teta beta
|
Naša Daša že tudi pozna vse črke in številke (velike črke, jasno), jih zna tudi napisat, sicer ima včasih E preveč črtic, pa je J obrnjen narobe itd., prebere že tudi kaj po zlogih, ampak ne vedno, odvisno kako se ji da, enako pa velja tudi za računanje do deset. Pravzaprav ji gre to kar dobro. Ne bi mogla rečt, da zna štet do sto, ker bi se vmes zmotila bogve kolikokrat, ne bi prišla do 30 brez napake, pa še kar zmisli si kaj. Princip ji je sicer jasen, ampak ne gre . Riše pa za moje pojme kar lepo. Njen najljubši motiv je trenutno princeska z gradom, rožicami in sončkom , nariše pa tudi baletke, kužka, drevo, smreko, delfinčka, avto, bagra... no, v bistvu kar veliko. Ima zelo dober spomin, novo pesmico se nauči takoj, ko jo samo dvakrat, trikrat sliši, s posluhom pa včasih kar fajn kiksne. Ampak jaz jo vseeno z užitkom poslušam . Pa strašno veliko ve, ker veliko sprašuje. In veliko govori Motorično je še kar spretna, zna kotalkat, rolat, kolesarit brez pomožnih, drsat, smučat, se vozit s skirojem, naredi preval naprej, z majhno pomočjo tudi nazaj, naredi most, hodi po gredi, pleza po ripstolih, skače kot na fedrih, včasih jo gledam v bazenu - sploh ne stoji pri miru, raje skače. Aja, hodi pa na plavanje in gimnastiko. Obožuje pa balet, za božička si je zaželela (in dobila) baletno oblekco in skoz skače v njej in pleše balet doma. Če bi vedela, da ji bo tako všeč, bi jo septembra vpisala tja, zdaj pa so žal obe skupini zasedeni in ne gre. Če jo bo jeseni še veselilo, bo šla, sem ji obljubila. Za vpis pa še nisem nič dobila.