Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja Bo pa naša Lea sigurno najmanjša in najlažja prvošolka. Že zdaj je v vrtcu za glavo manjša od ostalih. Pa važno, da je drugače zdrava, tale višina in teža je še najmanjši problem... Uredi (umije, obleče,...) se pa že vse sama in je najbolj vesela, kadar gre lahko prespat k babici, da se lahko "važi" s tem, kaj vse že zna . Janeja, vaša Lea je, kot sem že napisala prava asica! Poglej kaj je zrastlo iz vaše drobtinice. Teža in velikost sta pri "naših" nedonošenčkih še najmanjša težava, važno je da je zdrava! In glede na to, kaj lahko vse potegne nedonošenost za sabo, jo je odnesla več kot odlično. Ponavadi gredo nedonošenčki leto dni kasneje v šolo, vaša navihanka pa kar z vrstniki! Bravo pupa. Kaj se pa tiče samostojnosti naše pa je tako: ne zna si še vrezati kruha, namaže in podobno bp, ostalo kar se hrane tiče zna vse, tudi mleko pogret v mikrovalovni . Kaj se oblačenja tiče: žabe še ji delajo težave in vezalke, ostalo obvlada. Kar se higiene tiče: pomoč potrebuje pri umivanju zob in brisanju ritke, ostalo ji gre. Celo čop si je zadnjič naredila, sicer bolj tako*tako, ampak je bil. No pri teh stvareh, ki sem jih naštela, še rabi pomoč oz. nadzor. Ampak prakticirava - vsak dan . Juhica - sva že dve . IZVIRNO SPOROČILO: tilči Je pa zelo napreden pri zobkih,saj ima že 2 šestici,2 stalni enki,2 mu ravno raseta,2 dvojkici pa se mu tudi že majeta. Si me sedaj spomnila. Sem jaz tudi bila čist šokirana, ko sem videla, da ima že vse 4 šestice. Pa ne bi niti vedela, pa so imeli v vrtcu obisk zobozdravnice, ki jim je pregledala zobke in mi je mala doma povedala, da ima že stalne zobke odzadaj. Zgleda, da ne povzročaja nobenih težav, hb. Sicer pa ima že spodnji enki čisto izrastli, majejo se ji pa: zgornje enke in spodnje dvojke . Zanimivo glede vpisov se mi pa zdi tole, da niso povsod na isti datum, sem mislila, da veljajo za celo Slovenijo.
|