|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   olajšava-pomoč prosim
11.1.2011 20:17:46   
Eva19
Ne, predno me napadete, ni eno splošno vprašanje, ki se ponavljajo. Pri nama je malo večji problem, pa ne veva če se sploh kaj da ukrenit okrog tega, tko da bi lepo prosila, če ima katera kak nasvet. zadeva je pa sledeča:
Lani je moj dal vlogo, da že med letom tamalo uveljavlja v olajšavi. Pred tem je njegova plača znašala 850 € neto, tako ima podpisano tudi pogodbo, da njegova plača za delo znaša osnovno neto 850€. no potem sva pa to vložila in ker se noben na to ne spozna preveč, sploh nisva bila pozorna, če se je to kje poznalo. no danes pa pregledujem plačilne liste in so mu celo leto nakazovali isto 850 € plače, kljub temu da je uveljlavljal dodatno olajšavo. pa se je meni zdelo malo čudno, ker mi je mami-ki dela v računovodstvu, rekla da bi se moglo pri plači to poznat, za kakšne 40 € okvirno.  no sem ji potem nesla vse skupaj pokazat in se iz plačilnih list vidi, da so mu zmanjšali bruto plačo-točno s tistim mesecem, ko je nastopila posebna olajšava, in sicer za točno toliko, da njegova plača, z olajšavo, znaša neto še vedno 850 €. tko da namesto, da bi imel kaj koristi od tega, je bil na slabšem, ker je njegova plača potem takem znašala brez olajšave samo 810 € neto-kar niti ni dovolj po pogodbi, ostalo je bila zraven dodana olajšava.  mami je rekla da to vsekakor ne bi smelo bit tko, da mu zaradi tega znižajo plačo, če je že slučajno-da zaradi pogodbe ne more prejet več kot 850 €,da bi ga morali opozorit, da če vloži olajšavo, se mu to ne bo nikjer poznalo, in da mu bodo zmanjšali bruto plačo. na šihtu niso imeli pojma, ko jim je omenil, so najprej rekli da tamale sploh nima v olajšavi, kar kaže na to da res pojma nimajo kaj delajo. zdej me pa zanima če je slučajno kje kakšna podlaga da se to lahko kam pritožiš, ali so oni s to pogodbo lahko zavarovani, da lahko znižajo plačo(mimogrede, obvestila da se plača niža, oziroima kakršen koli aneks k pogodbi, ni prišel do mojega nikoli)kadarkoli se jim zljubi.delodajalec je bil tako v tem primeru v plusu, ker je imel za plačat manj prispevkov in vsega, midva nisva dobila nič, niti ne moreva zdej uveljavljat, ker tam se vidi, da je olajšava bila, samo midva je dobila nisva. no ja, lahko reče da sva jo dobila, sam kot pravim-na račun znižane plače. mah...

zdi se mi čudno da lahko kar tako malo priredijo številke, pa da plača je pa kar skos ista, ne glede na to da uveljavlja otroka... kakršen koli nasvet prosim.

za naprej pa že veva, uveljavljala jo bova konec leta, med letom pa je ne bo imel več v olajšavi.  upam da kera kaj zastop, sm ful hitr napisala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: olajšava-pomoč prosim
11.1.2011 20:29:45   
bibi3
Oj!

Mojemu možu se je to dve leti nazaj naredilo. Je zaposlen pri s.p. ju in oni si lahko vse dovolijo. Na Dursu so rekli da nič ne more naredit. 

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2011 20:31:04   
zmajaz
Kako to za nazaj reševati ne vem najbolj - očitno ga je delodajalec ogoljufal in se okoristil na račun vajine olajšave - jaz bi na vajinem mestu poklicala na inšpektorat za delo in se k njim obrnila po nasvet.

Za naprej pa naj v službi izrecno pove, naj mu ne upoštevajo več olajšave (lahko si tudi izmisli, da jo boš ti - da mu jo bodo res vrgli ven in naj tudi preveri na naslednji plačilni listi, da res ni upoštevana)  in jo raje uveljavljajta konec leta - tako kot sta že tudi sama prišla do zaključka. Se pa čudim, da nista tega že prej ugotovila, ker je logično, da bi morala biti neto plača takoj višja, ko sta začela uveljavljati olajšavo.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2011 20:37:24   
Dashenka
Hja, za nazaj bo zdaj težko zadevo urejat. Je pa to svinjarija, kar so naredili.
Odreagirat bi moral takoj naslednji mesec, ko je prejel nespremenjeno neto plačo.

Zato naj pri delodajalcu takoj prekliče uveljavljanje olajšave za otroka.
Neto plača mu bo ostala nespremenjena (850 EUR), olajšavo pa pač uveljavil ob dohodnini in dobil od države vrnjenih tistih nekaj 100 EUR.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2011 20:40:11   
Eva19
ja sej vem, da bi mogla, sam čist iskreno povedano, men je mami povedala kaj naj vloži v službi, jaz sem še tko mlada, da nisem niti ene plačilne liste dobila in pač res nisem vedela kako lavfajo te zadeve, moj pa tud ni vedel kako to gre. sej vem,da sva ubistvu sama kriva, ker nisva bla pozorna, sam se mi tko zamal zdi, da te tkole nategnejo.
ja, mami je rekla da je mela enkrat tak primer, sicer ona dela v javni upravi, ampak tam so to ubistvu nardil kao po pomoti-ne vem kako je to možno, uglavnm, pač na roke si vrnil potem tist znesek, ki bi ga mogl nakazat drugač.
moj se bo šel jutri pogovorit, da bo vidu kaj rečejo na to, dons so se tko vsi neumne delal, pol bo pa vidu. je reku da  bo šel drugač tud vprašat na inšpekotrat kakšne so možnosti.

