Trije majhni otroci (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

MIAAA30 -> Trije majhni otroci (29.1.2011 10:30:03)

Pozdravljene,

bom kar tu odprla to temo. Imam 2 majhna otroka stara 4,5 let in 2 leti. Zelo si želim še tretjega otroka, vendar mi nekako v tem trenutku manjka malo poguma za ta korak.
V prvi vrsti me skrbi finančni vidik ali je velika razlika med dvema in tremi, smo skromni. Glede na to, da niso najbolj rožnati časi.
Zanima me tudi ali potem sploh ostane še kaj časa zase?
Prav tako me zanima glede starostne razlike, meni se bolj dopade, da so majhne.

Hvala za Vaša mnenja in izkušnje. In prosim realne odgovore;)

Lepo soboto želim,
Mia

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 11:45:02)

Mi imamo skorja 6 letnika, 4 letno bejbo in 1 letnega fantka...finančno , nevem no, pomoje isti šmorn kt prej, malo več otroških dodatkov, manj vrtca...ne vem, men se ne zdi nič težje kot prej(seveda odvisno od zaposlitve)...čas zase-kolikor si ga vzameš...prve mesece ko je dojenček tak ni nobenega časa, potem pa si pač razdeliš kot ti najbolj odgovarja..jaz grem zvečer ko damo otroke spat na plavanje in mi je super..tam se čist odklopim od vsega, mal glavo zbistrim...
Ne vem jaz sem se pred 3 nosečnostjo tut ful obremenjevala kako bo..sedaj pa itak mislim da 1x čez čaz bomo imeli še enega...kaj vem, nam je super...

babylove -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 18:59:25)

finančno , nevem no, pomoje isti šmorn kt prej,

Financirat študij enemu otroku ali dvema (in vsakemu dodatnemu) je razlika, kupiti 2 ali 3 Bakugane je razlika, eno ali tri božična darila se pozna, plačat celoletno plavanje (ali judo ali karkoli) je razlika, dve ali tri vstopnice za kino se tudi pozna, tečaj tujega jezika je že samo en drag kot žafran, kaj šele trije,... Če greste na potovanje, se dodatna letalska karta fino pozna. In v hotelu je za 5 oseb praviloma potrebno vzeti 2 sobi, štirje so pa v eni tolerirani.

Ne vidim, kako se vam dodatni otrok ne pozna pri stroških? Ok, dokler je majhen, ampak otroci hitro zrastejo. Res je, da se ne pozna, če skuhaš polento za 4 ali 5, drugje pa se pošteno pozna. Septembra opremit 2 ali 3 šolarje je tudi razlika, recimo. In kupit smučarsko opremo, in eno smučarsko vozovnico več. In čevlji recimo, tega ne moreš rabljenega uporabljat, pa praviloma kvalitetne kupiš za otroka, že samo eni so dragi.

Itd.

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 19:06:32)

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Financirat študij enemu otroku ali dvema (in vsakemu dodatnemu) je razlika, kupiti 2 ali 3 Bakugane je razlika, eno ali tri božična darila se pozna, plačat celoletno plavanje (ali judo ali karkoli) je razlika, dve ali tri vstopnice za kino se tudi pozna, tečaj tujega jezika je že samo en drag kot žafran, kaj šele trije,... Če greste na potovanje, se dodatna letalska karta fino pozna. In v hotelu je za 5 oseb praviloma potrebno vzeti 2 sobi, štirje so pa v eni tolerirani.

Ne vidim, kako se vam dodatni otrok ne pozna pri stroških? Ok, dokler je majhen, ampak otroci hitro zrastejo. Res je, da se ne pozna, če skuhaš polento za 4 ali 5, drugje pa se pošteno pozna. Septembra opremit 2 ali 3 šolarje je tudi razlika, recimo. In kupit smučarsko opremo, in eno smučarsko vozovnico več. In čevlji recimo, tega ne moreš rabljenega uporabljat, pa praviloma kvalitetne kupiš za otroka, že samo eni so dragi.

Itd.

Se popolnoma strinjam. Ko so majhni, je strošek daleč najmanjši, pa še eden od drugega lahko uporabljajo vse stvari. Ampak ko so večji, zahteva vsak svoje - ali kako si to zamišljate - žemljico dat na polovico? Vsaka usta je treba nahranit in vsakega je treba k svojemu kruhu spravit.

