|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 13:01:38   
amon
anonimna.. na pregledu sem bila noseča 6t in 2dni (se mi zdi) in se je videl že srček :)).

(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 13:16:44   
Anonimen
punce, živjo,

zgleda da je danes tak dan. Rižika, želim ti, da se vse porihta kot se more in kot si zaslužiš da se. Jaz sem bila tudi z mojo mamo veliko v navezi (pa smo blizu doma), ampak sem potem to prekinila, pa ne zaradi mojega, ampak ker je bil odnos malce čuden, tako da sedaj se slišive 1x na 14 dni, ali pa se ustavi pri meni ko gre iz službe in to je to. ne ve še, da sem noseča in verjamem da bodo stiki bolj pogosti, ko bo izvedela da bo babi. user posted image

punce, jst mam pa eno drugo težavo. zaposlena sem v javnem zavodu, imam odgovorno delovno mesto, sem visoko izobražena in dobro kvalificirana (pa ne me narobe razumet, da se hvalisam). imam pa sodelovko, ki je letos prišla v službo z eno popolnoma drugo šolo in nekim brzinskim tečajem. odgovorne sem opozarjala na stvari, ki se ne smejo počet, pa nihče nič. po 2 mesecih dela je šla ta ***** (oprostite, a nimam besed zanjo) k nadrejenim, in mene "zatožla", da ne delam dobro, prav... in tako sem imela že 2 zagovora zaradi tega. jaz imam čisto vest, vem da kakovostno delam, večkrat se postavim "na ogled", da me zunanji eksperti vidijo in dobim potrditev da sem dobra. potem pa pride ta **** in sem zdaj jast tista grda grda, ki se tko obnašam do te revce. user posted image  hm, stavri so že tako daleč, da sem bila zaradi psihe decemrba dva tedna na bolovanju, šefi pa nič. sedaj sem noseča, prvi pregled me čaka 10.3., nihče še ne ve, in se zadeve ponavljajo. šefi pa zopet nič tako sem lepo doma, ampak tudi doma nimam miru. ponoči se zbujam, srce mi nabija, tresem se.... da niti ne govorim. sem preprost človek, vsakemu dovolim da je to kar je in ga kot takega sprejmem, ampak vedno me poteptajo. vem, ne znam se postavit, grrrr, ne maram tega pri sebi (to me je mami naučila, med drugim user posted image ) in potem se mi dogajajo take stvari. Zapslena sem že 8 let, in sem sedaj izpadal najbolj grozen človek. pa še to: ta nesrečna deklica ima žlahto ki jo je spravila not, tako da res nimam moči proti VIP ljudem. user posted image
ma briga me za šiht, bom že, skrbi me samo, kako to vpliva na najine user posted image  user posted image ? sej se poskušam umirit in se kar pogovarjam s pikicama, ampak saj veste kašne smo - "kaj če, kako, ali"...

tako, zdaj sem se tud jaz malo olajšala, za kakšno dobro besedo se priporočam in obljubim da se ne bom pustila takim primitivcem.

zleda da je tak dan user posted image

lepo se mejte.

(odgovor članu sensiTive)
  Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 13:23:50   
rižka
Rebecca hvala. Ne se sekirat. Zato pa je danes tako v državi, ker prihajajo VIPOVCI na položaje, ki nimajo pojma o pojmu. Ti kar glavo gor in delaj tako kot do zdaj.  Se bo že pokazalo kako je sposobna, to dolgo ne traja. Takšni hitro odpadejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 13:41:22   
SRCE
Ojla......

Anonimen- sem se prenaročila za prvi pregled,ker sem povedala kako pa kaj tako,da ga imam 28.2....pred magnetno...(da se pogovorim z gin.) za nuhalno pa sem tudi dobila datum in sicer 31.3.....bom v 12 t....(upam,da bo vse vredi,ker sploh nimam nobenih znakov...)razen lakoteuser posted image

rižka-  ne se pustit in ne prekinit stikov z mamo oz.zmanjšat.......