pa dobr, sej po eni strani j**** ga, smo ostal brez tega, sej sprot ko nismo vedl, nam ni nič manjkal. sam že tko je k tazadn ne vem kaj pr fermi, pa res skos dela, pridn je...in lih to izkoriščajo, pol se ti pa zamal zdi, dobr vejo, da nismo miljonarji, potem se grejo pa na račun otroka okoristt. in samo zarad tega bi jih človk prjavu nekam.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2011 20:43:35   
Eva19
ja sej za leto 2011, bova točno tko nardila, konec leta bova uveljavljala, da maš vsaj nekaj od tega. iz olajšave jo je dal pa že danes. pa mu bom rekla naj jutri kar še ene parkrat reče, da se to res naredi. ma sej so vsi rekl, to privatniki, ki si lahko prvoščjo vse kar se jim sprdne. je pa res, midva bi mogla vedt, sam pač se nardi tut tko, tko je nanesl, da noben ni na tem področju podkovan in sva pač pustila da so naju nategnil do konca. mah, jezna sm. sej me bo minil.
hvala za odgovore.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2011 20:55:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Eva19

tako ima podpisano tudi pogodbo, da njegova plača za delo znaša osnovno neto 850€.

Običajno so v pogodbah napisani bruto zneski, vsaj v resnih firmah. Poglej, kaj točno piše njemu; če je bruto znesek, potem je lahko dejansko šlo za kršenje pogodbenih obveznosti. Če je v pogodbi določen neto, dejansko nimaš kaj naredit, razen da takoj prekineš olajšavo. Če te tolaži (in ti denarja ne bo vrnilo) - nisi edina, ki si doživela takšno "dobro prakso" v zasebnem podjetju, če je verjeti tistemu, kar slišim..

(odgovor članu Eva19)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2011 21:00:26   
Eva19
ne ne, je kar neto. sej zato mi je pa jasno, da karkoli bo, se bo zgovarjal na pogodbo, da ima določeno 850 € plače neto, in tolk jo je dejansko dobil. pol je pa samo loterija, če bi imel kaj sreče s tem, da se pritoži na osnovi tega, da če se olajšava ne upošteva da plače ni 850 €, ampak samo 810 €(cca). to pa ni višina ki jo določa pogodba. ma sam pol bo pa spet reku, sej zato je pa olajšava.. sej kurkol obrnemo, nategnl so ns, dosegl pa kot ponavadi ne bomo nič. tud to bomo prežvel [img]smileys/smiley1.gif[/img] je pa dobra šola za naslednjič [img]smileys/smiley1.gif[/img]

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2011 22:07:31   
birdy
Eva, konkretno za vajin primer ne vem... Ampak moj ma minimalno plačo in mu je njegov brat (ki je v sindikatu pa mal pozna te zadeve, je pa v drugi firmi, ampak to nima veze ker to velja za vse) rekel da naj malih nikar ne uveljavla med letom ker se šteje v minimalno plačo!
Tko da tale vajin primer je pomoje ista finta, Moj ma določeno minimalko neto, in če uveljavla tamali med letom je na slabšem. 
In glede na to da ma tvoj določeno neto plačo, žal, nasrala sta se. Vzdrževani družinski člani se namreč štejejo.user posted image
Pa upam da bo tole še kdo prebral, da se ne bo še kdo drug nasraluser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2011 22:08:34   
birdy
Aja, pa tale finta ne velja samo za zasebna podjetja ampak tud za vsa ostala...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2011 6:43:19   
Antilopa
Eva19, olajšava za otroka je vajina pravica, ne pravica podjetja. Če ima v pogodbi določen neto, je to neto brez olajšav... jaz bi se pisno pritožila in zahtevala poračun za nazaj; ne more pridobiti podjetje na vajin račun, pod nobenim pogojem. Lahko ti pomagam sestaviti dopis - predvsem zakonske podlage.
Je pa res, da se običajno v pogodbi določi plača v bruto znesku; to naj pa kar zahteva, magari z aneksom.

Birdy, ni mi jasno, kako lahko pri tvojem upoštevajo minimalno neto plačo z olajšavo vred, saj je določena bruto minimalna plača... to pomeni, da če bi pri njegovi plači upoštevali vse olajšave, bi šla bruto plača krepko pod minimalno (da pridejo na njegov neto, določen v pogodbi), kar pa ni v skladu z zakonom.

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2011 7:27:03   
Eva19
no sej to se je meni mal zdelo, da je to neto, ki mu pripada, ostalo-olajšava mora bit pa dodatno zraven. bom videla, kaj bojo dons se zmenil. če bom pa rabila, te bom pa na zs kontaktirala,ok? če bo res treba kej skup spisat, tko da hvala za ponujeno pomoč.

drugače pa ja, tud jaz upam da jih čim več to prebere, ker verjetno še kdo ne ve...

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.1.2011 7:42:33   
Antilopa
Ni problema, kar napiši ZS, če boš kaj rabila user posted image

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?