|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
20.2.2011 20:32:57   
Zelenkaa
nosek5, pikomiko, anonimen dobrodošle, joj kolko nas je že user posted image  user posted image

punce a ve mogoče jemljete kakšne vitamine al kej podobnega zdej v nosečnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Oktobrke 2011
20.2.2011 21:08:01   
Anonimen
V prvi nosečnosti sem jemala Elevit, vendar me je popolnoma zaprlo. Zdaj pa jemljem Tifol + Supradyn q10 (šumeče tablete).

Super, da se seznam daljšauser posted image user posted image

(odgovor članu Zelenkaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 7:19:17   
barb71
Jaz jem Tifol, zdaj mi jih bo zmanjkalo in bom šla po Centramed mami, saj ima notr še druge vitamine.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 8:37:19   
Zelenkaa
Pozdravljene punce.

Ja sej tudi jaz jemljem tifol, sam sem mal brskala po internetu in vidim da jih večina priporoča elevit, pa ne vem al bi zamenjala al ne.

No tako, danes sem se naročila na prvi pregled in imam ga šele 28.3., pa sem rekla sestri če komaj takrat pa je rekla da ja, da oni naročajo na prvi pregled nekje v 10 tednu. V katerem tednu pa ste ga/ga imate ve?

lp

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 9:27:12   
SRCE
Ojla...

Becky27- Iskreno sožalje...drži se...user posted image user posted image user posted image

zezenkaa- mislim da kr povsod naročajo tam okoli 10 tedna.....jst ga mam sicer v 8....

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 10:20:53   
vanilija*
Becky27- iskreno sožalje...naj te user posted image user posted image čuvajo.

Lep pozdravček vsem novim nosečkam. user posted image

No pri meni se je stanje malo izboljšalo, špika me skoraj nič več, utrujenost me tudi ne daje več, slabo mi je vsake tolk časa, čeprav mi je zadnje dni zvečer ful slabo. Tut jaz jemljem tablete elevit, pa še za želzo. Drugače sem pa zelo dobre volje (no včasih malo tečnauser posted image ) in komaj čakam prvi pregled, da izveva če je vse ok.
Za spol boste vse vprašale?

Lep snežni dan vam želimuser posted image

< Sporočilo je popravil vanilija* -- 21.2.2011 10:21:42 >

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 10:47:33   
Aikido
Ojej user posted image
Becky27 moje sožalje user posted image

(odgovor članu becky27)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 11:10:22   
pokamoka
pozdravljene
Jaz tudi jem fidimedovo folno kislino, ker ima pač še druge vitamine notri. Sam mi je kar slbo, ko moram požreti to velikanko. Jao...
Jaz sem drugače ok. Slabi mi oz. občutek slabenja imam preko celega dne. Ne bruham... ampak non stop imam nek čuden feeling. Sploh zvečer in dopoldne je malo bolj kritično. In ni mi do hrane. Saj za zajtrk in kosilo kar jem nekaj, ker se pač trudim jesti dokaj normalno. In po jedi mi je tudi kar o.k. Nekaj časa. Potem se pa spet začne... Danes je pri meni točno 7. teden:)

Danes sem se naročila na drugi UZ, ki ga imam 1. marca. Sem pač zanosila po postopku umetne oploditve in me imajo malo bolj pod drobnogledom. Upam, da bo naslednji teden vse o.k., kot je bilo prejšnji teden.

Bodite lepo...
Becky... nate pa itak mislim... skupaj biti čim močnejša, zaradi otroka, ki ga že imaš in zaradi pikice...

lp



(odgovor članu Aikido)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 11:10:56   
Anonimen
ojla souser posted image , kako ste?

jaz sem danes spet mal bruhcala, ampak je bilo potem bolše in sem sedaj kot rožica. zgleda (vsaj pri meni) če zjutraj, ko mi je res naaajbolj slabo bruham, potem mi je čez dan ok. sem rekla mojmu da bom zdej kr zjutri dežurala v wc-ju, milom ali silom, pa bo pol bolš. user posted image

sicer pa sem bila danes v LJ na Ginekološki, kjer sem mela UZ. torej, veliki smo 7,2mm, user posted image  bije kot za stavo, vse ok. potem sem mi prvoščla malo "junk food" v McDonaldsu, ma saj mi user posted image  ne bo zamru, za kosilo bo nekaj na žlico, k se mi fuuul lušta.

nič, grem v trgovino da bom mela sploh kaj v lonc za vrčt.

koooolk nas je že, res lepo. vsem želim čim bolj prijeten dan, pri nas je sooooončeeek.

