|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
14.5.2011 16:46:22   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: olana

Dons hujšam sploh ne. user posted image user posted image Sem si privoščila piščančje trakce s slanino v smetanovi omaki po mediteransko, bom pa pustila polnozrnate peresnikeuser posted image user posted image Zatekala nisem nič 2 dni, po moje zasluge zato prejme lubenica, sem pa veliko hodila lulat in ležala na levem boku, ker baje pomaga. Včeraj sem bila na vadbi, danes grem pa spet AKCIJA!
Mejte se skrajno lepo!user posted image user posted image

Hvala za posredovane informacij po mail-u...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
14.5.2011 21:01:37   
carly
Glede košare, mislim da se jo ful rabi, naša je novembrka in sva bili res skos zunaj tudi ko je bilo minus ( do ene - 7).Je user posted image v košari veliko bolj na komot v prvih mesecih kot pa na samem vozičku poleg tega pa je zavarovan pred vetrom in mrazom.

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
15.5.2011 7:19:19   
anabanana1981
Dobro jutro nosečke!

Jaz hitim dokončevat diplomsko, ker jo morm v sredo oddat. Upam da mi bo ratal, ker sm spet en rok podaljšala. Da se potem začnem ukvarjat z lepšimi stvarmi. Mi bomo mel baby boom voziček -od prej  (samo more na servis). Pa dokupla bom njihovo lupinco še k paše gor. Drgač mi je pa ta košara zakon k je zraven.

ANSCHK- a si ti že diplomirala, se spomnem da si tud neki pisala o tem na začetku?

No lepo nedeljo vsem!

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
15.5.2011 8:28:02   
Teni_
Dobro jutro!

Jaz se pa danes spet vržem v oblačila od malih2, da jih presortiram. Drugače pa lenobna nedelja. Sem pa danes začela z 25. tednom.user posted image

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
15.5.2011 9:32:32   
Pigy
jutro user posted image ,

od tako lepega tedna takoooo slaba nedelja- dež.

Včeraj sem gledala eurovzijo.... začetek in konec; umes sem prespalauser posted image . Moj me je peljal na sladoled in za nagrado še burekuser posted image .

teni- si pa pridna, na tak dan. Maš pa velik cotk, kr si skoz u njih user posted image user posted image

anabanana- pridna študentka, sej jo boš dokončala. A maš še velik? Kaj pa študiraš?

košara - to sem se že jaz spraševala ntakoj na začetku, zato gledam vozičke z njo. Če pozimi ne bo tok snega, da bom lahko vozičkala.

A ve že kej razmišljate o vrtcu za prihodnje leto? Vse neke kolegice okoli mene, ga letos niso dobile, uh, mal bo kriza, če ga tudi jaz ne bom dobila. Jaz bom delala v treh smenah ali celo štirih, moj pa že sedaj vsak dan dela od 7-17.
Upam, da se bo kaj spremenilo v tej smeri.

A boste shranile matične celice iz popkovnične krvi?
Jaz bom.ampak, bom v javno darovala, ne zasebno.

< Sporočilo je popravil Pigy -- 15.5.2011 9:33:18 >

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
15.5.2011 10:10:49   
pomarančika
IZVIRNO SPOROČILO: ANDMIL

IZVIRNO SPOROČILO: pomarančika

ANDMIL a te lahka sam neki uprasam sm zasledila da si napisala da maš spet sadn dan ... a se kake dijete držiš ... k zgleda da se jo bi mogla tut jzuser posted image čeprou se mi zdi da jem čist normalno pa sm se vsen zredila 10 kg user posted image migam pa res ne velik k sm po službi čist fertik in sam kej skuham pospravm pol grem pa počivat.
Nevem mate kak predlog zame kaj naj jem al pa kaj naj nardim da se nebi več redila (če pr 10kg ostanm do poroda bom čist vesela user posted image )

hvala za predloge že v naprej user posted image

Nimam kakšne posebne diete ampak imam bolj pogosto sadni dan, ker tako zatekam in pridobivam na kilogramih, da je že ginekologinja huda...user posted image user posted image user posted image

A pol ceu dan sam sadje ješ? Ja sej jz tut ful zatekam k mam rada mal bol slano, že od zmeri ... zgleda da bom mogla začet manj solit hrano user posted image   Ginekologinja mi pa še nč ni rekla ... bom zdej vidla v ponedeljek k mam pregled če me bo kej kregalauser posted image ... nč bom pa še jez poskusla s sadnimi dnevi vsake tok časa če bo kej pomagal user posted image

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
15.5.2011 10:21:56   
olana
Dobro jutro!

