donna22 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 19:48:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: babylove finančno , nevem no, pomoje isti šmorn kt prej, Financirat študij enemu otroku ali dvema (in vsakemu dodatnemu) je razlika, kupiti 2 ali 3 Bakugane je razlika, eno ali tri božična darila se pozna, plačat celoletno plavanje (ali judo ali karkoli) je razlika, dve ali tri vstopnice za kino se tudi pozna, tečaj tujega jezika je že samo en drag kot žafran, kaj šele trije,... Če greste na potovanje, se dodatna letalska karta fino pozna. In v hotelu je za 5 oseb praviloma potrebno vzeti 2 sobi, štirje so pa v eni tolerirani. Ne vidim, kako se vam dodatni otrok ne pozna pri stroških? Ok, dokler je majhen, ampak otroci hitro zrastejo. Res je, da se ne pozna, če skuhaš polento za 4 ali 5, drugje pa se pošteno pozna. Septembra opremit 2 ali 3 šolarje je tudi razlika, recimo. In kupit smučarsko opremo, in eno smučarsko vozovnico več. In čevlji recimo, tega ne moreš rabljenega uporabljat, pa praviloma kvalitetne kupiš za otroka, že samo eni so dragi. Itd. Se popolnoma strinjam. Ko so majhni, je strošek daleč najmanjši, pa še eden od drugega lahko uporabljajo vse stvari. Ampak ko so večji, zahteva vsak svoje - ali kako si to zamišljate - žemljico dat na polovico? Vsaka usta je treba nahranit in vsakega je treba k svojemu kruhu spravit. Lahko da se ne potrebuje večjega stanovanja, ker so pač v eni sobi, in ne večjega avta, ker potujete z malo prtljage - ampak vse ostalo pa ja. Ali pa si jaz narobe zamišljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. S tem se tudi jaz strinjam, prvih nekaj let je res preprosto, ker stroški najbrž res niso bistveno večji (voziček, oblačila itd. že imaš, pri hrani se res ne pozna kaj preveč), kasneje še vedno lahko kaj dobijo drug po drugem, vseeno pa je precej več stroškov, ko pridejo v šolo. Sicer vseeno upam, da bom nekega dne tudi jaz imela 3, se pa zavedam, da moram imeti nekaj več financ za to.
|
|
|
|