LP

(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 14:11:25   
Anonimen
Glede majoneze-ja kupljeno lahko ješuser posted image

rebeca-ja vrjamem da ti ni lahko, če je vse skupaj preveč zate pa pojdi malo na bolniško! Lahko je napisati ne se sekirat, vem pa da je tebi težko. Čuvaj se!!!
SRCE-zakaj pa imaš magnetno resonanco?
Anonimna user posted image

(odgovor članu SRCE)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 14:20:00   
Shilou
pozdravljene vse skupaj. Čestitke novim user posted image .

Punce moj pregled je bil uspešen. Videla sem srčka in noseča sem 6tednov in 5 dni. Veliko smo 7,5mm in termin PDP je po novem 05.10.2011. Kontrolo imam čez mesec dni. Na nuhalno se bom naročila čez 2tedna.

Počutje,... na čase mi je slabo.

lep preostanek dneva vsemuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 15:37:07   
pathra
No moja nosečnost se je že končalauser posted image .. v nedeljo dobila izcedke, bila tri dni v bolnici in so me poslali domov, pa naslednji teden grem na pregled, če se bo samo vse očistlo ali mi bojo mogli oni.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 18:17:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pathra

No moja nosečnost se je že končalauser posted image .. v nedeljo dobila izcedke, bila tri dni v bolnici in so me poslali domov, pa naslednji teden grem na pregled, če se bo samo vse očistlo ali mi bojo mogli oni.


O pathrauser posted image user posted image user posted image user posted image res mi je hudo zate! Drži se!
Anonimnauser posted image

(odgovor članu pathra)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 18:44:06   
lana777
pathra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
drži se in pogumno user posted image

_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 18:48:58   
rižka
Joj pathra kako mi je žal. Zdaj me pa še bolj skrbi, imam jaz tut izcedke, sicer ne krvave. Komaj čakam UZ pojutrišnjem

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 18:55:07   
lana777
rebecca - grozno res, kaj naj rečem ... Vem, da je lahko bit takole pameten, ampak ti se moraš sedaj skoncentrirat nase in na user posted image  in se poskusi ne obremenjevat s službo, kolikor pač  gre.

rižka - lepo se mi zdi, da sta z mami tako povezani in prav je tako, ampak s tvojim se ne smeš prepirat okrog tega poskusita se lepo umirjeno pogovorit, vi2 morata vedno držat skupaj.

Moja (od predlani žal pokojna) omi, s katero sem si bila zelo zelo blizu, mi je vedno govorila, da ko greš enkrat od doma, je treba na prvo mesto vedno postavit človeka, zaradi katerega si si ustvaril nov dom ... Zlata je bila in sedaj nad zvezdami pazi nameuser posted image

_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 20:04:20   
rižka
To je pa dober nasvet od tvoje omi. On včasih dejansko misli, da postavljam mami in sestro  na prvo mesto. Ampak ni res saj ne živim z njimi ampak z njim. Me pa včasih užalosti, ko kaj reče proti njim, pa se niti ne vidijo pogosto. Jaz pa proti njegovim ne smem nič rečt, že zaradi tega, ker živim pod njihovo streho. Bo že boljše ko bomo sami svoji gospodarji.

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 20:18:35   
becky27
pathra user posted image user posted image upam, da čimprej spet zagledaš user posted image user posted image .Evo za na seznamček NS imam 22.3, kok bo to še dolgo za čakat še cel mesec. rebecca sm jaz tudi ugotovila, da je v današnjem času tako, da manj delaš bolj si nesposoben raj te imajo in ponavadi še teke osebe zlo visoko prilezejo.Ampak sej še malo pa boš šla na porodniško in si boš lepo odpočila in uživala, probi se čim manj sekirat, ker touser posted image vse čuti, ni vredno, da se sekiraš, kakor si napisala imaš čisto vest in veš kaka je resnica.Lepo uživaj user posted image , ker 9 mesecev gre hitro, potem so pa nove-drugačne skrbi.
rižka jaz se tudi vsak dan slišim z mamo res, da bolj na hitro ampak moj nima pripomb.
Glede user posted image znakov, razen ful napihnjenega trebuha in občasnih slabosti nimam težav, edino belega toka imam veliko.Punce vse bo ok. Tudi, če nimate znakov, hitro bo kakšenuser posted image znak, ki vas bo spominjal, da nosite user posted image .Pri meni se je videl user posted image noseča 7t mislim, da se vidi okrog 5 ali 6 tedna.V 1. user posted image sem preučila vso literaturo na temo nosečnosti.


