti naštevala, samo se mi spi in bom šla spat. Če me bo volja jutri še kaj dodam, da se boste malo nasmejale ali pa za glavo prijemale. Torej: ko so v hiši z istim vhodom živele je bila zmeraj, ko so oni šli stran v njihovi kuhinji. Brskala po smeteh in jim hrano (ostanke, kosti od rib...) puščala na mizi, češ da se hrane ne meče v smeti ampak, da al na gnoj al pa živalim. Če je kako strgano oblačilo vrgla v smeti je bilo kmalu na kupu za ponovno likanje. Ko ni imela zadosti perila za napolnit stroj, je hodila v njihovo spalnico in jim z omare pobirala stvari, za napolnit stroj. Enkrat pride tašča domov in vse sobne rože so bile porezane skoraj do zemlje. Njej je ena šinjora (je hodila delat v Trst (čistit, bogatim družinam in tem gospem pravijo šinjore), da je tako treba naredit. In ona je to naredila tudi svoji snahi, ker njena snaha je pač nevedna. Neprestano očita, da brez nje ne bi bilo nič in da je za hišo in vse zaslužna ona. Je res, da je bila parcela njena in je finančno pomagala pri gradnji. Vendar moja tašča je od 16 leta zaposlena in je bila samo enkrat v življenju na pravem dopustu, moj tast (torej njen sin), pa je v tistem času (gradnja giše) delal dve izmeni. Ona misli da je vse ona dala, kje pa zdaj živi, a ne živi tudi ona tukaj, za koga pa je dajala dnar če ne za sebe. Ampak ne ona je naredila celo hišo in drugi so samo gledali. Da ne povem še tega, da je moja tašča noseča temelje za hišo kopala. Moja tašča je bila trener gimnastike in ko je hodila na treninge je hodila njenga moža (svojega sina) pumpat proti njej, mu govorila vse mogoče. Da ne govorim o tem, da je bila včasih gostinka in hodila pozno domov; to je pomenilo da je **** in hodi k drugim in bogi njen sin je sam doma. Joj, se bom ustavla, da ne bo prehudo. saj po drugistrani ni slaba in je zelo radodarna, res da vse kar ima in naredi ti vse kar je v njeni moči. Samo je ni dobro prevečkrat kaj prosit, saj hitro reče: jaz sem ti dala vse kar sem imela. Je pa izredno delavna ženska, ki je zrastla v težkih časih (vojna, mama kmalu umrla in skrbela je za 9 mlajših bratov in sester..., kasneje bila kar v redu stoječa gospodinja lastnega gospodinjstva, kar je dosegla s trdim delom). Torej vseskozi je bila glavna in pomembna. Ko se je pa preselila v novo hišo, kjer je imela ločeno gospodinjstvo (mož je že pred tem umrl), ni bila več pomembna. ja in to je bilo hudo zanjo in vedno hujše za vse skupaj. Mislim da sem se dovolj razpisala, grem res spat zdaj
|