fragola
|
IZVIRNO SPOROČILO: TLF Evo sem vam še tu pridružim. PDP imam konec avgusta, tako da bo še dolga. Sem pa iz NG. Kar se tiče poroda: jaz sem v prvo rodila v Postojni z EA in je ta res super, porod skoraj nič ni bolel, je pa trajalo - dokazano je tudi da EA podaljša porod in pri meni je, sicer sem se odpirala zelo hitro, ta mala pa ni in ni šla ven Potem pa so mi z vakumom pomagali in je bilo takoj konec. Tudi osebje od babic do dr (sem imela srečo da je delal glih Merlo)so bili super. No potem na oddelku pa kot kašna, ene super ene pa no comment. A to je povsod. Zdaj v 2. pa razmišljam kar v Šempetru rodit. Razlogi: res mi je Postojna mal dalel, pa tamalo za obisk tako daleč vozit, obiski so v Po sgtriktno 1,5 ure na dan (in tega se res držijo!), vmes nič, razen če imaš svojo sobo ki jo doplačaš (jaz sem jo rezervirala) a če je katera že not oz. je katera po carskem rezu ima prednost. taki sobi sta 2. Pa porod: babica je rekla da ima kar visok prag bolečine, preden so mi dali EA skoraj nič bolečine nisem čutila, a potem za vsak slučaj sem jo vseeno vzela . Pa rezanje: zelo lepo sem se odpirala in rezanje ne bi bilo potrebno, a če je vakum je to nujno (šivi pa....huje kot cela nosečnost in porod skupaj)... To je to, sej mogoče se šepremislim a zaenkrat velja kar Šempeter. Pa tiste ki se odločite za Postojno: obvezno morate na eno predavanje o EA gor in podpisati eno izjavo, če ne ti je ne dajo! Joj zdaj pa sem se razpisala.... tudi jaz sem mislila, da bi šla zaradi moje prvorojenke rodit v Šempeter. Samo sem se kar odločla, da grem v Postojno. Je pa res, da se držijo kar strogo 1,5ure za obiske, razen če greš ven iz sobe ni panike, samo kam daš pa dojenčka Na žalost bo treba malo potrpet, meni mi je še napovedal carski tako da bom bla tam en teden. Mah upam, da bo šel hitro čas, ker mi bo hudo zaradi mojga sončka, ki bo doma!