_____________________________

Moj sonček Taj 27.12.2009

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 22:47:22   
pathra
Rižka upam da se ti ne bo isto zgodilo. Jaz sem imela samo rjave izcedke 3 dni, danes jih celo nisem imela.. upam da bo kmalu pršla prava krvavitev, ker če ne se lahko zgodi, da mi bojo mogli čistit.

(odgovor članu becky27)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Oktobrke 2011
16.2.2011 23:06:43   
lana777
user posted image  
user posted image
 
PDP,
nick, starost, število user posted image , pregled, NS, kraj
 
1. 10.
amon , x , 1user posted image ,  x, 22. marec, KP
*Anna* , x , 1user posted image ,  21. februar, x, x
rižka,  28 let, 0user posted image ,  18. februar, x, x
miska 21,  x, 0user posted image ,  x, x, x
sensiTive,  x, 0user posted image ,  2. marec, x, x
 
 2. 10.
igriva,  x, 0user posted image ,  x, x, x
 
 3. 10.
lana777, 33 let, 1user posted image ,  24. februar, 22. marec, Štajerska
 
4. 10.
agotha,  x, 1user posted image ,  x, x, x
anonimna7 , x , 1user posted image ,  x, x, x
anna_,  x, 0user posted image ,  21. februar, x, x
janja 506,  x, 0user posted image ,  x, x, Štajerska 
becky27,  28 let, 1user posted image , x, 22. marec, Lukovica
 
5. 10.
pozi,  x, 1user posted image ,  x, x, x
nanita,  x, xuser posted image ,  x, x, x 
Shilou, x, 0user posted image ,  x,  x, x
 
6. 10.
monica s,  x, xuser posted image ,  17. februar, x, Izola
 
7. 10.
vanilija,  x, 0user posted image ,  x, x, x
8. 10.
veselka, 29 let , 1user posted image ,  28. februar, x, x
betipol, x , 0user posted image ,  x, x, x
anonimen,  x, xuser posted image ,  x, x, x
Aikido,  x, 1user posted image ,  3. marec, x, CE

9. 10.
10. 10.
 
  primana,  x, xuser posted image ,  22. februar, x, x
ŽanaTaja,  x, 1user posted image ,  4. marec, x, x
11. 10.
 
*rebecca*,  x, 0user posted image ,  10. marec, x, x
 
12. 10.
anonimna user posted image ,  x, xuser posted image ,  x, x, x
pokamoka,  x, xuser posted image ,  16. februar, x, x

13. 10.
ribica81, 29 let, 0user posted image ,  8. marec, x, KP
14. 10.
15. 10.
 jeannetka,  31 let, 0user posted image ,  8. marec, x, MB/Francija
miska_piska, x, 2user posted image ,  x, x, LJ
 
16. 10. 
SRCE,  x, xuser posted image ,  28. februar, 31. marec, x
 
17. 10.
18. 10.
19. 10.
babkaa, 28 let, 0user posted image ,  x, x, MB

20. 10. 
barb71,  x, xuser posted image ,  1. marec, x, Štajerska

21. 10.
22. 10.
23. 10.
24. 10.
25. 10.
26. 10.
27. 10.
28. 10.
29. 10.
30. 10.
31. 10.


