Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 13:03:44
|
|
|
|
Tiasana
|
No da se še jaz malo javim.. Sprva: Barby čestitke še z moje strani!!! Mi smo danes stari 11 dni, težki pa že 3660g.. je rekla patronaža, da prav lepo napredujemo. Drugače pa se midva dojiva na 3-4 ure, tudi ponoči se tako zbuja in moram reči, da se vmes še kar dobro naspimo, tako da ni panike. Popek nam še ni odpadel, nam pa bo najbrž prav kmalu. Po prihod iz bolnice sem imela nekaj težav z mlekom (premalo), zdaj pa je ok., tako da mi ni potrebno dodajat. Mi pa zelooo pomaga moja mami, tako da vse pohvale ji . Imam namreč srečo, ker je pred tremi meseci šla v penzijo .. Se pa prav bojim, ko se bodo začeli krčki.. bomo vidli kako bo. Je pa drugače res full pridkan bimbo . Vreme pa je res klavrno.. sicer pri nas občasno pokuka sonček, vendar se potem hitro skrije. Pa še cel teden bo tako.. Bomo zgleda morali še počakat na naš prvi odhod ven.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 13:46:31
|
|
|
|
maggie27
|
Ojla punce! Naš Gal je bil pa v soboto star 1 mesec!! Jutr bomo pa vidl kako kej napreduje pri pediatru. Naš se tud rad po rokah nosi, tko da sem že cel ekspert ratala kako delat stvari samo z eno roko ! HB so me odrešili sorodniki, ko so prinesli za darilo ŠTORKLJO in sva ga sedaj dala 2x noter in so bli taki protesti da je blo joj! Ampak upam da se bo navadil sčasoma. Tud pri nas je že uvedel neke vrste urnik hranjenja in se ga kr drži, tko da lahko mal planiram stvari. Ponoči je pa tud kar priden, čeprav me več kot 4 ure še nikoli ni pustil spat . Krčki ga še vedno dajejo, čeprav se mi zdi da Biogaia kapljice mal pomagajo, možno je pa tud da popoldne in proti večeru joka tud zato ker je od celega dneva siten in utrujen, ker ful mal spi - v bistvu počiva po 15-20 min, včasih spi po 1 uro ali malo več. A vaši tud bolj malo spijo čez dan? Kopamo se zvečer, med 20.30 in 21.00, tko da potem še papca in če imam srečo zaspi tam do ene 22.30. Kapico ima gor ene pol ure, prej mu pa laske še s fenom posušim, ker ima ful las . Jah tale vreme je spet kislica in ne bomo mogli nič ven, pa tko lepo je pančal v vozičku. Lepo se mejte.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 14:12:21
|
|
|
|
rdečebela
|
joj,kakšno bedno vreme,nimam niti nobene volje za vozičkat :( Danes je bla spet patronažna na obisku,spet smo se tehtali,od petka smo pridobili 120g,super.sem pa omenila,da mi zmanjkuje mleka in da sem ji zvečer malce dodala.za zjutraj ji nisem omenila.je poklicala pediatrinjo da mi napiše recept za neke tablete,ki so sicer proti slabosti,ampak imajo kot stranski učinek da se poveča količina mleka.poleg tega sem včeraj na forumu zasledila da obstajajo tudi neke kapljice za večjo proizvodnjo.seveda bi probala karkoli da bi se stanje izboljšalo. Tudi naša mala sitnari ko je budna.ali hoče dudo ali pa mora kdo non stop drgnit v njo :) ponoči nardi 5urc tam do 2h ali 3h,potem bi pa kar na 2uri rada nekaj...
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 14:24:28
|
|
|
|
Lu
|
IZVIRNO SPOROČILO: rdečebela joj,kakšno bedno vreme,nimam niti nobene volje za vozičkat :( Danes je bla spet patronažna na obisku,spet smo se tehtali,od petka smo pridobili 120g,super.sem pa omenila,da mi zmanjkuje mleka in da sem ji zvečer malce dodala.za zjutraj ji nisem omenila.je poklicala pediatrinjo da mi napiše recept za neke tablete,ki so sicer proti slabosti,ampak imajo kot stranski učinek da se poveča količina mleka.poleg tega sem včeraj na forumu zasledila da obstajajo tudi neke kapljice za večjo proizvodnjo.seveda bi probala karkoli da bi se stanje izboljšalo. - v Italiji, a ne. Bi si jih jaz tudi omislila, če bo šla katero kaj čez mejo Tudi naša mala sitnari ko je budna.ali hoče dudo ali pa mora kdo non stop drgnit v njo :) ponoči nardi 5urc tam do 2h ali 3h,potem bi pa kar na 2uri rada nekaj...
