Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 17.3.2011 11:30:40
|
|
|
|
danyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie IZVIRNO SPOROČILO: danyy IZVIRNO SPOROČILO: archie Benika: thx. Saj ravno 14 dni je Manja starejša od naše frčafele . Danes je prvič dobila jogurt. Gluten bo uveden proti koncu tedna (ajoj, saj je že četrtek smile-ki-se-buta-z-glavo-v-zid) Jogurt že lahko ? meni je patronažna rekla po 6. mesecu. Kar velja tudi za meso, skuto, gluten in rumenjak. Meni pa je rekla da do 1. leta nič iz kravjega mleka, (pa še par takšnih stvari, ki so meni bile malo čudne ), tako da je ne nameravam najbolj upoštevat. Super, sedaj mu lahko sadje kar lepo z jogurtom zmešam (pa boma imela skupaj malico).
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 17.3.2011 11:33:33
|
|
|
|
archie
|
meni je samo za KM rekla, naj se ga izogibam. Da izdelki iz KM pa niso problematični. In pri psih je isto-če bi jim dala KM, bi imeli drisko (če ga niso navajeni). Če pa dobijo jogurte, kefir, sir, skuto... pa načeloma ni problemov.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 17.3.2011 11:52:22
|
|
|
|
dect
|
Za temenca naj vam zdravnica predpiše recept. Pri našemu Roku je pomagalo- vam pa to mažo zmešajo v lekarni- takoj pomaga- nekaj z olivnim oljem. Jaz ji polente še nisem dala. Je pa danes jedla naribano surovo hruško in plasma piškot.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 17.3.2011 20:26:26
|
|
|
|
benika
|
Če se nam želi katera pridružiti na kavi...jutri Kolosej ob 10.30.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 17.3.2011 22:14:41
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic ....sama sem Majčica 2011 pa me zanima če je katera uporabljala na začetku Sleepy wrap in če ga ima še katera mogoče za posoditi ali pa ga proda po ugodni ceni. ga še uporabljam, no vedno več ga uporabljam.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 17.3.2011 22:34:52
|
|
|
|
tejči28
|
Nadja pa ful zvija po hruški in samo prdka,kaka pa nič,tak da ji surove sploh ne upam dat,ker je že po kuhani pestro. Zobka še nimamo nobenega. Temence so tudi nas jezile,pa sem ji namazala z oljem tem otroškim z dodano kamilico,pa vsaki dan jo počešem in je HB ok. V polento pa ji zmešam banano,ker je to tudi meni dobro za jest.Polento in gris ji naredim z AM.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 21.3.2011 12:36:52
|
|
|
|
Mojabiba
|
Pozdravljene septemberke, tudi mi smo septembra dobili štručko - ki je sedaj že prava deklica. Ker vidim, da uvajate gosto hrano, vas prosim za nasvet. Moja pupa enostavno zavrača gh, čeprav je stara že dobrih 6 mesecev. Moja prvorojenka je okrog 5 meseca brez težav prešla na gh, naša druga pupa pa uprizori pravi 'show', ko ji poskusim dati kakšno žličko kašice (poskusili smo z riževo, korenčkovo, bananino, jabolčkom, brokolijem). Prosim za kakšen nasvet? Ali ima katera podobno izkušnjo? Glede na to, da je kar konkretna punca - imam občutek, da se kar naprej dojiva...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 21.3.2011 13:45:31
|
|
|
|
benika
|
Pozdravljena! Vsak otrok je svoj individum in očitno tvoja mala še ni pripravljena na GH, ne glede na to, kdaj je začela jest njena sestrica. Lepo ji ponujaj žličko po žličko in naj počasi okuša. Če jo bo še zavračala, pa naj se doji. Prej ali slej jo bo že sprejela. Kar pogumno in vztrajno, pa večkrat se nam kaj oglasi!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 21.3.2011 13:50:23
|
|
|
|
danyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mojabiba Pozdravljene septemberke, tudi mi smo septembra dobili štručko - ki je sedaj že prava deklica. Ker vidim, da uvajate gosto hrano, vas prosim za nasvet. Moja pupa enostavno zavrača gh, čeprav je stara že dobrih 6 mesecev. Moja prvorojenka je okrog 5 meseca brez težav prešla na gh, naša druga pupa pa uprizori pravi 'show', ko ji poskusim dati kakšno žličko kašice (poskusili smo z riževo, korenčkovo, bananino, jabolčkom, brokolijem). Prosim za kakšen nasvet? Ali ima katera podobno izkušnjo? Glede na to, da je kar konkretna punca - imam občutek, da se kar naprej dojiva... Pozdravljena, mogoče pa še ni pripravljena na GH. Jaz tudi dojim zelo velikokrat na dan (zadnjih 14 dni tudi ponoči), da sem že prav utrujena od vsega tega. GH je sicer zelo lepo sprejel, je vse, vendar v zelo majhnih količinah. Ko se odloči da ima dovoj hrane, ne odpira več ust, sitnari, tako da mi ne preostane nič drugega kot pa da ga še podojim.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 21.3.2011 14:28:06
|
|
|
|
taly26
|
Lep pozdrav! Tudi jaz se vam pridružujem, seveda če me sprejmete -sicer sem bila z vami čisto na začetku, vendar je potem bilo toliko vseh dogodkov da enostavno ni bilo časa za računalnik. No moja pupika je na svet prišla 7.9. in ji je ime Vita. Mi pa že kar en lep čas jemo GH tak da zaenkrat nimamo problemov s tem, vsako novo hrano lepo sprejme. Zobkov še nimamo-mislim pa da jo že matrajo. Sicer pa smo sedaj prehlajeni in kašlamo zelo, tako da smo na berodualu in sirupih- ni prijetno.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 22.3.2011 9:59:54
|
|
|
|
Mojabiba
|
Hvala, Benika. Danyy tudi jaz sem že kar malo utrujena od tega - dojim tudi ponoči (okrog 22h zvečer, okrog 3:30 ponoči in okrog 6:30 zjutraj). Ko bom prvič prespala vso noč - se mi bodo odprla nebesa . Zdravo taly26, upam, da se hitro pozdravita . Ali je katera iz širšega centra LJ? Jaz se sprehajam po Tivoliju, Stari Lj., Trnovski pristan - bom vesela, če bo katera za kakšno kavico.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 22.3.2011 10:30:54
|
|
|
|
danyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mojabiba Hvala, Benika. Danyy tudi jaz sem že kar malo utrujena od tega - dojim tudi ponoči (okrog 22h zvečer, okrog 3:30 ponoči in okrog 6:30 zjutraj). Ko bom prvič prespala vso noč - se mi bodo odprla nebesa . Zdravo taly26, upam, da se hitro pozdravita . Ali je katera iz širšega centra LJ? Jaz se sprehajam po Tivoliju, Stari Lj., Trnovski pristan - bom vesela, če bo katera za kakšno kavico. Jaz dojim okoli 23.00, okoli 3.00 in 6.00, ampak to sedaj traja kakšnih 14 dni, prej se je dojil le enkrat na noč, smo prej super spali. Okoli 7.00 pa se že zbudi, pa tud čez dan spi zelo malo. Sem mu zvečer že dajala riževe kosmiče, pa ni spal nič dalje, tako da sedaj mu jih ne dajem več.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 22.3.2011 13:01:42
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mojabiba Hvala, Benika. Danyy tudi jaz sem že kar malo utrujena od tega - dojim tudi ponoči (okrog 22h zvečer, okrog 3:30 ponoči in okrog 6:30 zjutraj). Ko bom prvič prespala vso noč - se mi bodo odprla nebesa . Zdravo taly26, upam, da se hitro pozdravita . Ali je katera iz širšega centra LJ? Jaz se sprehajam po Tivoliju, Stari Lj., Trnovski pristan - bom vesela, če bo katera za kakšno kavico. Me se pogosto dobivamo ob petkih v Koloseju (10:30) Zadnja dva tedna pa so aktualni tudi športni četrtki npr na Rožnik z vozički ipd. Včasih se dobimo tudi v centru Lj., če te zanima. Lp Tina
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 10:02:10
|
|
|
|
Mojabiba
|
