|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Trije majhni otroci
30.1.2011 13:49:01   
babylove
A da je kino luksuz?

Še zmeraj trdim, da je dodaten otrok dodaten strošek. Zanj boš zagotovo plačala eno dodatno zdravstveno zavarovanje več. In en potni list več. Ne vem, so tudi stroški, ki so neizogibni, ki niso luksuz. Kot je šola, zdravstvo, vse to ni zastonj in bo vedno dražje. In razvoj družbe je takšen, da bo kmalu vsak šolar potreboval svoj računalnik.

Morda se komu to res zdi luksuz, ampak čeprav ne živimo na veliki nogi, bi želela svoje 3 najstnike peljat na izlet v London ali Pariz. Ali ste mnenja, da je otrok šel v svet, če je šel v Ljubljano študirat? In tudi če je tako, kmalu bo mednarodna izmenjava študentov postala nuja. In tudi če ne bo študiral, deco je treba spravit h kruhu in pod streho. Vloga starša je, da otroku pri tem pomaga.

In če se same rade sprehajate po gozdu, še ne pomeni, da vaši otroci ne bodo kdaj želeli v Disneyland.

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.1.2011 14:08:39   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Morda se komu to res zdi luksuz, ampak čeprav ne živimo na veliki nogi, bi želela svoje 3 najstnike peljat na izlet v London ali Pariz. Ali ste mnenja, da je otrok šel v svet, če je šel v Ljubljano študirat? In tudi če je tako, kmalu bo mednarodna izmenjava študentov postala nuja. In tudi če ne bo študiral, deco je treba spravit h kruhu in pod streho. Vloga starša je, da otroku pri tem pomaga.

In če se same rade sprehajate po gozdu, še ne pomeni, da vaši otroci ne bodo kdaj želeli v Disneyland.

Lej ti si mogoče taka da rada potuješ, tudi jaz ..ampak to še ne pomeni da otrok ne more imeti normalnega, lepega otroštva če ne putuje...roko na srce, včasih pač nismo hodili po evropskih prestolnicah ko smo bili otroci/najstniki in nam nič ne fali-ne vem če se koga spomnem iz srednej šole, da je šel kam na počitnice dalj od hrvaške, pa smo vsi normalno odrasli...dajte nehat-pač vsi imamo neke druge prioritite, eni radi potujemo, drugi ne..eni bi otrokom dobeseddno vse k riti prinesli, drugim se zdi to delanje "invalidov" iz otrok...mislim pa da če si finančno sposoben in trden, potem je glavni pogoj za še enega otroka ljubezen in čas ki si ga zanj vzameš in četudi bi prepotovali pol sveta in jim bo vse dobrote sveta na pladnju dane nekateri otroki ne bodo imeli kar bi si želeli..
Sicer pa gledati kako bo čez 10 let je totalno brezveze, ker pojma nimamo kaj nas čaka, in če nam gre sedajle super, vprašanje če nam bo šlo čez 5 let isto...lahko se 100 stvari zgodi vmes...ampak če bi tako gledali, pol najbolj da se zapremo v eno kamro in bog ne daj v avto se vsedit, pa pelat, pa vse slike iz sten dol dat, da ti katera na glavo ne pade...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.1.2011 14:27:01   
eva1
Govorila zdele z možem o tem..in reče iz finančnega vidika se sigurno bolj splača imeti 3 otroke kot 2...otroke ima v olajšavi čez mesec in dobila pri 3 otroku veliko več olajšave kot pri dveh, (njegov sodelavec je za 3 otroke dobil malo manj kot 2000€, ker jih nima čez leto v oljašavi), imaš dodatek za veliko družino, in že s tem lahko kupiš vsaj 3/4 stvari za šolo(ker pri 2 otrocin ne dobiš nič), potem še en kup +!
dejstvo pa je da so potovanja luksus...
Sicer pa jaz sem neštetokrat spomenm eno sošolke iz srednje..bila je edinka, vse ji je bilo k riti prinešeno, starši so polagali vse upe v njo..na koncu komaaaj dokončala srednjo šolo, bluzila ene 5 let na polno...sedaj menda še vedno nikjer ne dela, nima ne moža ne optrok...pa si tut svoje mislimuser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.1.2011 14:33:40   
eva1
Pe še to..moja sestra trenutno študira in gre na zamenjavo študentov v Španijo, pa sta oba starša že v penziji(dokaz nizke penzije)-vse se da če je volja, dober uspeh, malo iznajdljivosti...tako da res ni vse odvisno od tega kok nam starši lahko nudijo-včasih se je treba tudi sam znajdt in prav je tako-tako je življenje-ena velika borba!!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.1.2011 15:04:14   
babylove
če si finančno sposoben in trden, potem je glavni pogoj za še enega otroka ljubezen in čas ki si ga zanj vzameš