(odgovor članu Aikido)
  Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 11:14:34   
Anonimen
aja, jst drgač pijem san Tifol, a mislte da bi blo dobro še kaj drugega? Po Elevit sem slišala da je rado slabo ženskam, ma meni je že tako. Kaj pa ta Centramed?

drugače pa sem pri svojem G naročena 10.3., komej čakam. potem se bom pa še na nuhalno naročila.

pokamoka: kako si ti šteješ tedne odkar si user posted image ? od punckije, transferja, zadnje menstruacije? če ne pride dosti enih datumov ven. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 13:28:18   
sensiTive
Vidim, da se pogovarjate o folni in vitaminih. Jaz jem tifol, prej sem jemala femibion, vendar sem šele kasneje preverila in ugotovila, da je to samo prehransko dopolnilo, tifol pa je registrirano zdravilo, kar pomeni, da je precej bolj kontrolirano in preverjeno. Folna+dodatni vitamini niso nujno boljša zadeva kot samo folna, ker če jeste dovolj raznolike obroke in dovolj sadja in zelenjave, dodatnih vitaminov ne potrebujete. Še posebno morate pazit, da ne predozirate vitamina A, ker lahko povzroča napake v razvoju ploda. Tako da previdno, da ne dosežete ravno kontra učinka. Prehranski dodatki so precej slabo kontrolirani, tudi če so na policah prodajaln, tako da ne gre pretiravati z njimi, ker njihovi učinki niso dobro raziskani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 13:49:48   
Anonimen
Jaz jem Tifol, pa tudi Elevit bom začela jest(sem ga v vsaki nosečnosti in dokler sem dojila)!
Sensitive-pomoje pa ti dodatki ki so narejeni prav za nosečnice in doječe mamice že morajo biti ustrezni in niti najmanj ni v njih toliko vit. A da bi se ga lahko predoziralo ob normlani prehrani +1 tablet na dan!

Sploh ne vem kva sem se tok hvalila, 2 dni nazaj da se super počutim-no trenutno sem ok, še po ure nazaj pa mi je bio ful slabo(pomoje po kavi), potem sem polizala 2 bombona, pa je blo malo bolše! pa če zjutraj takoj nekaj ne pojem, mi tut ni najbolje...jao sej sem vedla da "tahujši" tedni še prihajajo!

Ma danes ima prav en čudn dan..ko se mi nič ne da..parkrat sem se zaradi večjega ponoči ustala, ker je jokal, in sem se že spraševala ponoči, kaj bi je tega spet trebauser posted image , sploh ne razuem mojega mišljenja, k pa sem bila zelo vesela k sem zvedela da sem noseča, sedaj pa mi je na trnutke vse odveč, pa ko se spomenm bolečnin v križu, ki so me spremnjale vsako nosečnost, porodov, joj me pa kr mineuser posted image aaa...sm kr jezna k tako razmišljam, ampak očitno danes res ni moj danuser posted image
rižka-držim pesti da na UZ zagledaš user posted image
becky-veliko mislim nate...pazi nase in na svoja 2 cukrčka, pa javi se nam še kaj!user posted image

Vsem novim user posted image -dobrodošleuser posted image user posted image user posted image user posted image