Lahko da se ne potrebuje večjega stanovanja, ker so pač v eni sobi, in ne večjega avta, ker potujete z malo prtljage - ampak vse ostalo pa ja. Ali pa si jaz narobe zamišljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Izabelina -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 19:41:35)

ja samo se da preživet tut brez letalskih kart, hotelov, smučanja in ostalega... mi smo 4 otroci, pa čeprou nismo bli deležni tega kar sm prejle omenla smo super odrasli in smo imeli super otroštvo...

luksuz ni vse...

konkretne izkušnje ti ne morem dat, ker mam sama prvega otroka starega 4 mesece... zaenkrat stroški niso nevem kako veliki... js sm študentka (nimam nobenega dohodka), moj nima redne službe pa mamo dost denarja... za vse kar rabmo pa še šparamo zravn...

donna22 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 19:48:45)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Itd.

Se popolnoma strinjam. Ko so majhni, je strošek daleč najmanjši, pa še eden od drugega lahko uporabljajo vse stvari. Ampak ko so večji, zahteva vsak svoje - ali kako si to zamišljate - žemljico dat na polovico? Vsaka usta je treba nahranit in vsakega je treba k svojemu kruhu spravit.

Lahko da se ne potrebuje večjega stanovanja, ker so pač v eni sobi, in ne večjega avta, ker potujete z malo prtljage - ampak vse ostalo pa ja. Ali pa si jaz narobe zamišljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

S tem se tudi jaz strinjam, prvih nekaj let je res preprosto, ker stroški najbrž res niso bistveno večji (voziček, oblačila itd. že imaš, pri hrani se res ne pozna kaj preveč), kasneje še vedno lahko kaj dobijo drug po drugem, vseeno pa je precej več stroškov, ko pridejo v šolo. Sicer vseeno upam, da bom nekega dne tudi jaz imela 3, se pa zavedam, da moram imeti nekaj več financ za to.

biba88 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 19:59:27)

jaz sem mlada mamica z enim otrokom in ne vem kako je z dvema ali s tremi to je samo moj pogled na stvar in upam da sem ti v kakršnokoli pomoč

jaz mislim da je vse odvisno od stila oziroma načina življenja...praviš da ste skronmni potem po moje ni to velik problem sej majhen otrok ne potrebuje potovanj z letali vesel je če gre kam v gozd in mogoče kdaj kako plavanje in mogoče morje...ker smo pa potrošniška družba in želimo vsi mladi starši otrokom k riti prinest vse kupit vse ponudit vse...je pa po mojem mnenju lahko problem če ima vsaj eden od vaju zaposlitev in si otroka želiš mislim da ni ovir...

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:05:36)

IZVIRNO SPOROČILO: biba88

praviš da ste skronmni potem po moje ni to velik problem sej majhen otrok ne potrebuje potovanj z letali

Kaj ste se zdaj v te avione zapičili kot da je 100€ na leto za eno poceni letalsko karto dalečččččč največji strošek.

Sicer lahko upaš, da bo tvoj otrok skromen in mu bo dovolj samo sprehajanje po gozdu (ki je btw super zdravo), ampak vseeno ne škodi, če se ozreš malo naokrog. Šola stane, če hočeš ali ne, od prvega razreda naprej. Kaj pa veš, kako bo čez 15 let, ko boš otrok na faks, ali bo še vedno tako poceni kot je zdaj (samo šolanje oz. nešolnina) ali ne. Mogoče bo, mogoče ne - čeprav vse kaže, da ne bo.
Otrok potrebuje šport in povej mi, kateri je zastonj - razen hoje po gozdu in plavanja v morju (če imaš to srečo, da živiš tam).
In, nenazadnje, otroke tudi je (se prehranjuje). Poglejte kdaj najstnika pri petnajstih, koliko poje - štruca kruha gre kot bi rekel keks. Ne daj bože, da je še športnik in da je v hiši več kot en fant, potem lahko pri teh letih (plus minus nekaj let) samo kuhaš. Poglej cene hrane danes, kam gredo in malo zračunaj.