Tukaj se pa ne bi mogla bolj strinjati. ČE si finančno sposoben. Ker če moraš delat dva šihta, da lahko položnice plačaš, potem je dan prekratek, da bi si vzel čas za ukvarjanje z otroci.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.1.2011 16:00:01   
DeVilla
Oba z možem izhajava iz družine s tremi otroci (mi2 sva oba najstarejša), sedaj imava tudi sama 3 otroke. Zanje sva se odločila zavestno, iz ljubezni in ob zavedanju, da bo poleg sreče ob novem članu sčasoma tudi več stroškov. Pa se ne sekirava zato in skupaj uživamo življenje vsak dan sproti. Kot je ena že prej rekla: nikoi se ne ve, kaj prinese jutrišnji dan. user posted image

Če ne veste, ali poleg 2 otrok "naredit" še enega, si napišite s partnerjem seznam za in proti. Potem pa ga skupaj preštudirajte in se odločite! Pa srečno!

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
30.1.2011 16:41:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu DeVilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
30.1.2011 17:04:20   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

če si finančno sposoben in trden, potem je glavni pogoj za še enega otroka ljubezen in čas ki si ga zanj vzameš

Tukaj se pa ne bi mogla bolj strinjati. ČE si finančno sposoben. Ker če moraš delat dva šihta, da lahko položnice plačaš, potem je dan prekratek, da bi si vzel čas za ukvarjanje z otroci.

Ja in kje si to prebrala...kok ljudi pa dejansko trenutno dela 2 šihta sproti, daj lepo te prosim no...vse se da, če ima par 2 "normalni" plači-seveda  govorim zgolj iz finančne plati...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 33
30.1.2011 17:05:14   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Ko so otroci majhni ne morem reči, da se res kaj posebno pozna pri stroških. Ni pa dvoma, da ko bodo starejši - bodo tudi stroški večji. Samo mislim, da pri povprečnih plačah in povprečnih starših se vedno lahko najde neka srednja pot. Je pa tako, da nekateri težko preživijo in nudijo "luksuz" pri visokih dohodkih - drugi pa pri povprečnih več nudijo otrokom. Ni pa nujno, da je drag tečaj tujih jezikov vedno najbolj učinkovit. Naša hodi na aktivnosti (tuji jezik, tenis in igralski krožek) vse v okviru šole in nimamo s tem nobenih dodatnih stroškov. Za zdrav duh v zdravem telesu pa nista potrebna ne judo ne karate, kot tudi kaj drugega ne - še posebej če vzameš v obzir, kakšna je statistična verjetnost, da bo nekdo nadpovprečen športnik pri 18-ih. Z majhnimi otroci, pa mi je škoda denarja, da bi hodila nekam na dopuste, zato da bi plačevala letalske karte in imela bore malo od dopusta.

lepo napisano!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
30.1.2011 18:02:11   
matcar
No,da še jaz pristavim svoj piskerček.

