Betkica -> RE: Januarski sončki 2011 (23.2.2011 11:35:11)
|
BARBY; za grlo v lekarni kupiš Isla (bombončki za lizat, so pa ful zanič pa ful pomagajo). Jaz sem jih jedla v nosečnosti in so čist narejene iz zelišč. Meni je v lekarni rekla, do so to edine, ki jih smeš v nosečnosti, tako da predvidevam da jih sedaj tudi lahko. Tudi mene večkrat boli grlo in jih tudi jemljem in dojim. Pa čaj gorski mah. Tudi zelo pomag in zelo zanič. Izboljšaš ga z medom. Tudi v lekarni. Putka; ja malce se bom postila, da vidim če bo kaj haska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Multi-mam; sem mogla prav pogledati, ker niti odprla nisem . Malo večja škatljica, v kateri so posamezne vrečke z gelom. Vrečke pa nisem odpirala, sej verjetno poznaš!? Če te še zanima sporoči! Moj sonček ima 4,5kg in je star 7 tednov.Čez noč je imel prvič planičko št2 in je na strani vse ven prišlo. Je bil zjutraj čisto moker. Kot bi mu bila prevelika ali pa je nisem dobro napela!? Kdaj imate name zamenjeti številko oz ali je katra še prišla na 2? Pika, kdaj si ti prišla na 2? Inčika; jaz uporablajm kapljice iz deteljice, pa sploh ne vem ali ima keče. Pri nas je najhuje od 18.00 ko poje obrok in do naslednjega po katerem gre spat. Torej med 20-21-o uro. Mogoče je le zmatran in bi šel rad spat, ker celi dan spi le tu in tam kakšno urico. Celi čas ga moraš imeti v naročju in nositi okoli, da je tiho. Potem gleda in opazuje, ko pa ga želiš odložiti pa v jok. Zvija se ne!? Jaz zjutraj dan 2 kaplici D vitamina, potem pa do večera pri vsakem obroku 5 kapljic proti krčem. Jaz tudi dojim in dodajam. Zjutraj se pozna sta res polni, zvečer pa prazni. Jaz pri vsakem obroku podojim iz obeh in nato dodatek. Čez dan mi poje 120, zvečer pa tudi 180. Sem pa tudi jaz poskusila kak obrok ne dojiti, pa ni efekta. Manj ko boš pristavljala, še manj bo mleka. Povpraševanje-ponudba! Pikice so rdeče in drobne. Začelo se je po ličkih, nato pod bradico, na tilnik in po tebuščku do popka. Na ličku so se posušile in ima zelo hrapavo kožico. Ali se premikajo? Ne vem, so pa včasih bolj vidne, včasih manj! So bolj mazoljčki , ne flekci! Lu, vsi dol spravljate temenca, zakaj mi je pediatrinaj rekle, naj jih ne? Kako se sploh tega lotiš in kako veš kateri so pravi? Nad čelom ima teke kot so barva kože, zadaj na glavici pa so prav tako luske, samo da so bele barve kot prhlajaj! Spredaj so res zalepljene na čelo, zadaj pa kar praši od njih. Spanje. Jaz delam tako…ko se zjutraj zbudi pogledam na uro in če je npr. med četrto in peto uro, mu dam dudo in potem spi še kakšno uro. Rada bi ga nekeko navadila na 5.00. Včasih tudi spi dlej, takrat ga pustim. Tudi malce sem ga začela opazovati in ko ga nahranim…če gleda in se smeji ga imam pri sebi, če pa vidim da se mu spi, pa da takoj nesem v posteljico. Če začne jokati, ga pustim in čez 5min mu dam v usta dudiko in tako spi kakšno urico. Pvi otrok je pač očitno poskusni zajec. Zvečer gre pa tudi vedno približno ob isti uri spar. Pa naj se mu smeje ali spri. Včeraj se mi je smejal, pa sem ga dala v posteljico in je čez 10min že spal. Tako je pri nas!
|
|
|
|