|
|
[Brisano sporočilo] 14.2.2011 15:31:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 15:45:09
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miii JančiF - bi prejšnje dni kaj napisala, pa smo imeli tok dela z našim , da sem utegnila sam kaj prebrati, napisati pa nč ti imaš očitno nek dober recept za spanje, deli ga prosim z nami Naš recept je popolnoma preprost - dan preživimo tako, kot gospodična želi. Res pa je, da je večji del dneva budna in občasno malo zadrema. No, danes je že 2x zaspala za 2-3 ure. Ob 19 uri jo vsak dan kopamo in po kopanju jo samo še nahranim in potem samo še dol pade, saj običajno že med hranjenjem zaspi in potem spi. Ob 20 uri (po hranjenju) jo dam v košaro in spi v dnevni sobi, nato pa jo prestavim v njeno posteljo, ko greva midva spat in to je to. Do pred dvema dnevoma sem jo pa takrat, ko sva šla midva spat (okrog 23 ure) previla in nahranila in potem je spala do 5 ali 6 ure zjutraj. Sedaj sem pa samo to previjanje in hranjenje ukinila. Isti sistem smo imeli pri prvorojencu in nam je tudi spal od 1 meseca naprej. Eva je pa sedaj še malo bolj pridna.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.2.2011 16:33:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 18:28:54
|
|
|
|
doty1
|
Lepo pozdravljene mamice:) Skoraj en mesec je že odkar je na svet privekal moj fantek, neverjetno kako hitro gre čas. Drugače pa tudi mi nismo brez težav. Približno 14 dni ga že matrajo krčki upam, da bodo kmalu izginili, ker se mi bošček smili. Poleg tega ga napadajo še mozoljčki. P.S. Pozabila sem napisati PDP mojega sinka Jurija je bil 14.1.2011. lp
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 19:15:45
|
|
|
|
NalLa
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambina naila - bi imela najraje v kakem centru samo ne pridem zraven, spoh v lj. kaj pa ti prodajaš, če ni skrivnost? Jaz imam tole: www.bi-eko.si. Gre za spletno trgovino z eko prehrano, čistili, ta teden bomo dodali pa tudi kozmetiko za otroke in odrasle. Predvsem bi rada prišla v šole in vrtce z eko hrano. Sem osebno ful privrženec tega in bi rada, da otročki čim bolj zdravo jejo Mi smo pa danes imeli prvi pregled in se je poredil mali za 1300 gramov. Zrasel je za 3cm, pa glava mu je tudi zrasla za 3cm
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 20:15:44
|
|
|
|
BARBY_2007
|
evo pa sem si našla čas, da mal pišem...ja tkole moj porod je bil težek, morali so mi ga sprožiti ko sem bla en teden čez rok.trajal je cel dan in je bil hujši kot prvi.v četrtek smo prišle domov, z dojenjem nimamo večjih težav le prsi in bradavice me peklensko bolijo, če ima katera kakšen nasvet kaj naj naredim naj mi pove...drugače pa je Lana zelo pridna čez dan se dojiva na dve do tri ure ponoči pa tudi na štiri do pet ur.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 14.2.2011 20:27:47
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: BARBY_2007 evo pa sem si našla čas, da mal pišem...ja tkole moj porod je bil težek, morali so mi ga sprožiti ko sem bla en teden čez rok.trajal je cel dan in je bil hujši kot prvi.v četrtek smo prišle domov, z dojenjem nimamo večjih težav le prsi in bradavice me peklensko bolijo, če ima katera kakšen nasvet kaj naj naredim naj mi pove...drugače pa je Lana zelo pridna čez dan se dojiva na dve do tri ure ponoči pa tudi na štiri do pet ur. Jaz sem imela prvič in drugič težave z bradavicami, saj sta imela oba naša zelo močen seselni refleks. To sem rešila tako, da uporabljam nastavke in tako so se težave odpravile. Moja formula je nastavki + bepanthen med podoji.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 8:18:04
|
|
|
|
darchy82
|
Tud jst uporabljam nastavke že od prvega dne, ker imam malenkost vdrte bradavice, boli me nič med dojenjem, pa še Lana se ne pritožuje nad tisto plastiko . Sicer se pa občasno namažem s kremo z lanolinom in nimam nobenih problemov. Ima pa tud naša ful močan sesalni refleks. Včasih med dojenjem začne tako vlečt kot da že 3 mesece ne bi jedla pa še prav cmokat začne. Je prav smešna Drugače so pa očitno spletne trgovine postale zelo popularne. Midva z možekom imava namreč tud eno tako spletno trgovino.