Sem mamica 3-h otrok,starih skoraj 10 let,3 leta in 22 mesecev,ter pričakujem 4-tega v juniju.Glede financ se ni nič spremenilo,imajo vsi dovolj in še več.Nimama z možem bajne plače,minimalno.Sicer smo v hiši,tak da tudi stroški niso ne vem kako veliki.In me sploh ni strah še enega malčka,nasprotno,se ga zelo veselimo,tudi otroci.Ker imama nizke dohodke,je temu primerno velik otroški dodatek,tak da furamo lepo normalno skozi mesece.Hčera je v 4-tem razredu,vse interesne dejavnosti ima tam,po pouku,edino enkrat na teden hodi k uram kitare v glasbeno.Manjša 2 sta v vrtcu od septembra,tako da ostane ogromno časa za mene in za moža.Ne pičimo luksuza,da ne bo kdo narobe razumel,imamo pač normalno družinsko življenje.To je to od mene.Tak,da Mia pogumno,nič se ne boj,če imata z dragim željo po še enem otrok.

Srečno!user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
30.1.2011 18:03:21   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Ko so otroci majhni ne morem reči, da se res kaj posebno pozna pri stroških. Ni pa dvoma, da ko bodo starejši - bodo tudi stroški večji. Samo mislim, da pri povprečnih plačah in povprečnih starših se vedno lahko najde neka srednja pot. Je pa tako, da nekateri težko preživijo in nudijo "luksuz" pri visokih dohodkih - drugi pa pri povprečnih več nudijo otrokom. Ni pa nujno, da je drag tečaj tujih jezikov vedno najbolj učinkovit. Naša hodi na aktivnosti (tuji jezik, tenis in igralski krožek) vse v okviru šole in nimamo s tem nobenih dodatnih stroškov. Za zdrav duh v zdravem telesu pa nista potrebna ne judo ne karate, kot tudi kaj drugega ne - še posebej če vzameš v obzir, kakšna je statistična verjetnost, da bo nekdo nadpovprečen športnik pri 18-ih. Z majhnimi otroci, pa mi je škoda denarja, da bi hodila nekam na dopuste, zato da bi plačevala letalske karte in imela bore malo od dopusta.

lepo napisano!

Podpis!

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
30.1.2011 18:15:52   
Anonimen
Govorila zdele z možem o tem..in reče iz finančnega vidika se sigurno bolj splača imeti 3 otroke kot 2...otroke ima v olajšavi čez mesec in dobila pri 3 otroku veliko več olajšave kot pri dveh, (njegov sodelavec je za 3 otroke dobil malo manj kot 2000€, ker jih nima čez leto v oljašavi), imaš dodatek za veliko družino,

Tole sem enkrat celo računala - takrat je neto bilanca (dodatni dohodki minus vsi stroški zaradi otrok) pokazala, da se "finančno splača" šele četrti otrok, tako da tiste s tremi kar hitro v akcijo user posted image . Sicer je kalkulacija tudi nekaj odvisna od tega, če zaradi olajšav padeš v nižji razred.

Seveda, to je procesna predpostavka.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
30.1.2011 18:16:44   
biba88
IZVIRNO SPOROČILO: *Lili*

O moj bog, ena sama preračunljivost.........Jest mislem, da če si parterja želita tretjega otroka, naj ga imata...kot starš vedno strmiš k temu da obvaruješ svoje otroke, tudi finančno gledano, po najboljših močeh..... Razmišljat kaj bo čez 3, 5 , 8 let je bedarija, še za jutri ne vemo kaj bo.... Letalske karte, smučanje....kr neki, nimamo vsi enakih interesov, želja..... Nisem nikoli letela z letalom, nikoli ne bom, si ne želim, pa so moji starši prepotovali Avstralijo, Malezijo, Ameriko....jest pa sem ostala doma pri starih starših, na lastno željo (sem bila stara 15)....smučanje no way...pa so mi kupili smučasko opremo, nisem hotla niti s šolo it na teden smučanja...hočem povedati, da smo si različni in imamo različne interese, zato naj se vsak odloča na podlagi svojih izračunov in želja........ In ja jest sem rada hodila v gozd in še vedno hodim, to sem počela pri 17ih, to počnem tudi zdaj 10let kasneje.......lahko bi hodila na fax (moja starša sta oba diplomirala), pa sem se odločila, da se po srednji šoli zaposlim, ustvarim družino, imam dva otroka, imamo dve solidni plači(povprečje) in sedaj sem se odločila iti na fax in si ga bom ob delu plačala sama, torej starši nimajo nič s tem stroškom, imamo svoje stanovanje 80m2....živimo lepo. Sicer vsi želimo našim otrokom najbolje, vsi si želimo, da diplomirajo....ampak se moramo zavedati tudi tega da bodo naši otroci lahko tudi delavci, smetarji, čistilke.....kar ravno tako ni nič slabo, ker je vsako delo častno, vsi pač nikoli ne bomo direktorji, imeli diplomo....itd. Mal sem zabluzila, pač moje razmišljanje.... Odločajte se sami, ne na podlagi drugih....