Anonimnauser posted image

(odgovor članu sensiTive)
  Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 14:19:05   
sensiTive
Anonimnauser posted image pomoje ni smiselno jemati oboje na enkrat tifol in elevit, ker folne rabiš 0,4 mg/dan, če jemlješ oboje, je dobiš vsaj še 1x toliko.
Kar se pa tiče prehranskih dodatkov pa bi bilo tako, kot si rekla, torej da morajo biti ustrezni, samo v popolnem svetu. Za zdravila obstajajo strogi standardi, za prehranske dodatke pa so precej ohlapnejši, tako da imajo proizvajalci proste roke glede odločitve kaj vse bodo notri dali in kako kvalitetne surovine bodo uporabili in koliko bodo kontrolirali svoje izdelke. Pri uravnoteženi prehrani in brez povečanih potreb po vitaminih prehranski dodatki niso potrebni, ampak v nosečnosti se povečajo potrebe po določenih vitamnih, zato se folna kislina priporoča za pravilen razvoj zarodka oz. plodu.
Tudi za otroško kozmetiko načeloma vsi verjamemo, da vsebuje samo najbolj kakovostne in nežne sestavine, ki nežni otroški koži ustrezajo, če pa pogledaš sestavine bolj natančno, pa so v izdelkih skoraj identične sestavine kot v kozmetiki za odrasle - polno kemije, ki se vsrka v otroško kožo in lahko prehaja v krvni sistem ter se lahko kopiči v mehkih tkivih otročka. Tudi za kozmetiko mislimo, da mora ustrezati, pa velikokrat ni tako, ker so pravila o tem, kaj se sme in ne sme uporabljat precej ohlapna.
Uh, sem se razpisala. Uglavnem, hotela sem opozoriti na to, da še vedno včasih velja manj je več in da je včasih dobro, da smo kot potrošniki izbirčni pri tem, kaj kupujemo in da se ne pustimo zavajati proizvajalcem, ki obljubljajo marsikaj. Vsaka zase ve, kaj je najboljše zanjo, ampak previdnost nikoli ni odveč, ko gre za zdravje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 14:55:14   
rižka
Jutri sem naročena na UZ. Me je pa pošteno strah, kaj bo user posted image . Sprememb ni, vse je zaenkrat ok. Berem na forumu, da nekatere sploh ne krvavijo, čeprav je plod odmrl. Ko to berem, mi pa spet optimizem dol pade user posted image

(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 15:42:58   
*Anna*
IZVIRNO SPOROČILO: rižka

Jutri sem naročena na UZ. Me je pa pošteno strah, kaj bo user posted image . Sprememb ni, vse je zaenkrat ok. Berem na forumu, da nekatere sploh ne krvavijo, čeprav je plod odmrl. Ko to berem, mi pa spet optimizem dol pade user posted image


rižka, predlagam, da se čim manj obremenjuješ, sploh z branjem foruma ... user posted image  boš videla jutri ... optimizem!!

(odgovor članu rižka)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 18:09:24   
carmik
Pozdravljene oktoberke 2011!!

Se vam pridružujem na forumu. Sem v koncu 6.tedna nosečnosti in imam PDP 13.10. Gre pa za mojo prvo nosečnost. user posted image

Mene zanima, če se še kateri pojavlja rjav izcedek? Danes sem imela pregled in so mi rekli, da če ne gre za svežo kri je vse vredu.

(odgovor članu amon)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:13:37   
primana
Živjo punce.

Se samo javljam, da vas pozdravimuser posted image .
Jutri zjutraj imam pregled, komaj čakam, upam da je vse vreduuser posted image .
Se slišimo jutri... lahko noč vsemuser posted image .

(odgovor članu carmik)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:14:01   
pikomiko
Ojla.
Jest sem pa 3 mesece prej in 5 mesecev potem ko sva začela delat na user posted image jedla tifol. Potem pa sem prekinla, ker se ni in ni prijelo. Ta čas sem pa jedla matični mleček. Zadnji mesec pa kot da bi slutila sem začela z elevit. Matični mleček sem prekinla, ker ga po 3 mes. moraš, sedaj pa ob elevit jem neke alge. Slabo mi je, če mi je po tej kombinaciji pa ne vem.

rižka držim pesti, da bo vse okuser posted image

(odgovor članu carmik)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:25:22   
pikapolonica5
Pozdravljene še iz moje strani! user posted image
Tudi jaz sem nova na forumu, test pokazal + user posted image .
Se že veselim klepeta z vami!

Pozdravčekuser posted image !