user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 32
NOSEČKE user posted image user posted image : še čakamouser posted image
 Z NAMI ZAČELA:
user posted image pathrauser posted image
user posted image


user posted image  




_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 5:42:34   
pokamoka
pozdravljene
Včeraj sem bila na prvem UZ... kot kaže zaenkrat, je vse o.k. Videl se je srček:):):) Sem pa nosečka 6t in 3d. Dr. je bil zadovoljen. Zanosila sem preko postopka umetne oploditve (v drugem poskusu). Ustavili so mi dva ploda, vendar je ostal eden. Eden pa je odšel. Pa mi je rekel dr., da je tudi tako o.k., saj se tako pričakuje manj komplikaciji med nosečnostjo.
Naslednji pregled in uz imam čez dva tedna. Danes pokličem svojega g in se zmenim za termin. Očitno me bodo bolj na pogosto spremljali, ker sem pač šla skozi postopek. Ampak dobro, meni je v redu tako...

In včeraj, ko sem bila na uz in ko sem videla, da se nekaj dogaja, sem se odločila, da grem za pol delovnega časa na bolniško. Dr. mi je rekel: nič spolnih odnosov, nič napora in nič potovanj. Torej... napor bom zmanjšala na minimum. Tudi sama nimam najbolj zadovoljne službe (psihični in fizični napor) in sem se tako določila. Veste, nihče drug ne bo mislil na nas, kot me same. Se bom z mojim g dogovorila na pregledu... mislim, da bo mojo odločitev podprl (ker pač ve, kaj delam in kako delam).

Toliko za zdaj... pazite nase... in držim pesti za vse:):):)
pa pa

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 9:09:40   
SRCE
Jutro......

anonimen- magnetno imam zaradi križa......verjetno pa bom vse skup prestavila....bom vidla kaj mi bo ginekolog svetoval.....

LP

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 9:38:00   
Anonimen
Jutro!

Pokamokauser posted image user posted image user posted image user posted image za user posted image

SRCE-upam, da ne boš imela preveč problemov z križov v nosečnosti! Mene je križ ful bolel(sicer v prvi nosečnosti še ne tok, kasneje pa ful)! Ampak ok, vse se da preživet, samo da je dete zdravo!

Punce ste razmišljale kaj o dopustu? mi gremo ponavadi konec avgusta, ampak sedaj bom že v 34 tednu takrat pa ne vem če bi bilo pametno se vozit tko daleč dober mesec pred rokom! Tak da zdej razmišljamo da bi šli julija na morje! Sam še ne cena apartma, ali hotel?Appartma pride za 10 dni okoli 600€ najem, hotel ALL za vse skupaj pa 1350€, sploh ne vem kaj bi se odločlauser posted image

Seznamček pa je res že kar polnuser posted image user posted image user posted image
Lep dan, anonima user posted image

(odgovor članu SRCE)
  Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 10:25:33   
lana777
Uh, anonimna user posted image razmišlja o sončku, morju in toplem,
jaz pa gledam skozi okno in brrrrrrrrrrrr user posted image  ... sneg!
Mali je sicer navdušen, samo mu še ni čist jasn, da z 39 vročine ne bova šla snežaka delatuser posted image



_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 10:36:51   
sensiTive
Anonimna user posted image hvala za odg, danes si bom dala duška s hrano, ki mi pašeuser posted image
Pathra, drži se, upam, da se ti čim prej uredi user posted image
Meni se tudi sonce in poletje zdi tako daleč. Čeprav, ko se bo začela vročina in bodo naši trebuščki že večji, nam bo vročina hitro začela presedat. Lep, zasnežen pozdravček.

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 11:20:52   
SRCE
Ojla......user posted image

sensiTive- a si šla pol po hlače v H&M? Si jih dobila? Jst sem bla ampak so meli same velike številke......user posted image user posted image

lp

(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 11:27:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lana777

Uh, anonimna razmišlja o sončku, morju in toplem,
jaz pa gledam skozi okno in brrrrrrrrrrrr  ... sneg!
Mali je sicer navdušen, samo mu še ni čist jasn, da z 39 vročine ne bova šla snežaka delat




Ja jaz sem z mislijo že na morjuuser posted image ja pri nam tut sneg, ampak lih tok, da je malo pobelilo! Bogi mali, upam, da boste čimprej zdravi!

