Princess1
|
Olana - za vsako porodnišnico boš slišala tako kritike kot pohvale. Jaz sem se odločila za Trbovlje izključno in samo na podlagi lastnih izkušenj, ki jih imam na žalost kar nekaj na področju rodil in imam same besede hvale. Sicer pa poznam ravno iz Trbovelj najmanj nosečk, ki bi tam rodile tako, da njihove izkušnje niso bile faktor odločanja. Je pa res, da sem po naravi zlo komunikativna in imam visok prag bolečine, tko, da me na sploh poroda ni strah. V LJ sem bila samo enkrat, ko mi je plodek odmru in sem začela ful krvavet. Tam sem se po komentarjih zdravnice komi pobrala. Če je celo gospa, ki je ležala poleg mene popenla in ji rekla, da je slišala, da se tako obnašajo do mladih žensk ampak da je to preveč. Jst sem pa bila samo tiho, od šoka. Še nekaj dni nisem bila sposodba normalno komunicirat, jokat, karkoli, ker nisem mogla verjet, da mi je dejansko zdravnica take grde stvari rekla. Med drugim (in to je bila ena najbolj blagih njenih opazk) mi je rekla, da kaj mi je bilo treba da imam splav !!!! Kot da sem to sama naredila. Moj osebni zdravnik in pozneje ginekolog sta takrat vztrajala, da napiševa pritožbo in itd. ampak nisem, ker nisem bila takrat psihično dovolj močna, da se še s tem ukvarjam. Mi je pa zdej žal, da nisem nič rekla, ker bi s tem morda omogočila vsaki naslednji ženski, ki bi bila obsojena na obravnavo pri tej zdravnici vsaj malo bolj spoštljiv odnos. Sicer pa močno dvomim, da ženske, ki imajo negativne izkušnje, da jih imajo samo zato, ker pričakujejo tam hotelkso postrežbo. Mislim, da je končno čas, da nehamo ženske kot rod za vse kriviti same sebe ampak se poskušamo postavit vsaka zase in za druge, ker mislim, da bo samo to, poleg povečanja števila kadra omogočilo vsaj normalno izkušnjo. Verjamem, da so neke princeske razvajene, ampak te po moje ne gredo kar rodit v LJ ampak v Postojsnko na ne vem kake oddelke ali celo v tujino. Imam tudi eno tako znanko/prijateljico ampak ona je zgodba zase. Ona je imela celo z eno privatno kliniko v Švici same neke pritožbe, na katere se jaz ne oziram, ker jo odlično poznam in vem, da karkoli narediš pri njej ni dovolj dobro.
|