kako lepo napisano se ćist strinjam itak ne vemo kaj bo jutri...danes imamo lahko imenitno službo z ne vem kolk plače živimo na veliki nogi nasljednji trenutek smo brez denarja....na žalost ne vidimo v prihodnost in mislim da ni preveč zdravo se PREVEČ (malo se moramo) obremenjevati z dolgoročno prihodnostjo

(odgovor članu *Lili*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
30.1.2011 18:22:05   
biba88
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: biba88

praviš da ste skronmni potem po moje ni to velik problem sej majhen otrok ne potrebuje potovanj z letali

Kaj ste se zdaj v te avione zapičili kot da je 100€ na leto za eno poceni letalsko karto dalečččččč največji strošek.

Sicer lahko upaš, da bo tvoj otrok skromen in mu bo dovolj samo sprehajanje po gozdu (ki je btw super zdravo), ampak vseeno ne škodi, če se ozreš malo naokrog. Šola stane, če hočeš ali ne, od prvega razreda naprej. Kaj pa veš, kako bo čez 15 let, ko boš otrok na faks, ali bo še vedno tako poceni kot je zdaj (samo šolanje oz. nešolnina) ali ne. Mogoče bo, mogoče ne - čeprav vse kaže, da ne bo.
Otrok potrebuje šport in povej mi, kateri je zastonj - razen hoje po gozdu in plavanja v morju (če imaš to srečo, da živiš tam).
In, nenazadnje, otroke tudi je (se prehranjuje). Poglejte kdaj najstnika pri petnajstih, koliko poje - štruca kruha gre kot bi rekel keks. Ne daj bože, da je še športnik in da je v hiši več kot en fant, potem lahko pri teh letih (plus minus nekaj let) samo kuhaš. Poglej cene hrane danes, kam gredo in malo zračunaj.

mogoče sem te razumela napačno ampak zdi se mi da po tvojem bolje da sploh nimamo otrok ker so prevelik strošek in ker ne vemo kaj bo čez 15 letuser posted image ne vem to je samo moje mnenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
30.1.2011 18:23:24   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

praviš da ste skronmni potem po moje ni to velik problem sej majhen otrok ne potrebuje potovanj z letali

Kaj ste se zdaj v te avione zapičili kot da je 100€ na leto za eno poceni letalsko karto dalečččččč največji strošek.

Sicer lahko upaš, da bo tvoj otrok skromen in mu bo dovolj samo sprehajanje po gozdu (ki je btw super zdravo), ampak vseeno ne škodi, če se ozreš malo naokrog. Šola stane, če hočeš ali ne, od prvega razreda naprej. Kaj pa veš, kako bo čez 15 let, ko boš otrok na faks, ali bo še vedno tako poceni kot je zdaj (samo šolanje oz. nešolnina) ali ne. Mogoče bo, mogoče ne - čeprav vse kaže, da ne bo.
Otrok potrebuje šport in povej mi, kateri je zastonj - razen hoje po gozdu in plavanja v morju (če imaš to srečo, da živiš tam).
In, nenazadnje, otroke tudi je (se prehranjuje). Poglejte kdaj najstnika pri petnajstih, koliko poje - štruca kruha gre kot bi rekel keks. Ne daj bože, da je še športnik in da je v hiši več kot en fant, potem lahko pri teh letih (plus minus nekaj let) samo kuhaš. Poglej cene hrane danes, kam gredo in malo zračunaj.

mogoče sem te razumela napačno ampak zdi se mi da po tvojem bolje da sploh nimamo otrok ker so prevelik strošek in ker ne vemo kaj bo čez 15 letuser posted image ne vem to je samo moje mnenje...

