|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Filana paprika
10.8.2005 9:03:55   
ursk@
Pozdravljene!

Danes bi midva z možem rada jedla polnjeno papriko z mletim mesom v paradižnikovi omaki vendar je še nisem nikoli delala.

Prosim vas, če mi lahko katera napiše recept.

Hvala in lp, Urška.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Filana paprika
10.8.2005 9:07:18   
Anonimen
Jaz, ki sem bolj nerdone sorte, polnjene paprike kupim že narejene pri mesarju, sveže, in jih samo skuham.

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Filana paprika
10.8.2005 9:10:04   
Anonimen
Jaz jo delam takole - po starem babičinem receptu:

*NA čebuli prepražiš goveje mleto meso (približno 25 dag-za približno 5 srednje velikih paprik)
*Dodaš pest riža in še malce prepražiš
*Posoliš

Izdolbeš in očistiš paprike ter jih nadevaš z maso.

Nato:
*v loncu stopiš eno žlico sladkorja (ali 1,5)
*Dodaš dve žlici moke, premešaš do svetlo rjave barve
*ZAliješ z vodo - kakšne 3-4dl(nič hiudega, če se naredijo kepice - te se s kuhanjem razpustijo)
*Dodaš surov paradižnik ali paradižnik v tubi.
*Poper, sol
*Notri zložiš paprike

*in kuhaš, dokler ni kuhano :)-:)-:)- Ma ne vem, koliko časa - jaz to po občutku....kašnih 45 minut verjetno :zmeden:
Pa dober tek:rozica:


(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Filana paprika
10.8.2005 9:11:34   
Anonimen
Najprej malo prekuham rižeka...
čebulo spražim, dodam meseka, sol poper...
to dvoje združim, paprike umijem(lahko jih malo popražiš na olju, da so še bolj dobre), jih nadevam, pokrijem z kapico in prebodem z zobotrebcem, da masa ne pade ravno ven...
omaka:
olju dodam jedilno žlico sladkorja in moke, dodam paradižnikovo mezgo(tist tetrapak, ki je poceni je najboljši 2 komada), zalijem še z malo vode in dodam paprike.
To kuham v ekonom loncu, dokler ne zapiska.
Pa pire krompir zraven...njamiiiiiii!
Dober tek!:rozica:

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Filana paprika
10.8.2005 9:15:08   
Anonimen
Kuharce to delajo na več načinov jaz pa tako:
Žlico olja
v kozico,gor vržem na kocke narezano slanino,pa mleto meso.
Dodam začimbe:Knorr govejo kocko
malo -čajno žličko čevapa,pa sol po okusu
popražim dodam kavno skodelico riža
pomešam in odstavim iz ognja

Medtem omakco naredim:

Na olivnem olju popražim strok česna
Pazi da ne porjavi,ker bo pol grenko
Poprašim z moko(toliko kot si želiš da bo gosta omaka
zalijem z Pomijem dodam vodo,da ne bi bilo pregosto.
Popopram kar z poprom v zrnju,dodam baziliko(ščepec)
posolim,(jaz vržem še eno kocko Knorra v omakco)
Dam kuhat na nizek ogenj.

Medtem pa nafilam paprike.
Operem odrežem vrhove,napolnim pokrovček pa pritrdim z zobotrbcem.Zložim jih v omakco in kuham dokler niso paprike mehke.

No veeno kerga boš uporabila:Dober tek


(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Filana paprika
10.8.2005 9:21:46   
Anonimen
Izgleda, da jaz delam najbolj enostano:

v pol kile mesa zmešan dve srednje debeli prepraženi čebuli, eno jajce, in pest riža, ki je prej vrel 4 minute. Dodam začimpe in do 2/3 nafilam paprike, ki jim odrežem "pokrovčke - tam, kje je pecelj). Potem jih zložim v posodo (pokonci), mora biti toliko velike, da se tiščijo, da lepo stojijo, kot vojakci:).
Potem dolijem toliko vode, kot potem približno hočeš imeti omake in dodam eno jušno kocko in malo paradižnika v tubi, lahko tudi česen v prahu in čebulo v prahu (po želji). Nato se to kuha kakšne 3/4 ure ali pa malo manj.
Nato naredim še prežganje in ga dodam poaprikam, da se omaka zgosti.

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Filana paprika
10.8.2005 9:25:47   
Anonimen
Bi rekla, da jaz še bolj enostavno:

v meso zmešam eno vrečko začimb za filane paprike, jih spucam, nafilam s to maso, zložim v pisker, zalijem s čisto malo vode, da se ne primejo za dno in potem noter natankam liter ali pa še več paradižnika iz tetrapaka - Pomi-ja. Kuham, dokler ni kuhano in to je to.

