Tulipan12 -> RE: Decemberski sončki 2010 (21.1.2011 13:34:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kepca Zdravo punce! Komaj zdaj sem se javila na to našo novo temo, pa čeprav bo naša žaba stara že skoraj 1 mesec. Ni časa za internet čeprav je ful pridna in veliko spi, ampak če je vedno toliko še po stanovanju za naredit da do računalnika pol sploh več ne pridem. Me pa zanima ali ima katera kako izkušnjo z lupljenjem kože po splovilih in ritki pri otroku. Patronažna mi je rekla da tega že zelo dolgo ni videla v takšni obliki. Mali se lupi vse odspodaj in zdaj se nadaljuje tudi po nogicah. Izgleda pa kot da bi jo mogoče sonce opeklo in se zdaj zaradi tega lupi, kr cele cote ji gredo dol. A je katera imela to težavico in s čim ste mazale potem dojenčke. Jaz sem poskusila po naročilu patronažne s Sudocrem in zdaj jo mažem z ribjo kremo, pa nevem če najbolj pomaga. A jih previjate na 3 ure, redkeje ali bolj pogosto? Ker imava isto patronažno, mi je povedala o tvojem problemu. Sicer ne vem, kaj lahko narediš, lahko pa ti povem svojo zgodbo. Luka je imel prejšnji teden full vneto ritko, ampak res ful, tak da mu je šlo vse že na jajčke. Ker me je bilo najbolj strah, da ne napreduje, saj se pokaka cca 4x na en podoj, sem šla kar v porodnišnico z njim. No, ugotovili smo, da mu teža odlično napreduje, je pa dobil eno kremo za ritko, ki so mu jo tam zmešali. Sem jo uporabljala en dan, pa sem opazila, da ga full peče, ker je kar naprej jokal, ko sem ga mazala. Sem vzela stvar v svoje roke in delala tak: umivanje ritke s hrastovim lubjem in kamilicami, mazanje s kremo Ribodermin, v plenico mu vedno dam en bombažni zloženček, da je tisto na koži, previjam ga pa tudi ponoči, vglavnem po vsakem podoju, pa tudi večkrat, če slišim kakanje, ko je buden. Aja, pa ritko sem mu fenala, nič brisala, nič se dotikala, razen, ko namažem s kremo. No, po 4 dneh take popolne nege, je začelo it na bolje, danes ima že totalno zaceljeno. Ga več ne umivam s hrastom, ampak previjam ga pa še vedno non-stop, tudi ponoči vedno, pa sušim tut ne več s fenom. Meni je Ribodermin zakon krema, ker kože ne izsušuje in ne tanjša, Sudocrem, Cinkovo mazilo, Canesten, vse to pa kožo tanjša in ne vem kolko se lahko na dolgi rok uporablja. Če pa se ti zdi full kritično, pa jo pelji k P, mogoče imajo kak boljši nasvet.
|
|
|
|