ronja
|
darja, če pa tako reklamo delaš, potem pa bom res razmislila ... otika, jasno, da so boljši pravi piskri kot plastični - ampak najboljši so pa tapravi mini! Vsaj meni so vedno bili in še zdaj so mi simpatični, pa sem že "velika punca" . Saj že ves čas govorim o uporabnih pekačih, takih kot jih imaš ti doma, samo da so manjši. Meni včasih vse moje lonce ven znosita, drugič pa s svojimi kuhata, največkrat pa kombinirata - lonci so za kuhat, tisti njuni pa za pečt sladkarije - kar je tudi tako, kot je v resnici . pety in otika, jaz sem pristaš zlate sredine v tem primeru: po moje ni ok, da ima otrok celo pomanjšano gospodinjstvo, mesto, 3 železnice in sploh cel šoping center v sobi in ja, je fajn, da ima otrok škatle za čevlje, pa selotejp in barvice, da si sam vse to naredi in stvari predela v nekaj drugega, fajn je, da vidi, kako se da eno stvar čisto drugače naredit,... Vendar je fajn tudi to, da ima pa kdaj kaj, kar je točno tako, kot si je on želel, da je podobno pravemu, ali celo je pravo, samo pomanjšano, itd... Ker sicer je razočaran, če si točno to zaželi... Pa z darili ju res ne bi rada razočarala, namen daril je ravno obratno: razveselit... Otroke se sicer da super manipulirat, da rečejo, da si nečesa ne želijo, ker se to pač ne spodobi, ker je plastika... Vendar to ni nujno res. In bolj kot si proti, bolj delaš to stvari privlačno, ker je tak tabu. Moji niso nikoli kupili nobenega čipsa ali kakršnekoli take slane zadeve. Posledica: vsi trije otroci smo planili po njem, kjerkoli smo ga dobili še globooooko v odraslost. Navadno smo se ga celo tako nažrli na žurkah, da nam je bilo od čipsa slabo, ne od alkota (vsaj meni, ki ne pijem alkota)... Nobeno pretiravanje po moje ni ok. Ni treba, da to, kar si želiš, dobiš, tudi preživiš in si tudi srečen, ampak ne bom nikoli pozabila, kako sem se razveselila nekaterih stvari, ki sem si jih res želela... Recimo taprva taka: punčka, ki joka. Najprej, ko sem jo videla vškatli, sem mislila, da je navadna in sem bila prav razočarna - potem, ko sem pa videla, da je res taka, kot sem si jo želela, sem bila pa strašno vesela. Pa čeprav je bila punčka plastična In tako veselje si res želim dat tudi svojim otrokom.