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Filana paprika
10.8.2005 9:33:51   
SašaR
Delam jih tako, da v meso dam en jajc, pa sesekljam čebulo, pa česen dam, pa riž, pa začimbe, pa kar mi takrat pride na misel da bi šlo še v paprike.
Potem jih operem - paprike mislim in jih očistim, od znotraj posolim - ima sama paprika zamene boljši okus, potem jih nafilam tako da pustim kak cm na vrhu praznega.
Potem jih naložim v naoljen pekač in pustim da se zapečejo v pečici. ko si zapečene jih zalijem z omako in jih pečem doljer niso pečene.

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Filana paprika
10.8.2005 9:35:02   
ninocka
Jst mam se bolj enostaven recept - narocim jih pri mami ali tasci in jih doma samo pogrejem, skuham pire in pojem...mljac, mljac...:)- :)-

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Filana paprika
10.8.2005 9:39:58   
Marogica
Jaz v zmes ne dam jajca, ker preveć vežejo in je zmes preveč trda.

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Filana paprika
10.8.2005 9:57:42   
Anonimen
Al bina, a riža pa nič ne daš? Dobra ideja, tole o soljenju od znotraj, meni je tista paprika tudi vedno premalo slana. Spet me bodo kregali, da je preveč slano.:)-

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Filana paprika
10.8.2005 10:00:03   
lex
Jaz jih sicer ne delam pogosto ampak jih naredim kar po občutku. Ampak paprik ne kuham zraven amapk spečem v pečici (1 uro) in jih potem dam za 10 minut v omako, da dobi omaka okus po papriki. Je full boljša.

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Filana paprika
10.8.2005 10:23:18   
m jana
Jaz sem jih delala prejsnji teden in mi je razpadlo meso in riz!:( Kaj delam narobe?
Jaz si pripravim maso za polnjenje paprik prej!
Kaj naj naredim da se bo masa drzala skupaj?:zmeden2:

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Filana paprika
10.8.2005 10:30:04   
Anja
m jana

mogoce mas riz prevec kuhan?
daj kako jajce zraven ;) za boljso vezljivost ;)

...drugac pa jaz tud pecem, isto ko cufte :)

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Filana paprika
10.8.2005 10:31:17   
Marogica
m_jana, jaz posipam maso z malo moke.
Tudi jaz delam paprike v naprej. Ker jih ne moremo jesti par dni zaporedoma, jih normalno pripravim in dam v zmrzovalnik (po 5 kom), vendar brez paradižnikove omake. Kadar jih hočemo jesti, skuham svežo paradižnikovo omako in paprike v njej pogrejem oz skuham.
Pa še "packarijo" imam samo enkrat v sezoni.

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Filana paprika
10.8.2005 10:53:55   
m jana

Hvala!!!!!Se vidi da vcasih res nimam pojma o kuhanju!

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Filana paprika
10.8.2005 11:02:23   
Anonimen
m jana, res daj jajce notri, potem ne razpade, ker jajce zakrkne. Jaz isto delam čufte in če ti ne razpadejo, ko so samo kepe te mase v vodi, potem tudi v paprikah ne more.

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Filana paprika
10.8.2005 12:17:15   
Anonimen
Jaz mam za te stvari (hvalabogu) mamico, ampak vem pa to: če prej meso prepražiš, potem, ko je kuhano in na krožniku prepoloviš papriko, ta meso čist narazen pade. Men to ful ni fajn. Tko moja tašča dela, pa mi ni dobro. Mam rada, da meso lepo v kepici ostane, kot da bi same čufte delala.:)-

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Filana paprika
10.8.2005 12:23:49   
m jana
Meni je tudi vsec da ostane v kepici, pa nimam nobene mamice ali tascice ali kogarkoli, ki bi mi kaj skuhal!

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Filana paprika
10.8.2005 12:29:19   
ursk@
Punce najlepša hvala za recepte, že drvim kuhat, ker mora biti ob 3 kosilo na mizi.

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Filana paprika
10.8.2005 12:34:05   
Anonimen
Dober tek!:)

(odgovor članu ursk@)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Filana paprika
11.8.2005 8:38:31   
soncicaT
Jaz pa čestitam za ljubki dvojčici:-):bravo:

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Filana paprika
8.6.2013 11:18:53   
natyplaty
Pozdravljene,če želite da vam ne razpade masa pri papriki mora biti nadev surovo meso zmešano z napol kuhanim rižem ali pa tudi surovim,po želji,jajce,začimbe po vašem okusu...tako se nikakor ne razpade,morate pa paprike nafilati nekje malo nad polovico saj naraste masa med kuhanjem,če pa ve prej prepražite meso pred filanjem,pa masa rada razpade....dobro je pa oboje....tko da po želji kot želite,meni osebno je tudi bolj všeč da ne razpada ;)

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPT: Veganska salama iz čokolade in rožiča
Sladka, zdrava, veganska in pripravljena v 15 minutah, pa še z okusom po božiču. Vsekakor zmagovalna praznična kombinaci...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?