Volga -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:05:49)

IZVIRNO SPOROČILO: biba88

jaz sem mlada mamica z enim otrokom in ne vem kako je z dvema ali s tremi to je samo moj pogled na stvar in upam da sem ti v kakršnokoli pomoč

jaz mislim da je vse odvisno od stila oziroma načina življenja...praviš da ste skronmni potem po moje ni to velik problem sej majhen otrok ne potrebuje potovanj z letali vesel je če gre kam v gozd in mogoče kdaj kako plavanje in mogoče morje...ker smo pa potrošniška družba in želimo vsi mladi starši otrokom k riti prinest vse kupit vse ponudit vse...je pa po mojem mnenju lahko problem če ima vsaj eden od vaju zaposlitev in si otroka želiš mislim da ni ovir...

aha, ja, a na faks bo šel tudi v gozd? Majhni otroci majhne skrbi, majhni stroški, veliki otroci, velike skrbi, veliki stroški.

sazi -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:10:47)

Ja, žemljico bo treba na pol prerezat za dva otroka - dejte ne pretiravat - čeprav vem, da je bilo mišljeno metaforično, pa vseeno družina s trmi otroci pridobi kar nekaj finančnih sredstev;

Pri dveh povprečnih plačah dobijo dodatnih 45 EUR otroškega dodatka, 55 EUR neto plače več zaradi odatnega vzdževanega člana in malo manj kot 400 EUR dodatka za veliko družino. To na leto prinese 1.600 EUR. Kar ni neko bogastvo, je pa kar nekaj. In dokler so ti otroci v vrtcu (ali pa vsaj 1 od njih) se tudi vrtca na mesec plačuje manj, kot če so 4 družinski člani.
Se pa strinjam, da če se greš "luksuz" pa vsaka oseba več pomeni dodatno polno ceno (letalska karta, smučarska karta, kino...).

Toliko glede financ. Glede časa pa - poznam starše, ki si ob petih otrocih najdejo čas zase, za svojo rast, zdravje in kariero (pa to ne pomeni, da jim otroke vzgajajo drugi, ampak jim uspe vse skombinirati tako, da vključijo otroke kjer se da, zase delajo zvečer...), obstajajo pa taki starši, ki ob enem otroku ne najdejo niti minute za karkoli. Je pa odvisno tudi od otrok - eni lepo spijo, niso veliko bolni, eni pa ti še tako dober časovni plan in dobro organizacijo spremenijo s svojimi nočnimi zbujanji in žurkami, neprestanimi bolniškimi...

Vidim pa sama, da kjer je več otrok, pa da so kolikor toliko skupaj, se veliko sami zaposlijo in dejansko zahtevajo manj tvojega časa - ko so enkrat tako veliki, da osnovne stvari zmorejo sami.

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:19:14)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Pri dveh povprečnih plačah dobijo dodatnih 45 EUR otroškega dodatka, 55 EUR neto plače več zaradi odatnega vzdževanega člana in malo manj kot 400 EUR dodatka za veliko družino. To na leto prinese 1.600 EUR. Kar ni neko bogastvo, je pa kar nekaj. In dokler so ti otroci v vrtcu (ali pa vsaj 1 od njih) se tudi vrtca na mesec plačuje manj, kot če so 4 družinski člani.

To je na mesec 133€.
Če bi držalo, da otrok stane samo toliko, potem bi bile določene preživnine v višini slabih 70€. No, tudi s tem se da preživeti, vsekakor.

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:23:13)

Vidim pa sama, da kjer je več otrok, pa da so kolikor toliko skupaj, se veliko sami zaposlijo in dejansko zahtevajo manj tvojega časa - ko so enkrat tako veliki, da osnovne stvari zmorejo sami.

To drži, dokler so otroci in se igrajo skupaj.
Ko pridejo v nasjtniška leta pa zahteva vsak svojo pozornost in vsak svoje skrbi. Ne toliko kontinuirano kot pri majhnih, ampak takrat bolj koncentrirano. Kar predstavljaj si, ko so majhni, recimo na leto in pol, je eden nov, drugi star leto in pol, tretji tri. Čez sedem let bo tanovi star sedem, drugi 8 in pol in tretji deset - in bodo skupaj igrali basket.