Danes sem spet sama, moj je šel na proslavo, mi je pa včeraj prnesu presenečenje, Praline iz najstarejše čokoladnice, bi me hmal kap zadela. Zdej smo pa tam,  pri samoobvladovanjuuser posted image user posted image .

Js mam voziček Jane Slalom pro, zgleda dobr, kak se bo pa pr otročku obnesu pa ne vem. Mam pa vse v kompletu, ker računam na vozičkanje. Škoda, da je tako bedno vreme, bom šla verjetno spet v fitnes, če mi bo dolgčas, če nič drugega mi vsaj stojijo kile, da ne gre navzgor.

Diplomca, ja anabanana 1981 boš morala kar pohiteti, pa če se spomnejo še na kake napake, pol je sploh luštno. Js sm misla kva bo dober filing, ko bom diplomirala, pa ni blo nič posebnega.

Punce kam boste šle rodit, a ste že kej razmišljale, js neki ne zaupam teli naši bolnišnici, sam mi je pa najbližje.user posted image user posted image

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 3957
15.5.2011 10:57:49   
nana13
IZVIRNO SPOROČILO: olana

Dobro jutro!

Danes sem spet sama, moj je šel na proslavo, mi je pa včeraj prnesu presenečenje, Praline iz najstarejše čokoladnice, bi me hmal kap zadela. Zdej smo pa tam,  pri samoobvladovanjuuser posted image user posted image .

Js mam voziček Jane Slalom pro, zgleda dobr, kak se bo pa pr otročku obnesu pa ne vem. Mam pa vse v kompletu, ker računam na vozičkanje. Škoda, da je tako bedno vreme, bom šla verjetno spet v fitnes, če mi bo dolgčas, če nič drugega mi vsaj stojijo kile, da ne gre navzgor.

Diplomca, ja anabanana 1981 boš morala kar pohiteti, pa če se spomnejo še na kake napake, pol je sploh luštno. Js sm misla kva bo dober filing, ko bom diplomirala, pa ni blo nič posebnega.

Punce kam boste šle rodit, a ste že kej razmišljale, js neki ne zaupam teli naši bolnišnici, sam mi je pa najbližje.user posted image user posted image

Helow!

Jst grem rodit v Postojno, kot sem šla tudi prvič. Kateri porodnišnci ne zaupaš? 

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
15.5.2011 11:01:41   
Teni_
teni- si pa pridna, na tak dan. Maš pa velik cotk, kr si skoz u njih user posted image user posted image

Se jih je nabralo v skoraj osmih letih ja, oz pakiram do št. 110, to kar sta zdaj obe prerasli. Ampak to so zdaj zadnje 3 vrečke cot, ki jih sortiram. Potem sem zaključila, za user posted image je pa tudi v omari že vse, ampak še ni preprano, tisto pride na vrsto potem enkrat julija. Sem pa morala v omro zložit, drugače bi se spet vse ostalo nametalo v tisto omaro.

Pri nas na srečo ni problema glede vrtca - ga dobimo brez problema. Še pa razmišljam, če ga bom dala takoj potem v vrtec, ali bom še eno leto ostala doma, pa ga dala kasneje. Bo treba preračunat, kaj se bolj splača, pa koliko bi bilo za plačat vrtca.

Rodit grem v MB, tako kot do sedaj.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 15.5.2011 11:02:37 >

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
15.5.2011 11:03:06   
Princess1
Dobro jutro punce,

Men pa prav paše ta dež, da se mal naspim. Midva sva učeri bila na nekem rd-ju in sem zdej ful zmatrana.

Midva bova tudi naročila komplet od Maxi cosi-ja, tko da košara gre zdraven.

Vrtec - sem rekla takoj, ko bom lahko po porodu grem vpisat malegauser posted image  v Montessori ali Walfdorski vrtec. Če se bo le dalo bi rada da mi otrok obiskuje čim bolj kvalitetne vrtce in pozneje šole, ker se teli naši sistemi razpadajo po celi črti. Sva oba z možem pristaša kvalitete pri oblikovanju otroka skozi sistem.

Glede popkovničke krvi ne vem, ker jem zdravila in nimam pojma a sem pol sploh primerna za kej takega. Če ugotoviva da sva bi se najbrž odločila za.