Joj, Danyy imaš srečo, da ti ne spi šele 14 dni. Moja se doji ponoči že odkar sva prišli iz porodnišnice. Danes ponoči je bilo pa itak grozno, najprej je ta starejša prišla k nama spat in je mož šel v njeno posteljo. Potem se je pa mlajša tako polulala, da je šlo vse čez pleničko, po moji rjuhi in jogiju - tako da sem sredi noči previjala in preoblačila posteljo. Spala pa itak nisem dobro, ker je starejša navajena, da ima ograjo na svoji postelji, in sem kar naprej gledala, da ne bo padla z moževe strani postelje dol . Hvala Tina, z veseljem bi se vam pridružila. Najraje na Rožnik ali v centru - BTC mi je daleč in nimam prevoza. Če greste jutri na Rožnik (in štartate pri Čadu ali Tivolskem gradu), bi šla jaz tudi - seveda če niste kakšne super športne gazele, ker jaz šele nabiram kondicijo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 11:54:41
|
|
|
|
iris_
|
hej, tudi jaz bi se vam pridružila na kakšnem športnem dnevu :) kam greste jutri?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 12:58:13
|
|
|
|
benika
|
Najraje na Rožnik ali v centru - BTC mi je daleč in nimam prevoza. Avtobus, taksi Vse se da, za kavo vse Lahko ti dam cifro od mojega taksista. Lupinico boš pa ja dala v avto, pa še do vrat Koloseja te pripelje
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 13:58:17
|
|
|
|
danyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mojabiba Joj, Danyy imaš srečo, da ti ne spi šele 14 dni. Moja se doji ponoči že odkar sva prišli iz porodnišnice. Danes ponoči je bilo pa itak grozno, najprej je ta starejša prišla k nama spat in je mož šel v njeno posteljo. Potem se je pa mlajša tako polulala, da je šlo vse čez pleničko, po moji rjuhi in jogiju - tako da sem sredi noči previjala in preoblačila posteljo. Spala pa itak nisem dobro, ker je starejša navajena, da ima ograjo na svoji postelji, in sem kar naprej gledala, da ne bo padla z moževe strani postelje dol . Hvala Tina, z veseljem bi se vam pridružila. Najraje na Rožnik ali v centru - BTC mi je daleč in nimam prevoza. Če greste jutri na Rožnik (in štartate pri Čadu ali Tivolskem gradu), bi šla jaz tudi - seveda če niste kakšne super športne gazele, ker jaz šele nabiram kondicijo S tem pa imam jaz velike težave, sprobala sem že skoraj vse plenice, najbolje se obnesejo mullerjeve (je pa moker še vsaj 2 krat na teden). Meni pa sedaj že drugi dan ni hotel pojesti skoraj nič GH (tudi banane ni hotel, pa jo obožuje). Kaj bi naj to bilo? Bi cel se cel dan samo dojil.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 14:06:06
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: danyy IZVIRNO SPOROČILO: Mojabiba Joj, Danyy imaš srečo, da ti ne spi šele 14 dni. Moja se doji ponoči že odkar sva prišli iz porodnišnice. Danes ponoči je bilo pa itak grozno, najprej je ta starejša prišla k nama spat in je mož šel v njeno posteljo. Potem se je pa mlajša tako polulala, da je šlo vse čez pleničko, po moji rjuhi in jogiju - tako da sem sredi noči previjala in preoblačila posteljo. Spala pa itak nisem dobro, ker je starejša navajena, da ima ograjo na svoji postelji, in sem kar naprej gledala, da ne bo padla z moževe strani postelje dol . Hvala Tina, z veseljem bi se vam pridružila. Najraje na Rožnik ali v centru - BTC mi je daleč in nimam prevoza. Če greste jutri na Rožnik (in štartate pri Čadu ali Tivolskem gradu), bi šla jaz tudi - seveda če niste kakšne super športne gazele, ker jaz šele nabiram kondicijo S tem pa imam jaz velike težave, sprobala sem že skoraj vse plenice, najbolje se obnesejo mullerjeve (je pa moker še vsaj 2 krat na teden). Meni pa sedaj že drugi dan ni hotel pojesti skoraj nič GH (tudi banane ni hotel, pa jo obožuje). Kaj bi naj to bilo? Bi cel se cel dan samo dojil. zobek na pohodu mogoče?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 14:09:21