< Sporočilo je popravil darchy82 -- 15.2.2011 8:30:01 >
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 8:54:01
|
|
|
|
NalLa
|
Darchy kaj pa imata vidva?
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 9:02:27
|
|
|
|
darchy82
|
Midva imava pa tole spletno trgovino s čaji: http://www.skodelica-caja.com/ To je sicer samo za zraven, ker se moj drugače ukvarja z oblikovanjem spletnih strani.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 9:17:02
|
|
|
|
NalLa
|
Darchy super! Saj pri nama je tudi za zraven. Sva drugače oba zaposlena. Moj v veleprodaji računalniških komponent, jaz pa v trženju. Pa sva se odločila ravno zaradi ljubezni do zdrave prehrane in zaradi tega, da bi še kaj dodatno zaslužila in se naučila še za tole. Sicer je najina zadeva precej specifična, ker se še vedno veliko ljudi zdi eko lari fari, ampak jaz verjamem v to. Najbrž je veliko pripomoglo k temu tudi to, da sem gledala ljubljeno osebo, kako umira in sem se takrat odločila, da bom naredila vse, da se to ne ponovi nikoli več.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 9:44:12
|
|
|
|
darchy82
|
NaILa tale vajina eko hrana tud zgleda super . Škoda da imate dostavo samo v okolici LJ.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 10:01:52
|
|
|
|
NalLa
|
Darchy jest sem tud tele vaše čajčke gledala. Sigurno bom kej naročila, sam čas si moram vzet da zadevo ornk pregledam. Sem včasih ful zeleni čaj pila, pol pa sploh ne vem zakaj sem nehala Iz katerega konca pa si ti, če smem vprašat? Naš mali je danes ful priden, da jest lahko v miru delam :)
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 10:16:48
|
|
|
|
darchy82
|
Jst sem drugače celo življenje živela v LJ, ampak sem se pred 10 meseci preselila na Dolenjsko v okolico Žužemberka, ker je moj od tu in imamo malo več prostora, ker živimo v hiši, stanovanje v LJ je pa bolj majhno, odkar smo trije pa itak rabimo malo več placa. Meni pa dopoldne HB dragi pomaga ker od doma dela, tako da se trenutno carta s svojo pupiko .
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 10:30:37
|
|
|
|
Putka
|
Kolk ste pridne, punce !! In super ideje, meni se zdi spletno nakupovanje zakon!! Hrane sicer še nisem naročala... Ampak smo ljubitelji čaja pri nas, par let kot otrok sem v Aziji preživela.. No, noč je bila spet , ampak je minila.. Mogoče bom za kako urco čez dan zaspala, čeprav imam veliko dela doma.. Pospravljanje me je ujelo, saj je mož še doma, ampak se mu očitno ne ljubi več Grem si zajtrk naredit, ob pol 11h
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 10:38:37
|
|
|
|
Lu
|
Ojla! Glede bolečih bradavic... Joj jaz sem imela prav kri že. Rešila zadevo tudi z nastavki in mazanje z Aventovo kremico. In ker malo pozabim po dojenju mazat se mi ponavlja. Ampak ne do krvi. Tako, da na eni dojim že brez, na eni pa še z nastavkom. Nimaš kaj kot da stisnit zobe in vztrajat. Bo minilo.
< Sporočilo je popravil Lu -- 15.2.2011 10:39:54 >
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 10:53:50
|
|
|
|
NalLa
|
Jest pa sem trenutno za vse več ali manj sama. zdejle mi nal na rokah spi, jest pa reklamo sestavljam
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.2.2011 11:14:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 13:24:55
|
|
|
|
darchy82
|
Mi smo pa danes spet imeli patronažno na obisku in se je naša bajsika v 6 dneh zredila za 420 g in prav lepo pridobiva na teži. Smo se pa spet kopali in je po koncu prav lepo zaspančkala. Zdaj bomo končno lahko uvedli večerno rutino kopanja, ker je patronažna pač vedno dopoldne prihajala
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 13:37:52
|
|
|
|
BARBY_2007
|
tudi mi se lepo redimo po 100g na dan kar je zlo velik, patronažna je rekla dadobivajo na dan po 30g, tko da se vidi da je mleko kvalitetno.super..sem ful veselo da nama je dojenje steklo ker pri prvem sem imela ful težav.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 15.2.2011 14:15:37
|
|
|
|
Tiasana
|
Moj srček pa sedaj ninka... je bil danes zbujen od 7h do 11,30h... Noč je bila kot ponavadi, zbudi se na tri urce, sledi previjanje, dojenje. Patronažna je bila pri nas včeraj.. Vem, da sem nekje prebrala, samo zdaj nisem ziher- koliko obiskov patronažne ti pripada? V mislih imam, da pride 8x...???
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?