Glede poroda - če bo šlo vse po nekem trenutnem planu bom rodila v porodnišnici Trbovlje, ker je moj g tam predstojinh in imava midva že skoraj 10. letno zgodovino z ukvarjanjem z mojimi rodili in njemu najbolj zaupam. V LJ bi šla rodit samo če me toliko prej preseneti ali pa bi se porod tolk intenzivno začel, da ne bi uspela pridet do Trbovelj. Moje vse prijateljice so sicer rodile v LJ in morem rečt, da sem zgrožena kolk imajo punce slabe izkušnje z babcami in sestrami na oddelku. Samo dve sta mi rekli, da je bilo kao ok....ampak bolj v stilu pač take so in se hitro sprijazniš....user posted image  žalost in sramota.... Ena je bila zadovoljna ampak ona je imela urgentni CR, ker so jo pustili 10cm odprto skoraj 9ur preden so ukrepal in potem so komaj ven potegnili zdravega otroka in so potem z njo bolj ravnali, po mojem že čisto iz slabe vesti.

A ja, a bo šla katera izmed vas še na 3/4D ultrazvok samoplačniško? Morfologijo mi je že naredil moj g. Ne vem v čem je smisel tega 3/4D? A je to sam kao da bolj vidiš user posted image  ali je to tudi neka vrsta pregleda?

user posted image

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
15.5.2011 11:11:20   
Shamsia
nana - očitno bova cimre, tut jest grem v Postojno, rok mave pa na isti dan user posted image Glede neprijaznih sester pa se mi zdi, da majo vedno une pacientke težave z njimi, k so tut same zakomplicirane in težijo kar u eno za vsako malenost. Ko sm bla jest v sobi nismo mele nobenih problemov, smo se zmeri nasmejale, ko so pršle kej notr in sestre so ble čist fajn in ustrežljive, je pa res, da nobena ni bla zatežena od nas. Sm pa tut slišala ogromno pripomb čez njih prej, tako da....no ja.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
15.5.2011 11:18:05   
Pigy
Pordonišnica- jaz imam namen rodit v Ljubljani, čeprav me prepričujejo da je v Postojni boljše. Ampak, glede na to da nisem neka komplicirana in zatežena oseba, dvomim da mi bo slabo v ljubljanski user posted image . Bolnic itak ne maram, pa tud tiste tri dni, bom že potrpela. V postojni bi rodila edino v primeru, da bi bila pri starših na obisku in bi se začelo, saj mi je tam najbližje user posted image .

(odgovor članu Shamsia)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
15.5.2011 11:20:21   
nana13
IZVIRNO SPOROČILO: Shamsia

nana - očitno bova cimre, tut jest grem v Postojno, rok mave pa na isti dan user posted image Glede neprijaznih sester pa se mi zdi, da majo vedno une pacientke težave z njimi, k so tut same zakomplicirane in težijo kar u eno za vsako malenost. Ko sm bla jest v sobi nismo mele nobenih problemov, smo se zmeri nasmejale, ko so pršle kej notr in sestre so ble čist fajn in ustrežljive, je pa res, da nobena ni bla zatežena od nas. Sm pa tut slišala ogromno pripomb čez njih prej, tako da....no ja.

Ja, upam da se vidimo, če bojo palčki kukr tulk na datum. user posted image

Neprijaznost sester: večja kot je porodnišnica, večja norija je, vse gre bolj hitro in ponavadi take nimajo časa se ti tolk posvečat. Je pa res, da bi šle tudi meni na živce kšne razvajenke, k mislijo da pridejo v hotel.
Meni je Postojna domača, ni velika in mi bolj paše v vseh pogledih. Tudi če mam do tam cca. 45 min vožnje.  user posted image

(odgovor članu Shamsia)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
15.5.2011 11:23:28   
Princess1
Shamsia - sem bila enakega mnenja kot ti glede neprijaznosti sester ampak je trenutno stanje tako, da primanjkuje medicinskega kadra in da so sestre, ki trenutno so izredno preobremenjene, kar se seveda odrazi na nas. Glede na to, da mi je, če na hitro preštejem 9 prijateljic rodilo v zadnjem letu in pol v Ljubljani, mi je še čisto vsaka prišla razočarana ven. Pa ne govorim o razvajenih smrkljah ampak o ženskah, ki so na žalost imele kar nekaj grenkih trenutkov v življenju in dve med njim sta sploh navajeni vsega hudega, pa je bil odgovor enak. Ena med njimi je celo visoka medicinska sestra in rajši ne bi razlagala kako so se obnašale do nje. Ona je pa taka kot je in ni niti enkrat izkoristila to, da je tudi sama njihova kolegica ali karkoli podobnega. Ne dela v UKC-ju tko, da tudi one niso vedele, da je ona v bistvu njihova kolegica.

