ronja
|
Pojma nimam, kake slike so na fb, ker zaenkrat še nisem gor, ampak smo pa imele pri januarčicah enkrat to debato. No, meni se zdi, da so se stari vedno zgražali nad mladimi kar se tega tiče: od nekdaj. Obstajajo stari sumerski zapisi v hieroglifih, kjer nek modrec piše, kam gre ta mladina in da tako ne bo šlo in bo šel ves svet v tri krasne, če bo šlo tako naprej, pa nobenega spoštovanja do starejših, pa razgaljanje in razvrat itd... No, sumerija je pa PO tistem doživela svojo zlato dobo... Tako da ne vem - malo je ta nenaklonjenost spremembam res znak staranja. kar se tiče oblek pa mislim podobno: se spomnite, kako so se v 60ih zgražali nad mladimi v minikah. Pa kako je to grozno, pa da čisto razčlovečiš osebo, če nosi miniko, pa da si samo kos mesa not, pa da ti vsak noge vidi, itd... danes pa je večina med nami že dala nase kdaj v življenju miniko in ni nič nenavadnega - punce jih nosijo tudi v službo, na poslovne zabave, itd... Čisto sprejemljivo. Včasih je bilo pa nezamisljivo, da bi šef vedel, kakšne noge imaš. Verjetno bo tu nekoč podobno. Sama sem do golote dokaj tolerantna, meni se zdi, da delamo iz tega čisto prevelik deal. Pa ne samo slike, tudi o sebi napišejo veliko, tako da lahko pol sveta ve o njih skoraj vse. No, saj to pa tudi me tu . nusi, po moje je to čisto isto, kot če ti vsa navdušena razlagaš prijateljici po telefonu, kako ste se imeli fino. Samo medij je drugačen. Pa ne boš rekla, da še nikoli nisi razlagala komu, kako fajn je bilo na dopustu? Pa nisi tega delala zato, ker ti sicer ne bi bilo fajn, ampak zato, ker si želela delit svoje veselje, kajne? Sicer kot rečeno - sploh nisem na fb, ampak se mi zdi pa hecno to zgražanje nad njim, ko da je to nek novodobni hudič, hkrati pa ste vse gor .