Ja, absolutno narobe razumeš.
Avtorico zanima, kaj tretji otrok prinese, predvsem finančno. In pravim, da tretji otrok ni strošek 0€, ampak da tudi nekaj stane.

(odgovor članu biba88)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
30.1.2011 18:24:39   
biba88
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

jaz sem mlada mamica z enim otrokom in ne vem kako je z dvema ali s tremi to je samo moj pogled na stvar in upam da sem ti v kakršnokoli pomoč

jaz mislim da je vse odvisno od stila oziroma načina življenja...praviš da ste skronmni potem po moje ni to velik problem sej majhen otrok ne potrebuje potovanj z letali vesel je če gre kam v gozd in mogoče kdaj kako plavanje in mogoče morje...ker smo pa potrošniška družba in želimo vsi mladi starši otrokom k riti prinest vse kupit vse ponudit vse...je pa po mojem mnenju lahko problem če ima vsaj eden od vaju zaposlitev in si otroka želiš mislim da ni ovir...

aha, ja, a na faks bo šel tudi v gozd? Majhni otroci majhne skrbi, majhni stroški, veliki otroci, velike skrbi, veliki stroški.

se čist strinjam ampak včasih otroku ne moremo nuditi čisto vsega kar se njegovo srce poželi...jih mogoče zato ne bi smeli imetuser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 41
30.1.2011 18:25:11   
Anonimen

O moj bog, ena sama preračunljivost.........

Avtorica sprašuje, kaj tretji otrok pomeni finančno.
Če vam ne pomeni nič--namenite vsaj otroški dodatek v dobrodelne namene.

(odgovor članu biba88)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
30.1.2011 23:03:46   
*Lili*
Da bi otroški dodatek dala v dobrodelne namene niti ne pomislim, saj je to denar, ki je namenjen mojima otrokoma in se ga zapravi zanju...podarjamo pa njuna oblačila, igrače itd.
Če pa je res samo finančno vprašanje, je pa odgovor jasen izračuna koliko stane en otrok ali trije enostavno ni in pika. Lahko rodimo bolnega, prizadetega, lahko pride kasneje do kakšnih alergij in je posledično hrana zanj dražja, lahko pride do kakšne nesreče in rabi posebno oskrbo....nikakor nočem biti nesramna ali nekaj pametovat, to res ni moj namen, hočem samo povedati, da če bi se preveč poglabljali v izračune, se nikoli nebi odločili za otroke. Tako jaz gledam na to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
17.2.2011 9:59:30   
čudnočudo