(odgovor članu amon)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:32:04   
ŽanaTaja
Hej moje user posted image

Zdej mi je po celodnevnem mučenju s temi slabostmi končno mal boljšeuser posted image

rižka nič brat takšnih negativnih postov, ker si boš še nehote prinesla kaj slabega. Z nami boš do oktobra in pika. Glavo gor punca, pozitiva je dobra za tvojga pikeca in zate..mislim nate in držim pestiuser posted image

primana vse lepo jutri na pregledu in hitr nam sporoč kako raste tvoj pikecuser posted image

Jaz ga imam komaj marca in se mi že tako vleče..čakam še datum za nuhalno pri dr. Pelkičevi, je rekla da naj računam nekje začetek aprila..

Ja nč punce grem, moja pikica tok joka k jo zobki jezijo, so pravi boščki, pa ne vem kako ji naj pomagamuser posted image

nočka

(odgovor članu pikapolonica5)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:37:52   
Anonimen
Oj punce!

Joj punce men tok razpoloženje niha, da je za popuser posted image ! Prej naveličana vsega, zdele pa komi čakam, da se mi trebuh vidiuser posted image Jao se ne spomenm da bi me kdaj tok medlouser posted image

Primana in rižko-srečno jutri na pregledu, poročajteuser posted image user posted image

Carmik-po vaginalnem pregledu nič hdega če zakrvaviš! Če pa ni po pregledu pa je tako 50-50%, jaz sem še v vsaki nosečnostri krvavela in vedno donosila, moja sestra tudi...nevem od česa je to odvisno (ataprvič sem dobila Dabroston za podporo) ampak ni nč pomagalo, tko da ne vedno vzroka zakaj krvavim..ampak važno da ni hujšega! Tudi v tej nosečnosti sem že 1x opazila majhen krvav flekec, poten nič ve..v sredo imam pregled in upam, da zagledam user posted image na UZ!

Vse nove user posted image dobrodošle na čeku(povejte svoje podatke,da vas Lana doda na seznam nosečk!

Sensetiv-jaz sem vedno jemala elevit k sem tifol nehala, ne vem mogoče je samo v glavi, ampak jaz sem mela občutek da imam več energije če ga jemljemuser posted image Sigurno  pa pretiravat ni dobro!

Uživajte! Anonimna user posted image

(odgovor članu pikapolonica5)
  Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:40:22   
Anonimen
ŽanaTaja-kok pa maš staro punčko? Pa daj Clpol pred spanjem, vsaj pol žličke, da se bo revca vsaj malo naspala! Jaz tudi me vem, al štirkice rastejo mojmu pobalinčku, al zakaj se je ponoči tok zbujaluser posted image Je mel pa  2 dni vročine, danes jo HB ni večuser posted image
Anonimna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 20:57:29   
betipol
Evo punce, danes sem imela pregled in videla kako mojemu user posted image utripa user posted image . Neprecenljivo. PDP je zdaj 6.10. še bolj natančno bom vedela po nuhalni. Mi je pa gin. rekla naj jem še en mesec tifol in nič drugega, ker se bom po vsem samo redila. Zanimivo.
Malo me skrbi edino ker me je danes zjutraj sililo na bruhanje in ko sem pljunila sem imela v slini malo krvi. Upam, da se to ne ponovi. Mogoče je počila kakšna žilica ko sem se napenjala. Kaj pa vem.

Becky27 - moje sožalje, drži se. Pošiljam ti en velik user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 21:36:56   
frutolino
Pozdravljene oktoberke 2011!

Evo mene ponovno med vami! user posted image Nazadnje smo se družile 2004! Ja res je že dolgo! In sedaj bomo imeli še enega nadebudnežauser posted image !
PDP 4.10.2011! Prihajam iz štajerskega dela Krškega ;)user posted image

Minilo je že dobrih 6 let od mojega prvega poroda in verjetno se je od takrat že marsikaj spremenilo! Verjamem, da bom od vas izvedela kaj koristnega!

Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu amon)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Oktobrke 2011
21.2.2011 22:18:34   
babkaa
becky27....sožalje


jaz jem tifol, jedla sem ga že 3 mesece pred zanositvijo, mi odgovarja. zadnje dneve me muči zaspanost, zbudim se ob sedmih in sem že ob dvanajstih ful zaspana, prišla sem domov ob šestih, šla spat in spala do devetih, nič pospravla, skuhala.... nevem. še katero muči zaspanost?

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?