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: iris_ hej, tudi jaz bi se vam pridružila na kakšnem športnem dnevu :) kam greste jutri? jutri gremo (prvič) po PST-ju. Štartamo na Fužinah in vozičkamo urco, dve, ne vem do kam, nas bo naša Tannya vodila, ki pozna to pot zelo dobro :) Mogoče celo na Golovec, samo gor ni gostilne..ti šment.. Sporočim točno lokacijo in uro, če katero zanima. Za spremembo je vozičkanje na rožnik v petek. Dobimo se na parkirišču pred Zoo-jem in gremo čez Mostec na Rožnik (no mene tokrat ne bo, ker imam opravke). Mislim, da se štarta ob 10:30. Pride katera?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 14:14:50
|
|
|
|
danyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka IZVIRNO SPOROČILO: danyy IZVIRNO SPOROČILO: Mojabiba Joj, Danyy imaš srečo, da ti ne spi šele 14 dni. Moja se doji ponoči že odkar sva prišli iz porodnišnice. Danes ponoči je bilo pa itak grozno, najprej je ta starejša prišla k nama spat in je mož šel v njeno posteljo. Potem se je pa mlajša tako polulala, da je šlo vse čez pleničko, po moji rjuhi in jogiju - tako da sem sredi noči previjala in preoblačila posteljo. Spala pa itak nisem dobro, ker je starejša navajena, da ima ograjo na svoji postelji, in sem kar naprej gledala, da ne bo padla z moževe strani postelje dol . Hvala Tina, z veseljem bi se vam pridružila. Najraje na Rožnik ali v centru - BTC mi je daleč in nimam prevoza. Če greste jutri na Rožnik (in štartate pri Čadu ali Tivolskem gradu), bi šla jaz tudi - seveda če niste kakšne super športne gazele, ker jaz šele nabiram kondicijo S tem pa imam jaz velike težave, sprobala sem že skoraj vse plenice, najbolje se obnesejo mullerjeve (je pa moker še vsaj 2 krat na teden). Meni pa sedaj že drugi dan ni hotel pojesti skoraj nič GH (tudi banane ni hotel, pa jo obožuje). Kaj bi naj to bilo? Bi cel se cel dan samo dojil. zobek na pohodu mogoče? Mislim da ne, vsaj videti ni ničesar. Pa tudi dlesni si ne drgne in je normalno dobre volje. Mu bom danes še enkrat ponudila, pa upam da bo kaj pojedel. Kateri gres uporabljate? Sem danes kupila gres za dojenčke (bebe pšenični zdrob), pa piše da je za otroke od 1.leta starosti dalje.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 18:48:42
|
|
|
|
iris_
|
hm....mogoče bi pa jutri res prišla.kje in kdaj točno?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 19:49:38
|
|
|
|
dect
|
Ojla, evo mene. Mojabiba, jaz sem iz Centra, pri Tivoliju. Drugače, sem pa tudi že šla peš v BTC ali na Fužine po otroka v vrtec. Na Rožniku s tamalo pa še nisem bila. Sem bila 5 let nazaj s tastarejšim, pa sem skoraj umrla- sem šla izpod Tivolskega gradu in še s tavelikim vozičkom.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 20:39:40
|
|
|
|
tinkatonka
|
Jutri: Ob 10h na parkirišču pri Brodarjevem trgu...mislim da so bloki 11 in 12 itd. Vglavnem če greš iz smeri obvoznica - center je zadnji uvoz v Fužine iz zaloške in se pelješ naravnost (ne greš po prednostni cesti, ker za zavije v levo) in do konca (cesta gre malo v levo) na parkirišče (ne moreš nikamor naprej) tam parkiraš in pogledaš kje so punce z vozički . Če pridš ti pošljem na ZS še svojo GSm cifro, da pokličeš, če ne najdeš. Pride še katera?
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.3.2011 20:40:14 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 20:50:46
|
|
|
|
tannya
|
Tinka: hvala, sem že začela pisat, pa vidim,da si že vse zrihtala
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 23.3.2011 22:02:15
|
|
|
|
iris_
|
čao, sem ti poslala zs....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.