Čez nadaljnjih sedem let bo prvi star 14, drugi petnajst in pol in tretji 17. Kar predstavljaj si vsakega s svojimi pubertniškimi hormoni, nasprotovanji, težavami v šoli, odgovarjanjem, trmarjenjem, in ostalo, poljubno po izbiri vse možnosti, ki z najstniki gredo. No, mogoče bodo vsi trije idealni, in teh problemov ne bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:33:55)

heheh..zanimivo, mislim da so se javila vse ki imajo samo 1 otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja lej, men se ne zdi otrok en velik strošek..je pa res da gremo komaj letos v prvi razred, in da šola res stane...ne vem pa če živimo kaj slabše kot smo pri dveh otrocih..isto gremo vsaj 2x na leto na dopust(1x za par dni, drugič za 14 dni), hčerka hodi na plesne, sin na nogomet, normalno živimo in men se 1 otrok več pač ne zdi tak velik strošek, kolikor nam je v zadovoljstvo... vsak pa drugače gleda na to-enim je pač važno,da otrok ne obleče oblačil od h&M, ampak iz raznih znanih firm, da mu vse nudeno v največji meri...in ja- ne jemo le polente in starega kruha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je pa odvisno kolikšna je plača obeh, koliko stroškov, kakšeno stanovanje..to vse potegne..in pri nas imamo 2 ok plače, 100kvadratno stanovanje, 2 avta..uglavenm hudega nam ni..in če bom zdrava in bom lahko delala pomoje bomo čisto ok zvozili...jst vem da mi živimo enako kot smo z 2 otrokoma...
Nas je bilo 6 otrok doma, pa smo super živeli, šli redno an dopust imeli eno normalno otroštvo...

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:37:47)

Čez nadaljnjih sedem let bo prvi star 14, drugi petnajst in pol in tretji 17. Kar predstavljaj si vsakega s svojimi pubertniškimi hormoni, nasprotovanji, težavami v šoli, odgovarjanjem, trmarjenjem, in ostalo, poljubno po izbiri vse možnosti, ki z najstniki gredo. No, mogoče bodo vsi trije idealni, in teh problemov ne bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

ej vidiš lih to je super..jaz sem neskončno vesela da sem imela družbo sester, ker smo si v najstniških letih vse povedala, skupaj vn hodile, pomagale pri učenju, pri prvih ljubeznih,težavah..in še vedno smo vse sestre in brat veliki prijatelji, ki se slišimo vsaj 1x na dan...vidiš vsak drugače gleda na to...moja mami je rekla, vse je odvisno od vzgoje, že od malega smo vas učili da skupaj držte da si pomagate in res smo si...in jaz mojim otrokom tudi tako govorim, in sta 6 letnih in 4 letnica nevrjetno povezana..mali je pa zaenkrat ša naša maza, ga pa imata zelo rada..vsaj pol tok se naj razumejo kot smo se mi in nam bo super!!!

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:38:01)

Eva1, seveda se lahko živi enako kvalitetno z enim ali petim - smo pač različni, koliko je za nas tista idealna številka. Ampak finančno pa ne moreš reči, da je eden isti šmorn kot pet, razen če ne znaš računat - kar pa ni težko s sistem brezplačnega vrtca za 2+, ki nas je razvadil v tem smislu.

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:41:31)

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Čez nadaljnjih sedem let bo prvi star 14, drugi petnajst in pol in tretji 17. Kar predstavljaj si vsakega s svojimi pubertniškimi hormoni, nasprotovanji, težavami v šoli, odgovarjanjem, trmarjenjem, in ostalo, poljubno po izbiri vse možnosti, ki z najstniki gredo. No, mogoče bodo vsi trije idealni, in teh problemov ne bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

ej vidiš lih to je super..jaz sem neskončno vesela da sem imela družbo sester, ker smo si v najstniških letih vse povedala, skupaj vn hodile, pomagale pri učenju, pri prvih ljubeznih,težavah..in še vedno smo vse sestre in brat veliki prijatelji, ki se slišimo vsaj 1x na dan...vidiš vsak drugače gleda na to...moja mami je rekla, vse je odvisno od vzgoje, že od malega smo vas učili da skupaj držte da si pomagate in res smo si...in jaz mojim otrokom tudi tako govorim, in sta 6 letnih in 4 letnica nevrjetno povezana..mali je pa zaenkrat ša naša maza, ga pa imata zelo rada..vsaj pol tok se naj razumejo kot smo se mi in nam bo super!!!

No, potem so pa trije še čisto premalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Saj pravim, lahko so idealni. Lahko pa tudi niso - in je čisto zdravo premisliti, če in kako bomo zvozili v tem primeru.

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:41:36)

Eva1, seveda se lahko živi enako kvalitetno z enim ali petim - smo pač različni, koliko je za nas tista idealna številka. Ampak finančno pa ne moreš reči, da je eden isti šmorn kot pet, razen če ne znaš računat - kar pa ni težko s sistem brezplačnega vrtca za 2+, ki nas je razvadil v tem smislu.

