Gina
|
Daddyin ankica! Ne, te težave niso moje. Moj:love: pomaga mnooooogo več, kot povprečen slovenski moški. Pa ukvarja se z otroki zeloooo nadpovprečno za slo. moškega. Sem pa že malo v letih in poznam mnogo ljudi. Poznam življenje v družinah in neke enakopravnosti tam nikjer ni. Morda v par odstotkih, kjer so moški narejenui zelo na jin, ženske pa zelo na jang. Drugje tega ni. Ženske povsod naredijo mnogo več, kot moški, ker moški enostavno tako funkcionirajo, da si vzamejo čas za svoj hobi, pa kakršenkoli to že je (lahko je to služba, šport, gostilne, prijatelji ali popoldansko spanje...), pa veliko prej so zmatrani, pa enostavno so bolj egoistični in nimajo tistega v sebi, čemur se reče popolna odgovornost za otroke in družino. ženska je glavna za familijo gor držat. Saj to ni posebnost samo slovenije, tako je skoraj povsod po svetu. S to razliko, da po razvitem svetu ženska sama odloča, ali hoče v službo ali ne, ali bo imela 3x ali 5x na teden gospodinjsko pomoč ali varstvo otroka in malo več si privošči, kot ena Slovenka, ki kljub polni zaposlitvi in zgaranosti, mora biti za "vse" sama (z izjemo kakšne babice, ki pomaga). V tistih familijah, kjer se dobro razumejo, ženska zelo hvali moškega, se ji zdi vse, kar le ta naredi, veliko in je za vsako pomoč zelo hvaležna. Povsod je tako. Moškemu tudi pusti ogromno svobode. V nekaterih družinah mož pridno pomaga, vendar žensko neprestano kritizira za vse, kar ni naredila popolno - pa kljub temu tudi v tistih družinah ženska drži družino in obveznosti večinoma v svojih rokah. Jaz od vseh družin, ki jih poznam, ne poznam druge oblike življenja. Pa ne govorim o svojem, ampak o vseh znancih in prijateljih....no, če izvzamemo tistih par odstotkov, kjer moški funkcionirajo kot ženske, ženske pa nosijo hlače v družini, ampak teh je res malo. Vem daddy, da je težko brati resnico, ampak tako je. Najlažje živiš v takem zakonu, kjer to vzameš v zakup, pa si najdeš takega, ki ima zelo podobne poglede na svet in interese. V takem primeru te zgoraj napisane reči kot žensko ne pretresejo preveč in obratno. Ankica, brez zamere, ampak jaz sem tudi imela identične iluzije o zakonu, ko sem bila mlajša. Res sem si to točno tako predstavljala, kot ti. Vendar leta prinesejo svoje, predvsem pa otroci. Otroci obrnejo zakon na glavo bolj, kot je kdo pripravljen priznati. Moškim ne ugaja, da niso več v centru pozornosti, ne glede na to, koliko imajo radi otroke. Pa tudi ne ugaja jim, ker zakonca nimata več sploh kaj dosti časa zase. To jih spremeni na celi črti. Če se nikoli prej dva nista kregala, je zdaj največja možnost, da se začneta. Samo še to sem pozabila dodati, da ljudje nimajo otrok še iz enega razloga. Danes ni dovolj, da otrokkom daš jesti in piti in jih primerno vzgojiš in spraviš h kruhu. Ne, moraš se poglabljati v njihovo dušo, bog ne daj, da narediš kaj vzgojno narobe, ali da ni otrok daleč pred tabo na lestvici vrednot. Vse, kar narediš, moraš pretehtati in ni več enostavno iz tega vidika imeti otroka, saj družba obsodi vsak tvoj kiks, najhujše pa je biti "slaba mati, oče", pa čeprav v resnici to nisi. Potem se počutiš kar naprej za nekaj krivega, čeprav nisi naredil nič narobe, sprašuješ se, ali prav ravnam, ali bo imelo posledice na otrokovi psihi, pa take neumnosti. Tako funkcionuira današnja družba. Morda ima povprečni starš z večimi otroki nižjo izobrazbo, jaz imam 3 otroke in visoko šolo. Bi imela še enega otroka, moj si ga srčno želi, vendar sem prestara za to. Jaz si tudi želim imeti malo svobode. Najbrž si je ne bi, če bi bila mlajša. Finance? Ne, finance ne bi bile problem. Živimo z eno plačo trenutno že kakšno dobro leto, pa smo skromni in otroci tudi niso zahtevni. Še kaj prišparamo. Smo čarovniki. To zame ni izgovor.
|