O a že nosečniške hlače kupujete? Jaz imam še nekaj stvari od prejšne nosečnosti, nekaj jih bom kupila na novo, ampak itak še vse normalno oblečem!

Drugače sem pa jst rekla, da ne bom povedala za nosečnost, dokler ne bodo sami ugotoviliuser posted image , pomoje bodo tak dolgo mislili da sem se samo zredila, čeprav pri prejši nosečnosti pa  me je soseda v 12 tednu vprašala če sem noseča user posted image Imam že tako preveč kg, pa trebh, ampak se je pa kmalu potem vse skupaj napelo, pa ni blo več šlavfkov, tko da je bilo res hitro opazno! Bomo videli kako bo zdaj!
Anonimna user posted image

(odgovor članu SRCE)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 11:32:00   
sensiTive
Jap, že kupujemo, vsaj meni so večinoma vse hlače premajhne, pa ne da bi se mi kaj veliko poznalo, ampak jih ne zapnem več (sem se že pred zanositvijo zredila). V H&M v Cityparku nimajo stvari za nosečnice, v Supernovi pa sem sicer našla ene, ki so mi bile prav, pa so bile 50€, kar se mi zdi preveč za H&M kvaliteto. Majo pa tud že bolj pomladno poletne hlače, sam so mal pretanke za v ta sneg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 11:52:51   
lana777
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen





Ja jaz sem z mislijo že na morjuuser posted image ja pri nam tut sneg, ampak lih tok, da je malo pobelilo! Bogi mali, upam, da boste čimprej zdravi!

Hvala, zaenkrat nam še bolj slabo kaže, ampak, saj bo!

_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Oktobrke 2011
17.2.2011 11:54:16   
jeannetka
Punce, jaz se samo na hitro javljam, da vam sporočim, da sem še zmeraj čisto adijo. Vročina mi ne pade, celi dan se filam s tabletami in si mislim, da je ziher tako boljše kot pa je s pikico kaj naorbe, ker imam tako visoko vročino. Taka sem, da mi niti za živet ni. Moj me kr heca, da sem komaj zvedla, da sem noseča, pa mi njegova hčerkica že dela probleme user posted image Zraven vsega tega pa mi je še tako slabo, da nimam pojma kaj naj jem in se prisilm, da pojem vsaj en obrok na dan (beri:juho brez okusa). Ampak dokler mi je slabo in dokler me špika po jajčnikih vsaj vem, da je vse ok, tako da se ne pritožujem.

Midva grema v nedeljo zvečer na dopust, jaz pa še nimam nič oprano, nič pripravljeno (moj je že spakiran en tedenuser posted image ) in sploh ne vem kdaj bom to vse naredla. Dragi namreč dela danes cel dan, jutri pa odpotuje na seminar in se vrne v nedeljo popoldan, potem pa kr pičima. Če pa mi ne bo ratalo, pa bom vzela kr umazane cote in jih bom pol pri mami prala user posted image

Hlače še jaz skoraj vse zaprem, a ko sedim mi več niso udobne in si moram obvezno odpreti gumbe.

Punce, držite se, nisem sposobna komentirati vseh vaših odgovorov, tako da se opravičujem. Bom kdaj drugič.

Lana777...v Francijo me je pripeljala ljubezen (saj veš kak pravijo, da ljubezen podira vse bregove, no pri meni še mejeuser posted image ) Ti si pa tudi ena redkih, ki zna kaj povedati po francosko. Priznam, da je meni jezik ZELO težek in me kr jezi, ampak je zdaj po leto in pol že boljše, a še daleč od dobrega.

Lep dan vam želim, grem ajat...

(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?