Lej jaz sem zase povedala, da nam je isti šmorn..res vse si isto privoščimo, aja pa če prišparamo na mesec okoli 300€, pač meni je isti šmorn sedaj s tremi, ali prej z dvema..vem da sem pri drugi dosti težje en čas shalaja ko sem imela otroških dodatkov okoli 100€ manj kot sedaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in vrtca za 130€ več...pomoje sem lih padla v en višji razred zaradi parih € [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:43:21)

Lej jaz sem zase povedala, da nam je isti šmorn..res vse si isto privoščimo, aja pa če prišparamo na mesec okoli 300€, pač meni je isti šmorn sedaj s tremi, ali prej z dvema..vem da sem prdi drugi dosti težje en čas shalaja ko sem imela otroških dodatkov okoli 100€ manj kot sedaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in vrtca za 130€ več...pomoje sem lih padla v en višji razred zaradi parih € [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ja, vrtec je razvadil s tem sistom, v šoli mislim, da ni tako. Pač vsak rabi svoje zvezke, torbo, pripomočke..enako potem na faksu.

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:47:26)

/quote]

Ja, vrtec je razvadil s tem sistom, v šoli mislim, da ni tako. Pač vsak rabi svoje zvezke, torbo, pripomočke..enako potem na faksu.
[/quote]
Ja jim bomo pač kupili Je pa razlika vrjetno če ima družina na mesec prihodkov 1000€ ali 2000€ ali 5000€...pač vsak zase ve kok je zmožen imeti otrok iz finančnega vidika...ne vem no, če pa nebi kupila še za enaga otroka zvekov, bi pa ta denar vrjetno zapravila za kakšno drugo nepomembno stvar(tako kot je po moji navadi, če mojega moža vprašaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:50:32)

Ja jim bomo pač kupili Je pa razlika vrjetno če ima družina na mesec prihodkov 1000€ ali 2000€ ali 5000€...pač vsak zase ve kok je zmožen imeti otrok iz finančnega vidika...ne vem no, če pa nebi kupila še za enaga otroka zvekov, bi pa ta denar vrjetno zapravila za kakšno drugo nepomembno stvar(tako kot je po moji navadi, že moža vprašaš)

A tudi stane kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ali boste samo kupili?

SEveda je razlika, kakšni so dohodki. Če so visoki, pač manj opaziš, da kaj tudi stane, in tudi lažje se čemu odpoveš. Če so majhni - pa lahko tudi zmanjka, tega se je treba zavedati in ne delati račune brez krčmarja, da če je ze ena usta bo tudi za tretja, ker ni vedno tako.

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 20:58:21)

Ja jim bomo pač kupili Je pa razlika vrjetno če ima družina na mesec prihodkov 1000€ ali 2000€ ali 5000€...pač vsak zase ve kok je zmožen imeti otrok iz finančnega vidika...ne vem no, če pa nebi kupila še za enaga otroka zvekov, bi pa ta denar vrjetno zapravila za kakšno drugo nepomembno stvar(tako kot je po moji navadi, že moža vprašaš)

A tudi stane kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ali boste samo kupili?

SEveda je razlika, kakšni so dohodki. Če so visoki, pač manj opaziš, da kaj tudi stane, in tudi lažje se čemu odpoveš. Če so majhni - pa lahko tudi zmanjka, tega se je treba zavedati in ne delati račune brez krčmarja, da če je ze ena usta bo tudi za tretja, ker ni vedno tako.

seveda ni vedno tako..jaz sem zase pisala, men se trenutno ne zdi da smo za kaj prikrajšani..mora pa vsak zase preračunati koliko je kdo finančno sposoben...ampak jaz nikoli nisem lih gledala iz tega vidika(finančnega),ko smo se odločali za otroke... bi pa vrjetno če nebi imeal službe ali bi imela takšno, da nebi vedela če bom čez 2 meseca še delala...sej ne rečem, nikoli se ne ve, kaj nas čaka, ampak smo optimistični [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Itak pa kolikor denarja imam na razpolago toliko ga zapravim..če bi imela 500€ manj, bi vrjetno isto čez pršli, sam nebi kupovala brezveznih stvari , raznih okraskov, bolj gledala pri cenah, bi pa vrnetno zelo podobno živeli...