In jaz mislim, da se tovrstne zadeve sploh občutijo v večjih porodnišnicah kot je LJ, ker je kadra premalo, vsaka nosečka gre pa seveda skozi svoje psihično in fizično stanje, kjer kakršna koli lepa beseda ne bi škodila.

Jaz sem bila do sedaj že dvakrat operirana in to obakrat v Trbovljah in sem bila nad sestrami in vsem osebjem na sploh, navdušena in sem se med drugim tudi zato odločila za njih.

(odgovor članu Shamsia)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
15.5.2011 11:24:15   
olana
Ja tudi jaz sem mislila v bolnišnico Trbovlje,sam moram rečt, da so me punce včeraj fajn prestrašle s slabimi izkušnjami in se nekak težko opredelim. user posted image user posted image Res pa je, da je ena od njih kar konfliktna oseba. Najrajše bi tudi jaz šla v Postojno, ker majo EA dosegljivo, sam tak kot je že Princess rekla, da me kaj ne presenetiuser posted image user posted image , ker je kar dolga pot.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3965
15.5.2011 11:26:52   
Pigy
IZVIRNO SPOROČILO: Princess1
Vrtec - sem rekla takoj, ko bom lahko po porodu grem vpisat malegauser posted image  v Montessori ali Walfdorski vrtec. Če se bo le dalo bi rada da mi otrok obiskuje čim bolj kvalitetne vrtce in pozneje šole, ker se teli naši sistemi razpadajo po celi črti. Sva oba z možem pristaša kvalitete pri oblikovanju otroka skozi sistem.
A ja, a bo šla katera izmed vas še na 3/4D ultrazvok samoplačniško? Morfologijo mi je že naredil moj g. Ne vem v čem je smisel tega 3/4D? A je to sam kao da bolj vidiš user posted image  ali je to tudi neka vrsta pregleda?

Jaz pa imam namen jo upisat v vrtec mladi rod, saj ga imam čez parkirišče.
Na 4d pa jaz ne grem, ker je itak isto kot morfologija samo v 3/4d obliki

(odgovor članu Princess1)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
15.5.2011 11:29:38   
nana13
Če pride do presenečenja itak nimš kej dosti študirat. Greš v najbližjo, ni druge. Ma če lahko zbiraš...
Olana :  ene majo pač slabe, druge spet dobre izkušnje. Tudi odvisno od karakterja, zapletov,... sama pri sebi presodi, kaj bi blo zate najboljše. Tako al drgač boš mogla it, kukr vse me ostale.  user posted image user posted image

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
15.5.2011 11:48:55   
Princess1
Olana - za vsako porodnišnico boš slišala tako kritike kot pohvale. Jaz sem se odločila za Trbovlje izključno in samo na podlagi lastnih izkušenj, ki jih imam na žalost kar nekaj na področju rodil in imam same besede hvale. Sicer pa poznam ravno iz Trbovelj najmanj nosečk, ki bi tam rodile tako, da njihove izkušnje niso bile faktor odločanja.

Je pa res, da sem po naravi zlo komunikativna in imam visok prag bolečine, tko, da me na sploh poroda ni strah. V LJ sem bila samo enkrat, ko mi je plodek odmru in sem začela ful krvavet. Tam sem se po komentarjih zdravnice komi pobrala. Če je celo gospa, ki je ležala poleg mene popenla in ji rekla, da je slišala, da se tako obnašajo do mladih žensk ampak da je to preveč. Jst sem pa bila samo tiho, od šoka. Še nekaj dni nisem bila sposodba normalno komunicirat, jokat, karkoli, ker nisem mogla verjet, da mi je dejansko zdravnica take grde stvari rekla. Med drugim (in to je bila ena najbolj blagih njenih opazk) mi je rekla, da kaj mi je bilo treba da imam splav !!!! user posted image  Kot da sem to sama naredila.

Moj osebni zdravnik in pozneje ginekolog sta takrat vztrajala, da napiševa pritožbo in itd. ampak nisem, ker nisem bila takrat psihično dovolj močna, da se še s tem ukvarjam. Mi je pa zdej žal, da nisem nič rekla, ker bi s tem morda omogočila vsaki naslednji ženski, ki bi bila obsojena na obravnavo pri tej zdravnici vsaj malo bolj spoštljiv odnos.