O moj bog, ena sama preračunljivost.........Jest mislem, da če si parterja želita tretjega otroka, naj ga imata...kot starš vedno strmiš k temu da obvaruješ svoje otroke, tudi finančno gledano, po najboljših močeh..... Razmišljat kaj bo čez 3, 5 , 8 let je bedarija, še za jutri ne vemo kaj bo.... Letalske karte, smučanje....kr neki, nimamo vsi enakih interesov, želja..... Nisem nikoli letela z letalom, nikoli ne bom, si ne želim, pa so moji starši prepotovali Avstralijo, Malezijo, Ameriko....jest pa sem ostala doma pri starih starših, na lastno željo (sem bila stara 15)....smučanje no way...pa so mi kupili smučasko opremo, nisem hotla niti s šolo it na teden smučanja...hočem povedati, da smo si različni in imamo različne interese, zato naj se vsak odloča na podlagi svojih izračunov in želja........ In ja jest sem rada hodila v gozd in še vedno hodim, to sem počela pri 17ih, to počnem tudi zdaj 10let kasneje.......lahko bi hodila na fax (moja starša sta oba diplomirala), pa sem se odločila, da se po srednji šoli zaposlim, ustvarim družino, imam dva otroka, imamo dve solidni plači(povprečje) in sedaj sem se odločila iti na fax in si ga bom ob delu plačala sama, torej starši nimajo nič s tem stroškom, imamo svoje stanovanje 80m2....živimo lepo. Sicer vsi želimo našim otrokom najbolje, vsi si želimo, da diplomirajo....ampak se moramo zavedati tudi tega da bodo naši otroci lahko tudi delavci, smetarji, čistilke.....kar ravno tako ni nič slabo, ker je vsako delo častno, vsi pač nikoli ne bomo direktorji, imeli diplomo....itd. Mal sem zabluzila, pač moje razmišljanje.... Odločajte se sami, ne na podlagi drugih....

user posted image

(odgovor članu *Lili*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
3.3.2011 10:27:24   
pajkica
Tudi mi se počasi odločamo za tretjega, živimo skromno, ampak nam prav nič ne manjka. Je pa odvisno tudi kakšne ambicije imamo za otroke že sami starši. Sedaj živimo v manjšem kraju in cilj nam je, da se preselimo na vas, ker meni je največ vredno to, da so lahko otroci stalno zunaj na zraku, pa da imajo prijatelje, ki jih poznam in prav tako njihove starše. To se mi zdi super odraščanje.
Moja kolegica pa se seli v večje mesto, ker bi rada otrokoma vse nudila, ker bodo lahko hodili na 5 krožkov, kjer bodo imeli vse na dosegu roke, ker ga na nobeno dejavnost popoldne ne bo treba peljati z avtom, bo lahko šel peš.
Se super razumeva, ampak v tej stvari imava pa na to čisto različne poglede.

Ne trdim, da imam prav jaz ali ona, ampak bomo videli kje bodo naši otroci čez 20 let. Jaz vem, da v veliko mesto ne grem živet, da ne bom nikoli vedela kje se potika in v kakšno družbo je padel. Se mi zdi, da imaš na vasi vseeno malo večji nadzor nad tem.

In čeprav je moj mož živel na vasi je danes magister, tako da vse se da, čeprav ne živiš ravno v kraju s 5.000 ljudmi in nimaš vsako popoldne še dodatnega krožka in nisi oblečen v fensi obleke in nimaš skuterja pri 13 in avta pri 18. Res je, da gre svet naprej in se vedno več zahteva in pričakuje od otrok, ampak luksuza otroci ne poznajo, mi jih navadimo kaj je to luksuz. In imela sem sošolko, ki je bila najbolj nesrečna za to, ker svojih staršev skoraj videla ni, kupila pa si je lahko vse kar si je želela. Pa je to vseeno ni osrečevalo.

Malo sem zabluzila s teme, ampak mislim, da finance res ne morejo biti številka 1 pri odločanju za še enega otroka. Če imata oba kolikor toliko solidne plače...kdo pa ve kaj bo čez pet in deset let. Če bi tako mislila, ne bi imela nobenega.

(odgovor članu čudnočudo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
3.3.2011 14:14:53   
Peli
Mi smo se odločili za 3. user posted image čist iz želje in ljubezni do otrok, ker če bi gledala kaj lahko nudim otroku - nebi imela niti enega( če bi rad svojemu otroku omogočil potovanja, znamke oblačil, koles, skuterja, avto pri 18., stanovanje pr 20...), mislm da niti ni tako nujno da gledaš le na denar, dobr važn je da ga maš tolk da otroci niso lačni in strgani, fino je če si lahko vsaj 1x na leto prvoščiš še dopust, šola pač prinese nekaj stroškov, nism pa zagovornica študenatrije, ki študira, dela in visi na plečih staršev...

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?