Anonimen -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 21:03:11)

jaz sem zase pisala, men se trenutno ne zdi da smo za kaj prikrajšani..mora pa vsak zase preračunati koliko je kdo finančno sposoben...ampak jaz nikoli nisem lih gledala iz tega vidika(finančnega),ko smo se odločali za otroke... bi pa vrjetno če nebi imeal službe ali bi imela takšno, da nebi vedela če bom čez 2 meseca še delala...sej ne rečem, nikoli se ne ve, kaj nas čaka, ampak smo optimistični [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Saj vsak piše zase in hb, da se vam lepo izide, tako in drugače. Samo na dolgi rok je pa treba malo tudi glavo uporabljati in razmisliti, vsak za sebe, ali se mu bo izšlo ali ne.

eva1 -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 21:05:52)

jaz sem zase pisala, men se trenutno ne zdi da smo za kaj prikrajšani..mora pa vsak zase preračunati koliko je kdo finančno sposoben...ampak jaz nikoli nisem lih gledala iz tega vidika(finančnega),ko smo se odločali za otroke... bi pa vrjetno če nebi imeal službe ali bi imela takšno, da nebi vedela če bom čez 2 meseca še delala...sej ne rečem, nikoli se ne ve, kaj nas čaka, ampak smo optimistični [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Saj vsak piše zase in hb, da se vam lepo izide, tako in drugače. Samo na dolgi rok je pa treba malo tudi glavo uporabljati in razmisliti, vsak za sebe, ali se mu bo izšlo ali ne.

Jp, to pa res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sazi -> RE: Trije majhni otroci (29.1.2011 23:17:22)

To je na mesec 133€.
Če bi držalo, da otrok stane samo toliko, potem bi bile določene preživnine v višini slabih 70€. No, tudi s tem se da preživeti, vsekakor.

Drži, da otrok samo s 133 na mesec ne bi preživel. Ampak to je dodaten denar, ki ti "pade z lufta". Za 1. otroka"dobiš" precej manj, pa za 2. tudi, pa jih vseeno imamo.

Je pa velika razlika med nami - starši. Nekateri res zmorejo zelo veliko z zelo malo - z malo več iznajdljivosti in z več čskromnosti. Vem pa za družine, ki se sekirajo ob (za moje pojme) res visokih dohodkih - vsak ima svoja merila.

*Lili* -> RE: Trije majhni otroci (30.1.2011 12:37:22)

O moj bog, ena sama preračunljivost.........Jest mislem, da če si parterja želita tretjega otroka, naj ga imata...kot starš vedno strmiš k temu da obvaruješ svoje otroke, tudi finančno gledano, po najboljših močeh..... Razmišljat kaj bo čez 3, 5 , 8 let je bedarija, še za jutri ne vemo kaj bo.... Letalske karte, smučanje....kr neki, nimamo vsi enakih interesov, želja..... Nisem nikoli letela z letalom, nikoli ne bom, si ne želim, pa so moji starši prepotovali Avstralijo, Malezijo, Ameriko....jest pa sem ostala doma pri starih starših, na lastno željo (sem bila stara 15)....smučanje no way...pa so mi kupili smučasko opremo, nisem hotla niti s šolo it na teden smučanja...hočem povedati, da smo si različni in imamo različne interese, zato naj se vsak odloča na podlagi svojih izračunov in želja........ In ja jest sem rada hodila v gozd in še vedno hodim, to sem počela pri 17ih, to počnem tudi zdaj 10let kasneje.......lahko bi hodila na fax (moja starša sta oba diplomirala), pa sem se odločila, da se po srednji šoli zaposlim, ustvarim družino, imam dva otroka, imamo dve solidni plači(povprečje) in sedaj sem se odločila iti na fax in si ga bom ob delu plačala sama, torej starši nimajo nič s tem stroškom, imamo svoje stanovanje 80m2....živimo lepo. Sicer vsi želimo našim otrokom najbolje, vsi si želimo, da diplomirajo....ampak se moramo zavedati tudi tega da bodo naši otroci lahko tudi delavci, smetarji, čistilke.....kar ravno tako ni nič slabo, ker je vsako delo častno, vsi pač nikoli ne bomo direktorji, imeli diplomo....itd. Mal sem zabluzila, pač moje razmišljanje.... Odločajte se sami, ne na podlagi drugih....

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>