Sicer pa močno dvomim, da ženske, ki imajo negativne izkušnje, da jih imajo samo zato, ker pričakujejo tam hotelkso postrežbo. Mislim, da je končno čas, da nehamo ženske kot rod za vse kriviti same sebe ampak se poskušamo postavit vsaka zase in za druge, ker mislim, da bo samo to, poleg povečanja števila kadra omogočilo vsaj normalno izkušnjo. Verjamem, da so neke princeske razvajene, ampak te po moje ne gredo kar rodit v LJ ampak v Postojsnko na ne vem kake oddelke ali celo v tujino. Imam tudi eno tako znanko/prijateljico ampak ona je zgodba zase. Ona je imela celo z eno privatno kliniko v Švici same neke pritožbe, na katere se jaz ne oziram, ker jo odlično poznam in vem, da karkoli narediš pri njej ni dovolj dobro.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
15.5.2011 12:09:48   
nana13
Princess1: ne narobe razumet. Jst nism mislila, da imajo ženske slabe izkušnje, ker pričakujejo hotelsko postrežbo, pač pa ker so enostavno razvajene in se v življenju morda še niso za kakšno stvar potrudile.

S shamsio greve v Po., ne ker sve razvajene. Ona gre verjetno ker ji je najbližje, jst pa, ravno tako kot ti, zaradi poz. izkušenj in ker tam osebje poznam že od prej.

Neposredna povezava do sporočila: 3969
15.5.2011 12:19:37   
olana
Ja nič, bomo videli kaj in kako. Je že katera razmišljala o testu za Streptokok, baje ga je dobro naredit. Kaj ve pravite? Jaz se ravno ne spoznam. 

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
15.5.2011 12:27:16   
nana13
Sm delala lani test za strptokok. Je biu tudi meni priporočan. Je pa plačljiv.

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
15.5.2011 12:43:11   
modrimedo
jaz bom rodila v ljubljani ..v 12 letih leonišča in porodnišnice ,kar nekaj porodih in mesecev ležanja pri njih nimam slabe besede
naletela sem in tja na kakega tečnega ,samo imamo vsi slabe dneve in jezik da se branimo ,kajne :)

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
15.5.2011 13:01:25   
Princess1
O joj punce ne me narobe razumet. Sem misela da sem dost natančno napisala.

Ne mislim, da je katerakoli razvajena, če gre v Postojno ali kamorkoli drugam. Vsaka izmed nas je oseba z lastno življenjsko potjo, karakterno strukturo, izkušnjami, željami,... in je edino prav, da se same odločimo kje želimo rodit, ali bomo dojile ali ne, ali bodo otroci jedni vege ali ne....skratka stvar in čar je v možnosti odločanja.

Sem pisala bolj za tiste, ki gredo na ne vem kake vse fine variante in še to ni dosti dovolj za njih. Pa tudi to ne obsojam ali karkoli podobnega, ker imamo vse pravico odločati, sploh pa tiste, ki imajo pod palcem veliko več kot me, imajo še toliko več možnosti..

Jaz recimo zase vem, da me trenutno poroda ni strah, ampak v primeru, da bi me proti koncu postalo strah bi tudi jaz razmislila o Postojni, ker imajo 24h na dan na voljo ea.

Ampak ne vem zakaj se vse še tolažim, da je do takrat daleč user posted image . Če pa po pravici povem bi najraje videla, da me preseneti, da ne bi sploh imela časa razmišljat kam in kako, ampak kar v Lj, ki je meni praktično 1km stran in potisent ven našega user posted image  in to je to user posted image

Kaj pa je to strptokok? Ok, delujem kot butelj ampak prvič slišim zato?

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
15.5.2011 13:17:40   
nana13
Streptokok je bakterija. Deluje tako kot toksoplazmoza, če se pri porodu prenese na novorojenčka, nardi velik kažin. Zato, se zdravi pred porodom, če si nanjo pozitivna.
Ne vem pa kaj točno povzroča.  Je pa manj možnosti (menda), da ga imaš, kot tokso...
Povprašaj naslednjič ko boš pr G., da ti bolj natančno pove kako in kaj.

Da je do takrat še daleč, mamo pa menda vse v glavi.  Z mano vred. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3974
15.5.2011 14:01:19   
modrimedo
ta streptokok imamo povsod ..na koži recimo ,problem je samo če se preveč razmnoži v nožnici ..večina od nas je pozitivnih na novorojenčka se lahko prenese ni pa nujno
če se okuži zboli in je lahko smrtno nevaren sploh pri nedonoščenčkih
če si pozitivna se lahko zdravi že v nosečnosti ( pač dobiš ab) ali pa ti stočijo antibiotok kot infuzijo med samim porodom da tudi otrok dobi konkretno dozo ab prek tebe
jaz sem ga že zdravila med nosečnostjo in enkrat med samim porodom

okužiš se z sexsom oralnim ali navadnim ,ker ga pač  ima partner te bakterije kot navadno floro na koži oz v ustih.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?